#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/12/2010 21:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι απέγιναν οι χριστιανοί της Μ. Ανατολής;Εν όψει των Χριστουγέννων, και των εικόνων της γέννησης του Ιησού από τη Βηθλεέμ της Παλαιστίνης, καλό θα ήταν να δούμε τι απέγινε σήμερα η χριστιανική παράδοση που κάποτε κυριάρχησε στη περιοχή.

Από το 2004, υπάρχει ένα συνεχές κύμα ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσεων που έχει βάλει στο στόχαστρο τους γηγενείς χριστιανικούς πληθυσμούς του Ιράκ, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές τους εστίες. Την εποχή της ανατροπής του Saddam Hussein, ο αριθμός των χριστιανών διαφόρων δογμάτων του Ιράκ, υπολογίζονταν στο 1.4 εκατομμύρια ανθρώπων. Οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη διαφύγει κυνηγημένοι, ενώ όπως όλα δείχνουν, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι και τα τελευταία που γιορτάζουν στο Ιράκ οι όσοι εναπομείναντες. Στη πραγματικότητα, δεν κινδυνεύουν μόνο οι χριστιανοί του Ιράκ, αλλά και γενικά όλοι οι μη μουσουλμάνοι που ζουν στα μουσουλμανικά κράτη της περιοχής.

Τα θρησκευτικά δημογραφικά στοιχεία αντιμετωπίζονται περίπου ως κρατικά απόρρητα στη μουσουλμανική Μέση Ανατολή, ενώ οι περισσότερες από τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, έχουν να πραγματοποιήσουν πληθυσμιακή απογραφή εδώ και πολύ καιρό. Πάντως, οι χριστιανοί παραμένουν η μεγαλύτερη μη μουσουλμανική θρησκευτική ομάδα στη περιοχή, με τα μέλη της συγκεντρωμένα κυρίως στην Αίγυπτο, και στο Ιράκ. Ο αριθμός των χριστιανών στο λεγόμενο Levant, υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια, ένα πολύ μικρό ποσοστό δηλαδή, του κυρίαρχου και πολυπληθούς μουσουλμανικού πληθυσμού.

Ο Λιβανέζος ερευνητής Habib Malik αναφέρει πως οι χριστιανοί της περιοχής βρίσκονται σε «μόνιμη κατάσταση πτώσης». Η μεγάλη πλειονότητα τους αποτελείται από τους Κόπτες της Αιγύπτου (8-10 εκατ.) οι οποίοι όμως υφίστανται διώξεις, και μάλιστα πέρσι είχε σημειωθεί μια χριστουγεννιάτικη επίθεση εναντίον εκκλησίας τους στη νότιο Αίγυπτο, με αποτέλεσμα τη σφαγή αρκετών από αυτούς.

Στο Λίβανο, οι χριστιανοί αποτελούσαν κάποτε τη πλειοψηφία, σήμερα αποτελούν μόλις το 1/3 του συνολικού πληθυσμού, περίπου 1.5 εκατ. Στη Συρία υπάρχουν περίπου 1 εκατ., στην Ιορδανία 185.000. Η Δυτική Όχθη έχει 50.000, και η Γάζα 1.000-3.000. Στη Τουρκία, όπου βρίσκεται και η Κωνσταντινούπολη, το κέντρο του Βυζαντινού χριστιανισμού από τον 4ο έως τον 15ο αιώνα,  απομένουν μόλις 100.000 περίπου χριστιανοί, ένα ποσοστό της τάξης του 0.2% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Στο Ιράν υπάρχουν κάπου 300.000.

