#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/12/2013 20:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σέρβοι: οι Έλληνες μας παίρνουν τις γυναίκεςΗ κατασκευή αυτοκινητόδρομων στη νοτιοανατολική Σερβία αποτελούσε όνειρο πολλών γενεών αφού η έλλειψη οδικών υποδομών είχε θεωρηθεί βασική αιτία της υπανάπτυξης. Η έναρξη των εργασιών, ωστόσο, έφερε και... προβλήματα, τα οποία κανένας από τους κατοίκους της περιοχής δεν πίστευε ότι θα αντιμετωπίσει.

Τα περισσότερα οδικά έργα ανέλαβαν ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, που απασχολούν και Έλληνες. Με την άφιξη των ξένων εργατών αυξήθηκαν και οι... μικτές σχέσεις έρωτα, Ελλήνων με Σέρβες. Το φαινόμενο δεν θα απασχολούσε κανέναν αν δεν συνέβαινε να συνάπτουν σχέσεις με τους Έλληνες όχι μόνο οι ανύπαντρες αλλά και οι παντρεμένες!

Ο “έρωτας της ασφάλτου”, όπως τιτλοφορείται το θέμα στο σερβικό τύπο, χτυπά και τις παντρεμένες γυναίκες κάτι που προκαλεί προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες. Στις πόλεις Πίροτ και Μπέλα Παλάνκα τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται μεγάλη αύξηση των διαζυγίων, κάτι που οι κάτοικοι αποδίδουν στην έλευση των Ελλήνων, οι οποίοι απασχολούνται στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Η διευθύντρια του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης του δήμου Πίροτ, Μαρία Βάσιτς, εξηγεί ότι “είναι σύνηθες φαινόμενο σε περιόδους οικονομικής κρίσης να δοκιμάζεται η συζυγική σχέση και ένας από τους συζύγους να αναζητά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης”. Για τις γυναίκες, όπως λέει, “οι ξένοι παρουσιάζονται ως μία νέα ευκαιρία για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, αναζητώντας καλύτερη τύχη”.

Οι άντρες, ωστόσο, δεν σκέφτονται έτσι και το θέμα βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μπέλα Παλάνκα. Ο δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS), Ντούσαν Γιοβάνοβιτς, καταθέτοντας προς συζήτηση το θέμα, δήλωσε τα εξής: “Οι Έλληνες μας παίρνουν τις κοπέλες κι αυτό δεν είναι κακό. Ας πάνε τα κορίτσια να ζήσουν στην Ελλάδα αφού το επιθυμούν και είναι καλύτερα. Δεν μπορούμε ωστόσο να ανεχθούμε να μας παίρνουν και τις παντρεμένες”.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συσταθεί επιτροπή για να εξετάσει το θέμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Μπέλα Παλάνκα, οι Έλληνες εργάτες φέρνουν και συγγενείς ή φίλους από την Ελλάδα για να αναζητήσουν το ταίρι τους στην περιοχή. Πολλές από τις σχέσεις αυτές καταλήγουν σε γάμο.

Η νοτιοανατολική Σερβία είναι η πιο φτωχή περιοχή της χώρας. Η προοπτική μιας καλύτερης ζωής αποτελεί για τις γυναίκες μεγάλη πρόκληση. Το ίδιο μεγάλος είναι και ο πειρασμός για τους ξένους αφού η περιοχή φημίζεται για τις όμορφες γυναίκες. Επιβεβαίωση αυτού, το γεγονός ότι σε διαγωνισμούς ομορφιάς, στην πρώην Γιουγκοσλαβία (Miss YU), τρεις φορές αναδείχθηκαν νικήτριες νεαρές γυναίκες από την κωμόπολη Μπέλα Παλάνκα.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stefanos avatar
  Stefanos 16/12/2013 20:40:40

  Ελλάδα-Σερβία - Ορθοδοξία!

  • Vee avatar
   Vee @ Stefanos 16/12/2013 22:54:57

   Καλά πόσο αφελείς μπορεί να είναι οι Έλληνες; Ποιά Σερβία και ποιά ορθοδοξία; Αν δεν ήταν η Κρητική Χωροφυλακή, θα κοιτούσαμε τη Θεσσαλονίκη με το κυάλι! Διαβάστε λίγο Βαλκανική Ιστορία...

