#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το λένε και οι μετρήσεις: Οι πλούσιοι είναι απατεώνεςΕντυπωσιακά τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε για τη συμπεριφορά των πλουσίων ανά τον κόσμο και αν τα βάλει κανείς στην ελληνική πραγματικότητα θα καταλάβει τι παίζεται. Σύμφωνα λοιπόν με μια έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι άνθρωποι που προέρχονται από ανώτερες τάξεις έχουν μεγαλύτερη τάση να παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να κλέβουν καραμέλες ή να λένε ψέματα με σκοπό να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο, σύμφωνα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) και διενεργήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων του Τορόντο και του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια.

Οι ερευνητές υπέβαλαν σε επτά διαφορετικές δοκιμασίες περίπου εκατό άτομα κάθε φορά. Το ένα από τα πειράματά τους έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες πολυτελών, μεγάλων αυτοκινήτων έχουν την τάση να κάνουν περισσότερες παρατυπίες στο δρόμο και ταυτόχρονα δεν δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς.

Ένα άλλο τεστ περιλάμβανε ένα παιχνίδι με ζάρια στο οποίο ο κερδισμένος θα κέρδιζε στο τέλος κάτι. Σε αυτό φάνηκε πως όσοι προέρχονται από ανώτερη κοινωνική τάξη έχουν την τάση να λένε ψέματα για το σκορ τους. Οι ίδιοι, όταν κλήθηκαν να κάνουν μια ψεύτικη συνέντευξη για την πρόσληψη κάποιου, δίσταζαν λιγότερο να λένε ψέματα στον υποψήφιο εργαζόμενο παραλείποντας τη "λεπτομέρεια" ότι η θέση που του πρότειναν επρόκειτο να καταργηθεί πολύ σύντομα.

Επιπλέον, όταν τους έδωσαν ένα πακέτο καραμέλες λέγοντάς τους ότι προορίζονται για τα παιδιά που βρίσκονταν σε ένα διπλανό δωμάτιο αλλά μπορούσαν και οι ίδιο να πάρουν μερικές, οι εύποροι έτρωγαν περισσότερες από τους υπόλοιπους.

"Η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος είναι ένα σημαντικότερο κίνητρο για την ελίτ και η πλεονεξία που αυξάνεται μαζί με την περιουσία και την κοινωνική τάξη μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε άσχημη συμπεριφορά", εξηγούν οι συγγραφείς της μελέτης.

Τα άτομα που προέρχονται από ανώτερες τάξεις είναι πιο ανεξάρτητα και κατά συνέπεια δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τα σχόλια που θα γίνουν σε βάρος τους. Έχουν επίσης μια πιο θετική άποψη για την απληστία, γεγονός που τους καθιστά "λιγότερο προσεκτικούς όσον αφορά τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις τους στους άλλους", καταλήγουν οι ερευνητές.

Σκεφτείτε λοιπόν ορισμένους πλούσιους που ξέρετε και εδώ στην Ελλάδα, ειδικά αυτή την περίοδο. Θα δείτε ότι πρόκειται για πλεονέκτες, επιδιώκουν το προσωπικό τους συμφέρον, δε μοιράζονται με τους άλλους τίποτε, κάνουν ότι γουστάρουν και συμπεριφέρονται άσχημα.

Αν δεν το καταλάβατε είναι ό,τι "πούλησε" στο πόπολο ο Κωστόπουλος και η παρέα του life style τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Οι καλοταϊσμένοι υπάλληλοι – κομματόσκυλα έγιναν νεόπλουτοι και φέρονται όπως ο... Κουλούρης στο δρόμο ή ο Ακης με τις βίλες και τους γάμους στο Παρίσι.

Οι δε επιχειρηματίες - νταβατζήδες, μοιράστηκαν τα έργα δίνοντας μίζες, λίγδωσε το αντεράκι τους και στη συνέχεια «ανέβηκαν στο κρεβάτι» της εξουσίας αγοράζοντας Media και ελέγχοντας – εκβιάζοντας την εξουσία.

Όλοι αυτοί οι πλούσιοι μοίραζαν και κανένα ξεροκόμματο στον κοσμάκη για να μπορεί ο Πάγκαλος να λέει μετά ότι «μαζί τα φάγαμε».

Η μελέτη που έγινε λοιπόν στην Αμερική περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τους νεόπλουτους πρώην ξεβράκωτους που απέκτησαν τουπέ και που σήμερα που η Ελλάδα χρεοκοπεί, έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/02/2012 13:01:21

  +1000
  ΥΓ: Αν κάποιος έχει κερδίσει έντιμα τα χρήματά του, μπορεί να τα διαθέσει όπως θέλει..όμως....στην, αποδεδειγμένα, αντίθετη περίπτωση...

 2. juliet avatar
  juliet 28/02/2012 13:38:09

  Συμφωνώ,αλλά όποιος προσπάθησε να κερδίσει λέφτα νόμιμα δεν πολυπρόκοψε...νόμιμος ή μη έπρεπε ν΄αποδείξεις ότι δεν είσαι κλέφτης ,περισσότερες πιθανότητες είχες να επιβιώσεις.... μη νόμιμος .
  Εύα μου, είναι σαν τις διακοπές στη Μύκονο ,πάντα θα χάνεις το κότερο αν δεν σου κάνεις κάποιος τ΄έξοδα....

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ juliet 28/02/2012 14:04:38

   Έγραψες juliet! (η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία..)

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/02/2012 14:21:23

  Χρειάζεται μέτρηση και έρευνα για το προφανές, εδώ ή στο Αμέρικα ;

 4. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 28/02/2012 14:29:38

  +100000000000000000
  Γι αυτό χρειάζονται άλλωστε και οι "αριστεροί ψάλτες", για να μην μπατάρει το πλοίο!