Οι περισσότεροι από αυτούς που εγκατέλειψαν το Ιράκ παραμένουν στη περιοχή. Περίπου 60.000 έχουν εγκατασταθεί στη Συρία. Όμως η παρουσία τους και εκεί είναι επισφαλής. Τους απαγορεύεται η εργασία, ενώ η βοήθεια από το εξωτερικό είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μερικές από τις γυναίκες στράφηκαν στη πορνεία για να επιβιώσουν. Η περιοχή του Περσικού Κόλπου, όπως και η Β. Αφρική έχουν προ πολλού «ξεφορτωθεί» τις ντόπιες εκκλησίες τους. Οι χριστιανοί που έχουν απομείνει, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ευαγγελιστές, λατρεύουν τον Θεό τους εν κρυπτώ. Η δε Σαουδική Αραβία διαθέτει μόλις έναν επίσημα αναγνωρισμένο χριστιανό, τον γενναίο και κυνηγημένο από παντού Hamoud Saleh Al-Amri. Οι ξένοι εργάτες, μεταξύ των οποίων ένα εκατομμύριο χριστιανοί, που ζουν στη Σαουδική Αραβία και στα κράτη του Κόλπου, στερούνται βασικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα του να κτίσουν ναούς. Τη περασμένη άνοιξη, το  Μαρόκο απέλασε με συνοπτικές διαδικασίες μεγάλο αριθμό αλλοδαπών χριστιανών εκπαιδευτικών και κοινωνικών λειτουργών.

Από την εποχή που συστάθηκε το κράτος του Ισραήλ, οι υπόλοιπες μη μουσουλμανικές θρησκείες  της Μ. Ανατολής κυριολεκτικά συρρικνώθηκαν. Πολλοί Εβραίοι έφυγαν από τις ισλαμικές χώρες εθελοντικά, όμως πάρα πολλοί, όπως οι 850.000 Εβραίοι της Βαγδάτης εκδιώχθηκαν βιαίως πριν από 60 χρόνια. Περιοχές της Αιγύπτου, του Ιράκ, και της Υεμένης, που από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης αποτελούσαν μεγάλα κέντρα του εβραϊσμού, σήμερα δεν διαθέτουν παρά ελάχιστους μόνο Εβραίους. Στο Μαρόκο υπάρχει ένας αριθμός περίπου 3-5.000 Εβραίων, στο Ιράν υπάρχουν 20.000, και στη Τουρκία 25.000.

Η εξαφάνιση όλων σχεδόν των θρησκευτικών ομάδων από τη περιοχή, οφείλεται κυρίως στα εξτρεμιστικά ισλαμικά κινήματα και στο γεγονός ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις τις χρηματοδοτούν, τις στηρίζουν, τις κατευνάζουν, ή τις ανέχονται, αφού είναι πολύ αδύναμες για να τις ελέγξουν. Ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός είναι ο λόγος που έχει εξαφανιστεί η κάποτε ισχυρή χριστιανική παρουσία από τη Μ. Ανατολή.

Γράφοντας επί του θέματος, ο Fouad Ajami το έθεσε πολύ σωστά λέγοντας: «Οι ισλαμιστές δεν είναι παρά μια μικρή μειονότητα μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο. Όμως είναι μια αποφασισμένη μειονότητα. Ο κόσμος τους αποτελείται από το ισλαμικό εμιράτο, υπό την καθοδήγηση και τη ηγεσία αυτόκλητων εμίρηδων και μουτζαχεντίν του Θεού, που έχουν νομιμοποιηθεί από την επιδίωξή τους να ανασυστήσουν το χαλιφάτο που κατέρρευσε μαζί με την οθωμανική αυτοκρατορία το 1924. Αυτοί οι μαέστροι του τρόμου και οι στρατιώτες τους έχουν κάνει σχεδόν αδύνατη την προσαρμογή του Ισλάμ στη σύγχρονη εποχή… Τα σύνορα που αυτοί οι πολεμιστές όρθωσαν μεταξύ του Ισλάμ και του υπόλοιπου κόσμου είναι απαγορευτικά. Οι περιοχές του Ισλάμ αποτελούσαν κάποτε σταυροδρόμια πολιτισμών, εμπορικές οδούς, και έδρες διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών. Οι ισλαμιστές ξεκίνησαν ένα πετυχημένο για αυτούς πόλεμο εναντίον της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής».

