#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φιλί ομοφυλοφίλων σκανδάλισε τη ΝΕΤ«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι λένε». Και εν προκειμένω, το επίσημο κράτος που προ ημερών καταδίκαζε τη λογοκρισία (σχετικά με την παράσταση «Corpus Christi») προχώρησε σε μια ενέργεια που τροφοδοτεί μνησίκακες αντιδράσεις και επιβραβεύει τους απανταχού Χρυσαυγίτες και θεοκράτες. Στο πολυδιαφημισμένο βρετανικό σίριαλ «Downtown Abbey», για το οποίο η ΝΕΤ ήταν τόσο περήφανη που απέκτησε, έκοψε ένα «επίμαχο» φιλί - και μάλιστα στην πρεμιέρα. Καθότι δεν ήταν συνηθισμένο φιλί, αλλά ανάμεσα σε άντρες - απ’ αυτά που αρέσει και στο ΕΣΡ να «τιμωρεί», ενίοτε.
Στο πλήρες επεισόδιο του σίριαλ, ένας δούκας εμφανίζεται να φιλά στο στόμα έναν υπηρέτη. Η σκηνή κρατά περίπου 12 δευτερόλεπτα, αλλά δεν μεταδόθηκε ποτέ το βράδυ της Δευτέρας από τη ΝΕΤ. Ο σφαγέας της λογοκρισίας την έκοψε, θεωρώντας την ώρα ακατάλληλη. Φανταζόμαστε πάντως ότι η απόφαση θα έχει κάνει έξαλλο τόσο τον διευθυντή ειδήσεων Αιμίλιο Λιάτσο, που δεν θα μπορεί να κάνει ούτε ένα σχόλιο α-λα- Star, όσο και τον διευθυντή προγράμματος Κώστα Σπυρόπουλο στον οποίο αποδίδεται η φαεινή ιδέα. Η κυρία Λουκά, από την άλλη, θα νομίσει ότι επιτέλους ήγγικεν  η ώρα της Δευτέρας Παρουσίας.

Αμήν… και μη χειρότερα, γιατί η σεζόν μόλις αρχίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/10/2012 12:20:37

  Η σειρά «Downtown Abbey» φαίνεται πάντως εξαιρετική.
  Ευτυχώς έχουμε τώρα μιαν εναλλακτική λύση απέναντι στις σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης, "Ο θείος μου είναι gay και ο παππούς μου λεσβία" και τον "Σουλειμάν αγά".

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ο Θείος 17/10/2012 13:00:42

   Χαχαχα ὅλες οἱ δραχμὲς τὸ σχόλιο γιὰ τὴν ἰδιωτικὴ τηλεόραση...

 2. αντιθετικός avatar
  αντιθετικός 17/10/2012 12:40:47

  ...αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα... ενάντια... και καλά ... στη λογοκρισία... λευτεριά στη βόρεια Μύκονο...

 3. Γιάννης avatar
  Γιάννης 17/10/2012 12:50:13

  Σκάνδαλο! πού ακούστηκε ένας λόρδος να τα φτιάχνει με το υπηρετικό προσωπικό;

 4. Σταράτα avatar
  Σταράτα 17/10/2012 12:50:23

  Ένας υποψήφιος βουλευτής περπατάει στον δρόμο και πέφτει πάνω σε έναν ψηφοφόρο.
  Ο ψηφοφόρος τον κοιτά και του στέλνει ένα φιλάκι.
  Ο υποψήφιος βουλευτής, με βλέμμα γεμάτο απορία, τον ρωτά:
  -Γιατί μου στείλατε φιλάκι;
  Και ο ψηφοφόρος του απαντά:
  -Θα με πηδάς για μια τετραετία, να μην υπάρχει και λίγο αίσθημα!

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 17/10/2012 13:05:51

  Καλά ἔκανε καί τό 'κοψε,δέν σκανδαλίστηκε ἡ ΝΕΤ,ὁ κόσμος σκανδαλίζεται μέ τήν ἀνωμαλία.Ἔχει γούστο νά πρέπει νά ὑπερασπιστοῦ με τῶρα καί τήν ἐλευθερία στήν προβολή ὀμοφιλόφυλων σκηνῶν στήν τηλεόραση...

  • Samurai avatar
   Samurai @ Κυθήριος 17/10/2012 14:49:41

   Ο κόσμος δεν σκανδαλίζεται πλέον με την ανωμαλία αγαπητέ Κυθήριε.
   Η δύναμη της συνήθειας έχει κουρσέψει την ηθική της κοινωνίας που ζούμε.
   Υπάρχει σχέδιο.
   Όλα αυτά που βλέπουμε τώρα προμηνύουν την απόλυτη εκπόρνευση των ηθών μας.
   Η κατάργηση των γονιών είναι στα σκαριά.
   Οι γυναίκες παντρεύονται μεταξύ τους κάνοντας και παιδιά,οι άνδρες ακολουθούν
   ''νοικιάζοντας''κοιλιές γυναικών ή υιοθετώντας βρέφη.
   Εάν τώρα μέσα στον αχταρμά προσθέσουμε την ιδιαίτερα εχθρική πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες..
   Δεν είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας ο ξεπεσμός μας.
   Πριν από 20 χρόνια κάποια πράματα φάνταζαν αδιανόητα.
   Τώρα με την αρωγή των ραδιοτηλεοπτικών μέσων,τα αδιανόητα κατατάσσονται
   στην σφαίρα του φυσιολογικού.
   Οι νές γενιές δε βλέπουν κάτι άλλο..αυτά ακούνε αυτά βλέπουν μ'αυτά μεγαλώνουν,αυτά θα υιοθετήσουν αργότερα.
   Οι αντιστάσεις της κοινωνίας είναι ανεπαρκείς,όταν δεν είναι ανύπαρκτες.
   Σε 20 χρόνια δε θα μας εκπλήσσουν αυτά τα οποία αντικρύζουμε με απέχθεια.
   Δυστυχώς..
   Κι ας βγώ χίλιες φορές ψεύτης..

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Samurai 17/10/2012 15:36:13

    Πόσο δίκιο ἔχεις ἀγαπητέ Samurai!
    Τήν ἐχθρική πολιτική τῆς κυβέρνησης ὅσον ἀφορᾶ τίς πολύτεκνες οἰκογένειες πού ἀναφέρεις,τήν δοκιμάζω ἀπό πρῶτο χέρι ,καθ' ὅ,τι καί ἐγῶ βρίσκομαι σ' αὐτήν τήν κατηγορία...
    @προφυλακτικός,μαζί σου!

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Κυθήριος 17/10/2012 18:30:34

     Το αν κάτι είναι ανωμαλία, αγαπητέ Κυθήριε, δεν το λέτε ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο παπάς ούτε ο πολιτικός. Το λέει ο γιατρός. Αν μου υποδείξετε μισή ιατρική έρευνα που να το επιβεβαιώνει, θα συμφωνήσω μαζί σας. Επειδή όμως δεν υπάρχει τέετοια, καλό θα ήταν τα δικά σας συμπλέγματα, τη δική σας ελαττωματικότητα, τη δική σας ψυχολογική ανεπάρκεια και τον δικό σας μισανθρωπισμό, να μην τον εισφέρετε ως σοβαρό επιχείρημα σε μια συζήτηση κάποιου επιπέδου. Το να μέμφεστε κάποιον για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό είναι σα να τον μέμφεστε για το χρώμα των μαλλιών του. Τόσο απλά.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Ηλίας 17/10/2012 21:29:50

      Ὄχι ἀγαπητέ Ἠλία,δέν εἶναι τόσο ἀπλά τά πράγματα!
      Τό νά ἐπιλέγει κάποιος ἕναν συγκεκριμμένο τρόπο ζωῆς εἶναι δικαίωμά του καί κανείς δέν ἔχει τό δικαίωμα νά τόν κατηγορήσει γι' αὐτό,καθένας κάνει τίς ἐπιλογές του!
      Ἄν παρατηρήσατε,δέν ἔγραψα γιά ἀνώμαλους,μίλησα γιά ἀνωμαλία κι αὐτό διότι δέν μπορῶ νά δεχθῶ ὅτι ἡ ἰδιαιτερότητα κάποιου πρέπει νά μοῦ μοστράρεται φόρα παρτίδα σέ ἕνα μέσο ὅπως ἡ τηλεόραση πού τήν χρησιμοποιῶ κι ἐγῶ καί τά παιδιά μου,μέ τήν ἴδια λογική πού δέν μπορῶ νά δεχθῶ σέ ὥρες μεγάλης τηλεθέασης νά συνουσιάζονται σέ κοινή θέα ἄτομα διαφορετικοῦ φίλου.Ὑπάρχουν ἄλλες ὥρες γι' αὐτά.
      Πέρα ἀπ' αὐτό δέν περιμένω κανέναν παπᾶ ἤ γιατρό ἤ πολιτικό νά μοῦ διαμορφώσει τίς πεποιθήσεις μου πάνω σέ τί εἶναι ἠθικό καί τί ἀνήθικο,τά διδάχθηκα ἀπό μικρή ἠλικία ἀπό, τούς γονεῖς,τούς δασκάλους μου,ἀπό τόν κοινωνικό μου περίγυρο.
      Γιά μένα λοιπόν αὐτός ὁ τρόπος ζωῆς καί ἡ προκλητική ἐπίδειξή του ΕΙΝΑΙ ἀνωμαλία. Δέν προσπαθῶ νά σᾶς πείσω οὔτε ἐσᾶς οὔτε κανέναν γι'αὐτό.Εἶναι πεποίθησή μου.Ἐπιτρέψτε μου αὐτήν τήν πεποίθησή μου νά τήν ἐκφράζω ἐλεύθερα.
      Ὅπως σίγουρα ἐλεύθερα μπορεῖτε νά ἐκφράζετε κι ἐσεῖς τίς δικές σας πεποιθήσεις.
      Μήν προσπαθεῖτε νά μέ πείσετε δέ,ὅτι χάριν μιᾶς συζητήσεως κάποιου ἐπιπέδου,μόνο ὅσα ἐπιχειρήματα συμφω νοῦν μέ κάποια ἐλαττώματα καί συμπλέγματα ἄλλων,ἴσως καί δικά σας,πρέπει νά ἐκφράζονται.
      Θά πεῖτε τίς ἀπόψεις σας,θά πῶ τίς δικές μου. Μέχρι ἐδῶ καί χωρίς χαρακτηρισμούς καί ὑπόνοιες...

