#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2011 08:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πολύ το τάκα - τάκα...Το τελευταίο διάστημα, πολλοί είναι οι μεγαλόσχημοι (άνδρες) που έχουν συμπεριφερθεί αυτοκαταστροφικά στον σεξουαλικό τομέα. Ανέκαθεν πολλοί ισχυροί άνδρες ήταν σεξουαλικά υπερδραστήριοι. Παλιότερα όμως ήταν πιο διακριτικοί, και χρησιμοποιούσαν τη κρίση τους, κρύβοντας τα ίχνη των παρασπονδιών τους.

Ένα μέρος της σημερινής αλλαγής οφείλεται σίγουρα στην αύξηση της τεχνολογίας που μπορεί πολύ εύκολα  να εκθέσει δημοσίως την ιδιωτική ζωή. Όμως, αυτό είναι και  το περίεργο. Οι περισσότεροι εκτίθενται εκουσίως, μέσα από SMS, Twitter, κλπ.

Τι είναι αυτό που τους ωθεί; Μήπως η εύκολη πρόσβαση στη πορνογραφία που ισχύει τελευταία, έχει επαναπρογραμματίσει το ανδρικό μυαλό, επηρεάζοντας την ανδρική κρίση για το σεξ, και δυσκολεύοντας τον έλεγχο των γενετήσιων ενστίκτων;

Υπάρχει πλέον μια αυξανόμενη επιστημονική βιβλιογραφία που υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Οι σεξολόγοι και οι θεραπευτές πιστεύουν πως η αύξηση της κατανάλωσης πορνογραφίας από τους νέους, συνοδεύεται από αύξηση στην ανικανότητα και στη πρόωρη εκσπερμάτιση. Και μιλάμε για υγιείς νέους, χωρίς κάποια οργανική ή παθολογική δυσλειτουργία.

Οι ειδικοί αρχίζουν να πιστεύουν πως η σκληρή πορνογραφία αναισθητοποιεί τους άνδρες σεξουαλικά. Έτσι, οι περισσότεροι χρειάζονται μεγαλύτερα επίπεδα ερεθισμού προκειμένου να λειτουργήσουν. Παράλληλα, πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η ευρέως διαδεδομένη πορνογραφία μειώνει την ερωτική έλξη που έχουν από τις συντρόφους τους οι άνδρες.

Η πορνογραφία αμείβει τον εγκέφαλο με δόσεις ντοπαμίνης, που κάνουν τον άνδρα να αισθάνεται καλά βραχυπρόθεσμα. Τα νευρωνικό κύκλωμα που επηρεάζεται είναι το ίδιο με αυτό που επηρεάζεται από άλλες εθιστικές δραστηριότητες όπως είναι η κοκαίνη ή  ο τζόγος. Όπως οι τζογαδόροι και οι ναρκομανείς γίνονται εμμονικοί, απαιτώντας όλο και μεγαλύτερες δόσεις για να ικανοποιηθούν, έτσι συμβαίνει και με τους εθισμένους στο πορνό. Μόλις εξαντληθεί η ντοπαμίνη, επέρχεται άγχος, θλίψη, και προσμονή για την επόμενη δόση. (Κάτι ανάλογο μπορεί να ισχύει και στις γυναίκες).

Έτσι εξηγείται και το γιατί η πορνογραφία γίνεται όλο και πιο ακραία. Οι απλές εικόνες χάνουν την δύναμή τους, κι αυτό οδηγεί τους καταναλωτές σε πιο ακραίες δραστηριότητες, που σπάνουν τα  ταμπού, ώστε να αισθανθούν ικανοποίηση.

Κάποιοι μάλιστα άνθρωποι πάσχουν από «κενό ντοπαμίνης». Τα μυαλά τους δεν τους ανταμείβουν τόσο αποτελεσματικά, οπότε χρειάζονται ακόμη πιο σκληρή πορνογραφία για να ικανοποιηθούν.

Όπως με κάθε είδους εθισμό, είναι πολύ δύσκολο (νευροχημικά) για κάποιον άνθρωπο να ξεφύγει, ακόμη κι αν αυτοκαταστρέφεται. Το μόνο που θέλει, είναι η επόμενη δόση του. Ίσως για αυτό οι σημερινοί άνδρες δεν προφυλάγονται, και μάλιστα πολλοί δημοσιοποιούν τις περιπέτειές τους. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν μιλάμε για δαίμονες, ή για άτομα χαμηλής ηθικής στάθμης , αλλά μάλλον για άρρωστους εθισμένους, που δεν μπορούν να ελέγξουν τα πάθη τους.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά τους. Χρειάζεται να αναγνωρίσουν το τι τους συμβαίνει, και να αναζητήσουν συμβουλές ή φάρμακα, αν δουν ότι το πάθος τους επηρεάζει αρνητικά την οικογένειά τους, την επαγγελματική τους ζωή, ή και την ίδια τη κρίση τους.

S.A.-Project Syndicate

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thespieys avatar
  thespieys 01/07/2011 09:13:27

  Κορυφαίος ο τίτλος!!!

 2. kakos avatar
  kakos 01/07/2011 10:01:09

  όμως, τελικά φυλακή θα μπει η καμαριέρα !

