#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2011 14:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το βρώμικο παιχνίδι της παγκόσμιας πυρηνικής βιομηχανίας
Η πυρηνική ενέργεια χαίρει μεγάλης εκτίμησης ως μια εναλλακτική λύση στο πετρέλαιο. Παντού στον αναπτυγμένο κόσμο, οι «πράσινοι προφήτες», και γενικά οι πολιτικοί, την προωθούν με ενθουσιασμό.

Είναι όμως συμφέρουσα; Είναι ασφαλής; Το δεύτερο ερώτημα είναι σημαντικότατο, όπως μας απέδειξε η πρόσφατη τραγωδία της Ιαπωνίας.

Στο infowars.com δημοσιεύτηκε η πληροφορία ότι η ιαπωνική κυβέρνηση δεν ήταν καθόλου ειλικρινής, αφού δεν είπε στο κόσμο ότι, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση της Fukushima αποτελεί και αποθήκη πολλών παλιών χρησιμοποιημένων πυρηνικών ράβδων των τελευταίων 40 χρόνων.

Η διάδοση και η εξάπλωση των πυρηνικών μονάδων, που ξεκίνησε το 1960, είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο, παρά την αμφιλεγόμενη φύση των εν λόγω εργοστασίων. Το Χόλυγουντ ήταν το πρώτο που τσίγκλησε τη κοινή γνώμη με τη ταινία του 1979 The China Syndrome. Στη συνέχεια είχαμε τις διαρροές στο Three Mile Island, και τη καταστροφή που προκάλεσε το Chernobyl στην Ουκρανία.

Πέρα από τα ανθρώπινα λάθη, τις αστοχίες υλικού, και το γεγονός ότι πολλοί αντιδραστήρες είναι τοποθετημένοι σε σεισμογενείς περιοχές, υπάρχει και το επικίνδυνο κομμάτι των υποπροϊόντων που παράγουν τα πυρηνικά εργοστάσια: βρώμικα, ραδιενεργά απόβλητα. Οι εταιρίες πυρηνικής ενέργειας διαφημίζουν πομπωδώς ότι προσφέρουν την απόλυτη λύση στο ζήτημα της ανταγωνιστικής και φτηνής παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Μια λύση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Μια λύση που είναι πράσινη και καθαρή. Όλα αυτά όμως βάζουν σε ρίσκο τις επόμενες γενιές.

Στη Γαλλία, η κρατική Areva Corporation παράγει καύσιμο ΜΟΧ (mixed oxide fuels), από τα πυρηνικά απόβλητα και από φρέσκο ουράνιο. Θεωρείται ως η ιδανική λύση ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου πλουτώνιου που παράγεται από τις πυρηνικές ράβδους. Στη Γαλλία, το 10% της ενέργειας που παράγεται πυρηνικά, προέρχεται από αντιδραστήρες που λειτουργούν με ΜΟΧ ως καύσιμη ύλη. Οι 21 από τους 58 γαλλικούς αντιδραστήρες έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Στον πραγματικό  όμως κόσμο, μακριά από τα πολυτελή γραφεία και τα εργαστήρια της Areva, το συγκεκριμένο υλικό θεωρείται ως «υλικό της Αποκάλυψης», βγαλμένο μέσα από «ιστορίες τρόμου». Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για πλουτώνιο, και όχι για νερό. Το πόσο πλουτώνιο παράγεται τελικά από τους 440 περίπου εμπορικούς, και τους 200 περίπου στρατιωτικούς αντιδραστήρες του πλανήτη, δεν είναι γνωστό.

Αυτό που είναι γνωστό είναι το τι μπορεί να κάνει το πλουτώνιο. Η πυροδότηση ενός κιλού πλουτώνιου προκαλεί μια έκρηξη ίσης έντασης με 20.000 τόνους χημικών εκρηκτικών, όπως είναι το ΤΝΤ. Όταν εισπνευσθεί, αρκεί μια δόση μισού milligram, για να προκαλέσει το θάνατο. Υπολογίζεται (κατ εκτίμηση) ότι οι απανταχού αντιδραστήρες παράγουν κάπου 25 τόνους πλουτωνίου κάθε χρόνο. Πέρα από τον τρομακτικό κίνδυνο που ενέχει ως υλικό, η παραγωγή του μέσα σε ράβδους συμβατικών αντιδραστήρων τους καθιστά δύσκολους στη λειτουργία, και μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων του πλουτωνίου ως μέταλλο, και ως χημικού και ραδιενεργού παράγοντα.

