11/07/2009 02:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τι θλιßερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι…»Αυτή η φωτογραφία δηµοσιεύτηκε σε µία ινδική εφηµερίδα µε την ακόλουθη λεζάντα. «Μόνον όποιος είναι φτωχός και ξέρει τι θα πει πείνα ενεργεί µε τόση γενναιοδωρία….. Τι θλιßερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι»

Κατά τα άλλα οι ηγέτες που συμμετείχαν στην Σύνοδος των G8 και ασχολήθηκαν ως επί το πλείστον με την κλιματική αλλαγή και τα του εμπορίου τους, υποσχέθηκαν να δώσουν 20 δις $ για τους αγρότες των φτωχών περιοχών του πλανήτη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η πείνα. Τα $3.5 δις θα προέλθουν από τις ΗΠΑ που επιθυμούν πλέον η όποια βοήθεια να επικεντρώνεται γεωργία αντί στη διάθεση τροφίμων, με στόχο τα φτωχά κράτη να καταστούν πιο αυτάρκη, αντί να εξαρτώνται από την επισιτιστική βοήθεια που τους αποστέλλουν οι πλούσιες χώρες.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην είναι αυτάρκης σε τρόφιμα η Αφρική.» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Και επικαλέσθηκε την εμπειρία του πατέρα του που την εποχή που ξεκίνησε από την Κένυα προς τις ΗΠΑ, η Νότιος Κορέα είχε αρκετά χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα από την Αφρικανική χώρα. Σήμερα όμως,  είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, η Νότιος Κορέα έχει βιομηχανοποιηθεί και στέκεται γερά στα πόδια της ενώ  υπάρχουν συγγενείς του που ζουν σε χωριά της Κένυας όπου «η πείνα είναι πραγματική».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/07/2009 08:32:56

  Η φωτογραφια μ εσκισε την καρδια.


  ΠΠ

 2. Φελιξ avatar
  Φελιξ 11/07/2009 08:59:10

  ΕΔΩ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΚΛΗΡΗ. ΤΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΕΚΤΑΙΝΕΤΑΙ Σ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ..
  ΟΨΕΠΟΤΕ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ , ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΙΣΩΣ ΑΦΥΠΝΗΣΘΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

 3. ange-ta avatar
  ange-ta 11/07/2009 13:41:10

  "υποσχέθηκαν να δώσουν 20 δις $ για τους αγρότες των φτωχών περιοχών του πλανήτη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η πείνα"

  Τιποτα δεν θα δώσουν οι πλούσιοι χωρίς αντάλλαγμα και χωρίς υστεροβουλία.

  Θα δωσουν μεταλλαγμένες πατάτες, καλαμπόκι και σόγια για να επιβάλλουν την επικράτησή τους.

  Ας μην συζητησουμε για την γελοιότητα του ύψους του ποσού των 20 δις, όταν έχουμε προικίσει το ΔΝΤ με 750 δις!!!! και όταν στις ΗΠΑ εχουν δωθει 9 τρις 700 δις εκει που ακόμα και η γενική ινσπέκτορ της FED δεν ξέρει!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.