26/07/2009 15:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Το σπίτι μου… σπίτι σου»

«Η πενία τέχνας κατεργάζεται» και αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο ειδικά στην Αμερική. Η οικονομική ύφεση έχει αναγκάσει τους ούτως ή άλως «σφιχτούς» Αμερικάνους να βρουν διάφορες μεθόδους προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδά τους. Το από παλιά γνωστό Ισπανικό ρητό που αφορά στη φιλοξενία αποκτά λοιπόν σήμερα ένα νέο νόημα. «Μi casa es su casa.» λοιπόν που σημαίνει «το σπίτι μου είναι και δικό σου σπίτι».

Αντί να πληρώνουν τα υπερτιμημένα ξενοδοχεία και να νοικιάζουν αυτοκίνητα, πολλοί Αμερικανοί που σκοπεύουν να πάνε διακοπές ανταλλάσσουν τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους με παντελώς άγνωστους… Όπως αναφέρει το ΤΙΜΕ, αν και οι εν λόγω ανταλλαγές δεν είναι κάτι το καινούργιο καθώς μια από τις εταιρίες αυτές υπάρχει από το 1953! Εν τούτοις οι δουλειές πάνε από το καλό στο καλύτερο και μια ιντερνετική επιχείρηση αναφέρει άνοδο τζίρου και συμμετοχής της τάξης του 30% μόνο φέτος.

 Τα μέλη αναζητούν την ανταλλαγή ψάχνοντας ανάμεσα  σε δεκάδες περιπτώσεων και ισχυρίζονται πως η όλη διαδικασία δεν εμπεριέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για κλοπή ή καταστροφή περιουσίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας από τους υπεύθυνους μιας τέτοιας εταιρίας «Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να ταξιδέψει 1000 χλμ για να κλέψει την καινούργια σου τηλεόραση…» Η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς αλλά πολλοί αναζητούν και πιο «απόμερες» τοποθεσίες.

 Πηγή: Time

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.