#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/04/2012 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φυσικά ούτε ο κ.Κωστόπουλος δεν θα χαθεί...«Καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία  ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ αναλαμβάνει ο Πέτρος Κωστόπουλος παράλληλα με το ρόλο του Special Advisor του Αlexander Holland, COO του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα. Ο Φάνης Ταμπάκης διατηρεί  τη θέση  του Γενικού Διευθυντή  στη ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.O Πέτρος Κωστόπουλος με τις εξαιρετικές δημιουργικές του ικανότητες και τη μοναδική εμπειρία που έχει χρόνια τώρα στον περιοδικό τύπο και τα ηλεκτρονικά Μέσα, πρόκειται να συμβάλει αποφασιστικά στην εδραίωση της εταιρίας ως το πλέον δημιουργικό  και δυναμικό εκδοτικό συγκρότημα στην Ελλάδα.

Αυτά λέει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ομίλου Αντένα που έχει τη Δάφνη Επικοινωνίες. Θα πει κανείς, χρεοκόπησε ο Κωστόπουλος και…. ξέπεσε στον Κυριακού να ζητά δουλειά. Κρίμα τον άτυχο που η ζωή του στέρησε τη χλιδή και τώρα αναγκάζεται να δουλέψει μεροκάματο.

Θα ήταν έτσι, αν πριν μερικές εβδομάδες όλως τυχαίως η Δάφνη θα έκανε δικό της το περιοδικό της χρεοκοπημένης ΙΜΑΚΟ, το ΟΚ. Αφήστε που οι φήμες δίνουν και παίρνουν για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ώστε να γλιτώσουν οι τίτλοι της ΙΜΑΚΟ και το σπίτι του Κωστόπουλου στη Φιλοθέη με τη μεσολάβηση της Μ. Λάτση και της Eurobank.

Την ίδια ώρα ο κ. Κωστόπουλος και η σύζυγος κ. Μπαλατσινού, χρωστάνε μηνιάτικα μηνών σε εργαζόμενους που είχαν την ατυχία να συνεργαστούν μαζί τους. Κι όμως, τα χρωστούμενα δε θα τα δώσει ποτέ ο κ. παιδί από την επαρχία που πλούτισε με το τίποτε.

Έτσι είναι η ζωή. Άτυχη για τους αδύναμους, τυχερή για τους ισχυρούς και διαπλεκόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. undercover gpr avatar
  undercover gpr 05/04/2012 18:56:42

  Να τα πάρουν από τους μισθούς του , "εις χείρα τρίτου"

 2. yianna avatar
  yianna 05/04/2012 19:53:52

  Σταμάτησαν οι Τράπεζες, τελείωσαν οι αστέρες. Κλασσικό παράδειγμα νεοπλουτισμού και επίδειξης χωρίς καμμιά ουσία. Δύο προσόντα είχε, ήταν φίλος του Λαλιώτη και ακραιφνής Πασόκος. Μένει ακόμα στη Φιλοθέη? Ο Βόλος δεν του κάνει? Απορώ οι απλήρωτοι εργαζόμενοί του πως δεν τον έχουν δείρει.

  • Jean de Volos avatar
   Jean de Volos @ yianna 05/04/2012 20:09:49

   Ο Βόλος είναι πιο sic και κατά παράδοση plus bourgeois από τη Φιλοθέη,

 3. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 05/04/2012 21:40:05

  Γελάω με τους τίτλους που του δίνουν...Σίγουρα είναι πιο εντυπωσιακό απο το "Γενικών Καθηκόντων" και απο το "Κολλητός του Αφεντικού".
  Εκδότες της μιας νύχτας και πελεκάνοι της Μυκόνου,