Ο πειρασμός από πλευράς της πυρηνικής βιομηχανίας να πουλήσει τα προϊόντα της οπουδήποτε, είναι πολύ μεγάλος. Πριν από κάποια χρόνια, ο Nicolas Sarcozy είχε κλείσει συμφωνίες με τον Καντάφι προκειμένου η Γαλλία να κατασκευάσει πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Λιβύη. Πολλοί τον κατηγόρησαν ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης. Ποιος λογικός άνθρωπος θα πουλούσε πυρηνική τεχνογνωσία στον «λυσσασμένο σκύλο»; Το γερμανικό Der Spiegel είχε χαρακτηρίσει αυτή τη πρωτοβουλία του Sarkozy ως μια «ευρωπαϊκή ντροπή». Ευτυχώς που τελικά η συμφωνία δεν προχώρησε.

Αυτό που φοβάται η παγκόσμια πυρηνική ελίτ είναι ο έλεγχος και η πληροφόρηση. Μάλιστα, όταν υπάρξει προσπάθεια ελέγχου, οι εν λόγω αντιδρούν όπως κάποια έντομα που εξαφανίζονται μόλις σηκώσεις τη πέτρα κάτω από την οποία κουρνιάζουν. Το σύστημα τους βασίζεται στη παραπλάνηση, στις δωροδοκίες, και στη προπαγάνδα. Όλα αυτά για να καλυφτεί η σκληρή αλήθεια, ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία παράγει κίνδυνο και απειλεί ζωές.

Σε αντίθεση με κάποιους παλαιότερους κινδύνους όπως αυτός του αμίαντου, η κρατική και εταιρική συνομωσία σε σχέση με τα πυρηνικά είναι το κάτι άλλο. Προωθείται πάση θυσία η πυρηνική ενέργεια, με σκοπό τη πλήρη αποδοχή της. Το μόνο που μπορεί να αναστρέψει αυτή τη καταστροφική εξέλιξη, είναι μια … καταστροφή.

Ο μεγάλος σύμμαχος των παραπάνω είναι τα φιλικά τους ΜΜΕ, που έχουν αναλάβει δράση προώθησης των ωφελειών της πυρηνικής ενέργειας, αποσιωπώντας τους κινδύνους που ενέχει. Πλημμυρίζουν τη κοινή γνώμη με παραπληροφόρηση, προσπαθώντας να πείσουν πως η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ιαπωνία  ελέγχεται.

Αν αφήσουμε κατά μέρος την ανθρώπινη τραγωδία της Ιαπωνίας, βλέπουμε πως τα ψέματα που χρόνια τώρα μας ταΐζουν, διορθώνονται μόνο μέσα από την αλήθεια. Και αυτή η αλήθεια, δυστυχώς ξεπροβάλλει μόνο όταν έχουμε να κάνουμε με μια τραγωδία. Αυτά όμως θα πρέπει να τα θυμόμαστε κάθε φορά που πάνε να μας πλασάρουν την πυρηνική ενέργεια ως καθαρή, ασφαλή, και φτηνή. Ίσως η Ιαπωνία να είναι μια ευκαιρία για να τελειώνει αυτό το ψέμα.

 

S.A.- 21st Century Wire

http://21stcenturywire.com/2011/03/15/the-dirty-green-secret-shopsoiled-nuclear-goods/

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sawas avatar
  sawas 17/03/2011 15:10:09

  Μπράβο Strange

  Το παράδοξο είναι πως από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ύπαρξης κλιματικής αλλαγής είναι το πυρηνικό λομπι!!!!!

