#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/12/2010 15:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συνδέει την Naomi Campbell, την Anna Nicole Smith και τον Fidel Castro ;

Μια φωτογραφική αναδρομή των αποκαλύψεων της WikiLeaks.

Μεταξύ των πλέον απίθανων αστέρων της WikiLeaks, είναι και η Anna Nicole Smith. Το πρώην κουνελάκι του Playboy «κυριάρχησε στη τοπική πολιτική», όταν μετακόμισε στα νησιά Bahamas, σύμφωνα με σήμα του Αμερικανού Πρέσβη στη χώρα. Η αίτησή της για μόνιμη διαμονή διεκπεραιώθηκε στο άψε σβήσε, και όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που την ενέπλεκαν με τον υπουργό Μετανάστευσης, αποδεικνύοντας ότι του έδωσε μίζα, αυτός αναγκάστηκε σε παραίτηση.Αρκετές από τις διαρροές της WikiLeaks δεν είναι τόσο ασήμαντες όσο αυτή της περιπέτειας της Anna Nicole Smith στις Μπαχάμες. Εδώ βλέπουμε εικόνες από το βίντεο με τίτλο Collateral Murder, που πρωτοέφερε την WikiLeaks στο παγκόσμιο προσκήνιο. Στο βίντεο διακρίνεται ένα αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο να στοχεύει  άοπλους πολίτες, μεταξύ των οποίων και δυο φωτορεπόρτερ.

Ο πρίγκιπας Andrew (δεξιά) στο Abu Dhabi τον περασμένο μήνα. Μια από τις πρώτες ιστορίες που προέκυψε από τη δημοσίευση των 251.287 εμπιστευτικών διπλωματικών σημάτων, που έχουν σημασία για τη Βρετανία, είναι τα ιδιαίτερα ωμά και προσβλητικά σχόλια του πρίγκιπα  σε σχέση με την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς και τους Γάλλους.

Τα σήματα που δημοσίευσε η WikiLeaks αποκαλύπτουν ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες υποψιάζονταν πως ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi «κέρδιζε αρκετά χρήματα σε προσωπικό επίπεδο» από τις μυστικές συμφωνίες που έκλεινε με τον στενό του φίλο και πρωθυπουργό της Ρωσίας Vladimir Putin. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία του Putin αποτελούσε, σύμφωνα με τους Αμερικάνους, μια «κυριολεκτικά μαφιόζικη χώρα».

Τα εμπιστευτικά έγγραφα αποκαλύπτουν πως ο Fidel Castro, κόντεψε να πεθάνει το 2006, όπως πολλοί υποψιάζονταν. Πιο εντυπωσιακή όμως είναι η αποκάλυψη πως ο Κουβανός ηγέτης ήταν μεγάλος θαυμαστής του προέδρου Ομπάμα, στην αρχή τουλάχιστον. Όπως γράφουν οι διπλωμάτες, ο Castro έχει ήδη απογοητευτεί από τον Ομπάμα, όπως άλλωστε και πολλοί Αμερικανοί Δημοκρατικοί.Το μοντέλο Naomi Campbell εμφανίστηκε φέτος στα δικαστήρια, όταν κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για εγκλήματα πολέμου του πρώην προέδρου της Λιβερίας Charles Taylor. Τα απόρρητα σήματα αποκαλύπτουν τώρα ότι οι δικαστές στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κωλυσιεργούσαν επίτηδες, μάλλον επειδή η δικαστής Julia Sebutinde πίστευε πως αυτή, ως η μόνη Αφρικανή δικαστής, θα έπρεπε να ανακοινώσει την ετυμηγορία.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για το Η.Β., οι αποκαλύψεις ότι δυο ανώτεροι Βρετανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωναν τους Αμερικανούς διπλωμάτες πως η Βρετανία δεν σχεδιάζει να αποσύρει τα πυρηνικά υποβρύχια Trident, την ίδια ώρα που ο Gordon Brown δήλωνε δημόσια ότι θα τα καταργήσει. Η εντύπωση που σχηματίστηκε είναι ότι οι γραφειοκράτες «μανδαρίνοι» διαθέτουν και ασκούν περισσότερη εξουσία από αυτή των εκλεγμένων αντιπροσώπων.Τα έγγραφα αρχίζουν σιγά σιγά και αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Και επειδή υπάρχουν τουλάχιστον 251.287 από αυτά, περιμένουμε ακόμη πιο πολλές αποκαλύψεις. Όπως προέκυψε, οι Βρετανοί αστυνομικοί έχουν εκπαιδεύσει μια κρατική «ομάδα θανάτου» στο Bangladesh.

Εργάτες παρακολουθούν μια πετρελαιοπηγή να φλέγεται στο Ιράκ, μετά από επίθεση ανταρτών το 2005. Φέτος, ανώτατα στελέχη της Halliburton στο Ιράκ, είπαν σε Αμερικανούς διπλωμάτες ότι οι εταιρίες πετρελαίου διαμαρτύρονται πως οι ιδιωτικές εταιρίες security, που προστατεύουν τις εγκαταστάσεις τους, λειτουργούν ως μαφία, με σκοπό τη τεχνητή αύξηση των τιμών τους.

Μια από τις τελευταίες αποκαλύψεις που προέκυψαν από τις διαρροές των εγγράφων, είναι πως σύμφωνα με έναν Αμερικανό διπλωμάτη στο Βατικανό, η καθολική εκκλησία απεχώρησε από γραπτή συμφωνία να συμμετάσχει σε μια παγκόσμια οργάνωση με θέμα το Ολοκαύτωμα, γιατί ανησύχησε μη τυχόν και θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα που θα χαλούσαν την δημόσια εικόνα του Πάπα Πίου ΧΙΙ, του επονομαζόμενου και «Πάπα του Χίτλερ», όσον αφορά στη συμπεριφορά του στη διάρκεια του πολέμου. Στη φωτογραφία ο Πάπας Πίος ΧΙΙ στους δρόμους της Ρώμης το 1939.S.A.-First Post

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.