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ Κυθήριος 17/10/2012 23:47:41

      Χαίρομαι που παραδέχεστε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ανθρώπου - από μόνος του - καθορίζει και την ηθική του, θεωρώντας εκ προοιμίου ανήθικο κάποιον επειδή έχει έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό, τον οποίο του έδωσε η φύση και ΔΕΝ τον επέλεξε. Γιατί, αν ο ομοφυλόφιλος επέλεγε να είναι ομοφυλόφιλος, το ίδιο θα ίσχυε και για τον ετεροφυλόφιλο. Και άρα, κάθε ετεροφυλόφιλος, με τη δική σας λογική, έχει τη δυνατότητα να κάνει σεξ και με άτομα του ίδιου φύλου, απλά επιλέγει άτομα διαφορετικού φύλου. Καταλαβαίνετε πόσο βλακώδες και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ θα ήταν να λέμε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός επιλέγεται; Καταλαβαίνετε ότι, αν ίσχυε αυτό, θα ήμασταν όλοι εν δυνάμει και ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι; Όσο για το τι επιδεικνύεται και σε ποια ώρα, το να ανταλλάσσουν δυο άνθρωποι ένα ερωτικό φιλί είναι υγιές και καλοδεχούμενο. Και οι ετεροφυλόφιλοι και οι ομοφυλόφιλοι έχουν ανάγκη από υγιή πρότυπα. Όσο κακό είναι για έναν ετεροφυλόφιλο να βλέπει στην τηλεόραση γυφτόμαγκες που επιδεικνύουν τη βαρβατίλα τους, άλλο τόσο κακό είναι για έναν ομοφυλόφιλο να βλέπει στην τηλεόραση φτερά και πούπουλα. Και οι μεν και οι δε έχουν ανάγκη, προκειμένου να είναι υγιείς και ΗΘΙΚΟΙ - αφού έχει τόση σημασία για σας - να έχουν τη δυνατότητα να εκτίθενται σε υγιείς καταστάσεις - περιβάλλον, ΜΜΕ, οικογένεια, σχολείο. Αν τα ΜΜΕ εξαφανίσουν την ομοφυλοφιλία, με τι ηθική και τι πρότυπα θα μεγαλώσει το ομοφυλόφιλο παιδί; Σε τι άνθρωπο θα εξελιχθεί; Το δε επιχείρημα για το τι σας δίδαξαν οι δάσκαλοι και ο κοινωνικός σας περίγυρος, είναι ό,τι πιο βλακώδες έχω διαβάσει. Δεν νομίζω ότι ως Έλλην ζείτε καλύτερα από τον Άγγλο, τον Δανό και τον Σουηδό που άλλα του δίδαξαν οι δάσκαλοι και ο κοινωνικός του περίγυρος. Αναρωτιέμαι δε τι θα σας δίδασκαν για τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις οι δάσκαλοι και ο κοινωνικός σας περίγυρος τη δεκαετία του '30 ή του '50 π.χ. και αν αυτά θα τα δεχόσασταν σήμερα. Το τι κάνουμε στο κρεβάτι μας το υπαγορεύει η φύση και δεν το επιλέγουμε. Κανείς δεν επιλέγει να μπει στο περιθώριο και να ανέχεται ηλιθιότητες σαν αυτές που διαβάζω στα σχόλιά σας. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στη φύση του, την οποία δεν αποφάσισε και δεν μπορεί να αλλάξει. Αν αυτό ισοδυναμεί για σας με ανηθικότητα, εύχομαι ταχειά επιστροφή στο λαγούμι απ' το οποίο προήλθατε.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ηλίας 17/10/2012 22:03:28

      Το σχόλιό σου (πέρα από τις προσβολές κλπ) είναι ένα μάτσο αυθαίρετων αφορισμών και δογμάτων της «πολιτικής ορθότητας».

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ ΚΜ 17/10/2012 22:07:54

      Αν έχετε να εισφέρετε ένα πειστικό επιχείρημα επί της ουσίας όσων γράφω (ιδίως για το ποιος είναι αρμόδιος να ορίσει τι είναι ανώμαλο), εδώ είμαστε. Αν το μόνο που έχετε να εισφέρετε, είναι να ψελλίσετε μισή φράση περί δήθεν πολιτικής ορθότητας, όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για ύψιστο ζήτημα σεβασμού και αποδοχής κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών που του προσέδωσε η φύση, τότε η όποια συμβολή σας είναι μηδαμινή, ανιαρή και ανούσια.

    • Samurai avatar
     Samurai @ Κυθήριος 17/10/2012 19:03:02

     Κυθήριε
     Ο αδερφός μου έχει 5 παιδιά.Πριν από μερικές ημέρες συζητούσαμε για την οικογενειακή του κατάσταση.
     Αδερφέ, μου είπε..εάν εγώ αντιδρούσα βασιζόμενος σ'αυτά που μας λένε οι ταγοί μας,δε θα έπρεπε να είμαι καν παντρεμένος..αυτό θέλουνε,εκεί μας ωθούν.
     Αλλά δε θα τους περάσει.Με τη βοήθεια του Θεού
     θα τα καταφέρουμε.
     Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ο αδερφός μου εκκλησιάζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση και δεν έχει χαζοκούτια στο σπίτι του.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Samurai 17/10/2012 20:53:18

      Mπράβο Samurai γιά τήν οἰκογένειά σας.
      Πράγματι,ἐμεῖς οἱ χριστιανοί ἔχουμε ἄλλες ''βάσεις'',ἔχουμε κάπου νά στηριχθοῦμε στίς δύσκολες στιγμές πού περνᾶμε,στήν ἀπελπισία πού ὁρισμένες φορές σάν ἄνθρωποι μπορεῖ νά μᾶς καταβάλλει,ἔχουμε νά ἀντιτάξουμε ἐλπίδα.
      Καλή δύναμη καί στόν ἀδελφό σου στήν πολυτεκνία,σέ ἐσένα καί σ' ὅλους τούς Ἕλληνες!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Κυθήριος 17/10/2012 17:00:08

   Πές τα Κυθήριε ! Μήπως σε λίγο θα πρέπει να κρυβόμαστε όσοι δεν έχουμε ομοφυλοφυλικές τάσεις ;

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ roadrunner 17/10/2012 18:31:02

    Όχι. Αλλά καλό θα ήταν να κρύβεστε όσοι έχετε μισανθρωπιστικές τάσεις.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ηλίας 17/10/2012 22:01:08

     Πραγματικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο δείχνει αυτός που του επισημαίνει τα στραβά του, όχι αυτός που του χαϊδεύει τα κουσούρια.

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ ΚΜ 17/10/2012 22:10:41

      Τα κουσούρια; Όπως λέμε δύο μάτια, μια μύτη, δύο χέρια και δύο πόδια;

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ηλίας 17/10/2012 22:58:49

      Όπως η ψευτιά, η φιλαργυρία, η χαιρεκακία και η ομοφυλοφιλία.

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ ΚΜ 17/10/2012 23:00:21

      Αποστομωτική άποψη. Και τεκμηριωμένη: από γιατρούς, έρευνες και στατιστικά στοιχεία. Α, ξέχασα: και τον παπα-Τσάκαλο.

     • Χαλκιδέος avatar
      Χαλκιδέος @ Ηλίας 18/10/2012 01:00:44

      Ρε αδερφέ, πες τώρα ότι είσαι -να το πω κομψά- gay ή από καμιά συνιστώσα του (τ)ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει την ανωμαλία στην σεξουαλική ζωή να τελειώνουμε, που θες να σου κατεβάσουμε και δύο τόμους ιατρικές αναλύσεις για το αν είναι ανωμαλία να τον παίρνει ο άλλος από πίσω. Εξάλλου ο Θεός μας έδωσε τον πωπό για να κάνουμε κακά...

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ Ηλίας 18/10/2012 08:37:25

      Αγαπητέ Χαλκιδέε, χαίρομαι για την αποσστομωτική επιχειρηματολογία σας. Και όχι, δεν έχω απαίτηση να μου κατεβάσετε κανέναν ιατρικό τόμο. Είναι προφανές ότι η δική σας σχέση με την ιατρική επιστήμη ξεκινά και τελειώνει - στην καλύτερη περίπτωση - με κανέναν τόμο του Γιατρού της Οικογενείας.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ηλίας 18/10/2012 14:14:52

      Βρε μανία να εμπλέξεις την ιατρική, ως δήθεν αρμόδια!

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ Ηλίας 18/10/2012 20:06:22

      Λυπάμαι, αλλά όταν απορρίπτετε κάποιον ως ανώμαλο, αφύσικο και δεν συμμαζεύεται, ο μόνος αρμόδιος για να σας απαντήσει είναι η ιατρική - και όχι ο μητροπολίτης Άνθιμος.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ΚΜ 17/10/2012 23:06:16

      Aὐτά ΚΜ,ὁ Ἠλίας τά θεωρεῖ προσόντα γιά νά πάει κάποιος μπροστά,νά προκόψει στή ζωή του...

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ Κυθήριος 17/10/2012 23:52:17

      Δεν θεωρώ τον σεξουαλικό προσανατολισμό ούτε ελάττωμα ούτε προτέρημα. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάθε ανθρώπου είναι αυτός που είναι και δεν αλλάζει. Αν εσείς πιστεύετε ότι το κρεβάτι κάποιου είναι το προτέρημά ή το μειονέκτημά του, μην το φορτώνετε σε μένα. Αν θεωρείτε τον εαυτό σας, τον δάσκαλο που είχατε πριν 40 χρόνια, τον παπά της ενορίας σας, τον χρυσαυγίτη της γειτονιάς σας, τη θεία Φρόσω και τον υδραυλικό του απέναντι πιο ειδήμονες στο θέμα από την ιατρική επιστήμη, σας βγάζω το καπέλο.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ roadrunner 17/10/2012 20:55:45

    Εἶναι κι αὐτά σημεῖα τῶν καιρῶν roadrunner...

  • Φανη avatar
   Φανη @ Κυθήριος 18/10/2012 14:30:08

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. προφυλακτικος avatar
  προφυλακτικος 17/10/2012 13:51:28

  Εμ, πεστα χρυσοστομε ! Δεν ειναι αναγκη να ειναι κανεις οπαδος της Χ.Α ή θρησκοληπτος ή πουριτανος για να αντιδρα στα αυτονοητα. Σε λιγο θα μας πουνε πως οποιος δεν θελει να γινει gay το κανει επειδη κατα βαθος θελει να γινει gay !

 7. δρόμος avatar
  δρόμος 17/10/2012 14:06:14

  Μην ανησυχείτε, μια χαρά το έδειξε το φιλί σε χθεσινοβραδυνή μεταμεσονύκτια επανάληψη του επεισοδίου ... αλλάζουν έτσι εύκολα οι συνήθειες χρόνων?

  • kat avatar
   kat @ δρόμος 17/10/2012 17:00:42

   Το μεταμεσονύχτιο δεν με πειράζει . Το φιλί στις 10-11 με ενοχλεί καθότι
   υπάρχουν παιδιά ακόμα και του δημοτικού ξύπνια εκείνη την ώρα ,που οι
   γονείς τους τ' αφήνουν μπροστά στο χαζοκούτι.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ kat 17/10/2012 17:03:58

    Εμένα με ενοχλεί και μετά τις 11 το βράδυ, γιατί ξενυχτούν οι έφηβοι, που περνάνε τις πιο δύσκολες φάσεις αναζήτησης ταυτότητας και προσωπικότητας.