  Με αποτέλεσμα, όποιος υποστηρίζει την ύπαρξη τους (πυρηνική ενέργεια) ως αναγκαία, υποστηρίζει και την επιχειρηματολογία τους ΥΠΕΡ της κλιματικής αλλαγής!!!!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ sawas 17/03/2011 15:57:37

   Και γιατί όλες οι πετρελαϊκές εταιρίες έχουν στα πρότζεκτ τους τις ΑΠΕ?

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Orestios 17/03/2011 16:34:24

    Και οι πετρελαϊκές και οι πυρηνικές έχουν στο portfolio τους τέτοια κομμάτια. Έτσι σιγουρεύουν ότι σε αυτό το δυναμικό κομμάτι της ενεργειακής αγοράς θα μπορούν να έχουν κάποιο έλεγχο, άρα και χαλιναγώγηση των τάσεων σε οιονεί ανταγωνιστικές ενεργειακές προτάσεις. Γιατί όχι και με κάποιο κέρδος. Συν τις άλλοις, συμβάλει στη καλή δημόσια εικόνα τους.

   • sawas avatar
    sawas @ Orestios 17/03/2011 16:36:58

    Άλλοι υπέρμαχοι της κλιματικής αλλαγής!!!!!!!!!

    πέρα από την πλάκα το κεφάλαιο έχει μόνιμα καρφωμένη την βελόνα της πυξίδας του σε μια και μόνο κατεύθυνση: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

    Δεν έχει πατρίδα, δεν έχει και φραγμούς!!! Δεν το ενδιαφέρει αν το κέρδος έρθει από πετρέλαιο, πυρηνικό, ΑΠΕ η οτιδήποτε άλλο.

    Πρώτη φορά είναι που παίζει σε 2πλο ταμπλό?

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/03/2011 15:10:38

  Τα πυρηνικα εχουν ΕΝΦΑΝΗΣ κινδυνους και ΕΜΦΑΝΗ αποδοση/αξια στην παραγωγικη διαδικασια.

  Ολα οσα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΕΙΣ κινδυνους και ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΡΗΤΙΚΗ αξια.. δεν τα "βλεπουμε" και τα λουζομαστανε. Παραδειγμα 1, οι ΑΠΕ = απατεωνια του χειριστου ειδους. ΤΕΛΟΣ ( ειδικα στην Ελλαδα-ντέλο )
  Παραδειγμα 2, η ανακυκλωση. Γνωρισετε ποσο τοξικα ειναι πχ τα μελανια των εφημεριδων που ανακυκλωνετε?? και οτι τα ιδια τοξικα και ακρως καρκινογονα τοξικα επιστρεφουν σε ανακυκλωμενεες συσκευασιες?? ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ... ε ψαξτε στην Ελβετια τη #1 Χωρα-Ανακυκλωσης-Πρασινη και τις σχετικες μελετες.... για τα τοξικα στις ανακυκλωμενες συσκεβασιες κλπ κλπ αν δε με πιστευετε.

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/03/2011 15:55:42

   +100000000000

 3. kiki avatar
  kiki 17/03/2011 15:42:18

  ΠΠ,
  αυτο μου συνεβη πριν απο χρονια σε νησι των Κυκλαδων, οπου ηταν μια χρονια ξηρασιας.Μεγαλο χασαπης μου ζητησε να του δινω τις εφημεριδες αντι να της πεταω, και οταν τον ρωτησα γιατι μου ειπε ταιζω τα γελαδια, με εκπληξη του απαντησα μα εχουν αντιμονιο αυτες, και σηκωσε τους ωμους και εφυγε.το νησι φιμιζοταν για το καλο του κρεας.
  Να ξερουν δηλαδη οι καταναλωτες οτι στο στομαχι τους εχουν απογευματινη, Ελευθερο Τυπο, Ελευθεροτυπια Νεα, αλλωστε εκτος απο το να διπλωνεις ψαρια χρησιμευουν και για τροφη αγελαδων.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ kiki 17/03/2011 17:59:16

   xaxaxaxaχαχααα και αλλοι τυλιγουν τα ψαρια !!! σε ανακυκλωμενο χαρτι !!!
   τεσπα... ειναι μεγλη η βρωμα που τρωμε και θελει πορσοχη και ενημερωση.
   αν με καλεσεις για κρεας θα φαω γλαρο ! σειφ.

