#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2010 01:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σήμερα η επίσημη παρουσίαση του Tablet από τον Steve JobsΣήμερα είναι η μεγάλη ημέρα που όλοι οι μανιακοί των γκάτζετς περιμένουν. Είναι η μέρα που ο επικεφαλής της Apple, Steve Jobs θα παρουσιάσει το νέο προϊόν της εταιρίας του, το επαναστατικό tablet. Η εταιρία πιστεύει πως το tablet θα αλλάξει ριζικά το γραπτό τύπο αλλά και τη τηλεόραση, όπως το iPod άλλαξε τον τρόπο  που ακούμε μουσική. Ήδη η Apple έχει κάνει επαφές με εκδοτικούς οίκους, περιοδικά, εφημερίδες, και τηλεοπτικά δίκτυα, με σκοπό να περάσει το περιεχόμενό τους μέσα στο νέο προϊόν. Σε αντίθεση με τη Google, ο Steve Jobs πιστεύει πως πρέπει να βοηθήσει τους παραγωγούς πνευματικού περιεχομένου να επανασυσκευάσουν το προϊόν τους, παρά να το διαθέτουν δωρεάν. Είναι οπαδός της «παλιάς φρουράς» και προσπαθεί να τη συνδράμει στη διανομή του υλικού της μέσα από νέες μορφές προϊόντων. «Η τεχνολογία είναι η κινητήρια δύναμη της αλλαγής και η Apple έχει τη δυνατότητα να την επηρεάσει», λέει ένας εκπρόσωπος της εταιρίας. Πάντως οι τηλεοπτικοί παραγωγοί ήδη άρχισαν να διαμαρτύρονται διότι η Apple θέλει να κάνει επιλογή του διαθέσιμου υλικού, εστιάζοντας στο πλέον εμπορικό. Τέλος, για όσους πάσχουν από τεχνοφοβία, η ελπίδα είναι πως το tablet θα είναι και το πρώτο PC που θα είναι τόσο εύκολο στη χρήση του όσο και μια απλή ηλεκτρική συσκευή. Αν και κανένας σχεδόν δεν γνωρίζει έστω και ελάχιστα για το νέο προϊόν της Apple, όλοι φαίνεται να πιστεύουν, πως θα εκπληρώσει το όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων, να είναι δηλαδή  απλό στη χρήση του, όπως απλό είναι και το  iPhone, που δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από μια απλή φόρτιση.

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επίκουρος avatar
  Επίκουρος 27/01/2010 02:09:52

  Απλό το iPhone, για απλοϊκούς εγκεφάλους που δε θέλουν να κουράζονται πολύ. Το tablet της Apple θα ακολουθήσει μάλλον τη γνωστή δοκιμασμένη συνταγή. Ευκολία χρήσης, εντυπωσιακό UI (το μοναδικό σημείο όπου τους παραδέχομαι), έμφαση στο design, αλλά και έλλειψη αυτονόητων δυνατοτήτων (το πρώτο iPhone δεν είχε 3G, MMS, copy-paste, και ακόμη και σήμερα, στην τρίτη έκδοσή του, δεν έχει φλας, δυνατότητα αποστολής αρχείων με bluetooth, δυνατότητα multitasking, εφαρμογές πέρα από αυτές που εγκρίνονται από την Apple, κλπ) και χίλια δυο κλειδώματα (μέχρι και μπαταρία που δεν αφαιρείται σκαρφίστηκαν στο iPhone). Το σίγουρο είναι πως θα δώσει ώθηση στην πώληση των ηλεκτρονικών βιβλίων, ανταγωνιζόμενο (και μάλλον εκμηδενίζοντας) το Kindle (που με την ασπρόμαυρη οθόνη του θα μοιάζει από άλλο αιώνα). Εγώ πάντως, επειδή είμαι πατριώτης (όχι σαν κάτι άλλους που το παίζουν αντιαμερικάνοι και τρέχουν πίσω από τα iAnything :P), προτιμώ τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

  • Karmacedon avatar
   Karmacedon @ Επίκουρος 27/01/2010 09:10:33

   Στο χωριο μου Ι-something προοιντα τα λεμε "idiot-proof" .

 2. fotis avatar
  fotis 27/01/2010 12:07:44

  Απλό το iPhone, για απλοϊκούς εγκεφάλους που δε θέλουν να κουράζονται πολύ.

  ==

  Α, γι' αυτό το εκθειάζουν κορυφαίοι προγραμματιστές και alpha geeks;

  Ή μήπως οι "εξελιγμένοι" εγκέφαλοι θέλουν να κουράζονται πολύ ΤΣΑΜΠΑ; Να δίνουν και ένα σύνθετο σκακιστικό πρόβλημα με κάθε κινητό, τότε...

  • Eπίκουρος avatar
   Eπίκουρος @ fotis 27/01/2010 16:07:09

   Ένα κινητό σαφώς και πρέπει να είναι απλό και εύχρηστο. Όταν όμως φιλοδοξεί να λέγεται smartphone, τότε η απλότητα δεν αρκεί. Και η απλοϊκότητα είναι απαγορευμένη. Ένα smartphone είναι στην ουσία ένας μικρός υπολογιστής. Σε σχέση με τα υπόλοιπα smartphones, το iPhone είναι αυτό με τις λιγότερες δυνατότητες και τις περισσότερες ελλείψεις. Έφερε όμως επανάσταση στο user interface (διεπαφή χρήστη), τέτοια που όλοι πλέον έχουν στραφεί σε οθόνες αφής. Αυτό το παραδέχομαι, σημαντική η συμβολή του στην ευκολία χρήσης. Κάτι που βέβαια πάντα έκανε η Apple, από τον καιρό που παρουσίασε τον πρώτο Mac με γραφικό περιβάλλον.

   Άλλο όμως αυτό κι άλλο να παρουσιάζεται το iPhone ως η απόλυτη συσκευή που κάνει τα πάντα, ή που έφερε το internet στα κινητά. Για τους Αμερικάνους, που μέχρι τότε θεωρούσαν ως καλύτερα τηλέφωνα τα Motorola μπορεί και να ήταν έτσι. Για τον υπόλοιπο κόσμο όμως σίγουρα δεν ήταν. Γιατί όταν εμείς χρησιμοποιούσαμε WiFi (N80) και GPS (N95) στα κινητά μας, το iPhone δεν υπήρχε. Μην τσιμπάς από το πανταχού παρόν (ιδίως στα αμερικανικά media) marketing της Apple. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκ των ΗΠΑ προερχόμενων site εκθειάζει τα αμερικανικά προϊόντα (iPhone, Android, Palm Pre, Blackberry) και θάβει συστηματικά τα ευρωπαϊκά (Nokia). Είναι που «στις ΗΠΑ δεν κοιτάνε το εθνικό τους συμφέρον», όπως γράφτηκε σε πρόσφατο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που δημοσιεύτηκε εδώ.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/01/2010 16:15:33

  Υπήρχαν εποχές (και ίσως ακόμη να είναι έτσι) που για να συνδέσεις ένα βίντεο, θα έπρεπε ή να έχεις Ph.D. στα ηλεκτρονικά, ή να είσαι 5 χρονώ παιδάκι....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.