S.A.- The National Review

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 24/12/2010 21:49:06

  Τ'ακούς Καμίνη ?

  • Γιώργος Γκ. avatar
   Γιώργος Γκ. @ blue nile 24/12/2010 22:55:31

   Πρόσθεσε και τον Μπουτ(ι)άρη.

 2. nestor avatar
  nestor 24/12/2010 22:17:36

  Δεν είναι λίγο άστοχη η επιλογή της ταινίας "Ο μικρός βούδας" απο την ΕΤ1 απόψε που είναι παραμονή Χριστουγέννων?
  Εως προκλητική θα έλεγα.
  Κατσε να το πάρει χαμπάρι ο Ανθιμος...

  • antonis avatar
   antonis @ nestor 24/12/2010 22:50:22

   ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΙΤΗΚΟΤΑΤΟ
   ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ

  • NoFate avatar
   NoFate @ nestor 25/12/2010 03:19:08

   γιατί τα μοιρολόια και τα πεσιμιτζίδικα τραγούδια στην ΝΕΤ στην εκπομπή του παπαδόπουλου θυμίζουν γέννηση του Κυρίου?
   γιατί τόση στεναχώρια τα παλικάρια της ΕΤ?
   άντε και καλά Xmas που λένε και οι εβραίοι.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ nestor 25/12/2010 13:08:18

   Πες το χρυσόστομε.

   Δεν είναι άστοχη είναι στοχευμένη.

   Αντί για Χριστιανική πίστη, θρησκεία ,παράδοση επιλέγουν -λόγω της ημέρας - ένα υποκατάστατο πνευματικότητας.

   Σαν το Αμερικανικό "Πνεύμα "των Χριστουγέννων, δηλαδή κάτι σαν καλό φάντασμα.

 3. what avatar
  what 24/12/2010 22:55:00

  Ναι, αλλά αυτές οι χώρες δεν είναι τόσο ρατσιστικές όσο η Ελλάδα.
  Εμείς, παρόλο που κάποιες ηρωικές Ελληνίδες προσπαθούν να σπάσουν το αυγό του φιδιού, βλέπε Παρλιάρου, Αλ Σαλέχ, Ρεπούση, Φραγκιουδάκη, παραμένουμε δυστυχώς στο σκοτάδι του ρατσισμού-φασισμού.
  Σκέφτομαι να μετακομίσω στο Πακιστάν, να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε ένα ανεκτικό περιβάλλον πλουραλισμού και πολυπολιτισμού.

 4. A.M. avatar
  A.M. 24/12/2010 23:12:32

  Σε λίγα χρόνια να δείτε τι έχουν να πάθουν οι - εναπομείναντες - Χριστιανοί της Δύσης.

  Καλά Χριστού-γεννα!!!

  Σε όλο το αντινιούζ και σε όλους τους Χριστιανούς συνειδητοποιημένους και μή.