   ΠΠ

 4. gram avatar
  gram 17/03/2011 15:46:33

  Deeeep thoughts... που λέγανε στο Saturday Night Live

 5. epi avatar
  epi 17/03/2011 16:05:42

  Το "πρόβλημα" με την πυρηνική βιομηχανία είναι ότι ξέρεις επακριβώς του τί γίνεται. Στις άλλες μορφές ενέργειας δεν ξέρεις. Για το πετρέλαιο και το κάρβουνο τα κατάλοιπα δεν σε νοιάζουν. Ας πάνε στην ατμόσφαιρα κανείς δεν νοιάζεται. Στην πυρηνική βιομηχανία όμως νοιάζεσαι, και καλά κάνεις, για το που πήγαν τα κατάλοιπα. Τα ατυχήματα σε πυρηνικούς σταθμούς τα θυμάσαι και καλά κάνεις. Τα ατυχήματα στους άλλους σταθμούς με τα πολλαπλασια θύματα τα ξεχνάς εύκολα. Εργατικά ατυχήματα τα ονομάζεις. Ένα είναι σίγουρο. Η μπίζνα της πράσινης και πετρελαικής ανάπτυξης είναι ακόμα πιο μεγάλη από αυτή της πυρηνικής. Ρώτα και τον αδελφό του ΓΑΠ.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ epi 17/03/2011 16:39:40

   Της πετρελαϊκής μάλλον. Της πράσινης με τίποτα, όχι ότι έχει και σημασία.
   Ας λυθεί πρώτα το πρόβλημα με τα πυρηνικά απόβλητα, και μετά ας μιλήσουμε για την το καλό της εξάρτησης μας από την πυρηνική ενέργεια.
   Μέχρι τότε, θα φροντίζει η διεθνής μαφία να πετά πυρηνικά και άλλα τοξικά απόβλητα στις θάλασσες. Τελικά η πυρηνική μπίζνα δεν είναι τόσο αθώα.

 6. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 17/03/2011 16:13:06

  Πολύ καλή η ανάρτηση. Ειδικά από τη μέση και κάτω ! Που είναι ο Αρχαιοπτέρυξ να μας εξηγήσει ?? ))

 7. rotten tomatoes avatar
  rotten tomatoes 17/03/2011 16:20:08

  Η πυρηνική τεχνολογία έχει υποστεί την μεγαλύτερη μαύρη προπαγάνδα, αλλά όλοι τελικά την χρησιμοποιούν γιατί το καλύτερο επιχείρημα είναι η ΑΝΑΓΚΗ για αξιόπιστη παραγωγή ενέργειας. Διάβασα πριν λίγο τα σχόλια που γράφονται στις αναρτήσεις για τα πυρηνικά στην Ιαπωνία. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι αυτοί που γράφουν εναντίον αντιγράφουν από δω κι απο κει χωρίς να καταλαβαίνουν το θέμα. Οι περισσότεροι μάλλον δεν ξέρουν και φυσική του γυμνασίου, αλλά είπαμε ισχύει ο κανόνας του dirty Ηarry: ο καθένας έχει από μία (άποψη).

  • ακις avatar
   ακις @ rotten tomatoes 18/03/2011 00:04:48

   Δηδ. εσύ δεν έχεις πρόβλημα η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια να έχουν πυρηνικούς αντιδραστήρες για παραγωγή ενέργειας...;

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ rotten tomatoes 18/03/2011 00:31:37

   Η πυρηνική τεχνολογία έχει υποστεί την μεγαλύτερη μαύρη προπαγάνδα, αλλά όλοι τελικά την χρησιμοποιούν γιατί το καλύτερο επιχείρημα είναι η ΑΝΑΓΚΗ για αξιόπιστη παραγωγή ενέργειας.