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/04/2012 23:36:56

  Με αφορμή τον διαδικτυακό (και όχι μόνο) χαμό, που έγινε με την «οικονομική κατάρρευση» του ομίλου του Πέτρου Κωστόπουλου, και την δημόσια «κατάθεση ψυχής» του, καλά θα ήταν να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
  Ο ίδιος, βαθύς γνώστης του παιχνιδιού της επικοινωνίας, χάρη στο οποίο διέπρεψε και κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες, συνεχίζει να το παίζει, με μαεστρία, δημοσιεύοντας τον απολογισμό του, και δείχνοντας παράλληλα ότι τίποτα δεν έμαθε, και για τίποτα (ουσιαστικό) δεν μετανιώνει.
  Πολύ πιθανόν, να μην έχει καν καταλάβει τον ρόλο που έπαιξε, αλλά και τη ζημιά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια.
  Μπορεί η πολύ ηλιοθεραπεία στα κότερα, οι πλούσιες σε λίπη αστακομακαρονάδες, και η συνεχής επαφή με σιλικονούχες μπίμπο να μείωσαν κάπως την αντίληψή του.
  Και άντε, ο Κωστόπουλος είναι αυτός που είναι: Μπαστουνόβλαχος επιτήδειος για τους μεν, ίνδαλμα και πρότυπο μαγκιάς για τους δε.
  Η μεγάλη απορία όμως έγκειται στο γιατί κάποιοι πολλοί συμπατριώτες μας συμπεριφέρονται σαν να μην είδαν, και σαν να μη ξέρουν τίποτα…
  Σαν να μην είδαν το μεγάλο φαγοπότι, με δανεικό και αεριτζίδικο χρήμα, που σημάδεψε τις δεκαετίες «ανάπτυξης» που περάσαμε ως χώρα, και στο οποίο πρωταγωνίστησαν κομματικοί εγκάθετοι, σε αγαστή συνεργασία με «επιχειρηματίες» του κώλου.
  Σαν το μνημόνιο και το ΔΝΤ να ήρθαν έτσι στα ξαφνικά, και απρόσκλητα. Σαν να μην μεσολάβησε μια ολόκληρη εποχή πνευματικής βυθιότητας, και ηθικής παρακμής, με επίκεντρο τους διάφορους «πνευματώδεις» μαϊντανούς, και τα τιποτένια σαχλοκούδουνα σελέμπριτις.
  Σαν να έπεσαν κάποιοι από τα σύννεφα, χάσκοντας και απορώντας για το τι σχέση μπορεί να έχει ο «λεβέντης» αρσενικός Κωστόπουλος, με τα κακά της μοίρας μας, αφού αυτός, πετυχημένος όν, την επιτυχία δίδασκε!!!!
  Γιατί του τα ρίχνουν οι συμπλεγματικοί «τσιπλάκηδες»;
  Και όμως έχει.
  Εδώ και 20-30 χρόνια γίνονται σημεία και τέρατα. Σε όλα τα επίπεδα της νεοελληνικής κοινωνίας. Σε μια χώρα που πέρασε από την αγροτική οικονομία, κατευθείαν σε αυτήν των υπηρεσιών. Στην μεταβιομηχανική εποχή δηλαδή, χωρίς όμως να μεσολαβήσει τίποτα το ενδιάμεσο.
  Και όλα αυτά που λουζόμαστε σήμερα, έγιναν με την συγκατάθεσή μας. Όλων μας, που μαγεμένοι από τις χάντρες, και ζαλισμένοι από τα «υπνωτικά χάπια», που μας πρόσφεραν κάποιοι Κωστόπουλοι, παλιότερα κάποιοι Ίακχοι κλπ. κάναμε πως δεν βλέπουμε το έγκλημα, κλείνοντας τα μάτια στο ότι η ψωροκώσταινα μετετράπη αίφνης σε … Μαντάμ Σουσού.
  Και σαν να μην ξέρουν κάποιοι, ότι η τελική κατάντια μας, μπορεί να μην οφείλεται στον ίδιο τον Κωστόπουλο per se, ή στις αδελφές Κανονίδου, ή στους υπόλοιπους γελωτοποιούς του καρακατσουλίστικου νεοελληνικού σταρ σύστεμ, αλλά σε όλα αυτά τα φληναφήματα, και τα χιλιάδες τίποτα, που το σύστημα που υπηρέτησε ο εν λόγω με αφοσίωση, τάισε με πίτουρα μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων.
  Και για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν προκάλεσε ο Κωστόπουλος, ή ο κάθε Κωστόπουλος την οικονομική μας χρεοκοπία, αλλά της έστρωσε τον δρόμο, και την διευκόλυνε, προκαλώντας συνειδητά την ηθική μας χρεοκοπία, η οποία αποτέλεσε και προϋπόθεση για την άλλη, την οικονομική δηλαδή.
