20/07/2009 20:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρία χρόνια μετά τον καυγά Ψωμιάδη – ΟικολόγωνΌταν πριν από τρία χρόνια ο χείμαρρος Χωλομόντα έπνιξε το χωριό Μελισσουργός στο Νομό Θεσσαλονίκης ο λαλίστατος κύριος Νομάρχης Π. Ψωμιάδης διαπληκτιζόταν στην τηλεόραση με τον σημερινό ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων. 

Τώρα, ύστερα από μήνυση εκπροσώπων των πρασίνων ο κύριος Νομάρχης εδέησε να αναρτήσει την ανακοίνωση που βλέπετε

Απαλλαγμένοι και ευτυχισμένοι από υποχρεώσεις και οι μεν και οι δε μας δουλεύουν κανονικά.

Κρίμα τον λαό που τους ψηφίζει …

 ataktos

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 20/07/2009 21:58:14

  Συμπληρωματικά η αίτια της καταστροφής και πλημμύρας του χωρίου Μελισσουργός είναι τα απόβλητα του δήμου Αρναίας (Λιαρηγκοβη) που αυξήθηκαν τα τελευταιας χρόνια που μαζί με τα βιοτεχνικά π.χ. οινοποιία ,γαλακτοβιοτεχνικα έχουν διαλύσει την κύτη του χειμάρρου(παντελή έλλειψη βιολογικού καθαρισμού) λέτε να μας προκύψει Κορονια νρ.2…. .
  «Εύγε στους ευεργέτες και πρωταγωνιστές» της περιοχής ,και ευλογημένοι να είναι …

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/07/2009 22:54:18

  Και όμως ο Ψωμιάδης απολαμβάνει τιμές ινδάλματος στη Θεσσαλονίκη και χαίρει πάσης φύσεως ασυλίας.... Τον έχει δει κανεις με κράνος ποτέ; Οταν οδηγάει το μηχανάκι του επάνω στο πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας οι τροχονόμοι τον χαιρετούν στρατιωτικά! Δημοκρατία σημαίνει Ισονομία σου λένε μετά... Μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους.

 3. ataktos avatar
  ataktos 20/07/2009 23:17:11

  Strange Attractor- αι αι τέτοια πράγματα μην τα διανοείσαι αγαπητέ …Παιδί του λαού είναι το τέκνο μας ..σχεδόν για βλάκα τον έχουν και χρησιμοποιούν …

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 21/07/2009 15:48:17

  Ο Ψωμιάδης μπορεί να είναι λαϊκιστής και πρωτόγονος, αλλά είναι ο μόνος Θεσσαλονικιός πολιτικός που διεκδικεί και πετυχαίνει πράγματα για τη Θεσσαλονίκη. Γι'αυτό και ο κόσμος τον ψηφίζει.

  Πέντε Θεσσαλονικείς υπουργούς είχε η κυβέρνηση Σημίτη, και η Θεσσαλονίκη βούλιαζε όλο και πιο πολύ στο τέλμα τής υπανάπτυξης.

  Από τους Νεοδημοκράτες πολιτικούς, όλοι μα όλοι γλύφουν τους υπουργούς, μπας και πετύχουν καμμιά εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια.

  Μόνο ο Ψωμιάδης κατεβαίνει στην Αθήνα και χτυπάει και κάνα χέρι στο γραφείο τού υπουργού. Μετά κάνει παρέλαση στα αθηναϊκά κανάλια, βέβαια...

  60% ήταν η διπλοβάρδια στα σχολεία τής Θεσσαλονίκης (σε αντίθεση με 10% στην Αθήνα) όταν ανέλαβε νομάρχης ο Ψωμιάδης, γιατί κανείς από την Αθήνα, που επιμένει να ελέγχει μέχρι και το τελευταίο σεντς που κυκλοφορεί στην χώρα, δεν έδινε κονδύλια. Για να μην πούμε για την κυβέρνηση Σημίτη που μας είχε επιδεικτικά γραμμένους όπου δεν πιάνει μελάνι, και που είχε υφυπουργό παιδείας τον μεγαλύτερο φροντιστηριάρχη τής Θεσσαλονίκης.