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ roadrunner 17/10/2012 23:53:23

     Σωστά. Βρίθει η ανθρωπότης από ορδές ετεροφυλόφιλων εφήβων που έγιναν ομοφυλόφιλοι όταν είδαν δυο άντρες να φιλιούνται στις 11 το βράδυ.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Ηλίας 18/10/2012 14:11:44

      Το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας αντικατοπτρίζεται στη στάση της, απέναντι στα άτομα με εμφανής φυσικές αδυναμίες και διαφορετικότητες, όπως οι συνάνθρωποί μας, με ειδικές ανάγκες. Τα ΑΜΕΑ είναι άνθρωποι που σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους, θα έπρεπε να τυχαίνουν της αποδοχής και της στήριξης των υπολοίπων αλλά και της κοινωνίας. Δεν βλέπω όμως, να προωθείται μια τέτοια ιδέα, μέσα από τα ΜΜΕ. Ενώ θα βοηθούσε πολύπλευρα, αν προβάλλονταν αυτές οι ευάλωτες ομάδες, που στο κάτω-κάτω ζουν ανάμεσά μας, μέρα-νύχτα, ΦΑΝΕΡΑ, (και οι αδυναμίες τους δεν περιορίζονται μόνο στις κρυφές, ιδιωτικές στιγμές ενός κρεβατιού, όπως συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους). Εξηγείστε μου, λοιπόν, κ. Ηλία,
      ποιος είναι ο λόγος της συστηματικής προώθησης των ομοφυλοφίλων μέσα από τα ΜΜΕ; ΟΜΩΣ, να το κάνετε σε αντιπαραβολή με τον αποκλεισμό της αντίστοιχης προβολής των ΑΜΕΑ (ως πολυπληθέστερης ομάδας με διαφορετικότητα και αδυναμία που επίσης υφίσταται συχνά κοινωνικό αποκλεισμό)
      Ποια η σκοπιμότητα στην διαφορετική διεισδυτικότητα των δυο προαναφερόμενων ομάδων (ομοφυλόφιλοι vs AMEA) μέσω των ΜΜΕ;

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ roadrunner 18/10/2012 15:24:17

      Με δουλεύετε; Τι σχέση έχει η - όποια και αν υπάρχει - προώθηση κάποιων με το αν ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους είναι φυσιολογικός ή ανώμαλος; Θα κατηγορήσετε συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους επειδή τα ΜΜΕ - καταπώς λέτε - προωθούν ομοφυλόφιλους; Μου κάνετε πλάκα; Και εν πάση περιπτώσει, πού ακριβώς την είδατε αυτήν την προώθηση; Γιατί για κάθε - πιθανόν - ομοφυλόφιλο που θα μου κατονομάσετε στην τηλεόραση, εγώ θα σας κατονομάσω 50 ετεροφυλόφιλους. Και από πότε η προτίμηση - που εσείς την επισημαίνετε και ουδόλως ισχύει, αλλά ας πούμε ότι ισχύει - της μιας κοινωνικής ομάδας φανερώνει ανωμαλία ή αφυσικότητα στον σεξουαλικό της προσανατολισμό;;;; Για συνέλθετε λίγο.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Ηλίας 18/10/2012 16:15:21

      Μετρήστε πόσες ερωτήσεις μου κάνατε. ΕΞΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ μια σύσταση. Ενώ σας ρώτησα μόνο ένα . Αν μπορείτε απαντήστε στο ένα και μοναδικό που σας ρώτησα. Απαντήστε θετικά και όχι με ερωτήσεις. Και αν δεν μπορείτε, αποφύγετε τις τουλάχιστον τις συστάσεις. Είναι εξαιρετικά ανώριμο.

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ roadrunner 18/10/2012 16:40:11

      Με ρωτήσατε για μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα: και σας απάντησα ξεκάθαρα ότι αυτή η σκοπιμότητα είναι μόνο μέσα στο κεφάλι σας. Αν καταμετρήσετε τον αριθμό των - εικαζόμενων από εσάς - ομοφυλοφίλων στην τηλεόραση και τον συγκρίνετε με τον αριθμό των ετεροφυλοφίλων - τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζουμε - θα πάρετε την απάντησή σας. Και τη σύστασή μου την επαναλαμβάνω στο ακέραιο (ιδίως σε σας που φθάνετε στο σημείο να απαξιώνετε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, επειδή θεωρείτε ότι μέλη της προωθούνται στην τηλεόραση). Νομίζω, δεν θα μπορούσα να σας δώσω σαφέστερη απάντηση.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ kat 17/10/2012 17:35:23

    Είναι αλήθεια ότι η μεταμεσονύκτια ζώνη βρίθει γυναικείων συμπλεγμάτων - εκεί η ομοφυλοφιλία δεν ενοχλεί κανέναν, αντιθέτως καλύπτει την ημερήσια ποσότητα ανάγκης λαγνείας των πολιτών / έλα όμως που το ανδρικό φύλο δεν αποφάσισε ακόμη να αυτο-εκτεθεί ...

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 17/10/2012 14:22:26

  Δεν ηθικολογώ, ούτε θρησκόληπτος είμαι, πάντως συμφωνώ με το κόψιμο γιατί προσωπικά μου πληγώνει την αισθητική. Είμαι της αρχής , να μπορεί καθένας να κάνει ότι θέλει, αρκεί να μην προκαλει τα αισθήματα, τα συναισθήματα και την αισθητική των άλλων!!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΝΤΙΝΟΣ 17/10/2012 18:32:02

   Με τη δική σας λογική θα έπρεπε να κοπεί το 95% των τηλεοπτικών προγραμμάτων! Αγαπήτε Ντίνο, εγώ ξέρω ένα πράγμα: όταν δυο άνθρωποι φιλιούνται, αυτό είναι πάντα καλό (εκτός αν ο ένας είναι ο Ιούδας).

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ηλίας 17/10/2012 22:04:10

    Ηλία, ο Ψινάκης είσαι;

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ ΚΜ 17/10/2012 22:09:35

     ΚΜ, εσείς είστε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης;

 9. monson avatar
  monson 17/10/2012 15:12:40

  ποσο υποκριτες μπορει να ειμαστε τελικα???

 10. αντιθετικός avatar
  αντιθετικός 17/10/2012 15:31:08

  ...αυτή είναι η τελευταία λέξη της "δημοκρατίας" ... η ελεύθερη θέαση μεταξύ ανδρών περιπτύξεων ...κουμπάρα μου...θες να δεις την μπάρα μου...

 11. GR avatar
  GR 17/10/2012 18:13:21

  παιδια ,νομιζω οτι εχει ανοιξει ενα κρυφο στρειτ μπαρ.ξερετε μηπως που ειναι?

  • lord tanamo avatar
   lord tanamo @ GR 18/10/2012 09:49:17

   Λολ,κι εσείς στο σάιτ του henrymakow συχνάζετε ; :)

 12. aixaigis avatar
  aixaigis 17/10/2012 18:24:51

  Φίλε "αντιθετικέ" αλλά και πολλοί άλλοι, συμφωνούμε...
  Αυτή η ...δημοκρατία μάς μάρανε...Δεν απέχουμε πολύ από το να κρυβόμαστε πού είμαστε ετεροφυλόφιλοι...
  Οσο γιά διαφημίσεις τύπου " Η κουμπάρα και η ...μπάρα "
  με κάνουν και ανατριχιάζω από αηδία.
  Χωρίς να είμαι καθόλου πουριτανή και τέτοια.
  Αλλά τόσο χαμηλό επίπεδο ;;;

  • lord tanamo avatar
   lord tanamo @ aixaigis 18/10/2012 09:51:01

   Μην ξεχνάτε κι εσείς ότι η διαφήμιση αυτή είναι η αποθέωση του ετεροφυλόφιλου.

   Χα χα τι παράνοιες ζούμε,φωτιά θα πέσει να μας κάψει ! Κουμπάρες - μπάρες και το κακό συναπάντημα.

 13. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 17/10/2012 22:08:32

  Ο ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία. Οι άνθρωποι και τα ζώα κάνουν σεξ για την αναπαραγωγή. Οι άνδρες μεταξύ τους δεν αναπαράγουν, από οτι ξέρω. Όσο οι ομοφυλόφιλοι συνευρίσκονται στις καμαρές τους είναι πρόβλημά τους η χαρά τους. Όταν η τηλεόραση το προβάλει και το βλέπουν τα παιδιά μου τότε είναι και δικό μου πρόβλημα. Τα παιδιά πιστεύουν οτι αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση είναι και τα σωστά. Εγώ μετά πρέπει να τους εξηγώ γιατί πρέπει να πάνε ενάντια στο ρεύμα. Όποιος έχει παιδιά καλαβαίνει τι λέω. Όποιος είναι παρτάκιας δεν το καταλαβαίνει.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΥΠΕΡ 17/10/2012 22:17:26

   Αγαπητέ/ή ΥΠΕΡ, οι άνθρωποι και τα ζώα κάνουν σεξ για πολλούς λόγους, όπως έχει υποδείξει η ιατρική πολύ πριν από μένα. Κάποιες φορές είναι για την αναπαραγωγή. Κάποιες άλλες φορές είναι για την ηδονή. Η αναπαραγωγή μάλιστα, αν δεν το γνωρίζετε, επιτυγχάνεται με μία και μόνο στάση, σε αντίθεση με άλλες στάσεις που μπορούν να πράξουν ο άνδρας και η γυναίκα και που οδηγούν σε διάφορα, αλλά σίγουρα όχι στην αναπαραγωγή. Αν εσείς το μοναδικό που κάνετε με τον/τη σύντροφό σας είναι εσείς να διεισδύετε σε αυτήν ή αυτός να διεισδύει σε εσάς, μπας και πιάσει ή πιάσετε παιδί, τότε μάλλον έχετε διαμορφώσει μια εξαιρετικά βαρετή και μηχανιστική σχέση με την ερωτική πράξη. Θα επιτρέψετε στη συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων ανθρώπων που έχουν μια κάπως μεγαλύτερη ποικιλία στο σεξ και που δεν στοχεύουν στην αναπαραγωγή κάθε φορά που το κάνουν, να διαφωνήσουν μαζί σας. Επί τη ευκαιρία, ακόμα περιμένω έναν από όλους εσάς τους ομαλούς και φυσιολογικούς να μου υποδείξει μια ιατρική έρευνα μεταγενέστερη του 13ου αιώνα που να στηρίζει αυτής της μορφής την επιχειρηματολογία.

   • Samurai avatar
    Samurai @ Ηλίας 18/10/2012 00:55:19

    Αγαπητέ Ηλία.
    Μη συγχίζεστε.Σας παρακαλώ να συγχωρήσετε όλους εμάς τους γραφικούς,αναχρονιστικούς, οπισθοδρομικούς,μισάνθρωπους όπως μας αποκαλείτε,επειδή έχουμε ''μείνει''στις ετεροφυλικές σχέσεις και τις υπερασπιζόμαστε (κατάντια) με γα'ι'δουρινό πείσμα.
    Λυπόμαστε πολύ που διακατεχόμαστε από ξεπερασμένες
    απόψεις που σχετίζονται με το σεξ,και να μας συγχωρείτε
    που τα παιδιά μας προήλθαν από κάποιες μηχανιστικές βαρετές ερωτικές πράξεις.
    Εσείς αγαπητέ..ουρανοκατέβατος είστε?
    Διαφωτίστε μας σας παρακαλώ .
    Εξηγήστε μας σας παρακαλώ γιατί ακόμα και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια υπάρχει κάποιος ή κάποια που παίζει το ρόλο του άνδρα ή της γυναίκας..και γιατί χρησιμοποιούν διάφορα''εργαλεία''για την ικανοποίησή τους..
    Αγαπητέ..θα καταργήσουμε και τη φύση μας επειδή οι νομοθέτες και η τεχνολογία επιτρέπουν πλέον στους ανθρώπους κάποιες υπερβάσεις?
    Θα καταργήσουμε τη λογική μας,την ηθική μας,την οικογένειά μας?
    Μιλάτε εσείς για μισανθρωπισμό?Εσείς που θέλετε να ισοπεδώσετε ότι όσιο και ιερό μας έχει απομείνει?
    Εσείς που δεν έχετε απ'ότι φαίνεται ρίζες και σας πηγαίνει ο άνεμος όπου θέλει?
    Φιλικά σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε τις θέσεις σας,μήπως και σώσετε την ψυχή σας.
    Καληνύχτα σας.