   • Vee avatar
    Vee @ Vee 18/12/2013 20:22:17

    Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πώς η συζήτηση πήγε αλλού. Το νόημα ΔΕΝ ήταν αν οι Κρητικοί ή οι Μακεδόνες πολέμησαν σκληρότερα, αλλά το ότι η "φίλη" Σερβία αποφθαλμιούσε τη Θεσσαλονίκη τότε (όπως και η άλλη "φίλη", Βουλγαρία)! Το γενονός ότι έτυχε τότε να υπάρχει μια οργανωμένη ημι-στρατιωτική χωροφυλακή Κρητών είναι εντελώς δευτερεύον! Το μήνυμα ήταν εναντίον της Σερβίας και της δήθεν "ορθόδοξης σύνδεσης".

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ Vee 19/12/2013 09:06:18

     Σοβαρά; ΕΣΥ άρχισες τον καυγά, με την τρολιά σου.
     Έγραψες, στην ουσία, ότι οι Σέρβοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας και ότι κατά τη διάλυση τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήθελαν να βγουν στο Αιγαίοι. Μέχρι εδώ σύμφωνοι. Μετά έγραψες ότι αν δεν ήταν οι Κρητικοί θα "βλέπαμε" τη Μακεδονία με το κυάλι. Δηλαδή αναπαρήγες τη σκοπιανή προπαγάνδα ότι στη Μακεδονία δεν υπήρχε ντόπιος ελληνικός πληθυσμός για να αγωνιστεί για την ελευθερία του και ότι η Μακεδονία ελευθερώθηκε χάρη στους Κρήτες. Φούντωσε και ο ιμπεριαλιστικός αποικιακός κοκκορο-τοπικισμός των Πελοποννήσιων, αυτών που έδερναν τους παππούδες μας επειδή δεν μιλούσαν όπως οι δικοί τους παππούδες, αυτών που μας αποκαλούν "Βούλγαρους" εμάς που μας έσφαξαν οι Βούλγαροι, και έδεσε το γλυκό.

     • Vee avatar
      Vee @ Στέργιος 19/12/2013 18:55:43

      Mερικές φορές το να διαβάζει κανείς υπερβολικά ανάμεσα στις γραμμές κάνει κακό. Πώς από το ότι οι Κρητικοί είχαν μεγάλη συμμετοχή στον Μακεδονικό αγώνα (παρεπιπτόντως, δεν είμαι Κρητικός) έβγαλες το συμπέρασμα ότι ακολουθώ την Σκοπιανή προπαγάνδα και ότι δεν υπάρχουν γηγενείς Έλληνες Μακεδόνες είναι κάτι που μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις. Μάθετε να δίνετε την πρέπουσα σημασία σε αυτά που γράφουν οι άλλοι και μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Όσο για τις "τρολιές" δε θα πέσω στο επίπεδο σου. Και σταματάω εδώ.

  • Π.Βασιλειου avatar
   Π.Βασιλειου @ Stefanos 21/12/2013 16:06:38

   Οι χειροτεροι γειτονες μας.
   Ποτε ησαν μαζι μας?
   Ποτε

 2. Eva avatar
  Eva 16/12/2013 21:02:26

  Δεν μας έφτανε η κρίση και η ανεργία,
  μειώνονται και οι ελεύθεροι άντρες τώρα...

  • Panos avatar
   Panos @ Eva 17/12/2013 09:43:06

   Xα χα... Εύα μην στεναχωριέσαι. Ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός...
   Δεν υπάρχουν περισσότερο ζηλιάρες και κομπλεξικές από τις Σέρβες.
   Κούκλες μεν..., αφόρητες μέχρι θανάτου δε...
   Ρώτα άν ξέρεις και κανέναν άντρα που την έκανε την μακακία....
   Δεν υπάρχουν λέμε....

 3. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 16/12/2013 21:04:21

  υπογραφη ΑΠΕ.... ενταξει, το εχουμε γυρισει εντελως στη πλακα, σε αυτή τη χωρα. Δεν μας φτανουν τα δραματα που ζουμε, τα γκομενιλικια μας μαρανανε...

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/12/2013 21:49:00

  Βρέ τί πάθανε κι αὐτοί οἰ Σέρβοι μ' ἐμᾶς!
  Δέ θά τούς ἀφήσουμε αὐτοκινητόδρομο πού νά μή τούς τόν ἀνοίξουμε...