  Έπρεπε να ξεκατινιαστεί ο Ψωμιάδης για να αρχίσουν να έρχονται λεφτά, με αποτέλεσμα η διπλοβάρδια τώρα να έχει πέσει σε ένα πιο αποδεκτό 10-12%.

  Ναι, δεν είναι τέλειος ο Ψωμιάδης, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ. Με ευθύνες τού κράτους και των σφουγγοκωλάριων τοπικών ηγετών, ούτε καρφί δεν μπήκε στην πόλη κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Και τα λεφτά τής Πολιτιστικής φαγώθηκαν από Αθηναίους και ημετέρους. Η κατάσταση είναι τραγική. Επικρατεί εδώ καθεστώς αποικίας, και όσοι Αθηναίοι είστε καλοπροαίρετοι, μπορείτε κι εσείς να καταλάβετε τι λέω.

  Προσέξτε τα ποσοτά του δικομματισμού στη Θεσσαλονίκη... είναι σταθερά τα χαμηλότερα σε όλη την Ελλάδα. Στις Ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ έβγαλε 30% και η ΝΔ 29%. Τα μικρά κόμματα βγάζουν εδώ τα μεγαλύτερα ποσοστά τους πανελλαδικώς, γιατί χρησιμεύουν ως έκφραση διαμαρτυρίας. Μέχρι και 1% έβγαλε ο Λεβέντης παλιότερα.

  Μη βιάζεστε να κατακρίνετε τη Θεσσαλονίκη τόσο ελαφρά τη καρδία. Σκύψτε και αφουγκραστείτε αυτήν την πόλη και τα χρόνια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα πριν σπεύσετε να αναπαράγετε τα κλισέ των ΜΜΕ.

  Και όταν θέλετε να αναφερθείτε στην ανικανότητα, τη διαφθορά και τον φανφαρονίσμό των τοπικών αρχόντων, μην ξεχνάτε τη Φώφη, τον Μίχα και τον Νικήτα Κακλαμάνη. Μπροστά σε όσα αξιόποινα έχουν κάνει αυτοί, ο Ψωμιάδης είναι αγγελούδι!

 5. ataktos avatar
  ataktos 21/07/2009 16:11:29

  Αγαπητέ Στέργιε- σε καταλαβαίνω απόλυτα δεν δικαιολογώ όμως την αφέλεια και την δική σου και του κόσμου της Θεσσαλονίκης .Δηλ. θα συνεχίζουν να ψηφίζουν έναν τυχοδιώκτη γιατί χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι και μείωσε την διπλόβαρδια . Ε τότε πες στους συμπολίτες σου να συνεχίζουν να τον ψηφίζουν και αυτών και τον άλλον καραγκιόζη Παπαγεωργοπουλο και ας σας φορολογούν υπέρμετρα με τους δημοτικούς αστυνομικούς .Δημοκρατία άλλωστε έχουμε .Ότι αφορά τον χείμαρρο τον παραπέμπω σε έναν άλλο αλητάμπουρα τον κύριο Νομάρχη Χαλκιδικής (είναι της κλίκας δηλ. Ντόρας –Αβραμόπουλου) και ας χτυπήσει σε εκείνων το τραπέζι το χεράκι του(μπορει) αντί να βάζει την πινακίδα που διαβάζεις και μεταφέρει της ευθύνες του στους ανυποψίαστους οδηγούς .

 6. sinn avatar
  sinn 21/07/2009 16:43:59

  'Με ευθύνες τού κράτους και των σφουγγοκωλάριων τοπικών ηγετών, ούτε καρφί δεν μπήκε στην πόλη κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Και τα λεφτά τής Πολιτιστικής φαγώθηκαν από Αθηναίους και ημετέρους. Η κατάσταση είναι τραγική.'

  Kαι μην ξεχνάμε την κυρία αρχαιολόγο Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη η οποία διετέλεσε Σύμβουλος της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ΟΠΠΕΘ.