   Ανάγκη γιατί; Χρωστάμε σε κανέναν να ζούμε με τους σημερινούς ρυθμούς κατανάλωσης ―αυτούς που απαιτούν και την αντίστοιχη ενέργεια;

   Αυτή η δήθεν «ανάγκη» θα πάρει όλο τον πλανήτη στον φούντο...

   Διάβασα πριν λίγο τα σχόλια που γράφονται στις αναρτήσεις για τα πυρηνικά στην Ιαπωνία. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι αυτοί που γράφουν εναντίον αντιγράφουν από δω κι απο κει χωρίς να καταλαβαίνουν το θέμα.

   Ευτυχώς που το καταλαβαίνουν μερικοί εδώ μέσα, και θα πάνε και να αναστήσουν επιστημονικώς τους νεκρούς της Ιαπωνίας, του Τσερνομπίλ και όπου αλλού τύχει μεθαύριο...

 8. ange-ta avatar
  ange-ta 17/03/2011 17:20:21

  Είδατε πως αντιδρούσε η κ. Χούχλη και οι κ. Πρετεντερησες,και Σια όταν οι προσκαλεσμένοι τους καθηγητές κατηγορούσαν την πυρηνική ενέργεια;
  - Κ. Χούχλη: "δεν θέλουμε τώρα να μας αναλύσετε περί πυρηνικής ενέργειας, αλλά τι μπορεί να συμβεί στην Ιαπωνία". και δώστου και τον έκοβε η κυρία "τά ξερω όλα"
  - Πρετεντερης: "Μα μόνο εσείς μιλάτε για τοσο μεγάλη καταστροφή" παρότι βουϊζει το διαδίκτυο, ακόμα και απο τις πιο συντηρητικές εφημερίδες του πλανήτη!

 9. ange-ta avatar
  ange-ta 17/03/2011 17:24:04

  @rotten tomatoes,
  εσύ δηλαδή που αντιλαμβάνεσαι κάτι περισσότερο δεν μας τα κάνεις λιανά να καταλάβουμε και μεις οι κουτοί;

 10. καφε τουρκ avatar
  καφε τουρκ 17/03/2011 17:30:03

  @ epi
  Ακόμα και αν αυτός που λες ότι ταϊζε τα ζώα του με εφημερίδες, απλώς δεν θα τις χώνευαν και θα πεθαιναν απο ασιτία. Μην μπερδευεις λοιπόν τις φούστες με τις σούστες!
  Ασε το άλλο που λες: Το “πρόβλημα” με την πυρηνική βιομηχανία είναι ότι ξέρεις επακριβώς του τί γίνεται" Ανάποδα ακριβώς. ΜΕ τα πυρηνικά δεν ξέρεις με τα άλλα ακόμα και αν δεν ξέρεις λίγο το κακό που μπορεί να συμβεί και οπωσδήποτε θα είναι τοπικό και περιορισμένο. Δεν θα σκορπίσει στην ατμόσφαιρα το θάνατο για τα επόμενα εκατομμύρια χρόνια.

 11. SAVAS avatar
  SAVAS 17/03/2011 17:41:44

  Βλέπουμε όλοι εδώ λοιπόν πως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Είναι πολύπλοκα. Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου θέλουν ενέργεια και οι ανάγκες αυτές είναι μεσα στο παιχνίδι κέρδους και ανάπτυξης. Άρα και η ενέργεια μπαίνει κι' αυτή στο ίδιο παιχνίδι.

  Ακόμα κι αν οι ΑΠΕ ανέβουν θεαματικά πάλι θα θέλουμε κι' άλλη ενέργεια κι'αλλη, κι΄αλλη,κι'αλλη. Το πρόβλημα είναι οι απαιτήσεις μας σε ενέργεια και το πως λειτουργούμε. Κατηφόρα είναι.....