  Και τώρα, να`μαστε πάλι εδώ Ανδρέα, οι φόροι πέφτουν χιαστί.
  Η γενιά του 2010 έρχεται να συναντήσει την γενιά του 1950.
  Με κοινό σημείο την εξαθλίωση, και το τριμμένο παντελόνι (αυτή τη φορά μαϊμού Αρμάνι).
  Μόνο που η ολιγαρκής γενιά του `50, μπορεί μεν να πεινούσε, αλλά είχε και κάποιες αρχές, και κάποια βιώματα, τα οποία την βοήθησαν να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα, και να χτίσει μια Ελλάδα όχι ιδανική, αλλά σαφώς καλύτερη από αυτήν που κληρονόμησε.
  Με την άλλη γενιά τι γίνεται;
  Αυτήν που τα βρήκε όλα έτοιμα, που τα θεωρεί όλα δεδομένα, και που μόνο απαιτεί;
  Αυτήν που δεν καταλαβαίνει ότι η ευημερία δεν είναι δικαίωμα, αλλά προνόμιο που σου παραχωρείται, και μόνο εφόσον βάλεις τον κώλο σου κάτω και στρωθείς στο διάβασμα, στη δουλειά, και γενικά στην προσπάθεια;
  Η δεύτερη γενιά, αυτή του 2010, αυτή των €400, τι εφόδια έχει;
  Τα εξυπνακίστικα τσιτάτα του Κωστόπουλου, τα πούρα, τα Τσίβας, τον Πάνο Κιάμο, το πρώτο τραπέζι πίστα, και τα ταχύπλοα;
  Πως θα πορευτεί η γενιά που μεγάλωσε διαβάζοντας Νίτρο και Ντάουν Τάουν, γαλουχημένη να θεωρεί θέσφατο την κάθε σαχλαμάρα του κάθε καραγκιόζη, και που διδάχτηκε απ αυτούς να βλέπει με πλήρη απαξίωση την έννοια της εργατικότητας, αποθεώνοντας παράλληλα την νεοπλουτίστικη ξιπασιά, και την πνευματική ένδεια;
  Εκεί είναι που χάθηκε το παιχνίδι οριστικά, και που θα χρειαστούμε 20-30 χρόνια μέχρι να βγούμε από τον λάκκο όπου μας έριξε η βλακεία μας, και τον οποίο έσκαψαν κάποια φερέφωνα του συστήματος, τύπου Κωστόπουλου, Ψινάκη, και άλλων πολλών ρεμπεσκέδων που διαμόρφωσαν συνειδήσεις, και καθόρισαν τρόπους ζωής, για όλους τους «ωραίους ως Έλληνες» νέους μας.
  Αν ειλικρινά αντιλαμβάνονταν τη θέση του ο Πετράν, ίσως και να ζητούσε μια συγγνώμη. Ίσως και να ανέφερε ένα γνήσιο από καρδίας mea culpa.
  Ο τρόπος όμως που αντέδρασε, απλά εκφράζει μια προσωπική πικρία, μια αλαζονεία, και μια μικρόψυχη εκδικητικότητα, που οι μπατίρηδες τους οποίους προσπάθησε να εκπολιτίσει, δεν αναγνωρίζουν το έργο του, και τον φτύνουν… αλλά που θα πάει, θα τους δείξει αυτός!
  Το καημένο το φτωχόπαιδο, που ξεκίνησε από την επαρχία, και με μόνο όπλο το μυαλό του, και την μαγκιά του, χωρίς να είναι γόνος, έφτιαξε μια αυτοκρατορία. Και που κανείς δεν τον καταλαβαίνει.
  Αυτόν τον θηριώδη πνευματικό πλάτανο, που μόλις έπεσε, πας «κομπλεξικός» ξυλεύεται!
  Αυτό μας λέει.
  Σνιφ σνιφ….
  Η ζωή μπορεί να είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή, όπως δίδασκε επί χρόνια ο Πέτρος, αλλά παράλληλα είναι σκληρή, και μετά … πεθαίνεις. Ή όπως τραγούδησε ο Λένον: Η ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει την ώρα που εσύ κάνεις άλλα σχέδια…
  Και όλα όσα έκανες στο ενδιάμεσο, είναι αυτά που θα σημαδέψουν το πέρασμά σου από τη γη.
  Κάποιοι όμως, απλά μπουκώνουν, και κοπρίζουν.
  Και αυτή θα είναι η μοναδική τους προσφορά.
  Και όπως θα έλεγε κι ο ίδιος, αν ήταν ακόμη στα ντουζένια του, hasta la vista baby, και πού`σαι: Να μας γράφεις (όπως σε γράφουμε κι εμείς).