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Κυθήριος 17/12/2013 08:43:23

   Ενίοτε δε και τούνελ! (στα βουνά πάντα Κυθήριε :) )

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Lichnee 17/12/2013 10:20:58

    :-)

 5. FFF avatar
  FFF 16/12/2013 22:05:39

  Τι μωρό είναι αυτό στη φωτό. Άξίζει ένα αυτοκινητόδρομο για πάρτη της. Για πάρτη της ψηφίζω και Σαμαρά και Σύριζα και ότι θέλετε

  • charis avatar
   charis @ FFF 17/12/2013 09:12:44

   Μαζι σου... <3 <3 <3 <3

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/12/2013 23:52:50

  Οι Σέρβοι είναι ο πιο πυροβολημένος λαός τού σύμπαντος, τελικά.
  Όλος ο κόσμος, εκτός από εμάς, τούς θεωρεί αποβράσματα τού υποκόσμου, κι αυτοί τα βάζουν συνέχεια με την Ελλάδα!
  Η ελληνική πρεσβεία τού Βελιγραδίου είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πρεσβεία που βανδαλίστηκε από τους Σέρβους, επειδή θεώρησαν ότι αδικήθηκαν σε έναν αγώνα μπάσκετ, η δε Σερβία ήταν η ΠΡΩΤΗ χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως "Μακεδονία", ενώ ΗΞΕΡΕ τις ελληνικές ευαισθησίες σχετικά με το θέμα τής ονομασίας.

  • Aris avatar
   Aris @ Στέργιος 18/12/2013 20:53:01

   Ο πιο βομβαρδισμένος απο τους "πολιτισμένους" Ευρωπαίους (με τη δική μας συμμετοχή) θες να πείς...

 7. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/12/2013 00:41:50

  Α όχι. Όχι,
  Ο Μακεδονικός Αγώνας άρχισε το 1904 και τελείωσε το 1912. Οι Κρήτες ήταν οι μόνοι ελεύθεροι Έλληνες που βοήθησαν μαζικά στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, γι'αυτό και οι Μακεδόνες τού αγαπούμε πολύ και τους χρωστούεμ αιώνια ευγνωμοσύνη, αλλά ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν ένα παλλαϊκός αγώνας των Ελλήνων Μακεδόνων. Όσοι κι αν ήταν οι Κρητικοί, αν ο ντόπιος πληθυσμός δεν ήθελε να ενωθεί με την Ελλάδα, δεν θα υπήρχε απελευθέρωση και ένωση. Ο τακτικός ελληνικός στρατός έφτασε στη Μακεδονία ΑΦΟΥ οι ντόπιοι Έλληνες, με τη βοήθεια των Κρητών, απελευθερωθήκαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

  • αραχνούλα avatar
   αραχνούλα @ Στέργιος 17/12/2013 06:59:53

   Μην αερίζετε πολύ τα μυαλά σας, γιατί ο βαρδάρης δεν σας έχει αφήσει στάλα.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Στέργιος 17/12/2013 14:13:00

   "Ο τακτικός ελληνικός στρατός έφτασε στη Μακεδονία ΑΦΟΥ οι ντόπιοι Έλληνες, με τη βοήθεια των Κρητών, απελευθερωθήκαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ"

   Μα τι λες άνθρωπέ μου;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   Η Μακεδονία ελευθερώθηκε με τον πρώτο και τον δεύτερο βαλκανικό πόλεμο. Ο τακτικός στρατός της ελλάδος εκείνης της εποχής (η πελοπόννησος και κάτι ψιλά δηλαδή), κατανίκησε πρώτα τους τούρκους και μετά τους βουλγάρους. Τι γύρευαν στα μέρη σας τούρκικες στρατιές δεκάδων χιλιάδων ανδρών αν είχατε ελευθερωθεί μόνοι σας νωρίτερα;

   Δεν υποτιμώ με αυτό τον Μακεδονικό αγώνα που εδόθη πρωτίστως κατά των βουλγάρων ατάκτων που δρούσαν στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία. Αλλά η δράση αυτή, όσο αξιέπαινη κι αν υπήρξε, δεν κατέληξε σε απελευθέρωση. Δεν ήταν καν αυτός ο στόχος της.

   Αν δεν περναμε τον ανήφορο οι πελοποννήσιοι να αποικήσουμε την Αθήνα και να ελευθερώσουμε τους υπόλοιπους δεν ξέρω που θα ήμασταν...

