01/11/2009 13:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα χαμένα «πράσινα» ποδήλατα του ΠαρισιούΤο πρωτότυπο δημοτικό πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων, που είχε εφαρμοστεί στο Παρίσι το 2007, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία  και  δημιουργώντας  «πράσινες ελπίδες», κατέληξε δυστυχώς, σε πλήρη  αποτυχία. Με βάση το «οικολογικό» αυτό πρόγραμμα, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες στη πόλη, θα μπορούσαν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στα ποδήλατα με περίπου 1 Ευρώ την ημέρα κόστος ενοικίασης.  Σήμερα όμως, το 80% των ποδηλάτων, έχουν κλαπεί ή καταστραφεί. «Είναι ένα δείγμα της βίας της κοινωνίας μας,  και αυτό είναι απαράδεκτο» λέει ένας Παριζιάνος στην εφημερίδα New York Times. «Το πρόγραμμα ήταν πολύ καλό, αλλά δεν υπήρχε συναισθηματική στήριξη…» συμπληρώνει.

Τα χαμένα  ποδήλατα εμφανίζονται κατά καιρούς στις πιο φτωχές από τις συνοικίες της πόλης, αφού τα έχουν οδηγήσει μέχρι τελικής πτώσης οι μη  προνομιούχοι νεαροί. Άλλα εμφανίζονται στις μαύρες αγορές της ανατολικής Ευρώπης και της βόρειας Αφρικής. Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από το δημοτικό αυτό πρόγραμμα, έχει αναγκαστεί να προσλάβει πολλούς τεχνίτες προκειμένου να επιδιορθώνουν τα ποδήλατα, και  όπως φαίνεται δεν υπάρχει σχέδιο να αποσυρθούν από τους δρόμους, καθώς όπως λέει η δημοτική αρχή, το πρόγραμμα είναι πετυχημένο, μιας και τα ποδήλατα  έχουν ήδη ενοικιασθεί 63 εκατομμύρια φορές.

 New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.