 5. Karampinas avatar
  Karampinas 24/12/2010 23:56:26

  2 καὶ τὸ θηρίον ὃ εἶδον ἦν ὅμοιον παρδάλει, καὶ οἱ πόδες αὐτοῦ ὡς ἄρκου, καὶ τὸ στόμα αὐτοῦ ὡς στόμα λέοντος. καὶ ἔδωκεν αὐτῷ ὁ δράκων τὴν δύναμιν αὐτοῦ καὶ τὸν θρόνον αὐτοῦ καὶ ἐξουσίαν μεγάλην· 3 καὶ μίαν ἐκ τῶν κεφαλῶν αὐτοῦ ὡς ἐσφαγμένην εἰς θάνατον. καὶ ἡ πληγὴ τοῦ θανάτου αὐτοῦ ἐθεραπεύθη, καὶ ἐθαύμασεν ὅλη ἡ γῆ ὀπίσω τοῦ θηρίου. 4 καὶ προσεκύνησαν τῷ δράκοντι τῷ δεδωκότι τὴν ἐξουσίαν τῷ θηρίῳ, καὶ προσεκύνησαν τῷ θηρίῳ λέγοντες· Τίς ὅμοιος τῷ θηρίῳ; τίς δύναται πολεμῆσαι μετ' αὐτοῦ; 5 καὶ ἐδόθη αὐτῷ στόμα λαλοῦν μεγάλα καὶ βλασφημίαν· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία πόλεμον ποιῆσαι μῆνας τεσσαράκοντα δύο. 6 καὶ ἤνοιξε τὸ στόμα αὐτοῦ εἰς βλασφημίαν πρὸς τὸν Θεόν, βλασφημῆσαι τὸ ὄνομα αὐτοῦ καὶ τὴν σκηνὴν αὐτοῦ, τοὺς ἐν τῷ οὐρανῷ σκηνοῦντας. 7 καὶ ἐδόθη αὐτῷ πόλεμον ποιῆσαι μετὰ τῶν ἁγίων καὶ νικῆσαι αὐτούς,

  Καλά Χριστούγεννα ἐν θλίψεσι για τους χριστιανούς που βασανίζονται ανά τον κόσμο. Δυστυχώς χάσαμε.

 6. anonymous avatar
  anonymous 25/12/2010 01:27:24

  Αυτά τα πράγματα τα λέει χρόοοοοοοοοοοονια ο Σαρρής. Τα Βίντεό του-εκπομπές του θα τα βρείτε εδώ. Ακόμη και στην τελευταία έχει μια μικρή αναφορά.

  Η μόνη αξία του άρθρου είναι ότι απλά διεθνοποιεί το πρόβλημα και ότι θέτει το θέμα στις σωστές του βάσεις. Επίσης πρέπει να μπει θέμα αμοιβαιότητας. Αφού εσείς εξαφανίσατε τους Χριστιανούς κι εμείς δε θέλουμε μουσουλμάνους στις κοινωνίες μας.

 7. Misha avatar
  Misha 25/12/2010 03:33:59

  Εγιναν διαδηλώσεις πρόπερσυ σε όλη την Ευρώπη για το ζήτημα , έγιναν και στην Ελλάδα.
  Μήπως τις μάθατε από τα ΜΜΕ; Όχι βέβαια, ενω για το σκισμένο «κοράνι» του κλεφράκου σύριου χάλασε ο κόσμος....
  Πέρυσι ανήμερα Χριστούγεννα με το παλιό εεορτολογιο που ακολουθούν οι Κόπτες Αιγύπτιοι χριστιανοί, έξι άνθρωποι γαζωθηκαν από διερχόμενους ισλαμιστές μόλις έβγαιναν από την χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε ναο του Καϊρου.
  Βεβαίως αξίζει να σημειωθεί πως επιθέσεις εναντίον των αγιοταφιτών μοναχών στο Ισραήλ κάνουν συχνά πυκνά και φανατικοί σιωνιστές.
  Θυμα τους υπήρξε ο ιερομόναχος Φιλούμενος ο οποίος σφαγιάστηκε το 1979 στο προσκύνημα του φρέατος του Ιακώβ, και εντάχθηκε προσφάτως στο αγιολόγιο της Ορθ.Εκκλησίας.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Misha 25/12/2010 10:09:22

   Άντε καλέ που γίνονται επιθέσεις σε Χριστιανούς, αφού οι Χριστιανοί είναι 'μοβόροι τύποι, κάνουν Σταυροφορίες και Ιεροεξετάσεις, να μην πω δε ότι περιμένουν τον Σβαρτζενέγκερ να τους σώσει από τον Γκαργκαμέλ (aka τι πιστεύει για το χριστιανισμό ο μέσος άθεος).

   Καλά Χριστούγεννα φίλε μου και μην ξεχνάς ότι όσο μας δοκιμάζει σημαίνει ότι δε μας ξεχνά.