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Samurai 18/10/2012 01:12:28

     Πρώτον, πείτε μου ποιος επιστήμονας επιβεβαιώνει μισή λέξη από όσα γράφετε.
     Δεύτερον, επειδή μιλήσατε για ιερά και όσια, θέλω να μου υποδείξετε μια φράση του Ιησού που να στρέφεται κατά της ομοφυλοφιλίας εν γένει. Και τελικά, γνωρίζετε τις επιταγές της Παλαιάς ή της Καινής Διαθήκης, που θεωρείτε και αξιόπιστες πηγές, για διάφορα θέματα ή αναφέρεστε στα ιερά και όσια εντελώς επιλεκτικά; Γνωρίζετε π.χ. ότι η Παλαιά Διαθήκη (Δευτερονόμιον 21, εδάφια 18 έως 21) ορίζει ότι, αν κάποιος έχει μέθυσο και ανυπάκουο γιο, πρέπει να τον σύρει στην πλατεία του χωριού και να τον λιθοβολήσει μέχρι θανάτου; Θα το κάνατε επειδή το λέει η Παλαιά Διαθήκη; Η αλήθεια είναι ότι καταντά εξοντωτικό να ακούς ανοησίες αορίστως για διάφορα ιερά και όσια, όταν οι απόψεις που υποστηρίζετε έχουν ανατραπεί εδώ και δεκαετίες από την ιατρική επιστήμη, εδράζονται δε μόνο σε διάφορες απίθανες επικλήσεις της θρησκείας και σε θρησκευτικά κείμενα που, και αν ακόμα ήθελε υποτεθεί ότι κάτι ψελλίζουν για το θέμα (που δεν το κάνουν), συνετάγησαν αιώνες πριν. Όταν λοιπόν θα έχετε να εισφέρετε ένα πιο πειστικό επιχείρημα από τις αιτιάσεις της Ελένης Λουκά, τότε ευχαρίστως να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας. Μέχρι τότε, μείνετε στα ιερά και στα όσια. Κάποιοι προτιμάμε να κρίνουμε τους ανθρώπους από την αξιοσύνη τους, την εντιμότητά τους, την ικανότητά τους και τον αλτρουισμό τους - και όχι για κάτι που αποφάσισε η φύση γι' αυτούς (εκτός αν πιστεύετε ότι το επέλεξαν, οπότε θεωρητικά για σας, αν κάτι τέτοιο επιλέγεται και δεν υπαγορεύεται από τη φύση, όλοι είμαστε εν δυνάμει και ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι, απλά κάποια στιγμή επιλέξαμε το ένα ή το άλλο). Εντάξει λοιπόν. Σας χαρίζω την επιχειρηματολογία της θρησκείας και θα επιφυλάξω για τον εαυτό μου την επιχειρηματολογία της επιστήμης, της λογικής και του ανθρωπισμού. Ελπίζω να μη χρειαστεί να έρθετε ποτέ σε επαφή με κάποιον οικείο σας που να είναι ομοφυλόφιλος, μια και εξ αυτού και μόνο του λόγου για σας θα είναι ανώμαλος, ανήθικος και μιαρός, όπως θα ήσαστα κι εσείς ως ετεροφυλόφιλος αν ζούσατε σε έναν τόπο που η πλειονότητα θα ήταν ομοφυλόφιλοι.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Ηλίας 18/10/2012 10:15:07

      Αγαπητέ Ηλία, τουλάχιστον να έχεις την εντιμότητα να παραδεχθείς ότι ο χριστιανισμός είναι αντίθετος με την ομοφυλοφιλία, ευθύς εξ αρχής, όπως και είναι αντίθετος με την ελευθεριότητα στη σεξουαλική συμπεριφορά εν γένει. Η απόρριψη της ομοφυλοφιλίας, που είναι σαφέστατη, εντάσσεται μέσα στην απόρριψη της σεξουαλικής ελευθεριότητας, ώστε μέσω της άσκησης και της απελευθέρωσης από τα πάθη ο άνθρωπος να προσεγγίσει τον Θεό και να αγιαστεί. Τα υπόλοιπα είναι σοφίσματα. Υπάρχει το κλασικό χωρίο της Προς Ρωμαίους Επιστολής (κεφ. 1) (πρέπει να γνωρίζεις ότι στην εκκλησιαστική συνείδηση επιστολές του Παύλου και Ευαγγέλια είναι απολύτως ισόκυρα). Υπάρχουν άπειρα χωρία των Πατέρων της Εκκλησίας και κανόνες. Αυτό είναι δεδομένο. Αν εσύ θέλεις να φτιάξεις δικό σου χριστιανισμό, όπως τον έφτιαξαν οι διάφορες προτεσταντικές σέχτες, μπορείς να το κάνεις. Ο Ορθόδοξος όμως χριστιανισμός έχει σαφή θέση και η πνευματική ζωή του Ορθόδοξου χριστιανοί οφείλει να είναι δεμένη με την άσκηση, μικρή ή μεγάλη. Και οφείλεις να είσαι τίμιος απέναντι στο τι πιστεύει ο Ορθόδοξος χριστιανισμός, αν δεν θέλεις να ξεγελάς τον εαυτό σου.
      Αλλά, άλλο η στάση έναντι της ομοφυλοφιλίας, άλλο αυτή έναντι των ομοφυλοφίλων. Δεν καταδικάζονται τα πρόσωπα, το πάθος καταδικάζεται επειδή χωρίζει από την Χάρη του Θεού. Αυτό είναι εμπειρία της Εκκλησίας, όχι θεωρία.
      Και θα προσθέσω εδώ ότι υπάρχει ένας ιερομόναχος με φήμη αγίου, που πιστεύω ότι θα καταταγεί στο αγιολόγιο, ο μακαριστός πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ, Αμερικανός, από το Σαν Φραντσίσκο, που ως λαϊκος ήταν ομοφυλόφιλος. Οταν μεταστράφηκε στην Ορθοδοξία, έζησε μία βαθειά μετάνοια για την προηγούμενη ζωή του.
      Θέλω να προσθέσω κάτι άλλο: Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά, για να μην πω πολύ καλά, τον ομοφυλοφιλικό χώρο, μπορώ να βεβαιώσω ότι η απόλυτη αστάθεια στις επαφές και τις σχέσεις είναι ο κανόνας. Σε απείρως μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στις ετεροφυλόφιλες σχέσεις. Οι ξεπέτες είναι συνηθέστατη πρακτική και οι τίμιοι ομοφυλόφιλοι το παραδέχονται. Η ίδια η ομοφυλοφιλία οδηγεί στην απόλυτη ελευθεριότητα, μέχρι τα άκρα.

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ ΒΙΣ 18/10/2012 11:19:49

      Πρώτα πρώτα, χαίρομαι που, ενώ εγώ αναφέρθηκα στον Ιησού Χριστό, εσείς επικαλεστήκατε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από ρήσεις του Ιησού Χριστού. Και αυτό, επειδή μπορεί να βρείτε απόρριψη της σεξουαλικής ελευθεριότητας - και ορθώς - αλλά δεν θα βρείτε ούτε μια λέξη για την ομοφυλοφιλία από τον Ιησού Χριστό (γι' αυτό και με παραπέμψατε σε κείμενα άλλων, και πάντως όχι σε λόγους του Ιησού Χριστού). Από την άλλη, δεν ξέρω σε τι κόσμο ζείτε και πιστεύετε ότι αυτή καθ' εαυτή η ομοφυλοφιλία οδηγεί στην ξεπέτα, αλλά προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί ότι η ξεπέτα είναι πλέον αγαπημένη συνήθεια των πάντων - ετεροφυλόφιλων και μη - ακόμα και όσων βρίσκονται σε σχέση ή σε γάμο. Προφανώς, εκεί που ζείτε δεν έχετε επαφή με άτομα κάτω των 55 ούτε με καταστάσεις που δεν περιγράφονται στην Αγία Γραφή. Ας δεχτώ όμως - για την οικονομία της συζήτησης - ότι η ξεπέτα είναι ροπή μόνο των ομοφυλοφίλων (που δεν είναι, αλλά είπαμε, για την οικονομία της συζήτησης). Θα αισθανόταν ένας άνθρωπος την ανάγκη να ικανοποιήσει τις βιολογικές και συναισθηματικές του ανάγκες μέσω της ξεπέτας και όχι μέσω σταθερών σχέσεων, αν δεν υπήρχαν οι ευφυείς όπως εσείς που θα του κότσαραν ένα εκατομμύριο λόγους για το ότι η φυσική του παρόρμηση τον καθιστά σκάρτο ως άνθρωπο; Πόσοι άνθρωποι καταστράφηκαν επειδή δεν τόλμησαν ποτέ να κάνουν μια πραγματική σχέση με κάποιον άλλο, επειδή, αν το έκαναν, θα γνώριζαν την ατίμωση και τη χυδαιότητα; Η ξεπέτα είναι - όχι πάντα, αλλά σε μεγάλο βαθμό - το καταφύγιο εκείνων που δεν έχουν άλλο τρόπο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να καλύψουν τις εσωτερικές τους ανάγκες - ακριβώς επειδή άτομα σαν κι εσάς και ιδέες σαν τις δικές σας τους το έχουν αποκλείσει. Έχω δε να σας πω ότι, αν είχατε αληθινή γνώση του τι λέει ο Χριστός, από τη Χάρη της Εκκλησίας - της πραγματικής Εκκλησίας - δεν χωρίζει η ομοφυλοφιλία, αλλά η κακία, η απανθρωπιά, ο φανατισμός και η υποκρισία - και όχι η αγάπη. Και τελικά, άλλο ο σεξουαλικός προσανατολισμός και άλλο πώς τον διαχειρίζεται κανείς. Η σεξουαλική ανηθικότητα είναι απορριπτέα, ανεξαρτήτως του αν αυτός που την επιδεικνύει είναι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος. Και αυτή είναι που χωρίζει από τη Χάρη της Εκκλησίας. Και τελικά, αρνούμαι να βάλω στο περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπων μου με την επίκληση μιας ανηθικότητας που μου υπέδειξαν κάποιοι χιλιάδες χρόνια πριν, τη στιγμή που η επιστήμη έχει αποφανθεί ότι ο ομοφυλόφιλος σε μια πλειοψηφία ετεροφυλοφίλων έχει την ίδια ιατρική αξία που έχει ο αριστερόχειρας σε μια πλειοψηφία δεξιόχειρων. Εσείς συνεχίστε να με παραπέμπετε σε αυτά που έλεγαν κάποιοι σε μια εποχή που δεν είχε γεννηθεί ούτε ο αντιπαραπροπάππους του παραπροπάππου του υποπαραπροπάππου σας. Εγώ θα σας παραπέμπω σε όσα διακηρύττει σήμερα η ιατρική επιστήμη - που είναι και η μόνη να αποφανθεί για το αν μια συμπεριφορά είναι νοσηρή, αφύσικη και διεστραμμένη. Και να ξέρετε: συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Ο χριστιανισμός είναι αντίθετος με την ομοφυλοφιλία, ακριβώς όπως το είπατε. Ο χριστιανισμός. Και όχι ο Χριστός. Τελεία και παύλα.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΥΠΕΡ 17/10/2012 22:25:28

   Ἄ μπράβο!