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Στέργιος 17/12/2013 15:04:22

   "...Ο τακτικός ελληνικός στρατός έφτασε στη Μακεδονία ΑΦΟΥ..."

   Μεγάλη απρέπεια αυτό που έγραψες , ίσως με το μυαλό σου μόνο στον Μακεδονικό Αγώνα.

   Οι σχεδόν 10.000 νεκροί και τραυματίες του Ελληνικού στρατού ΜΟΝΟ στη μάχη του Κιλκίς-Λαχανά ,τι ήταν?

   Αλλα και για τον Μακεδόνικό , ξεχνάς πως ο Παυλος Μελάς ήταν απο την Ηπειρο, ο καπετάν Αγρας ήταν απο την Πελοπόννησο, ο Γερμανός Καραβαγγέλης απο τη Λέσβο ...

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/12/2013 21:16:33

    Για διαβάστε ιστορία όλοι σας. Μόνο οι Κρητικοί δικαιούνται να περηφανεύονται για παλικαριά. Όχι οι χαμουτζήδες πουρκουάδες.

    • Γιώργος Αχαιός avatar
     Γιώργος Αχαιός @ Στέργιος 17/12/2013 23:43:24

     1)Οι πελοποννήσιοι ελευθερώθηκαν μόνοι τους έναν σχεδόν αιώνα πριν τους κρητικούς. Οι κρητικοι δεν κατάφεραν να ελευθερωθούν το 1821. Κέρδιζαν σταδιακά προνόμια με εξεγέρσεις έως ότου ενώθηκαν με την υπόλοιπη χώρα το 1913, όταν το ευρωπαικό τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατέρρευσε κάτω απο τα συντριπτικά χτυπήματα που δέχτηκε απο την Α' Βαλκανική συμμαχία, μέλος της οποίας ήταν και το ελληνικό βασίλειο, γεωγραφικά, η σημερινή νότια Ελλάδα. Αν η τουρκία δεν τσακιζόταν απο τον ελληνικό στρατό στην Μακεδονία και την Ήπειρο, η τύχη της Κρήτης θα ήταν αμφίβολη.

     2)Στις εξεγέρσεις τους, οι κρήτες βοηθήθηκαν απο πελοποννήσιους οπλαρχηγούς και τα σώματά τους. Αναφέρω σαν παράδειγμα τους Δημήτριο Πετροπουλάκη και ο Ηλία Δημητρακαράκο από τη Μάνη. Στην μάχη του Λασιθίου (1867) από τους 3000 έλληνες, οι 700 δεν ήσαν κρήτες αλλά εθελοντές απο την ήδη ελεύθερο ελληνικό βασίλειο. Δεν λεώ με αυτά ότι οι κρήτες δεν ήσαν γενναίοι. Η κρήτη είχε πολύ μικρότερο πληθυσμό απο την πελοπόνησο και μεγαλύτερο ποσοστό τούρκων.

     3)Πάντως εξίσου μεγάλη προσφορά της πελοποννήσου ήταν και η αποίκηση της Αθήνας απο την πρώτη στιγμή που έγινε πρωτεύουσα. Ο Μοριάς με 400.000 πληθυσμό κατά την απελευθέρωση ,αλλοίωσε εύκολα πληθυσμιακά την Αθήνα των γκαγκάρων (3000 πληθυσμός)και την αττική των αρβανιτών, φέρνοντας εκεί την σαφή, αρχαιοπρεπή και ορθορρήμονα γλώσσα της Πελοποννήσου: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

     Νωρίτερα στην Αθήνα οι γκάγκαροι λέγανε το λάδι, λαδίιιφφφ και γενικα δολοφονούσαν σε κάθε φράση τους τα ελληνικά. Σήμερα το 75% των Αθηναίων πιστεύω έχουν έναν Πελοποννήσιο πρόγονο (δεν επιμένω στο νούμερο, είναι προσωπική εκτίμηση. Οπωσδήποτε όμως πρόκειται για την πλειοψηφία).

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ Γιώργος Αχαιός 18/12/2013 10:10:02

      Στο Γυμνασιο -προ αμνημονευτων- καμαρωνα για την μιση και ηρωϊκη μου καταγωγη εκ Πελοποννησου. Τοτε η φιλολογος μου ειπε: "Πελοποννησιος εστι ασκος μεστος κακων παντιων, Κορινθιος δε Πελοποννησιος των Πελοποννησιων..."
      Αρχαια ρηση που δυστυχως δεν θυμαμαι πλεον ποιος την ειπε.