   • Misha avatar
    Misha @ TopGunZ 25/12/2010 12:25:32

    Φιλε Τοπγκάν

    Οι Σταυροφορίες και οι Ιερές Εξετάσεις έγιναν με θύματα πρωτίστως τους αρχαίους χριστιανούς , δηλαδή τους Ορθοδόξους. Το 1204 όρισε τη ζωή μας.
    Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, κάθε αγαθό!

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Misha 25/12/2010 11:41:38

   Έλεγε η συγχωρεμένη η μάνα μου «ο Θεός αργεί αλλά δεν λησμονεί».

   Κουράγιο αδέλφια όλα θα γίνουν. Καιρός είναι να γυρίσουμε στις ρίζες μας, στην ελληνοχριστιανική μας παράδοση. Τις μέρες αυτές πάρτε τις οικογένειες σας και πηγαίνετε στην εκκλησία, όπως κάνανε οι γονείς μας.

   Και αν θέλετε να ακούσετε κανένα ζόρικο παπά που δεν μασάει τα λόγια του, ελάτε στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσίας κάτω από την πλατεία Καραμανλάκη, μεταξύ πλατείας Αμερικής και Κολιάτσου, όπου λειτουργεί ο πατήρ Γαβριήλ Τσάφος, κάτι μεταξύ Παπαφλέσσα και Κοσμά του Αιτωλού.

   • Misha avatar
    Misha @ Κώστας Σταματάκης 25/12/2010 12:27:59

    Ωραίος ο παπα Γαβριήλ, έχει φτιαξει κι ενα μοναστηράκι λίγο πιο κάτω από τον αγ.Ανδρέα, στην οδό Ιβήρων. Ο αγ.Ανδρεας ειναι το μέρος όπου οι τούρκοι βασάνισαν έως θανάτου την κυρά των Αθηνών , την αγία Φιλοθέη Μπενιζέλου.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Σταματάκης 25/12/2010 13:12:18

    Πλατεία Κώστα καραμανλάκη?

    • Κώστας Σταματάκης avatar
     Κώστας Σταματάκης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 25/12/2010 14:44:44

     Όταν έκανε τα εγκαίνια του μοναστηριού ήμουνα εκεί και θυμάμαι τι είπε. "Τα παλιά χρόνια οι μοναχοί κτίζανε τα μοναστήρια στις ερήμους μακριά από τον κόσμο, εμείς αποφασίσαμε να κτίσουμε το μοναστήρι στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στη οδό Φυλής, με ότι η οδός αυτή σημαίνει, γιατί η ερημιά και η έλλειψη ανθρώπινης επαφής στην Αθήνα είναι χειρότερη από την έρημο της Σαχάρας". Το μοναστήρι έχει πάρει το όνομα από την Παναγία των Βρηούλων ( τα Βουρλά της Μ. Ασίας) τόπο καταγωγής του πατήρ Γαβριήλ.

     Επ’ ευκαιρία της συζήτησης θέλω να κάνω σε όλους μια πρόταση (Φάκτορες, Επώνυμοι, Αρχαίοι, Misha, Φαήλο και λοιποί) να κόψουμε κάτι σαν βασιλόπιτα για το Antinews, στον Άγιο Ανδρέα και να βάλουμε τον πατήρ Γαβριήλ να την ευλογήσει και να μας την κόψει, να γνωριστούμε και από κοντά.

 8. neotera avatar
  neotera 25/12/2010 06:51:22

  Υπάρχει θέμα τεράστιο με τις ξεκάρφωτες δηλώσεις του Πειραιώς που προκάλεσαν την τοποθέτηση του Πόρκυ ξαφνικά περι Ολοκαυτώματος...
  Μάλλον είναι τα πρώτα μας εβραϊκά χριστουγεννα τουτα δω ! ))