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 06/04/2012 00:12:41

   Αυτό γράφτηκε πριν από 2 μήνες, αλλά τελικά ο Πετράν είναι παντός καιρού και πάλι στη πούδρα εις υγείαν των κορόϊδων.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Strange Attractor 06/04/2012 00:34:37

    Πολύ καλό

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Strange Attractor 06/04/2012 00:46:31

    Αυτό έπρεπε να το δώσεις στον Φάκτορα, να το κάνει ανάρτηση. (Τώρα είναι ελαφρώς μπαγιάτικο, αλλά με καναδυό μικροτροποποιήσεις μπορείς να το ξανακάνεις διαχρονικό.)

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Αυριανιστής 06/04/2012 09:53:51

     Το είχα στείλει, αλλά...

  • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
   ΓΣΠΥΡΟΥ @ Strange Attractor 06/04/2012 23:05:22

   @Strange Attractor : Παρα πολύ καλο!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ΓΣΠΥΡΟΥ 06/04/2012 23:34:42

    Ευχαριστώ.

 5. Kanaris avatar
  Kanaris 06/04/2012 15:44:17

  @S.A:
  Δυστυχώς έχεις απόλυτα δίκιο. Μια ολόκληρη γενιά γαλουχήθηκε με σκουπίδια κάθε μορφής, και με την δική της επιλογή και ευθύνη μεταλλάχτηκε τελικά σε μια κοινωνία κηφήνων, φροντίζοντας όμως παράλληλα να ελέγξει ασφυκτικά και την ζωή των υπολοίπων μυρμηγκιών. Τεράστια ευθύνη όμως δεν φέρουν οι κάθε λογής Κωστόπουλοι, αυτοί πάντα στον αφρό επιβιώνουν, αλλά οι άλλοι, οι πνευματικοί/ακαδημαϊκοί άνδρες της περιόδου αυτής. Αν υπήρξαν ποτέ αυτοί οι τελευταίοι, θα πρέπει να ήταν πολύ απασχολημένοι να συμμετέχουν σε «επιτροπές πνευματικής ανάπτυξης του λαού» με το αζημίωτο φυσικά, ή πολύ δειλοί για να πάνε «κόντρα στο ρεύμα» φωνάζοντας ότι «ο Βασιλιάς είναι γυμνός». Ας μην ξεχνάμε ότι χρειάστηκαν 40 χρόνια για να αλλάξουμε προς το χειρότερο. Τώρα που όλοι ξυπνήσαμε βίαια στην μέση του εφιάλτη, ίσως υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, που όμως δεν πρόκειται να έλθει δίχως ιδρώτα και αίμα. Η μεγαλύτερη και δυσκολότερη επανάσταση είναι η αλλαγή (προς το καλύτερο) του εαυτού μας.

  P.S. Το ‘67 επί χούντας ένιωσα πολύ περήφανος όταν στην γιορτή της β’ δημοτικού απήγγειλα χωρίς να κομπιάζω το ποίημα του Μαρκορά «Ξημερώνει η γη δροσάτη». Στα χρόνια που πέρασαν πολλές φορές αποκήρυξα με βδελυγμία και ιδεολογική έπαρση το ποίημα, και ειδικά τον στίχο που ξεκινά με το «Μην σας είναι ο ξένος πλούτος έν’ αγκάθι στην καρδιά, ..». Τα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθώ με υπομονή να εξηγήσω στα παιδιά μου την αναγκαιότητα των υπολοίπων στίχων.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Kanaris 06/04/2012 19:46:30

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/04/2012 15:54:27

  Έτσι είναι.

 7. Pokar avatar
  Pokar 06/04/2012 16:24:13

  Attractor, τα είπες όλα!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Pokar 06/04/2012 18:16:28

   Σ ευχαριστώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.