03/05/2010 22:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Υπουργείο Εσωτερικών « ΞΕΧΑΣΕ » την ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Ξέχασε ότι η ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ είναι παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο.

Ξέχασε την ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ με αδιάλειπτη  ιστορία 15  αιώνων.

Ξέχασε ότι η ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ είναι το μοναδικό κατοικημένο μεσαιωνικό Κάστρο στην Ευρώπη.

Ξέχασε ότι η ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ είναι επίσημα :  Κηρυγμένος Αρχαιολογικός χώρος, τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους , παραδοσιακός οικισμός , μνημείο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προτείνεται στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ξέχασε ότι η ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ είναι έδρα Μητροπόλεως.

Ξέχασε την ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ που την γνωρίζει η Ελλάδα , η Ευρώπη και ο κόσμος όλος  ( το Υπουργείο την ΑΓΝΟΗΣΕ ).

Ξέχασε την ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ , που από ιδρύσεώς της ,  τέλη του 6ου αιώνα ήταν ισχυρό διοικητικό κέντρο ,  με εμβέλεια σε όλη την Πελοπόννησο μέχρι και σήμερα.

Ξέχασε:  
Το « πέτρινο καράβι » του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου ,

 ( πέρυσι γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από τη γέννηση  του Γιάννη Ρίτσου και σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο έγιναν εκδηλώσεις που πρόβαλαν το έργο του ποιητή και την γενέτειρά του Μονεμβασία ).

 ¨ Το Γιβραλτάρ της Ανατολής ¨ ,Το ¨ Υπερνεφελές Κάστρο ¨ του Μοριά

Το ¨ Περιώνυμον Άστυ ¨ του Αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β΄ ,
Την  ¨ Θεόσωστο πόλη ¨ των Παλαιολόγων , το ¨ Μενεξέ Καλέσι ( Κάστρο των λουλουδιών – Φρούριο των ανθέων -) των Τούρκων  - Το Λουλούδι της Μονεμβασίας –  την Ανθομύριστη Καστροπολιτεία. 

Ξέχασε τον οίνο Malvasia ( vinum de Malvasia , vinum Malvasie , vinum Monemvasie ) το πιο διάσημο κρασί της Ευρώπης που παραγόταν στην Μονεμβασία από τον 10ο αιώνα. 

Προτείνει ως όνομα του νέου Δήμου,  στην Νοτιοανατολική Λακωνία , το

¨ Επίδαυρος Λιμηρά ¨ , που ήταν το όνομα της παλιάς Επαρχίας, η οποία όμως είχε εντελώς διαφορετικά όρια , ( ούτε αυτό το γνώριζε το Υπουργείο).

Όλοι οι όμοροι Δήμοι συμφωνούν να ονομαστεί ο νέος Δήμος , Δήμος Μονεμβασίας μπορεί να τους ρωτήσει το Υπουργείο.

Το Ελληνικό Υπουργείο ξέχασε την Μονεμβασία , ας ρωτήσει κάποιος τους αρχηγούς Κρατών και τις διεθνείς προσωπικότητες που έρχονται κάθε χρόνο να την επισκεφτούν αν την ξέρουν.

Ας ρωτήσει κάποιος , το γκρουπ των Κινέζων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πόλη μας και ήρθαν  στην Ελλάδα αποκλειστικά για να επισκεφτούν την Μονεμβασία και να φύγουν , πού την ξέρουν , ενώ δεν την ξέρει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ας ρωτήσει κάποιος για  την προσφορά της Μονεμβασίας ανά τους αιώνες ως λίκνο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού( το τελευταίο Βυζαντινό Κάστρο που έπεσε και το πρώτο που ελευθερώθηκε το 1821 ).

Ο ίδιος ο Υπουργός ,  τόνισε ότι θα σεβαστεί την ιστορική ιδιαιτερότητα κάθε τόπου κατά τις συνενώσεις , αλλά προφανώς  κάποιοι στο Υπουργείο ,  ξέχασαν να εφαρμόσουν αυτή την αρχή. 

Εκτός εάν για αυτούς , 15 αιώνες Ιστορίας και Πολιτισμού ,  που παραμένουν ζωντανά έως σήμερα , δεν τους φτάνουν για να εκπληρωθεί το κριτήριο.

Ας μας βοηθήσει κάποιος , να μιλήσει κάποιος σε αυτούς που λαμβάνουν τις  αποφάσεις ,  γιατί εμάς δεν μας άκουσε κανένας ύστερα και από σχεδόν  100 επιστολές που στείλαμε και τις παρεμβάσεις που κάναμε. 

Βοηθήστε μας να περισωθεί το όνομα της ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.

Η ιστορική και γνωστή σε όλους ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ βρίσκεται στην Ελλάδα.

 ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Jeffry avatar
    Jeffry 04/05/2010 11:38:10

    Κάτι θα μπορούσε να γίνει αν είχαμε ελληνική κυβέρνηση.Τώρα όμως μην έλπίζετε.Το ΠΑΣΟΚ είναι και εδώ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.