  • Misha avatar
   Misha @ neotera 25/12/2010 13:41:15

   Δεν είναι καθόλου ξεκάρφωτες δηλώσεις του Πειραιώς.
   Ακολουθεί την γραμμή του αντιστασιακού Νίκου Ψαρουδάκη,ιδρυτή της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ο οποίος κατήγγειλε την μασωνία και τον σιωνισμό από την δεκαετία του 1970 ήδη.
   (βλ πχ Ν. Ψαρουδάκη, 1991, Μασονία· Η έχιδνα του Σιωνισμού, Αθήνα)

   Όσον αφορά τις αντιδράσεις τι άλλο να περιμένεις από τις εγχωριες σαλιάρες τους Στρος Καν;

 9. victoria avatar
  victoria 25/12/2010 11:56:36

  Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
  Συγχαρητήρια για το άρθρο, σχετικό βιβλίο «ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου» κάπως έτσι, ενός άγγλου δημοσιογράφου που ακολουθεί τα βήματα κάποιων μοναχών του Βυζαντίου σήμερα και επισκέπτεται χριστιανικά μοναστήρια στην Αίγυπτο, Λίβανο, Συρία και Τουρκία! Περιγράφει τις δυσκολίες πρόσβασης, αδειών κλπ, με κίνδυνο, και την τύχη των χριστιανών εκεί μέχρι σήμερα.
  Δεν λέω να μην πάνε και στη Γάζα ή οπουδήποτε αλλού, αλλά κανένας άλλος Έλληνας δημοσιογράφος δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο...; αυτό δεν είναι ρεπορτάζ, δεν είναι αλήθεια;

  ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 10. Michal V. avatar
  Michal V. 25/12/2010 12:04:18

  Στη Σαουδική Αραβία, είπε σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ο γραφικός κατά τα άλλα ΄Αδωνις, αν τολμήσεις να κάνεις το σταυρό σου σε φάγαν στο άψε σβήσε. Επ' αυτού τί γνώμη έχουν ο Καμίνης και ο Μπουτάρης; Στις μουσουλμανικές χώρες μπορούν οι Χρισατιανοί να χτίζουν εκκλησίες με δικά τους έξοδα; Δε νομίζω! Όπως πάντα Φάκτορα φοβερός. Αυτό το άρθρο πρέπει να διατηρηθεί.

 11. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 25/12/2010 17:25:27

  Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης γι'αυτό υπερτερεί από τις θρησκείες της μισαλλοδοξίας. Αυτά ν α βλέπουν οι νέοι άρχοντες των δήμων που θωπεύουν τους ισλαμιστές και για τους Έλληνες δεν ενδιαφέρεται κανείς.

 12. peripetwn avatar
  peripetwn 25/12/2010 17:37:34

  Mhn kanete oti to misos kai o fontamentalismos einai pronomio twn islamistwn. O polemos sto Irak pou'xei stoixisei thn zwh se panw apo ena ekatommyrio "mousoulmanous" (les kai exei shmasia h 8rhskeia tou nekrou polith) apo xristianous egine. O polemos sto Afganistan epishs, h aimatoxysia pou synexizetai sthn Palaistinh apo thn Dysh yposthrizetai kai eixe xiliades 8ymata palaistinious kai xristianous kai mousoulmanous. Oi sfages sto Libano apo xristianous enantion mousoulmanwn den htan e3airesh, einai kanonas.

  Oi 8hriwdies ginontai apo tous fanatikous olwn twn pleyrwn. Otan epilegoume na blepoume mono thn mia pleyra tou nomismatos tote ginomaste ki emeis fanatikoi.