   • aixaigis avatar
    aixaigis @ Κυθήριος 18/10/2012 00:00:59

    Ηλία και Κυθήριε,
    ...καλά το είπα εγώ ότι σε λίγο θα ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε ετεροφυλόφιλοι...
    (άν και σωστά επιχειρηματολογείτε το "στυλάκι" με ενοχλεί...)

 14. ΚΜ avatar
  ΚΜ 17/10/2012 22:56:32

  Αυτό κι αν είναι αυθαίρετο! Ότι, δήθεν, τα κουσούρια «του τα προσέδωσε η φύση»!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΚΜ 17/10/2012 22:59:17

   Έχετε δίκιο. Δεν του τα προσέδωσε η φύση. Η κακιά μάγισσα του τα προσέδωσε.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΚΜ 18/10/2012 00:21:16

   Το πώς «κολλάει» αυτό το πράγμα καλύτερα να μην το συζητήσουμε εδώ πέρα γιατί τότε είναι που θα στριγγλίζεις ακόμα περισσότερο.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΚΜ 18/10/2012 00:51:53

   Το πώς "κολλάει" αυτό το πράγμα; Τελικά, σας είχα παρεξηγήσει. Εσείς ξέρετε πολλά περισσότερα από έναν κοινό γιατρό. Εσείς είστε διάνοια της ιατρικής επιστήμης!!!! Περιμένει η ανθρωπότητα με αγωνία τα πορίσματα των αξιόπιστων και αμερόληπτων ερευνών σας.

 15. ΚΜ avatar
  ΚΜ 17/10/2012 22:57:18

  Δεν ξέρω τί άλλα κουσούρια μπορεί να έχεις αλλά από έλλειψη χιούμορ πάντως δεν πάσχεις!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΚΜ 17/10/2012 23:00:53

   Το ξέρω. Μου βγαίνει όταν διαβάζω αστείες απόψεις.

 16. ΚΜ avatar
  ΚΜ 18/10/2012 00:22:21

  Άντε, αρκετά για σήμερα. Τράβα στην ΜΚΟ.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΚΜ 18/10/2012 00:50:31

   Το επίπεδο της επιχειρηματολογίαςσας αποκαλύπτει και την αξία των απόψεών σας (όχι ότι αφήσατε την παραμικρή αμφιβολία). Τραβάτε κι εσείς στη σπηλιά σας.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΚΜ 18/10/2012 01:55:41

   Σιγά μην σε αντιμετωπίσω κιόλας ως bona fide συνομιλητή! Καζούρα και πολύ σου είναι! Όποτε γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στην εν λόγω παρέκκλιση, εμφανίζεσαι κι εσύ, σαν τους γυμνοσάλιαγγες με τη βροχή...

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΚΜ 18/10/2012 08:40:02

   Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά τα δικά μου σχόλια είναι απάντηση σε άτομα που εμφανίστηκαν πριν από μένα έτσι ακριβώς όπως το είπατε - ως γυμνοσάλιαγκες - μεταξύ δε αυτών και εσείς. Πολλή φαιά ουσία καταναλώσατε για να μας πείσετε για κάτι που θεωρείτε άξιο περιφρόνησης, μιαρό και ανήθικο, έτσι δεν είναι; Ελπίζω πάντως η επιμονή σας αυτή να μην οφείλεται σε εσωτερικές αναζητήσεις άλλου είδους - όπως πολύ συχνά συμβαίνει με μηδενιστές του είδους σας.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΚΜ 18/10/2012 17:06:19

   Το σχόλιό μου περι γυμνοσαλιάγγων πήγαινε στο ότι (σε αντίθεση με τους περισσότερους σχολιαστές, που σχολιάζουν την γενικότερη επικαιρότητα) εσύ έχεις έναν και μόνο «καημό» και εμφανίζεσαι/ποστάρεις αποκλειστικά και μόνο αναφορικά με την εν λόγω παρέκκλιση.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΚΜ 18/10/2012 17:30:53

   Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, αλλά αν αναζητήσετε τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις του antinews, θα βρείτε σχόλιά μου σε πάρα πολλές από αυτές. Και ναι, υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται την ανάγκη να υπερασπισθούν συνανθρώπους τους, χωρίς να ανήκουν στην ίδια κατηγορία με αυτούς και χωρίς να έχουν κανενός είδους σύμπλεγμα, προσωπική σκοπιμότητα, φοβία ή έμμεση στόχευση - όσο κι αν μπορεί να σας φαίνεται απίθανο.

 17. stls avatar
  stls 18/10/2012 00:40:43

  Ο δούκας έβαλε χέρι τον υποτακτικό....ααα το καημένο το δουλικό.! Η εξουσία καλά κρατεί.Ο πλούσιος τον φτωχό,το πουρό με τον μπερντέ την φτωχιά μούντζα,ο όμορφος τον άσχημο, η πουρί το καβ......νο τεκνό κτλ κτλ.Η πλούσια τρόικα τους χρεωμένους γραικούς.......γραικύλους μήπως...τι φωνάζουμε τότε?
  Επτά χιλιάδες χρόνια υπάρχουμε στον πλανήτη,γιατί δεν γίναμε ποτέ πάνω από έντεκα δώδεκα εκατομμύρια?Μήπως επειδή δεν κάνουμε έρωτα μόνο για αναπαραγωγή, ή γιατί σπέρνουμε παιδιά ανά τον πλανήτη βγάζοντας τα μάτια μας με τουρίστριες?
  Εγώ πάντως λέω οι Κινέζοι να γίνουν gay,μπας και συμβάλουν κάπως
  στον μη υπερπληθυσμό του πλανήτη.

 18. Ηλίας avatar
  Ηλίας 18/10/2012 00:59:11

  Κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό - ετεροφυλοφιλικό ή ομοφυλοφιλικό - όπως δεν πρέπει να ντρέπεται για το ότι είναι αριστερόχειρας όταν η πλειοψηφία είναι δεξιόχειρες, ή ξανθός αν ζει κάπου που η πλειοψηφία είναι καστανοί. Αν η προβολή ενός φιλιού στις 11 το βράδυ σας ενοχλεί - και μάλιστα περισσότερο από τις μεσημεριανές εκπομπές π.χ. ή από το δελτίο ειδήσεων του STAR - τότε έχουμε πρόβλημα. Εν πάση περιπτώσει, η τηλεόραση οφείλει να δείχνει όλες τις πτυχές της πραγματικότητας. Οφείλει ακόμα να εφοδιάζει με υγιή πρότυπα και τους ετεροφυλόφιλους και τους ομοφυλόφιλους (αλήθεια, οι τελευταίοι τι άνθρωποι θα γίνουν αν όλα όσα έχουν να κάνουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό που τους έδωσε η φύση μένουν στο σκοτάδι και στο περιθώριο;). Και τελικά, ένα φιλί στις 11 το βράδυ πόρρω απέχει από το να θεωρείται πορνογραφία ή ακατάλληλη σκηνή, πολύ περισσότερο εν συγκρίσει προς όσα προβάλλονται νωρίτερα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ηλίας 18/10/2012 13:19:53

   Ηλία, έχεις αντιληφθεί ότι εκθέτεις τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα (άλλο ο Χριστός, άλλο ο χριστιανισμός, άλλο ο Παύλος, άλλο ο Χριστός, η ομοφυλοφιλία αξιολογικά ειναι το ίδιο με την αριστεροχειρία, είναι μόνο έμφυτη, κλπ, κλπ) σε εκατό διαφορετικά, αλλά ταυτόσημα σχόλια; Νομίζω οι πάντες κατάλαβαν με σαφήνεια τι ακριβως πιστεύεις για το θέμα, δεν χρειάζεσαι να επαναλαμβάνεσαι δίκην Ηθικής Αστυνομίας της Πολιτικής Ορθότητας (αυτό τον ρόλο διεκδικεί η σημερινή Gay Culture, επίτρεψέ μου να παρατηρήσω). Ενας που διαβάσει τον όλο διάλογο θα καταλήξει να θεωρήσει την όλη αντίδρασή σου σχεδόν υστερική και έτσι θα αποδυναμωθεί η καρδιά της επιχειρηματολογίας σου: Οι αριστερόχειρες δεν διακρίνονται από τους δεξιόχειρες ως προς την ψυχολογία και το ύφος της αντίδρασής τους σε διάφορες καταστάσεις, παρά μόνο ως προς το ποιο χέρι χρησιμοποιούν περισσότερο. Όπως και δεν διακρίνονται από τους δεξιόχειρες ως προς τα μπαράκια που συχνάζουν και ως προς διάφορες άλλες συνήθειες. Δεν νομίζω να υπάρχουν Left-hand friendly cities, σε ταξιδιωτικούς όμως οδηγούς αναφέρονται Gay friendly cities.
   Υ.Γ. Δεν πρόκειται να ανταπαντήσω στην απάντησή σου (που τη θεωρώ, φυσικά, δεδομένη...). Και να γνωρίζεις ότι δεν έχω καμία απολύτως εμπάθεια έναντι των ομοφυλοφίλων, ίσα ίσα το αντίθετο. Πρόκειται, άλλωστε, για μία κατάσταση την οποία γνωρίζω πάρα πολύ καλά.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ ΒΙΣ 18/10/2012 16:51:10

    Εννοείται ότι θα απαντήσω. Και αν οι απαντήσεις μου είναι παρόμοιες, αυτό οφείλεται στο ότι διαβάζω κάθε φορά πανομοιότυπες βλακείες αναφορικά με την ίδια την υπόσταση συνανθρώπων μου, που δεν κρίνονται από το αν είναι ικανοί και άξιοι, αλλά από το ποιον επιλέγουν να φιλούν. Και δεν διεκδικώ κανέναν ρόλο, ιδίως της Ηθικής Αστυνομίας της Πολιτικής Ορθότητας, ακόμα κι αν εσείς διεκδικείτε τον ρόλο του απολωλότος τέκνου της Ελένης Λουκά. Αν λοιπόν οι ομοφυλόφιλοι διακρίνονται από τους ετεροφυλόφιλους στην ψυχολογία τους, είναι κυρίως επειδή οι δεύτεροι επί αιώνες τους εξομοίωναν - και, όπως βλέπω στην Ελλάδα, ακόμα τους εξομοιώνουν - με τα απόβλητα. Θα είχαν λόγο οι ομοφυλόφιλοι να έχουν τα δικά τους μπαράκια ή τα δικά τους μέρη, αν δεν φοβούνταν μήπως τους κρεμάσουν κουδούνια οι ετεροφυλόφιλοι σε περίπτωση που κρατούσαν το χέρι του συντρόφου τους; Ή να μην τους έρθει καμιά ξανάστροφη αν τολμούσαν να προσεγγίσουν ερωτικά έναν ομόφυλό τους; Μιλήστε μου για το τι ψυχολογία θα είχαν οι αριστερόχειρες αν εξ αυτού και μόνο του λόγου επί αιώνες διώκονταν, απαγχονίζονταν, φυλακίζονταν, γίνονταν σαπούνια ή θεωρούνταν μιαροί και ανήθικοι, ανάξιοι για κάθε κοινωνική και συναισθηματική αναγνώριση. Θα ήταν αναγκασμένοι να αναζητούν μέρη, τόπους, προορισμούς φιλικούς προς αυτούς; Αυτό θα τους καθιστούσε καταδικαστέους; Ή θα σήμαινε στην πραγματικότητα την αγωνία τους να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που δεν θα ντρέπονται επειδή γράφουν με το αριστερό;