     • Γιώργος Αχαιός avatar
      Γιώργος Αχαιός @ Ρηνα 18/12/2013 10:33:43

      Κοίτα, αν ήμουν στην θέση σου θα είχα κάνει οξύτατη επίθεση στη φιλόλογο. Κυριολεκτικά θα με θυμόταν ακόμη.

      Οι περισσότεροι πατρινοί είναι χαλαροί. Δεν έχουν άσχημη εντύπωση για την Μακεδονία ή άλλο μέρος. Η στάση τους αυτή προέρχεται ίσως από την επίγνωση ότι η δικιά μας κουλτούρα είναι η κυρίαρχη εντός ελλάδος, κάτι που κάποιοι δεν το αντέχουν.

      Γιατί δεν ζήτησες απο την φιλόλογο να πει κανένα ρητό στην γλώσσα της ή την διάλεκτό της αφού δεν είναι από την πελοπόννησό; Να πει μια εξυπνάδα στα ρουμελιώτικα αν ήταν απο την ρούμελη. Ή στα αρβανίτικα ή τα βλάχικα ή κάποια Μακεδονίτικη διάλεκτο ή τα ποντιακά;

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Στέργιος 18/12/2013 09:22:29

     "...ο Παυλος Μελάς ήταν απο την Ηπειρο, ο καπετάν Αγρας ήταν απο την Πελοπόννησο, ο Γερμανός Καραβαγγέλης απο τη Λέσβο... "

     Ποιοί είναι αυτοί οι τύποι πάλι, ε;
     Τι σχεση έχουν με την απελευθέρωση της Μακεδονίας?

     Μην παρασύρεσαι και λειτουργείς σαν Σκοπιανό τρολ ,που δε νομίζω πως είσαι... Αλλιώς , θα μπορούσε να σου απαντήσει κανείς πως οι σημερινοι μακεδόνες δεν ήσασταν κάν στην Μακεδονία την εποχή του μακεδόνικού αγώνα ,αλλα στον Πόντο...

     • Αφροδίτη avatar
      Αφροδίτη @ ΣΤΕΛΙΟΣ 18/12/2013 18:46:03

      Καλά είστε σοβαροί;Καθεστε και μαλώνετε για το ποια περιοχή της Ελλάδας υπερισχύει των άλλων και ποιοι συνέβαλαν περισσότερο στην απελευθέρωση της Μακεδονίας;;Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΊΑ μα ΚΑΜΊΑ περιοχή στην Ελλάδα που δεν έχει ποτιστει με αίμα ηρώων και που δεν έχει κερδίσει την ελευθερία της με αγώνες.Ούτε μια.Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο.Κάθε τόπος είναι ηρωικός και κανένας δεν είναι λιγότερο άξιος από κανέναν.Μην το κάνετε αυτό ,Έλληνες.Μην διχαζεστε μεταξύ σας.Όσο για το ότι η πλειοψηφία των σημερινών Μακεδόνων έχουν ποντιακή καταγωγή,ασχολίαστο.Κλασσικό Σκοπιανό επιχείρημα.Τελικά καλά λένε ότι ο χειρότερος εχθρός του Έλληνα είναι ο Έλληνας.....

 8. Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης avatar
  Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης 17/12/2013 01:17:33

  Δυναμικὴ διείσδυση τῆς Ἑλλάδος στὰ Βαλκάνια

  • αραχνούλα avatar
   αραχνούλα @ Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης 17/12/2013 07:01:09

   Με έμφαση στη διείσδυση...

   • petros petrou avatar
    petros petrou @ αραχνούλα 17/12/2013 08:45:07

    ΑΡΑΧΝΟΥΛΑ νομιζω εισαι υπερ των....διεισδυσεων!

   • petros petrou avatar
    petros petrou @ αραχνούλα 17/12/2013 09:11:58

    ΑΡΑΧΝΟΥΛΑ νομιζω εισαι υπερ των.....διεισδυσεων!.

    • τσακιρογλου avatar
     τσακιρογλου @ petros petrou 17/12/2013 12:55:46

     ΠΕΤΡΑΚΗ !!! τι λεει η Γαλλία? Διεισδεις καμια σταλα???