  Μία αναδρομή: "Για το μεγάλο σκάνδαλο τοΥ ΟΠΠΕΘ η αρχική κατηγορία περιλάμβανε 62 άτομα -στελέχη του Οργανισμού, ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους, επιφανείς τεχνικούς, κ.λπ.- και αναφερόταν σε ζημία δεκάδωνδισεκατομμυρίων! Κατά κάποιο τρόπο εμφανιζόταν ως σκανδαλώδης όλη η διαδικασία προετοιμασίας, μελέτης και κατασκευής των έργων, όπως και η διοργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων. Στο στόχαστρο βρέθηκαν όλα τα σημαντικά έργα του ΟΠΠΕΘ. Η αγορά του "Ολύμπιου", η διαμόρφωση αιθουσών στο "Ολύμπιον", η ανακαίνιση και ανακατασκευή του "Βασιλικού Θεάτρου", η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του Θεάτρου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Κήπου, το Πολιτιστικό Κέντρο και Θέατρο Μονής Λαζαριστών, ο υπαίθριος χώρος μουσικής "Νταμάρι". Καθένα απ' αυτά τα έργα στοίχισε από ένα έως και δέκα δισεκατομμύρια." Αξιοσημείωτη είναι η επίκληση της "αγωνίας" στη δικαστική απόφαση 963/2000 του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης: "Στην αγωνία των οργάνων του ΟΠΠΕΘ να περατωθούν τα έργα έγκαιρα και να μπορούν να απορροφηθούν τα κονδύλια που διατέθηκαν -για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, διετέθησαν για μία και μόνη δραστηριότητα 80-90 δις- παρέβλεψαν τους κινδύνους που παραμόνευαν για το υπέρμετρο κόστος και παράκαιρη αποπεράτωση των έργων"

  Η απόφαση, βέβαια, "απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους και θεώρησε ότι καλώς έγιναν όλα τα έργα. Η απόφαση αυτή είναι αξιομνημόνευτη. Πρόκειται για μια ογκώδη και αναλυτική εργασία, η οποία αποτελεί σημαντικό νομικό πρόκριμα για όσα πρόκειται να συμβούν τα επόμενα χρόνια. Το έργο που ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο ΟΠΠΕΘ ήταν πράγματι σε μικρογραφία παρόμοιο μ' εκείνο που ετοιμάζεται στην Αθήνα ενόψει των Ολυμπιακών. Ακόμα και σε επίπεδο στελεχών υπάρχει ταύτιση, εφόσον οι επικεφαλής τεχνικοί του εγχειρήματος στη Θεσσαλονίκη ανέλαβαν σημαντικά πόστα και στον Αθήνα 2004. Φυσικά και οι τεχνικές εταιρείες εν πολλοίς συμπίπτουν."

  http://www.iospress.gr/mikro2000/mikro20001209.htm

 7. Στέργιος avatar
  Στέργιος 21/07/2009 16:58:27

  Αγαπητέ Άτακτε,

  Οι Θεσσαλονικείς δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο αφελείς από τους υπόλοιπους Έλληνες. Όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, έτσι κι οι Θεσσαλονικείς είμαστε ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ σε ένα αναποτελεσματικό και αναξιοκρατικό πολιτικό σύστημα.

  Πριν καταδικάσεις τους Θεσσαλονικείς, πες μου σε παρακαλώ αν είσαι ικανοποιημένος από την ποιότητα των Ελλήνων πολιτικών, της τοπικής ή της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Σίγουρα υπάρχουν άξιοι πολιτικοί, αλλά μη μου πεις ότι δεν αποτελούν την εξαίρεση, παρά τον κανόνα.

  Σκέψου ποιον ψήφισες εσύ και αν σε ικανοποιεί, ή αν ψήφισες ό,τι ψήφισες με τη λογική τού "το μη χείρον, βέλτιστον".

  Και για να διευκρινίσω κάτι, εγώ που δικαιολογώ τον Ψωμιάδη ΔΕΝ τον ψηφίζω.

 8. Άμεση αντίδραση σε δημοσίευμά μας | ANTI WEBLOG avatar
  Άμεση αντίδραση σε δημοσίευμά μας | ANTI WEBLOG 22/07/2009 23:27:34

  [...] το δημοσίευμα μας για τον Χείμαρρο Χολωμόντα (http://www.antinews.gr/?p=9065) η σημερινή άμεση επίσκεψη επιθεωρητών περιβάλλοντος [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.