 13. KM avatar
  KM 25/12/2010 18:15:19

  Σημερινό παράδειγμα του τί κάνουν στους ίδιους τους τους ομοεθνείς οι μουσουλμάνοι, όταν φτάνουν να είναι συγκρίσιμο πληθυσμιακό μέγεθος σε κάποια χώρα:

  32 Χριστιανοί δολοφονήθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων!

  h++p://www.bbc.co.uk/news/world-africa-12077944

 14. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 25/12/2010 20:29:15

  Σύμφωνα με τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων:
  α. Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Νιγηρία την παραμονή των Χριστουγέννων κόστισε τη ζωή τουλάχιστον επτά ανθρώπων.
  Τουλάχιστον εννιά εκρήξεις έπληξαν διάφορες περιοχές της πολιτείας Πλατό στο κεντρικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.
  Μια άγνωστη οργάνωση φέρεται να είχε απειλήσει ότι θα «έπαιρνε μέτρα» ώστε να μην εορταστούν τα Χριστούγεννα στην πολιτεία, έγραψε η Ντέιλι Σαν, επικαλούμενη πηγές του στρατού.
  β. Η Θεία Λειτουργεία σε εκκλησίες του Ιράκ έγινε υπό την προστασία του στρατού, για να αποφευχθούν επιθέσεις ισλαμιστών, όπως τον περασμένο Φεβρουάριο, που στοίχησε τη ζωή σε 60 πιστούς.

  Επίσης ανίερη πρόκληση της ψευδοαστυνομίας στα κατεχόμενα ημερα των Χριστουγέννων, παραβιαζει για άλλη μια φορά τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων του Ριζοκαρπάσου.(http://nationalpride.wordpress.com/2010/12/25/%ce%b4%ce%b9%ce%ad%ce%ba%ce%bf%cf%88%ce%b1%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%84-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%ba/).

 15. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 26/12/2010 23:03:35

  Τον γνωρίζω τον π. Γαβριήλ από λαϊκό.Τον θαυμάζω τώρα ως ιερομόναχο. Είναι ένας λαμπρός κληρικός και πολύ ζεστός άνθρωπος. Ευτυχώς στην απρόσωπη πόλη της Αθήνας υπάρχουν τέτοιοι κληρικοί , παρηγοριά για πολλούς. Να αναφέρω μερικά ονόματα; . Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος στη Γλυφάδα,, π. Αθανάσιος Χατζής επίσης στη Γλυφάδα, π. Θωμάς Χρυσικός στην Αγία Ειρήνη Αιόλου,π. Σταμάτης Σκλήρης στα Ιλίσσια.

 16. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 26/12/2010 23:17:04

  Η αιτία της πτώσης του Χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή ήταν κάποτε οι εξισλαμισμοί.Από το 1071 που εισέβαλαν οι μουσουλμάνοι , μετά την ήττα του Ρωμανού Δ΄Διογένη στο Ματζικέρτ, άρχισε ο εξισλαμισμός της περιοχής ως αποτέλεσμα του μόνου όπλου- μεθόδου που διαθέτει το Ισλάμ για να επεκτείνει την κυριαρχία του. Το Τζιχάτ, τον ιερό πόλεμο. Παραπέμπω στο θαυμάσιο βιβλίο του καθηγητή Σπύρου Βρυώνη " Η παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και η διαδικασία του εξισλαμισμού. Αθήνα, ΜΙΕΤ, 2οοο". Ο ενδιαφερόμενος θα πληροφορηθεί συγκλονιστικά στοιχεία. Σήμερα η σύγχρονη εφαρμογή τού Τζιχάτ περιλαμβάνει όσα γράφει η ανάρτηση κι κόμη χειρότερα. Κι όσο θυμάμαι ότι πριν λίγα χρόνια κάποιοι θεωρούσαν το Ισλάμ ως σοσιαλιστικό δημοκρατικό κινημα και σήμερα κάποιοι ετοιμάζονται για σύγχονους εξισλαμισμούς.

 17. Enzo avatar
  Enzo 27/12/2010 11:30:55

  οι χριστιανοι της εκει περιοχης σας πειραξε?
  δεν κοιταμε εδω πρωτα τα χαλια μας?
  απο την βουλη περασα εξω χτες να κανω την βολτα μου και το ειχαν κανει παζαρι οι αλλοδαποι πλανοδιοι πωλητες. οχι καπου μακρια αλλα εξω απο την Βουλη!!!!ΑΙΣΧΟΣ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.