 12. katalytikos avatar
  katalytikos 17/03/2011 18:03:05

  δέχομαι την εξέλιξη της τεχνολογίας των πυρηνικών αντιδραστήρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη βελτίωση των συστημάτων ασφαλείας.
  Αλλά, εάν γινόταν συζήτηση για χρήση αυτής της μορφής ενέργειας στην Ελλάδα, δύσκολα θα μορούσαν να βρεθούν ικανοποιητικά επιχειρήματα για να στηρίξουν μια τέτοια άποψη, μέσα στο συνολικό οργανωτικό ,... σεισμογενές, κλπ ΜΠΑΧΑΛΟ.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/03/2011 18:19:31

  Αγάπη μου όλοι παίζουν βρώμικα παιχνίδια, μέχρι και ο Αθανασόπουλος με τα καλαμπόκια του χαχαχάααα

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/03/2011 18:22:39

  Την ενεργειακή λύση την είχε η ΔΕΗ επί ΝΔ, αλλά δεν άρεσε ο λιθάνθρακας σε μερικούς μερικούς αεριάδες που τώρα δουλεύουν στην Τουρκία.

  Με την κρίση στην Ιαπωνία, κι αν συνεχίσει η κουβέντα περί κλεισίματος πυρηνικών (που όπως έχω γράψει με κάνει και διασκεδάζω) το LNG θα απογειωθεί, και θα ψάχνουμε ΚΑΙ για κάρβουνο.

  Αναρωτιέμαι τι κάνει σήμερα η τιμή των δικαιωμάτων αερίου μπύρας...

  • Virtuoso avatar
   Virtuoso @ archaeopteryx 18/03/2011 00:26:31

   Καλά, ακόμα υπάρχεις εσύ;

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 17/03/2011 18:50:35

  Πανοραμική φωτογραφία αποτυπώνει την καταστροφή στο ψαροχώρι
  Μιγιάγκι της Ιαπωνίας, μετά τον σεισμό και το τσουνάμι http://news.gr.msn.com/japan_panorama.aspx

  (image credit: Sankei Shimbun / MSN Japan)

 16. Κάποιος avatar
  Κάποιος 17/03/2011 19:48:20

  "Υπόλογη στη διεθνή κοινότητα είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, καθώς, σύμφωνα με διπλωματικό έγγραφο που αποκαλύπτει ο ενοχλητικός ιστότοπος Wikileaks και δημοσιεύει η «Ντέιλι Τέλεγκραφ», η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας την είχε προειδοποιήσει τον Δεκέμβριο του 2008 ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν ισχυρές σεισμικές δονήσεις (άνω των 7 Ρίχτερ). Οι ανησυχίες αυτές είχαν εκφραστεί στη διάρκεια συνάντησης του G8 στο Τόκιο, πριν από τρία χρόνια."


  Το κέρδος παντού είναι προτεραιότητα για τις πολιτικές και οικονομικές ηγεσίες ακόμα και εις βάρος της ασφάλειας των απλών πολιτών.
  Απλά αλλού αυτό γίνεται απροκάλυπτα και χονδροειδέστατα, αλλού κρυφίως και κεκαλυμμένα.
  Για να δούμε, θα κάνουν χαρακίρι οι υπεύθυνοι ακολουθώντας την ιαπωνική παράδοση, ή επηρρεασμένοι από τον νεοελληνικό πολιτισμό θα ισχυριστούν δημοσίως ότι "τα φάγανε' όλοι μαζί.

 17. The Saint avatar
  The Saint 18/03/2011 00:13:09

  Ολα όσα έχουν γραφτεί γιά την πυρηνική σύντηξη, (ασφαλής τεχνολογία, μηδενικά κατάλυπα, κλπ) τί γίνονται? Σε τί στάδιο βρίσκονται, γιατι τόσες και τόσες αναφορές που γίνονται στην πυρηνική ενέργεια δεν την αναφέρουν πουθενά?
  Εχει νόημα, ή είναι το όλο project ονειρο θερινής νυκτός τελικά...?

  • Virtuoso avatar
   Virtuoso @ The Saint 18/03/2011 00:25:02

   Είναι νωρίς ακόμα.
   Ξανά ρώτα σε 15 χρόνια.

   • ακις avatar
    ακις @ Virtuoso 18/03/2011 02:31:58

    ...εγω λεω πιο γρηγορα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.