 19. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/10/2012 00:59:23

  Mια υποκρισία είναι το όλο θέμα.Στο ίντερνετ εχουν την επιλογή και τον κίνδυνο για χειρότερα.Αλλωστε όπως αλλάζω γρήγορα κανάλι σε φόνο ή βιασμό για να μην προκαλείται στο παιδί σοκ,θα άλλαζα και τώρα.
  Φυσιολογικό δεν είναι,όμορφο επίσης δεν είναι.Αλλά τωρα που το έκοψαν το φιλί,σταματήσαμε την παραγωγή γκέυ;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μεγάλες στιγμές 18/10/2012 07:32:29

   Ἄν σᾶς ἐνοχλεῖ κι ἐσᾶς νά βλέπουν τά παιδιά μας,σκεφτεῖτε τήν περίπτωση νά μήν ἦσασταν κοντά στήν τηλεόραση καί νά μήν προλαβαίνατε ν' ἀλλάξετε κανάλι.Πέρα ἀπ' αὐτό ὅμως,τηλεόραση βλέπουμε κι ἐμεῖς οἱ γονεῖς.Ἐμένα προσωπικά μοῦ εἶναι ἀποκρουστικές τέτοιες σκηνές.
   Πάντως,ἄλλο αὐτό καί ἄλλο ἡ προσωπική ζωή τοῦ καθενός.Δέν ἐνδιαφέρει καί δέν πρέπει νά ἐνδιαφέρει νομίζω κανέναν τί κάνει ὁ ἄλλος στό κρεββάτι του,ἀλλά ὄχι καί νά προκαλοῦμε ἐπιδεικνύοντας τίς προτιμήσεις μας,αὐτό εἶναι πού μέ ἐνοχλεῖ.

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Κυθήριος 18/10/2012 13:56:30

    Το πρόβλημα είναι οτι πλέον δεν προκαλούν αλλά το υποστηρίζουν!!
    Ξέρεις πόσοι δηλώνουν γκέυ ή μπάι για να κάνουν καριέρα;
    Εκεί φτάσαμε,.

 20. Νικόλας avatar
  Νικόλας 18/10/2012 01:57:04

  Δεν διάβασα τα παραπάνω σχόλια αλλά θέλω να πω ενα μπράβο στην κρατική τηλεόραση που προβάλλει ποιοτικές σειρές σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια των τούρκικων. Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία του στυλ "βλέπω τούρκικα γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο".

 21. lord tanamo avatar
  lord tanamo 18/10/2012 10:11:42

  Για την ομοφυλοφιλία συγκεκριμένα δε μίλησε ο Ιησούς Χριστός αλλά οι Απόστολοι αργότερα.Αναφέρονται παραδείγματα στην προς Κορινθίους αν θυμάμαι καλά όπου γίνεται αναφορά στους αρσενοκοίτες.

  Σαφής αναφορά γίνεται όμως στην εντολή "Ου μοιχεύσεις" η οποία (μοιχεία) όπως γνωρίζετε,είναι ΒΑΡΥΤΑΤΗ αμαρτία,για όποιον θεωρεί τον εαυτό του τόσο ηθικό και τόσο άξιο εκπρόσωπο του Θεού στη Γη,ώστε να βάζει "χέρι" στον συνομιλητή του επειδή τόλμησε να ταχθεί υπέρ της ομοφυλοφιλίας.Το λέω αυτό για να τρομοκρατήσω λίγο τους θεούσους και θεούσες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας,οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να κατακρίνουν συνεχώς από την έδρα του Δικαστή,ξεχνώντας δύο βασικές προϋποθέσεις του ενεργού Χριστιανισμού,τις "Αγαπάτε αλλήλους" και "Μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε".Κι επίσης,επειδή κατά 99%,όσοι είναι παντρεμένοι και τόσο κατά των ομοφυλόφιλων,στάνταρ μία φορά στη ζωή τους το κέρατο το φόρεσαν στη γυναίκα τους.Άρα,η Πύλη του Παραδείσου θα παραμείνει κλειστή και για εσάς,πουλάκια μου,χα χα ! Μη νομίζετε ότι η ομοφυλοφιλία είναι χειρότερη από την παραβίαση του όρκου που δώσατε ενώπιον Θεού και ανθρώπων όταν στεφανωθήκατε !

  Για να σας προλάβω : είμαι πατέρας τρών παιδιών και δεν ψηφίζω σύριζα,λολ.Αλλά καταντάει κωμικοτραγικό να αναφέρει κάποιος τον σύριζα ως παράδειγμα...ομοφυλοφιλίας,τη στιγμή που η δεξιά έχει βγάλει...άντρακλες τύπου Αβέρωφ,Ράλλη,Καραμανλή ( χ 2 μάλιστα !),Τζαννή Τζανετάκη κοκ. (για να μην αναφέρω κάποιον εν ενεργεία υπουργό ο οποίος,όταν ήμουν στο στρατό, είχε παρευρεθεί σε μία επίσημη δεξίωση που είχαμε ετοιμάσει (στην Κρήτη τη ...λεβεντομάνα) και δεν είχε αφήσει φαντάρο για φαντάρο που να μην του την πέσει.Ισχυρότατο sex drive ο τύπος και σήμερα είναι υπουργός και μάλιστα το παίζει και πολύ αρσενικός).

  Δηλαδή έλεος,δεν κάνετε μία αναδρομή στα κιτάπια σας πριν γράψετε τέτοιες ανοησίες ;!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ lord tanamo 18/10/2012 12:19:18

   Ὅλοι μας κι ἐγῶ πρώτος,εἴμαστε ἁμαρτωλοί κι ἐπιζητοῦμε τήν εὐσπλαγχνία τοῦ Θεοῦ.Πολύ σωστά ἐπισημαίνεις τό Καινοδιαθηκικό ''Μήν κρίνετε ἵνα μήν κριθεῖτε''.
   Σέ ὅ,τι μέ ἀφορᾶ,δέν ἀνήκω στό 99%,ἀλλά στό 1% πού ἀπομένει,σχετικά μέ τούς παντρεμένους πού ἀναφέρεις.Δέν τό λέω γιά νά ἐπιδείξω ἀνωτερότητα,ὅπως προείπα,ἔχω κι ἐγῶ τίς δικές μου πτώσεις ὅπως ὅλοι μας.Γιατί ὅμως ἀπό τά λεγόμενά σου,βγάζω τό συμπέρασμα ὅτι κι ἐσύ δέν λυπᾶσαι πού γιά πολλούς ἀπό ἐμᾶς θά εἶναι κλειστή ἡ πόρτα τοῦ Παραδείσου,ἀλλά ἀντιθέτως χαίρεσαι πού θά εἶναι γιά τούς περισσότερους κλειστή. Ζητῶ συγνώμη ἄν κάνω λάθος.

   • lord tanamo avatar
    lord tanamo @ Κυθήριος 18/10/2012 18:02:28

    Κυθήριε,ναι κάνεις λάθος και σου το λέω εντελώς φιλικά.Δεν έχω κανένα προσωπικό "όφελος" αν για κάποιον συνάνθρωπό μου κλείσει η πόρτα του Παραδείσου.

    Φροντίζω να ασχολούμαι με τις δικές μου αμαρτίες,οι οποίες,αν τις μετρήσω,είναι πάρα πολλές.

    Αυτό που ήθελα να συνεισφέρω στην κουβέντα είναι το γεγονός ότι
    α)μιλούν όλοι για τα παιδιά τους και τα κακά παραδείγματα,τη στιγμή που έχουν ανοιχτό το χαζοκούτι 25 ώρες το εικοσιτετράωρο και μέσα σε όλη αυτή τη διάρκεια τα παιδιά έχουν προλάβει να δούνε ΤΙΣ ανωμαλίες
    β)στις 11 η ώρα (βραδυνή) τα παιδιά,σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία,βρίσκονται μεταξύ τρίτου και τέταρτου ονείρου και
    γ)αναγκαζόμαστε να πέφτουμε σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο,κατακεραυνώνοντας συνανθρώπους μας μόνο και μόνο επειδή τόλμησαν να γεννηθούν διαφορετικοί από το σύνολο.

    Ωραία,τι πρέπει να κάνουμε ; Να τους σκοτώσουμε ομαδικώς ;

    Νομίζω καταλαβαίνετε πόσο άκυρη είναι η όλη συζήτηση.

    Επαναλαμβάνω,εντελώς φιλικά όλα αυτά.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ lord tanamo 18/10/2012 22:34:33

     Τό καταλαβαίνω lord tanamo καί συμφωνῶ μαζί σου,εὐχαριστῶ γιά τή διευκρίνηση.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ lord tanamo 18/10/2012 15:55:16

   Ας μην ξεχνάμε ότι για την Εκκλησία αμαρτία είναι το προγαμιαίο σεξ. Πόσοι από αυτούς που κράζουν τις αδερφές δεν έκαναν προγαμιαίο σεξ;

 22. Q-Nihilism avatar
  Q-Nihilism 18/10/2012 11:08:37

  Δεν θα πάρω θέση στη συζήτηση αλλά θα κάνω μία υπόθεση: Έστω ότι το φιλί ήταν μεταξύ γυναικών. Μπορεί κάποιος να μου πει τις αντίστοιχες αντιδράσεις;

 23. Samurai avatar
  Samurai 18/10/2012 12:23:25

  Ηλία.
  Μην αρπάζεσαι.
  Γνωρίζω πολλούς άνδρες και γυναίκες που είναι ομοφυλόφυλοι.
  Ο τρόπος που συμπεριφέρονται δεν έχει κάτι το μεμπτό,και ποτέ δεν τους αντιμετώπισα χρησιμοποιώντας μη κόσμιους χαρακτηρισμούς.
  Αγαπητέ..η πρόκληση είναι το θέμα.
  Στην Ελλάδα το κακό έχει παραγίνει και όχι μόνο με τους ''κραγμένους''παρουσιαστές της τηλεόρασης και όλους αυτούς που πλαισιώνουν τα διάφορα σόου,αλλά και από τις διάφορες ημίγυμνες στα πρω'ι'νάδικα.
  Έχει ξεφύγει το πράμα και γι'αυτό το λόγο
  καλό θα ήταν να μένει η τηλεόραση κλειστή.
  Πολλές αναφορές κάνεις για την επιστήμη
  την ιατρική τον ανθρωπισμό,αφήνοντας σε εμάς τη θρησκεία (με υποτιμητικό τρόπο).
  Εγώ πάντως προτιμώ τον πνευματικό μου από τον ψυχοθεραπευτή..προτιμώ ατα ματζούνια της μάνας μου από τα χάπια και τις ενέσεις..προτιμώ να φιλώ τους ομοφυλόφιλούς μου σταυρωτά κι όχι με γλώσσα..προτιμώ τον μηχανιστικό,βαρετό τρόπο της αναπαραγωγής..
  Είναι και θέμα προορισμού ξέρεις..
  Ήρθαμε,μεγαλώσαμε,παντρευτήκαμε,κάναμε παιδιά,και ζούμε ακούγοντας τα γέλια τους και βλέποντας τα να παίζουν και να χορεύουν..
  Ν'αφήσουμε και κάτι πίσω μας βρε αδερφέ..
  Φιλικά πάντα.

