Το περιστασιακό σεξ κάνει καλό στην υγεία
25/06/2014 18:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το περιστασιακό σεξ κάνει καλό στην υγεία

Όπως αποδεικνύεται, το απερίσκεπτο σεξ δεν είναι και τόσο κακό… Σύμφωνα με νέα έρευνα, που διεξήχθη από επιστήμονες στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και Κορνέλ, η λαϊκή αντίληψη ότι οι περιστασιακές σχέσεις – όσες δηλαδή γίνονται εκτός του πλαισίου μιας ρομαντικής σχέσης - σας αφήνουν με χαμηλή αυτοεκτίμηση και κατάθλιψη δεν ισχύουν. Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Social Psychology and Personality Science, συμμετείχε μια ομάδα φοιτητών που κράτησε ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο κατά τη διάρκεια 12 εβδομάδων, στο οποίο κατέγραφαν όλες τις «ενήλικες» σχέσεις τους και την επίδρασή τους στη συνολική διάθεσή τους.

Όσοι φοιτητές είχαν κοινωνικές-σεξουαλικές σχέσεις απεριόριστα ανέφεραν υψηλότερη ευδιαθεσία μετά το περιστασιακό σεξ, σε σύγκριση με όσους δεν έκαναν σεξ, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Επίσης, οι πρώτοι ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και μεγαλύτερη συνολική συναισθηματική υγεία μετά από το περιστασιακό σεξ.

Αν και παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό από τους άνδρες να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του περιστασιακού σεξ, η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε αρκετές συνολικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων. Οι συγγραφείς της μελέτης εξηγούν ότι «η επίδραση του περιστασιακού σεξ εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο η συμπεριφορά αυτή είναι σύμφωνη με τις γενικές τάσεις της προσωπικότητας του ατόμου». Έτσι, με άλλα λόγια: αν θέλετε να κάνετε περιστασιακό σεξ, μην διστάζετε. Αν δεν θέλετε, πάλι καλώς. Η βασική ιδέα της μελέτης; Ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει.

http://time.com/2917281/casual-sex-is-good-for-you-study/

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης 25/06/2014 21:00:53

    δημόσιο χρημα πεταμένο για να μας δηλώσουν στο τέλος να...κανουμε όπως θέλουμε. μάλιστα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.