21/07/2009 02:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος στην εργασιακή εχεμύθεια.

Δεν υπάρχουν πλέον εταιρικά ή άλλου είδους εργασιακά μυστικά και απόρρητα. Η διάδοση του διαδικτύου αλλά και των μπλόγκς έχει συντελέσει σε αυτό. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, μια πρόσφατη έρευνα στην Αμερική,  έδειξε πως το 14% των Αμερικανών εργαζομένων παραδέχονται πως «διαρρέουν» εμπιστευτικές πληροφορίες της εργασίας τους  ή ακόμη  και πληροφορίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ντροπή,  μέσω του διαδικτύου. Τα κύρια θέματα που συζητιούνται διαδικτυακά και που απασχολούν τα σχετικά μπλόγκς  είναι τα θέματα προσωπικού όπως οι μειώσεις των μισθών και οι ενδεχόμενες απολύσεις.

Μερικές εταιρίες αντιδρούν περιορίζοντας την πρόσβαση των εργαζομένων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή εισάγοντας νέο καινοτόμο software το οποίο και ανιχνεύει τα επισυναπτόμενα (attachments) για τυχόν ευαίσθητα δεδομένα. Όσο όμως επεκτείνεται η οικονομική κρίση και όσο οι εργαζόμενοι πλήττονται όλο και παραπάνω, τόσο μεγαλώνει και το φαινόμενο των διαδικτυακών διαρροών….

Source: Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.