31/10/2009 08:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το curry κατά του καρκίνουΚαλά νέα για όλους όσοι αρέσκονται στο να καταναλώνουν το μπαχαρικό curry. Η κουρκουμίνη, που είναι ένα βασικό συστατικό του συγκεκριμένου κίτρινου μπαχαρικού, αποδείχθηκε πως μπορεί να εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα. Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει, πως η εν λόγω χημική ουσία, η οποία από καιρό ήταν γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αρχίζει να εξουδετερώνει τα οισοφαγικά καρκινικά κύτταρα, μέσα σε 24 ώρες από την κατάποσή της. Πέραν αυτού, η χημική αντίδραση που προκαλεί η κουρκουμίνη, οδηγεί τα βλαβερά κύτταρα στο να αυτοκαταναλώνονται, καθώς πυροδοτεί «δολοφονικά σήματα» προς αυτά.

Όπως αναφέρει στο BBC ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην πρόσφατη επιστημονική εργασία, «από καιρό γνωρίζαμε πως μερικά φυσικά συστατικά έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύουν άρρωστα κύτταρα τα οποία μπορεί να μεταμορφωθούν σε καρκινικά. Υποπτευόμαστε πως η κουρκουμίνη έχει αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες.». Ο καρκίνος του οισοφάγου βρίσκεται σε συνεχή έξαρση από τη δεκαετία του 1970, και αυτό ίσως να οφείλεται στην αύξηση της παχυσαρκίας. Οι ειδικοί είναι ικανοποιημένοι με τα τελευταία ευρήματα, και προβλέπουν πως τα χημικά στοιχεία που διαθέτει το curry, θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιηθούν  σε φαρμακευτικές ουσίες.

 BBC

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.