#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/11/2010 14:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα σκυλιά του πολέμου

Οι σκύλοι κάνουν τη διαφορά στο πόλεμο. Οι σοβιετικοί τους χρησιμοποιούσαν για να ανατινάζουν τα γερμανικά τάνκς. Άλλοι στρατοί τους χρησιμοποιούσαν για να εντοπίζουν (με το θάνατό τους) τις θαμμένες νάρκες. Σήμερα, η al Quaeda τους χρησιμοποιεί ως βομβιστές αυτοκτονίας. Τι κάνει η Βρετανία; Τους εξοπλίζει με βιντεοκάμερες και τους ρίχνει με αλεξίπτωτο στη μάχη!

ΟΙ βρετανικές ειδικές δυνάμεις, εδώ και μερικούς μήνες,  πέφτουν με αλεξίπτωτο σε περιοχές των Ταλιμπάν, αγκαλιά με εκπαιδευμένους σκύλους. Τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα να επιτίθενται σε ενόπλους και να ανιχνεύουν τις εχθρικές θέσεις, μια τεχνική που ανέπτυξε ο αμερικανικός στρατός. Πρόκειται όμως για ιδιαίτερα επικίνδυνη υπηρεσία, και τουλάχιστον 8 από αυτά έχουν ήδη σκοτωθεί. Όπως όμως γράφει η εφημερίδα Guardian, αν δεν ήταν τα σκυλιά, οι νεκροί θα ήταν Άγγλοι στρατιώτες.

Οι αλεξιπτωτιστές, με τα σκυλιά δεμένα επάνω τους, πηδάνε από αεροσκάφη που βρίσκονται σε ύψος 25.000 ποδών, και διανύουν απόσταση αρκετών χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στο έδαφος. Τα σκυλιά είναι εφοδιασμένα με μάσκα οξυγόνου, αλλά όπως λένε οι χειριστές τους δεν φοβούνται το ύψος, φοβούνται όμως το θόρυβο από τους κινητήρες.

S.A.-The Guardian

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MatrixRevolutionEra avatar
  MatrixRevolutionEra 09/11/2010 15:51:16

  Καημένα ζώα...θύματα των τεράτων...

 2. Colmann avatar
  Colmann 09/11/2010 16:00:48

  Ρωτήθηκαν οι σκύλοι για όλα αυτά;

  Επτά σκύλοι τραυμάτισαν θανάσιμα δύο γυναίκες. Λάθος φύλο διάλεξαν. Άνδρες έπρεπε να είναι.
  Και όχι παράπονα παρακαλώ. Βιαστές της φύσης.

 3. Γιώργος Νικολάου avatar
  Γιώργος Νικολάου 09/11/2010 16:49:09

  O στρατιωτικός σκύλος είναι στο ιδιο επιπεδο κινδύνου με τον ανθρωπό του, στο πεδίο της μάχης, αλλά με τις πολύ καλλίτερες απο τον άνθρωπο αισθήσεις και αντανακλαστικά. Όσο υπάρχουν πόλεμοι των ανθρώπων οι σκύλοι ήταν και θα είναι δίπλα τους. Ας μη νομίζει κανένας ότι οι χειριστές το σκύλων μάχης θα θυσίασαζαν το συμπολεμιστή τους (άνθρωπο ή σκύλο) για μια νάρκη ή κάποιο ελεύθερο σκοπευτή. Οι σκύλοι πεθαίνουν στον πόλεμο με τους ίδιους τρόπους και με τον ίδιο πόνο που πεθαίνουν κι άνθρωποι. Τά παραδείγματα που δίνονται στο άρθρο για καταστροφή τάνκς ή ναρκών/ναρκοπεδίων απο παγιδευμενους σκύλους με το θάνατό τους, υπάρχουν και για ανθρώπους, και δυστυχώς σε πολύ μεγαλλίτερη κλίμακα (καμικάζι, εκκαθαρίσεις ναρκοπεδίων με αιχμαλώτους, επιθέσεις κατα-μέτωπο ¨ανθρώπινου κύματος" κλπ). Τα τελευταία χρόνια μερικές απο τις βάσεις στο Ιράκ και Αφγανιστάν, των Αμερικανικών ενοπλων δυνάμεων πρώτης γραμής, (πεζικό, Πεζοναύτες) με ημερήσιες αποστολές περιπόλων και συνοδίας φαλαγγών οχημάτων (υψηλές απώλειες, ένταση), προμηθεύτηκαν σκύλους, χωρίς καμμιά εκπαίδευση των οποίων η μόνη αποστολή είναι να "κάνουν παρέα" στους μπαϊλτισμένους και ψυχολογικά πιεσμένους οπλίτες. Τα αποτελέσματα αναφέρονται ώς εντυπωσιακά. Κατά τα φαινόμενα, τα πολυαγαπημένα μας, ιδιαίτερα ζώα , έχουν και την ικανότητα να μας αγγίζουν και σε τέτοιες καταστάσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.