 5. franc avatar
  franc 28/02/2012 14:37:08

  Παγκόσμια έρευνα όλων των Πανεπιστημίων επιβεβαίωσε την κοινή γνώμη οτι οι πλόυσιοι θεωρούν τους φτωχούς μακάκες και γι αυτό πιστεύουν στο ρητό "Τον μακάκα τίποτε δεν σου απαγορεύει να τον εκμεταλλεύσαι", δηλαδή να του λες ψέμματα και να τον κλέβεις. Αλλωστε για τους πλουσιους ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Και δεδομένου ότι τους νόμους δεν τους φτιάχνουν οι φτωχοί, συνενοηθήκαμε νομίζω...

 6. ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
  ΓΣΠΥΡΟΥ 28/02/2012 15:20:20

  Τι καλά Θεε μου που είμαι Φτωχός και δεν είμαι απατεώνας! Η Φτώχεια είναι απόδειξη ενάρετου βίου και σίγουρο διαβατήριο για τον παράδεισο. Μην απογοητευόμαστε υπαρχει ελπίδα στο επέκεινα.
  Μήπως ο τίτλος της ανάρτησης να διορθωθεί με το " οι πλούσιοι είναι απατεώνες και πιστεύουν ότι οι φτωχοί είναι μαλ....".

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΓΣΠΥΡΟΥ 28/02/2012 15:35:17

   Χε χε, "όταν τους έδωσαν ένα πακέτο καραμέλες λέγοντάς τους ότι προορίζονται για τα παιδιά που βρίσκονταν σε ένα διπλανό δωμάτιο, αλλά μπορούσαν και οι ίδιο να πάρουν μερικές, οι εύποροι έτρωγαν περισσότερες από τους υπόλοιπους”!
   Το άκρως αντιαισθητικόν του θεάματος ενός πλούσιου φαταούλα με παρηγορεί κάπως, παρά τον κίνδυνο να χαρακτηρισθώ makakas.

   • juliet avatar
    juliet @ Ο Θείος 28/02/2012 15:42:26

    Θείε,
    χαιρετώ.....έγραψες!!!!!!!!!!!!!

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ Ο Θείος 28/02/2012 19:34:50

    "Το άκρως αντιαισθητικόν του θεάματος ενός πλούσιου φαταούλα" με νησί!
    Ποιος να ναι, ποιος να ναι?

   • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
    ΓΣΠΥΡΟΥ @ Ο Θείος 28/02/2012 21:07:20

    Όντως είναι αντιαισθητικός ό φαταούλας. Από την άλλη, το να θεωρούμε τον ρακένδυτο ως εκφραστή της αισθητικής άποψης του "ενδυματολογικού Μινιμαλισμού" είναι μια μορφή πλαστογραφησης της πραγματικότητας.
    Ας αφήσουμε τους δυστυχισμενους πλούσιους στην κατάντια τους, ειναι ανυπόφορο να μιλάμε διαρκώς για τις θλιβερή τους ζωή.
    Ερώτηση κρίσεως: Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το υστέρημα των φτωχών ή από το πλεόνασμα των πλουσίων;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΓΣΠΥΡΟΥ 29/02/2012 14:04:21

     Μα τι σημασία έχει, αφού πρόκειται για zero sum game ;
     Ακριβώς όπως το Ελληνικό Δημόσιο έλλειμμα είναι ο Ελληνικός ιδιωτικός πλούτος.
     Όλη η ιστορία είναι ένα πρόσημο

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/02/2012 17:36:26

  Κάθε μέρα τα βλέπουμε. Και τι να μας πουν οι μετρήσεις και τα πειράματα όταν πριν 2000 χρόνια ο Ιησούς είπε με το αλάνθαστο και αψευδές στόμα Του: "ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι δυσκόλως πλούσιος εἰσελεύσεται εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν. Πάλιν δὲ λέγω ὑμῖν, εὐκοπώτερόν ἐστι κάμηλον διὰ τρυπήματος ῥαφίδος διελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν." Ουδέν σχόλιον...

 8. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 28/02/2012 23:48:13

  Υπάρχουν αρκετοί πλούσιοι που είναι μια χαρά άνθρωποι και στον οικογενειακό και στον επαγγελματικό τους χώρο.Οι νεόπλουτοι της Μυκόνου και των Καγιέν είναι το είδος που περιγράφετε.Ε'ιναι πάντως πολύ δύσκολο να μην βάλεις το δάχτυλο στο μέλι

  • franc avatar
   franc @ ιωάννης33 02/03/2012 12:16:03

   Προφανώς μιλάς για φυσιολογικούς πλουσίους που κερδίζουν λόγω των εξαιρετικών τους ικανοτήτων ας πούμε τα τριπλά απο έναν μέσο σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο και φτανουν σε ενα καθαρό εισόδημα που τους φτάνει και τους περισσεύει να ζούν ανετα πχ. 100.000 ευρω το χρόνο. Αυτοί όντως είναι μια χαρά άνθρωποι. Εμείς μιλάμε γι' αυτούς που κερδίζουν περισσότερα απ' όσα μπορεί να κερδίσει ένας εξαιρετικά προικισμένος άνθρωπος και προφανώς τα κερδίζουν κλέβοντας και ψευδόμενοι και πολλές φορές είναι τόσα που δεν μπορούν ούτε αυτοί ούτε τα εγγόνια τους να τα φάνε και τα "χώνουν" στους φορολογικούς παραδείσους κάνουντας πλούσιους τους τεμπέληδες του Βορρά που είναι οι πλουσιώτεροι άνθρωποι στον κόσμο χωρίς να παράγουν τίποτε!!! πχ. Λουξεμβούργο, με χρέος 3500%...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.