22/09/2009 19:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σημαντικά ευρήματα στην αρχαία πόλη της Τροίας

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην αρχαία πόλη της Τροίας τους σκελετούς ενός άνδρα και μίας γυναίκας που πιστεύεται ότι πέθαναν το 1.200 π.Χ., την εποχή δηλαδή των ομηρικών επών, ανακοίνωσε γερμανός καθηγητής.

Ο Ερνστ Περνίκα, καθηγητής αρχαιομετρίας στο πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν, ο οποίος προΐσταται των εκσκαφών στη βορειοδυτική Τουρκία, δήλωσε ότι οι σκελετοί ανακαλύφθηκαν κοντά στο τείχος πόλης που χτίστηκε στο τέλος της εποχής του χαλκού.

"Αν αποδειχθεί ότι οι σκελετοί χρονολογούνται από το 1.200 π.Χ. θα συμπίπτουν με την εποχή του Τρωικού πολέμου", δήλωσε σε συνέντευξή του ο καθηγητής.

Ο Περνίκα ανέφερε ότι τα κεραμικά που βρέθηκαν θαμμένα κοντά στους σκελετούς προέρχονται από το 1.200 π.Χ., αλλά πρόσθεσε ότι το ζευγάρι μπορεί να θάφτηκε εκεί 400 χρόνια αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. yannidakis avatar
    yannidakis 23/09/2009 10:03:37

    ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα η ειδηση & θα παρατηρησω πως η αρχαιολογια βρισκεται σε ερευνητικο οργασμο τελευταια :[

  2. archaeopteryx avatar
    archaeopteryx 23/09/2009 13:31:32

    εγώ λέω να παρατήσουμε τα πολιτικά και να ασχοληθούμε με τέτοια θέματα... ο Τρωικός πόλεμος... Ο Γολιάθ της εβραϊκής μυθολογίας, που είχε οπλισμό μυκηναϊκό και τσακώθηκε με τον Δαυίδ όταν οι Αχαιοί πήγαιναν σπίτι τους και το έβρισκαν κατειλημμένο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.