#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2011 14:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος του PC πλησιάζει


Μια έρευνα που διεξήχθη στη διάρκεια του τρέχοντος διεθνούς Consumer Electronics Show, βασισμένη σε πληθώρα καταναλωτικών στοιχείων από διάφορες πηγές, οδηγεί στο εξής συμπέρασμα: Η εποχή του προσωπικού υπολογιστή, όπως τον γνωρίζουμε,  οδεύει προς το τέλος της.
Οι υπολογιστές γραφείου καθώς και οι φορητοί laptops δεν θα εξαφανισθούν εντελώς, όμως η έκρηξη που σημειώνουν τα smartphones, tablets, και apps, σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας εποχής κινητών κομπιούτερ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο αριθμός των smartphones αναμένεται να ξεπεράσει τα PCs μεχρι το 2013, ενώ το ποσοστό αυτών που μπαίνουν στο διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφωνικών συσκευών, έχει διπλασιαστεί το 2010. Παράλληλα, πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η μεγάλη άνοδος των κοινωνικών δικτύων και του cloud computing.
Όπως καταλήγουν οι ερευνητές, «Ζούμε σε έναν κόσμο που οι περιορισμοί στο χώρο, μας ωθούν συνεχώς στην υιοθέτηση και  προσαρμογή κάποιων αναντικατάστατων συσκευών απαραίτητων για τη ζωή μας».

S.A.-Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/01/2011 14:36:23

  Μετά από το προηγούμενό σου, το ψιλοέψαξα.

  ... But he's wrong that it spells the end of the PC. Dead wrong. PCs, in fact, are selling very well, and Windows 7 is the fastest-selling OS in Microsoft history, selling seven copies of Windows 7 every second. If his thesis was correct, we just wouldn't see those kinds of numbers.

  The reality is that it's a big market; big enough for smartphones, tablets, laptops, desktops and Macs. They serve different functions, and for the most part, they complement, rather than replace, each other. For instance, my beloved iPhone is a great email/texting machines, and the applications make it tremendously useful; it could never replace my Dell XPS laptop, however. Both have their place in my life...

  h++p://windows.about.com/b/2010/06/13/is-the-pc-dead.htm

  Βέβαια, εάν μου έλεγες το 1981 ότι θα σου έστελνα αυτό το μήνυμα με ντεσκτοπ που έχει έγχρωμη επίπεδη οθόνη, 6 G core και 1-2 τεραμπάϊτ σκληρούς, και με ταχύτητα ...φωτός, έχοντας βρει τάκα-τάκα τι λένε άλλοι για το θέμα, θα σου έλεγα ότι βλέπεις πολύ στραρ τρεκ! Αντε να πέσουν και οι τιμές στα SSD

 2. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 09/01/2011 14:55:42

  Κάθε συσκευή και κάθε μηχάνημα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του χρήστη. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα ο κόσμος αγόραζε ακριβούς Η/Υ με περιττές δυνατότητες μόνο και μόνο για απλές εφαρμογές όπως πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ευτυχώς αυτό πάει να διορθωθεί με τις συσκευές χαμηλού κόστους. Πάντως τα PCs δεν θα έχουν πτώση στις πωλήσεις. Η παγκόσμια κοινότητα των Gamers είναι τόσο μεγάλη που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση για νέα και πιο γρήγορα προίοντα. We need more power! :-)

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ H pena tis orghs 09/01/2011 15:03:54

   δοκίμασα μηχανάκι φίλου με SSD ... άλλη αίσθηση. Τύφλα να χουν τα οκταπύρηνα. Η ταχύτητα του δίσκου είναι το εμπόδιο σήμερα.

  • ss_sk avatar
   ss_sk @ H pena tis orghs 09/01/2011 22:38:10

   Και εκτός από την κοινότητα των gamers υπάρχει και η κοινότητα των...επαγγελματιών: η χρήση των φορητών υπολογιστών (laptops) είναι κατά βάση συμπληρωματική και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα καθώς οι δυνατότητές τους παραμένουν περιορισμένες, συγκριτικά. Τα PC διατηρούν το "επαγγελματικό" μονοπώλιο.

   Κάκιστο το άρθρο...

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ ss_sk 09/01/2011 23:03:37

    Μπα δεν είναι ακριβώς κακό, το άρθρο παρατηρεί μιά τάση που είναι αληθινή, αλλά κοιτάει στο πολύ πολύ μακρύ μέλλον. Μα πάρα πολύ μακρύ μέλλον....
    Μπορεί τα πιτσιρίκια να μπαίνουν στο facebook από το κινητό αλλά πόσους ξέρεις να καταλαβαίνουν να χρησιμοποιήσουν τις διάφορες θύρες επικοινωνίας ανάμεσα στις συσκευές? Το bluetouth πχ. μέχρι και τα μικρά μπερδεύονται να μην πω για τους μεγαλύτερους που είναι και οι βαρύς "επαγγελματικοί" χρήστες.
    Εκεί θα καταλήξει η ιστορία στην απόλυτη φορητότητα και τη διαδραστικότητα, αλλά έχουμε πολύ πολύ δρόμο ακόμα

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/01/2011 23:06:22

  χμμμ δεν νομίζω να συμφωνήσω με το άρθρο.
  Οι τεχνολογικές αλλαγές δεν επιφέρουν στο συγκεκριμένο τομέα, κατάργηση του pc αλλά μετεξέλιξή του.
  Πριν 1-2 χρόνια μας είχαν ζαλίσει με το cloud office αλλά ας τρέξει κάποιος εφαρμογές σε σχέση με τις τοπικά εγκατεστημένες και ...ξανά μιλάμε. Πριν 32 χρόνια αναρωτιόμουν πως θα γέμιζα το 20 σκληρό και τώρα ψάχνουμε μητρική με efi και όχι bios για τα 3ΤΒ σκληρό.
  Το pc δεν εξαφανίζεται απλά προσαρμόζεται (πχ τα Windows 8 θα μπορούν να τρέχουν στους ίδιους επεξεργαστές που τρέχει σήμερα το Android, iOS ή Symbian και σε συνδυασμό με την τεχνολογία ARM θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια κάνοντας έτσι εφικτή την χρήση σε κινητά, tablets και άλλες φορητές συσκευές που εξαρτώνται από μπαταρίες, παντού δηλαδή)
  Αν κάποιοι θυμούνται την Amiga ας δουν το kinect που ο άνθρωπος είναι το ... χειριστήριο. Τα έξυπνα τηλέφωνα pc είναι στην ουσία ή τα tablet.
  Απλά πλέον αλλάζει η αρχιτεκτονική και χάνει το μυστήριο των κομπιουτεράδων, από κλειστή κοινότητα είναι πλέον η ίδια η ζωή, σε κάθε συναλλαγή της και ώρα της.
  To προσωπικό κομπιούτερ (η αρχιτεκτονική και η δομή του ορθότερα) λοιπόν απλά εξελίσσεται μικραίνει ή μεγαλώνει χωρά στη τσέπη ή σε κτίρια ολόκληρα καθορίζοντας τις λειτουργίες και τον τρόπο της ζωής μας.

  ΥΓ

  πριν αρχίσουν να φωνάζουν κάποιοι το pc 8 χρόνων που έχω έχει μεγαλύτερη ισχύ από τους πρώτους server που δούλεψα...
  Όπως το πρώτο αμάξι δεν έχει καμιά σχέση με το σημερινό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.