Τα απλά τεστ που σας λένε πόσο θα ζήσετε
02/05/2014 18:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα απλά τεστ που σας λένε πόσο θα ζήσετε

Το να υπολογίσετε το πόσο καιρό θα ζήσετε μπορεί να εξαρτάται από το πόσες φορές μπορείτε να καθίσετε ή να σταθείτε στο ένα πόδι. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μερικά απλά τεστ είναι σε θέση να προβλέψουν αν κάποιος στη μέση ηλικία κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο.

Οι άνδρες 53 ετών που μπορούν να σηκωθούν και να καθίσουν λιγότερες από 23 φορές το λεπτό - 22 φορές για τις γυναίκες- έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πριν από τα 66, βρήκαν οι ερευνητές. Αντίθετα, η ικανότητα να ισορροπήσει κάποιος στο ένα πόδι για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα με τα μάτια κλειστά και να σηκωθεί και να καθίσει σε μια καρέκλα 37 φορές σε 60 δευτερόλεπτα -ή 35 φορές για τις γυναίκες- καθιστά εξαιρετικά πιθανό ότι ένας 53χρονος θα εξακολουθεί να είναι υγιής 13 χρόνια αργότερα.
Η μελέτη από το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο παρακολούθησε 5.000 άτομα που γεννήθηκαν το 1946 καθόλη τη διάρκεια της ζωή τους. Οι 53χρονοι ολοκλήρωσαν τα τεστ κατά τη διάρκεια κατ 'οίκον επισκέψεων από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές. Στο τεστ όπου στέκονταν στο ένα πόδι με τα μάτια κλειστά, οι άνδρες και οι γυναίκες που μπορούσαν να κρατήσουν τη θέση για λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πριν την ηλικία των 66 από ό,τι εκείνοι που μπορούσαν να κρατήσουν για 10 δευτερόλεπτα ή περισσότερο.

Όσοι δεν μπορούν να κάνουν καθόλου το τεστ είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν τα επόμενα 13 χρόνια. Η δρ Ρέιτσελ Κούπερ, από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας, δήλωσε: «Η πλειοψηφία των μελετών αυτών έχουν γίνει σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά έχουμε δείξει ότι ακόμη και σε αυτή την ομάδα μικρότερης ηλικίας, όπου δεν θα περίμενε κανείς προϋπάρχουσα ασθένεια, εξακολουθούμε να βλέπουμε πως τα μέτρα κρύβουν κάποια υποκείμενη διαδικασία γήρανσης και ασθενειών».

http://www.independent.co.uk/news/science/the-simple-tests-that-tell-if-youll-live-to-a-ripe-old-age-9303994.html

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης 04/05/2014 17:00:00

    σας παρακαλώ, μην αναπαράγετε ό,τι (στατιστικές) ανοησίες βγάουν οι ξένοι για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.