  • Samurai avatar
   Samurai @ Samurai 18/10/2012 12:28:43

   Ομοφύλους

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Samurai 18/10/2012 12:35:55

   Δεν έχετε πρόβλημα με την πρόκληση. Έχετε πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία. Γιατί, αν δεν είχατε πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία, θα θεωρούσατε πρόκληση την προβολή οποιουδήποτε φιλιού - είτε μεταξύ άνδρα και γυναίκας είτε μεταξύ ανδρών είτε μεταξύ γυναικών. Αυτά τα εξυπνακίστικα του τύπου "δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αλλά μην τυχόν και δω κανέναν να φιλιέται στον δρόμο ή να περπατάει χεράκι χεράκι, γιατί είναι ο Αντίχριστος προσωποποιημένος" φυλάξτε τα για να έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να έχουν σύντροφο. Και ναι, η ομοφυλοφιλία αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας και εκατομμύρια, αν συμπεριλάβουμε και τις οικογένειές τους. Όλοι αυτοί έχουν ανάγκη να δουν στην τηλεόραση και κάτι άλλο, εκτός από κραγμένες (όπως σωστά είπατε), μπας και νιώσουν κάτι ανώτερο από κόπρανα, όπως αποπειράσθε να τους κάνετε να νιώσουν αρνούμενοι σε αυτούς το δικαίωμά τους έστω σε ένα φιλί. Λυπάμαι αν δεν το κατανοείτε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, όπως την αποτυπώνει η επιστήμη και όπως την υπαγορεύει ο ψυχισμός κάθε φυσιολογικού ανθρώπου.

   • Samurai avatar
    Samurai @ Ηλίας 18/10/2012 15:21:12

    Ηλία.
    Η αλήθεια είναι πολλές φορές θέμα ερμηνείας.
    Όπως και η καθημερινότητά μας.
    Μη στενοχωριέσαι και μην εξάπτεσαι.Να έχεις υπομονή.
    Σε καμιά 20αριά χρόνια τα απαγορευμένα θα είναι τελείως φυσιολογικά.
    Οι κοινωνίες βλέπεις ''προσαρμόζονται''.
    Και θ'αναζητούμε ίσως πάλι τις εποχές που ο αέρας ήταν καθαρός και το σεξ βρώμικο..

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Samurai 18/10/2012 16:43:00

     Πράγματι, η αλήθεια είναι θέμα ερμηνείας. Και για το προκείμενο, έχετε από τη μια την ερμηνεία της θρησκείας - και μόνο, γιατί εκεί βασίζονται όλες οι αιτιάσεις κατά των συγκεκριμένων ανθρώπων - και από την άλλη την ερμηνεία της επιστήμης. Επιλέξτε ποια θεωρείτε πιο αξιόπιστη, αμερόληπτη και απαλλαγμένη από ιδιοτελείς στοχεύσεις. Και κυρίως, θυμηθείτε ποια ερμηνεία έχει επιλέξει η πλειονότητα των πολιτισμένων και ευημερουσών χωρών αυτού του πλανήτη.

 24. Factorx avatar
  Factorx 18/10/2012 12:24:42

  Συνεχίζεται το σίριαλ με αφορμή το λογοκριμένο φιλί της σειράς «Ο πύργος του Ντάουντον» στην ΕΡΤ. Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα νέα ανακοίνωση από τον κ. Νίκο Σίμο με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ γίνεται σαφής τόσο η ενόχληση όσο και η πλήρης διαφωνία του διευθύνοντα Συμβούλου με την κίνηση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης κ. Κώστα Σπυρόπουλου.

  Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, που με ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο καταγγέλλουν την ΕΡΤ για λογοκρισία σκηνής ερωτικού περιεχομένου μεταξύ δύο ανδρών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Νίκος Σίμος διευκρινίζει τα εξής: Τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντικειμενικής αξιολόγησης των γεγονότων, δικαιολογημένα έκριναν με αρνητική διάθεση το συμβάν. Επισημαίνεται, όμως, ότι η διοίκηση της ΕΡΤ ουδόλως είχε από την αρμόδια Διεύθυνση πληροφορηθεί την ατυχή απόφαση της αυθαίρετης λογοκριτικής παρέμβασης.

  Αντιλαμβανόμενη τη σημασία του ατυχούς περιστατικού έχει συστήσει την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων ενεργειών και την ενημέρωση είτε του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου είτε του αρμόδιου με την εποπτεία του προγράμματος εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ, πριν από κάθε απόφαση που επηρεάζει το πρόγραμμα και την εικόνα της ΕΡΤ γενικότερα».

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Factorx 18/10/2012 14:18:00

   Βαράνε προσοχές στους ομοφυλόφυλους. Αυτό έχω να πω.

   • Φανη avatar
    Φανη @ ΚΜ 18/10/2012 15:39:42

    Να μη σας τυχει δασκαλος ομοφυλοφυλος που υποτιθεται ειναι προτυπο για τα παιδια και να ειναι και με διασυνδεσεις....πληθαινει το κακο κι αν καποιοι γιατροι προσπαθουν να το κρινουν ....γενετικα ισως το κανουν απο ευσπλαχνια στον ασθενη.Τι να του πουν;
    Επιλογη ειναι και μαλιστα κατακριτεα οπως ολα τα θανασιμα, οπως η μοιχεια και ο φονος και ουδεις αναμαρτητος να μη κοροιδευομαστε.Εγω ομως πιστευω οτι σε τετοιες καταστασεις αν ο ανθρωπος νοιωθει οτι δεν τον αναπαυει η κατασταση του εκτος απο τους ψυχιατρους υπαρχουν εξαιρετοι πνευματικοι, αν παλι ειναι ευτυχισμενος προς τι ο αλληλοσπαραγμος;

 25. Samurai avatar
  Samurai 18/10/2012 12:35:47

  Το σωστό να λέγεται.

 26. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 18/10/2012 15:14:14

  Δεν ξέρω αν είμαι ανώμαλος ή αν ανήκω σε άλλες εποχές, αλλά σε εμένα προσωπικά η ιδέα και μόνο ότι δύο άντρες π.χ. ζευγαρώνουν σεξουαλικά προκαλεί αηδία, φρίκη και αποτροπιασμό. Ωστόσο, δε θα αμφισβητούσα ποτέ σε έναν ομοφυλόφιλο το αναφαίρετο δικαίωμά του να ζει την ερωτική ζωή της προτίμησής του με έναν, όμως, απαράβατο όρο, ότι ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. Και ότι θα διαθέτει αρκετή αυτογνωσία, ώστε, όπως εμείς οι αυτοαποκαλούμενοι «φυσιολογικοί» δεχόμαστε την ιδιαιτερότητά του και θεωρούμε δεδομένη την υποχρέωσή μας να μην τον περιθωριοποιήσουμε, αλλά να τον δεχτούμε κοντά μας ως ίσο προς ίσους, έτσι και αυτός θα σεβαστεί την αισθητική, καθώς και τα ήθη και τα έθιμά μας (ζητώ συγγνώμη για τις βάρβαρες αυτές λέξεις από τους μεταμοντέρνους θιασώτες του φασισμού της πολιτικής ορθότητας…), ώστε να μην έχει την αξίωση να επιβάλει και να εγκαταστήσει πανηγυρικά την παρέκκλισή του στο κέντρο της καθημερινότητάς μας.
  Είχα κατά καιρούς φίλους ομοφυλόφιλους που ήταν θαυμάσιοι άνθρωποι, καθ’ όλα σεμνοί και αξιαγάπητοι, οι οποίοι, όμως, δεν έκαναν ποτέ σημαία και παντιέρα τους τη σεξουαλική ιδιαιτερότητά τους. Η ομοφυλοφιλία κατά κανόνα (όχι πάντοτε και όχι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες) είχε θεωρηθεί από τις κοινωνίες σοβαρή παρέκκλιση από τη φυσιολογική ερωτική συμπεριφορά και αντιμετωπίστηκε με περισσότερη ή λιγότερη απέχθεια ως εκδήλωση, η οποία εναντιώνεται στον ηθικό κώδικα που ρυθμίζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι το ερωτικό ένστικτο αποκαλείται και «γενετήσιο», πράγμα που υποδηλώνει, ακριβώς, ότι στη φυσιολογική –όχι την παρά φύση-- εκδοχή του συνδέεται με την λειτουργία της αναπαραγωγής. Επομένως, η αξίωση να θεωρείται η ιατρική επιστήμη ο αποκλειστικός φερέγγυος κριτής σε θέματα φυσιολογικής ή παρεκκλίνουσας σεξουαλικότητας και να απορρίπτονται οι ηθικές αξίες και ο κώδικας συμπεριφοράς –στοιχεία συνυφασμένα με την ιστορία και τη λειτουργία των κοινωνιών-- ως προλήψεις αναγόμενες σε ξεπερασμένες αντιλήψεις μου φαίνεται υπερβολική, δογματική και αυθαίρετη.

