Το τέλος των διαχωρισμών "Αριστεράς-Δεξιάς";
11/09/2014 06:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος των διαχωρισμών "Αριστεράς-Δεξιάς";

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους πολιτικούς να ξεχάσουν τους παλιούς διαχωρισμούς αριστεράς- δεξιάς αν θέλουν να πάνε μπροστά και να χρησιμοποιούν τις καλύτερες ιδέες και από τις δύο πλευρές.

Οι σύμβουλοι κοινωνικής επιχειρηματικότητας υποστηρίζουν ότι συμβαίνει μια «επανάσταση» όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις που εργάζονται για την κοινωνία σφυρηλατούν ένα νέο είδος οικονομίας. Οι Βρετανοί βουλευτές καθώς επιστρέφουν στα έδρανά τους βομβαρδίζονται με κάποιες ενοχλητικές εικόνες πολιτικών από τα πολικά αντίθετα άκρα του φάσματος. Οι εικόνες αυτές σηματοδοτούν την έναρξη μιας εκστρατείας από την Κοινωνική Οικονομική Συμμαχία (SEA) για να τους πείσουν να εγκαταλείψουν τις παλιές διαιρέσεις αριστεράς και δεξιάς και να υιοθετήσουν τις καλύτερες ιδέες και από τις δύο πλευρές. Η SEA, η οποία προωθεί κοινοτικά προγράμματα και κοινωνικές δραστηριότητες, υποστηρίζει ότι συμβαίνει μία «επανάσταση», στην οποία οι επιχειρήσεις που εργάζονται για το καλό της κοινωνίας σφυρηλατούν ένα νέο είδος οικονομίας και οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την αγοραστική τους δύναμη για να οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο.

«Οι μεγάλες ιδέες προκύπτουν συχνά κατά τη διάρκεια δύσκολων οικονομικών περιόδων και αυτό έχει συμβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια», δήλωσε η Celia Richardson, διευθύντρια του SEA. «Οι κοινωνικές επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί ξεπερνούν τις παραδοσιακές επιχειρήσεις ιδιωτικού κέρδους στην ανάπτυξη και την αισιοδοξία. Το μήνυμά μας προς τα κόμματα εν όψει εκλογών είναι ότι πρέπει να αποφύγουν το αδιέξοδο, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες ιδέες - συχνά έναν έξυπνο συνδυασμό ‘αριστεράς και δεξιάς’. Οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι ένα όχημα για την κοινωνική αλλαγή και οι αγορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας. Οι πολιτικοί μας ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν το είδος της οικονομίας που έχουν ήδη δημιουργήσει οι ψηφοφόροι».

Η SEA έχει καταλάβει το διαφημιστικό χώρο στον σταθμό του μετρό Westminster για να στείλει το μήνυμά της στους βουλευτές. Δεν υπάρχει καμία διαφυγή, όταν ακόμα και οι μπάρες των εισιτηρίων στον σταθμό είναι καλυμμένες με σύνθετες φωτογραφίες του Ντέιβιντ Κάμερον με τον Εντ Μίλιμπαντ, της Χάριετ Χάρμαν με την Τερέζα Μέι και του Μάικλ Φουτ με τον Μάικλ Γκόουβ (πολιτικούς αντίθετων παρατάξεων). Οι διαφημίσεις αυτές έχουν χρηματοδοτηθεί με συνδρομές, μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικής πλατφόρμας Buzzbnk. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια κοινωνική οικονομία που βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη», σχολιάζει μια 21χρονη, η οποία έκανε μια δωρεά.

Η καμπάνια προωθεί 25 συστάσεις για τη δημιουργία μιας «φιλο-κοινωνικής οικονομίας», συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων στην στέγαση και την ενέργεια για τις κοινότητες και μέτρων που θα εξασφαλίσουν ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πηγαίνουν σε επιχειρήσεις που πληρώνουν τα προς το ζην, είναι ανοικτές όσον αφορά τα φορολογικά τους και παρέχουν τη μέγιστη κοινωνική αξία. Η πολιτική πρωτοβουλία ξεκίνησε στο πλαίσιο του πρώτου «Κοινωνικού Σαββάτου» στη Βρετανία, στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις στη χώρα για να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους να λάβουν μέρος σε επιτυχημένες κοινωνικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν περισσότερες από 70.000 κοινωνικές επιχειρήσεις - ουσιαστικά εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα στην κοινωνική βελτίωση σε σχέση με το οικονομικό όφελος - με ένα συνδυασμένο κύκλο εργασιών 37 δις λιρών πέρυσι.

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/mps-told-to-get-ahead-forget-the-old-left-and-right-divisions-and-use-the-best-ideas-from-both-9716588.html

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παπάκι avatar
    Παπάκι 11/09/2014 21:18:18

    Η μίζα δεν χωρίζεται σε "αριστερή" και "δεξιά". Και όπως είναι γνωστό ένα είναι το χρώμα: το χρώμα του χρήματος.... Οι θρησκείες και οι ιδεολογίες έχουν αποτύχει παταγωδώς. Οι ιδεολογίες όπως αυτές δημιουργήθηκαν από το 18ο αιώνα έχουν ΟΛΕΣ αποτύχει: Κομμουνισμός, Καπιταλισμός, Φασισμός, Ναζισμός, Σοσιαλισμός, Φιλελευθερισμός... Οι θρησκείες έχoυν οδηγήσει μιλιούνια στο θάνατο. Οι θρησκείες μισούν τους ανθρώπους και είναι παραγωγοί θανάτου...Χριστιανοί σκοτώνουν χρισιτανούς, Μουσουλμάνοι μουσουλμάνους και μεταξύ τους... Δηλαδή πλήρες αδιέξοδο...και τα αδιέξοδα είναι οι μαμμές των παγκόσμιων πολέμων...έρχεται;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.