 3. oddlabs avatar
  oddlabs 01/07/2011 10:20:42

  πάντως, όσοι έχουν ταξιδέψει ατελείωτους μήνες με γκαζάδικα, κάνοντας πολύ καιρό να δουν γυναίκα ζωγραφιστή, ξέρουν ότι η κατάσταση αυτή (του κενού ντοπαμίνης) είναι πλήρως αντιστρέψιμη...;)

 4. Απορία avatar
  Απορία 01/07/2011 11:10:07

  Κάτι ήξεραν οι παλιοί...

  h--p://www.scribd.com/doc/37243946/%CE%91%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Απορία 02/07/2011 00:09:32

   Σελις 55 - 'Ο ιατρος Bock ξητει την καταργησιν των τσεπων εις τα παντελονια των αγοριων, δια τον λογον ο'τι δι'αυτων τα χερια φθανουν εύκολα εις τα γεννητικα οργανα και οδηγουν εις τον αυνανισμον'

   Ιν χιαρ δι μαστουρμπεισιον γκοουζ κλαουντ

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/07/2011 11:30:29

  ΔΗΛ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ...ΤΥΦΛΩΝΕΙ;;( ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ )

  ΥΓ: ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ...ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΗΓΕ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

 6. mind trap avatar
  mind trap 01/07/2011 11:43:47

  Τυχαία άραγε η κίνα έθεσε περιορισμούς στο internet? Όχι βέβαια. Οι δυτικοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την στάση αυτή της Κίνας σαν αντιδημοκρατική.
  Βεβαίως η Αμερικάνικη Αγορά πορνογραφίας η οποία καυχιέται για μεγάλη άνοδο, χρηματοδοτείται απευθείας από το πεντάγωνο.
  Αναρωτιέται κανείς. Τόση τζάμπα τσόντα στο internet, γιατί να πληρώσει να γίνει κάποιος συνδρομητής? Από που λοιπόν έχουν έσοδα τα συνεχώς ανανεωμένα xxx sites?
  Απλά δεν έχουν έσοδα. Τα έσοδά τους είναι η χειραγώγηση του ανδρικού πληθυσμού ανά το κόσμο και η προσμονή δημιουργίας κοινωνικής μάστιγας όπως περιγράφεται στο άρθρο σας.
  Δεν είναι επίσης τυχαίο άλλωστε ότι τα πρώτα προγράμματα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησαν πριν από 2 δεκαετίες, όπως το ICQ, ενώ στην αρχή υπήρχε η φιλοσοφία δημιουργίας φίλων, με τον κατακλυσμό λογαριασμών e-dating, το ICQ κατέστη εκνευριστικά καχύποπτο από τους χρήστες του με αποτέλεσμα την πτώση προτίμησης. Κάτι που αναμένεται αργά ή γρήγορα να συμβεί και με το Facebook εν καιρώ. Ήδη το τελευταίο μήνα 600.000 χρήστες στις ΗΠΑ ακύρωσαν τους λογαριασμούς τους στο facebook. Εδώ βέβαια στη χώρα μας, η κρατική τηλεόραση στα δελτία ειδήσεων διαφήμιζε και εξακολουθεί να διαφημίζει το facebook σαν φυσιολογική μόδα, ξεχνώντας ότι η οικειοθελείς ανάρτηση προσωπικών δεδομένων και δραστηριοτήτων ανά πάσα στιγμή, δημιουργεί τη βάση για το λεγόμενο Social engineering.
  Το hacking των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του facebook, είναι κάτι που επίσης διαφεύγει της κρατικής τηλεόρασης.
  Πάντως σίγουρα μία αυστηρότερη πολιτική από την Ε.Ε. ή τη χώρα μας στο θέμα αυτό (δεδομένου ότι η επίθεση τσόντας γίνεται από τις ΗΠΑ) θα την διαφυλάξει από πολλά σοβαρά μελλοντικά κοινωνικά προβλήματα.

 7. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 01/07/2011 23:55:30

  είμαι ο μήτσος και την έχω κάνει σφεντόνα...

  νομίζω ότι ακραίες συμπεριφορές και εθισμοί πάντα έβρισκαν γόνιμο έδαφος στο μυαλό του ανθρώπου, αν και οι πιο ισχυροί έχοντας στα χέρια τους μια γενική και πλήρη εξουσία, είναι πιο λογικό να "παρεκτραπούν".
  Ισως η μελέτη να πρέπει να λάβει υπόψη της και την ευκολία με την οποία "δίνονται" σήμερα πολλες γυναίκες, μιας και ο πλούτος και το κύρος, η δύναμη και η δόξα, έχουν προστεθεί σε κάποια εξωτερικά κυρίως χαρακτηριστικά που παλιότερα θα ήταν το σχεδόν αποκλειστικό κριτήριο.
  Πάντως σίγουρα καμια τσόντα δε μπορεί να συναγωνιστεί το live με συμμετοχή...Είμαστε ακόμα κάμποσο μακρυά από τέτοιες εικονικές πραγματικότητες.

 8. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 11/07/2011 14:49:39

  Υπαινισσεστε καποιον συγκεκριμενο μεγαλοσχημο που ανωνυμως κυκλοφορεί στο διαδικτυο ως συλληφθεις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.