Στη Νορβηγία άντρες και γυναίκες φαντάροι κοιμούνται σε κοινούς κοιτώνες
10/04/2014 08:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη Νορβηγία άντρες και γυναίκες φαντάροι κοιμούνται σε κοινούς κοιτώνες

Η βάση του Βάρανγκερ, στη βόρεια Νορβηγία είναι μέρος μιας μελέτης για τις σχέσεις των δύο φύλων στο στρατό, και είναι μία από τις λίγες στη χώρα όπου άνδρες και γυναίκες στρατιώτες κοιμούνται στους ίδιους κοιτώνες.

Έχοντας στη διαπασών το soundtrack του Game of Thrones, οι φαντάροι στην στρατιωτική βάση του Βάρανγκερ, στη βόρεια Νορβηγία, ξυπνούν, μια ακόμη χιονισμένη μέρα. Η βάση υπήρξε μέρος μιας μελέτης για τις σχέσεις των δύο φύλων στο στρατό, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πληροφόρησης για την Έρευνα των Φύλων στη Νορβηγία. Έτσι, η βάση είναι μία από τις λίγες στη χώρα όπου άνδρες και γυναίκες στρατιώτες κοιμούνται στους ίδιους κοιτώνες.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κοινοί στρατώνες καταρρίπτουν τα στερεότυπα για τα δύο φύλα. Η 19χρονη Ελίνα Σνελ Χέλε από τη νοτιο- δυτική πόλη Κρίστιανσουντ συμφωνεί ότι το να μοιράζεται τους ίδιους κοιτώνες με αγόρια δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα. Όσο για τη μικρή λεπτομέρεια του πώς αλλάζουν εσώρουχα; Λύθηκε εύκολα, αφού το κάνουν κάτω από τις κουβέρτες.

Αξιωματικοί της βάσης επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της έκθεσης, ότι το ηθικό της ομάδας, σε μεικτές ομάδες, ήταν ανεβασμένο, ως αποτέλεσμα του κοινού ύπνου. Ο 19χρονος στρατιώτης Ματίας Χόεγκεβολ, από την ανατολική πόλη Έλβερουμ, είπε ότι δεν αναπτύσσονται ρομαντικές σχέσεις εξαιτίας της συμβίωσης, καθώς όλοι είναι «απλά στρατιώτες». Η έκθεση διαπίστωσε επίσης και μειωμένα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στον στρατώνα μικτών φύλων. Η βάση του Βάρανγκερ έχει περίπου 500 φαντάρους, εκ των οποίων 15 είναι γυναίκες εθελοντές. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Κίρκενες και είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη των συνόρων Σένγκεν της Νορβηγίας με τη Ρωσία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 10/04/2014 09:52:23

  Με το κρύο εκεί επάνω πιό καλά στό ίδιο κρεβάτι να ζεσταίνονται κιόλας .

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Naruto 10/04/2014 10:07:12

   Έτσι,λύνουν μάλιστα και το πρόβλημα στο πώς να αλλάζουν εσώρουχα..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.