  • Frodo avatar
   Frodo @ Παρατηρητής 18/10/2012 16:03:25

   Θα ήθελα επιτέλους κάποιος να μου ορίσει την έννοια πρόκληση. Είστε σοβαροί; Θεωρείτε πρόκληση το να δείξει η τηλεόραση δυο άνδρες να φιλιούνται; Αυτή είναι για σας η έννοια της πρόκλησης; Και τι σημαίνει ήθη και έθιμα; Στα ήθη και έθιμα ήταν πριν 50 χρόνια η γυναίκα να παντρεύεται τον πρώτο τυχόντα και να μην τολμήσει να κυκλοφορήσει δημοσίως με τον σύντροφό της, εκτός αν ήταν παντρεμένοι. Στα ήθη και έθιμα ήταν και ο απαξιωτικός όρος "ζωντοχήρα". Το άδικο ήταν στις γυναίκες που παραβίαζαν αυτά τα ήθη και έθιμα ή σε αυτούς πο πεισματικά επέμεναν να τα επικαλούνται (με κίνδυνο μάλιστα συχνά της σωματικής ακεραιότητας των γυναικών που τα αγνοούσαν); Είναι πανηγυρική εκδήλωση μιας παρέκκλισης το να προβάλεις ένα φιλί μεταξύ δύο - οποιωνδήποτε - ανθρώπων ή η απεικονιστική αναπάρασταση μιας από τις φυσιολογικές και υγιείς εκδηλώσεις δύο συντρόφων; Γιατί δεν είναι πρόκληση να δείχνεις π.χ. τον βιασμό μιας γυναίκας σε μια ταινία ή σε ένα σίριαλ, αλλά είναι πρόκληση να δείχνεις δυο άνδρες ή δυο γυναίκες να φιλιούνται; Τα ήθη και έθιμα έχουν μία και μόνη χρησιμότητα: να διατηρούνται όταν βοηθούν στην εξέλιξη μιας κοινωνίας και να διδάσκουν μαθήματα από τα λάθη του παρελθόντος και, αν κριθούν εσφαλμένα, να παραγκωνίζονται. Πώς τολμάτε να έχετε τέτοια αλαζονεία, ώστε να θεωρείτε τους εαυτούς σας ικανούς να κρίνετε μια ανθρώπινη συμπεριφορά που δεν ελέγχεται, αλλά είναι εσωτερική ανάγκη όπως η πείνα και η δίψα; Ή θα μπορούσατε εσείς, οι φυσιολογικοί, να καταπολεμήσετε τις ορμές και τις συναισθηματικές σας ανάγκες αν ζούσαμε σε έναν κόσμο που η πλειονότητα των ανθρώπων θα ήταν ομοφυλόφιλοι; Πώς τολμάτε να αρνείστε σε όλους τους ανθρώπους το δικαίωμα να έχουν υγιή πρότυπα; Ένα νέο ομοφυλόφιλο παιδί δεν χρειάζεται να έχει υγιή πρότυπα; Δεν χρειάζεται να βλέπει ότι αυτό που κάνει δεν τον καθιστά σκουπίδι, αλλά είναι μια συμπεριφορά που του υπαγορεύει η φύση του; Πώς θα συμβεί αυτό, αν ο,τιδήποτε που σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία κρύβεται στο μαύρο σκοτάδι; Πώς ένας τέτοιος άνθρωπος θα νιώσει ότι μπορεί να διαμορφώσει μια υγιή προσωπική ζωή, αν βγαίνει ο καθένας και γαβγίζει επειδή η τηλεόραση έδειξε ένα φιλί; Ντροπή σας!

 27. Φανη avatar
  Φανη 18/10/2012 15:46:39

  και κατι ακομα, κανενα ζωο στη φυση δε σμιγει με ομοφυλο του, μπορει να .....πορνευει με πολλα θηλυκα, να σκοτωνει λογω ενστικτων, αλλα αυτο δεν εχει παρατηρηθει μεχρι σημερα.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Φανη 18/10/2012 16:09:27

   Δεν έχει παρατηρηθεί; Αλήθεια;
   http://www.youtube.com/watch?v=E16j7b-eHDM
   http://www.youtube.com/watch?v=KaFvcONouJk&feature=relmfu
   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=55083
   http://www.ourpet.gr/articles/general-interest/104-gayzoa.html
   http://www.spinoza.gr/topic.asp?TOPIC_ID=1308&FORUM_ID=15&CAT_ID=8&Forum_Title=%CA%E5%DF%EC%E5%ED%E1+%2D+%C1%F0%FC%F8%E5%E9%F2+%E3%E9%E1+%F4%EF+Sex&Topic_Title=%C7+%EF%EC%EF%F6%F5%EB%EF%F6%E9%EB%DF%E1+%F3%F4%E1+%E6%FE%E1%2E%2E%2E
   Μπορώ να σας παραπέμψω σε χιλιάδες πηγές. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην πάρετε και όρκο γι' αυτό που λέτε.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Ηλίας 18/10/2012 18:51:07

    Αλίμονο ! Στο ιντερνετ βρίσκεις τα πάντα. Ταινίες για κάθε γούστο. Μάλιστα υπάρχουν ταινίες για δυνατά ερωτικά συναισθήματα του τύπου donkey love http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C1BePpr7xW0 !!

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ roadrunner 18/10/2012 19:05:14

     Μάλιστα, όποιος θέλει μπορεί να το κάνει δημοσία, σε ταράτσα της Αθήνας, και μετά να απευθυνθεί στην κορυφαία ποινικολόγα Κούρτοβικ να τον απαλλάξει από την κατηγορία της κτηνοβασίας. Ειδικεύεται και σε τέτοια "φιλοζωικά" το γραφείο της. Φτάνει να δηλώσει είτε αριστερός αγωνιστής, είτε μουσουλμάνος λαθρομετανάστης (συγγνώμη, "πολιτικός πρόσφυγας" ήθελα να πω...).

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ roadrunner 18/10/2012 20:12:47

     Δεν ξέρω τι βρίσκεις στο ίντερνετ, αλλά να μη μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτά του τύπου ότι τα ζώα δεν έχουν ομοφυλοφιλικές επαφές να μην τα παρουσιάζετε ως θέσφατα και όταν σας παραθέτουμε πηγές που μιλούν για το αντίθετο, να μας λέτε "ναι καλά, στο ίντερνετ βρίσκεις τα πάντα".

 28. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 18/10/2012 17:47:10

  Εκείνο το οποίο παρατηρώ στο διάλογο που έχει ανοίξει είναι το εξής: ενώ οι κατά κάποιο τρόπο αντιτιθέμενοι στο φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας είναι περισσότερο ή λιγότερο διαλλακτικοί και υιοθετούν κατά κανόνα μετριοπαθείς θέσεις, οι οπαδοί της ομοφυλοφιλικής απελευθέρωσης παιανίζουν τους ύμνους της πολιτικής ορθότητας με πάθος και μισαλλοδοξία, δείχνοντας πρωτοφανή προσκόλληση και ακαμψία στις απόψεις τους. Τυχαίο; Δε νομίζω! Οι υποθέσεις και τα ερμηνευτικά σχήματα της μισαλλόδοξης αυτής εμμονής υπάρχουν και η κοινολόγησή τους θα ήταν υπόθεση εύκολη, αλλά καθόλου απαραίτητη, τουλάχιστον για την ώρα!...
  Πάντως, το τι θεωρώ και το τι δε θεωρώ πρόκληση στη συγκεκριμένη περίπτωση το ανέπτυξα ήδη παραπάνω, αρκεί το κείμενό μου να διαβαστεί περισσότερο προσεκτικά. Και χωρίς να αμφισβητώ το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι ιδέες περί ηθικών αξιών και κοινωνικής συμπεριφοράς είναι δημιουργήματα της ιστορίας και, άρα, υπόκεινται σε εξέλιξη, επιμένω ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων όχι μόνο δεν εγκρίνει τη σεξουαλική ισοπέδωση, αλλά και ενοχλείται σε κάθε απόπειρα βίαιης αν όχι και πραξικοπηματικής επιβολής της. Ας μου επιτραπεί να το πω πιο ωμά: αν ο χ΄ ή ο ψ΄ , για παράδειγμα, «τη βρίσκουν» με ένα παρατεταμένο ερωτικό φιλί 12΄΄ μεταξύ ανδρών, γιατί θα πρέπει να τραυματιστεί η αισθητική των χιλιάδων άλλων, στους οποίους η σκηνή αυτή προκαλεί απαρέσκεια και απέχθεια; Μια τέτοια απαίτηση δεν είναι πρόκληση; Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω, γιατί αυτό θα συνεπαγόταν τη διατύπωση εκ μέρους μου μιας ευχής που δε θα ήθελα να κάνω…

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Παρατηρητής 18/10/2012 18:21:13

   Η μανία τους δεν είναι παρα μια προσπάθεια να «αναπαράγουν» το είδος τους. Βρυκόλακες.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΚΜ 18/10/2012 19:24:18

    Αμα σε περιλάβει τώρα η γλωσσοκοπάνα που είπες τέτοια λέξη, άντε να τρέχεις να του ανταπαντάς....

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Παρατηρητής 18/10/2012 20:16:57

   Μισαλλοδοξία; Φανατισμό; Μήπως διαβάσατε τους χαρακτηρισμούς "ανήθικοι", "αηδία", "ανώμαλοι" και λοιπά; Αυτοί είναι οι περισσότερο διαλλακτικοί; Και από πότε η αισθητική είναι κριτήριο για το τι συνιστά ακατάλληλη σκηνή; Από πότε η αισθητική υπαγορεύει το αν ένα φιλί αποτελεί πορνογραφία; Ή μήπως η αισθητική των πολλών - που κι αυτό παίζεται - είναι η λυδία λίθος; Το ότι εσείς αηδιάζετε με συγκεκριμένες σκηνές, είναι δικαίωμά σας. Κι εγώ αηδίαζα όταν έβλεπα τον Ευαγγελάτο με ένα μπαζούκας υπό μάλης στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων για να μας κάνει αναπάρασταση του πώς έγινε η τρομοκρατική επίθεση ή με τις εκπομπές της Στεφανίδου, δεν ζήτησα όμως ποτέ να σημανθούν ως ακατάλληλες για ανηλίκους. Για σοβαρευτείτε λίγο!

 29. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 18/10/2012 20:57:30

  Διαβλέπω μια οργή;Ή μήπως μια ταύτιση; Συζητάμε ακαδημαϊκά ή μήπως ορισμένοι αγωνίζονται "pro domu sua"? -- και ο νοών νοείτω!...

 30. Νιόβη avatar
  Νιόβη 18/10/2012 23:33:49

  Ρεπορτάζ, εξαιρετικά ενδιαφέρον. Στους υδάτινους πόρους της Αμερικανικής ηπείρου εντοπίζονται ψάρια...«ανδρόγυνα». Αρσενικά ψάρια, τα οποία θηλυκοποιούνται εξ αιτίας των χημικών (εντομοκτόνα, αντισυλληπτικά κλπ.) που μολύνουν τα νερά τους και αλλοιώνουν το φύλο τους. Τα ανδρόγυνα αυτά ψάρια παράγουν σπέρμα, αλλά και αυγά. Το ρεπορτάζ δεν το λέει ξεκάθαρα, αλλά αυτή η φράση

  «What's more, tens of millions of Americans get their drinking water from rivers - an estimated 18 million from the Mississippi river alone.»

  και αυτή εδώ

  "Are there other species and other types of animals that this may be occurring in?" he said. "You know, there's a lot of unanswered questions."

  εννούν πολύ περισσότερα από όσα εκφέρουν ανοικτά.

  http://www.cbsnews.com/8301-18563_162-5778106.html

  Και ένα άρθρο, στο οποίο αναφέρεται και η θηλυκοποίηση των ψαριών της Αμερικής, αλλά και άλλα επιστημονικά πορίσματα αναφορικά με τη μείωση της αναπαραγωγικής ικανότητας των ανδρών (μειωμένη παραγωγή σπέρματος κατά 50%) καθώς και του μεγέθους των αναπαραγωγικών οργάνων τους εξ αιτίας της υπερέκθεσής τους στα οιστρογόνα (ορμόνες του θηλυκού φύλου) που εκλύονται στο περιβάλλον από τη χρήση χημικών, φαρμάκων και αντισυλληπτικών. Αυτό το συγκεκριμένο αποτελεί πόρισμα ήδη από το 1991 του Δανού ενδοκρινολόγου Niels Skakkcback, ο οποίος θεωρείται ειδικός στα θέματα που αφορούν τις συνέπειες της εισβολής των οιστρογόνων στο περιβάλλον. Θα το βρείτε στη σελίδα 30 του αρχείου, στη δεξιά στήλη.

  http://nywea.org/clearwaters/08-3-fall/05-EstrogenInWastewater.pdf

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.