 9. Νικόλαος Μαυρίδης avatar
  Νικόλαος Μαυρίδης 17/12/2013 07:50:47

  σωστά, όλος ο πολιτισμένος κόσμος που σε γδύνει τώρα ως αδιάφθορος και στις τράπεζές του φιλοξενούνται ναρκοδολλάρια, πορνοευρώ, οφσόρ κτλ τους θεωρεί αποβράσματα.Τα βόρεια καθάρματα που σακάτεψαν όλη την ανθρωπότητα. Ο δυτικόφρων, εκσυγχρονιστής της ημεδαπής είναι εν τέλει ο χείριστος των Ρωμιών.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Νικόλαος Μαυρίδης 18/12/2013 19:15:27

   Εντελώς άσχετη απάντηση.

 10. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 17/12/2013 08:31:56

  Νομιζα οτι σερνει καραβι,τωρα περασε και στους αυτοκινητοδρομους
  Παντως αν οι Σερβιδες ερχονται στην Ελλαδα για μια καλυτερη ζωη,ας το ξανασκεφτουν

  • GLAD avatar
   GLAD @ Μεγαλες στιγμες 17/12/2013 09:53:15

   Έρχονται για σερβις.

 11. Ρηνα avatar
  Ρηνα 17/12/2013 14:20:55

  Σκεφτειτε πως ειναι τα πραγματα εκει για να θελουν να ρθουν εδω που η καταντια μας εγινε παγκοσμια γνωστη....

 12. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 17/12/2013 15:06:20

  Πάντως λέω να τις κόψω τις Σέρβες , πολύ κουραστικές : Ανέβα να φιλήσεις , κατέβα να ***μήσεις....

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/12/2013 18:07:51

   Ἔμ κι ἐσύ Στέλιο θέλεις καί προκαταρκτικά..,μπαίνε κατευθείαν στό θέμα...

   • Panos avatar
    Panos @ Κυθήριος 17/12/2013 22:00:56

    Χωρίς το απαραίτητο ....ταξίδι Κυθήριε, δεν λέει...
    Όσο πιό ....μακρύ τόσο το καλύτερο. Κάτι ήξερε... ο Καβάφης.

 13. Νίκη avatar
  Νίκη 17/12/2013 22:40:04

  Μόνο οι Έλληνες θα μπορούσαμε κάτω από μια τέτοια θεματολογία να τσακωνόμαστε για τον Μακεδονικό Αγώνα:-D

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Νίκη 18/12/2013 10:12:45

   Χα χα σωστη!

 14. apergospastis avatar
  apergospastis 17/12/2013 23:38:35

  Μάλιστα, πραγματικός κήπος όλα τα σχόλια. Τελικά οι αναγνώστες του Αντινιούζ είναι ή 15χρονοι ξαναμμένοι οι 50ρηδες με...σβηστές τις μηχανές και μεγάλα λόγια. Δεν κοιτάτε να φροντίσετε τις γυναίκες σας όλοι λέω γω, καμμένοι και εξυπνάκηδες!

 15. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 18/12/2013 09:56:46

  "θα μπορούσε να σου απαντήσει κανείς πως οι σημερινοι μακεδόνες δεν ήσασταν κάν στην Μακεδονία την εποχή του μακεδόνικού αγώνα ,αλλα στον Πόντο…"

  Αυτό είναι αλήθεια. Οι μισοί σημερινοί κάτοικοι της Μακεδονίας είναι μικρασιάτες. Στην Θεσσαλονίκη οι έλληνες ήσαν μειοψηφία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είχαμε δικαιώματα σε μία πειοχή, ελληνική για χιλιάδες χρόνια. Με σφαγές και εποικισμούς μείωσαν των ελληνικό πληθυσμό της Μακεδονίας οι αντίπαλοι. Καλά κάναμε κι εμείς κι εγκαταστήσαμε εκεί τους ποντίους. Μακάρι βέβαια να είχαμε ελευθερώσει και τον πόντο τον ίδιο κι ας έμενε με λιγότερο πληθυσμό η Μακεδονία.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Γιώργος Αχαιός 18/12/2013 18:35:15

   Οι Πελοποννήσιοι απελευθερώθηκαν χάρη στη Φιλική Εταιρεία και στις Μεγάλες Δυνάμεις που ήθελαν σώνει και καλά να ψαλιδίσουν την Τουρκία. Αλλιώς η Ελληνική Επανάσταση τού 1821 θα ήταν ένα ακόμη γιουρούσι κατσαπλιάδων που θα το είχε πνίξει στο αίμα ο Ομέρ Βρυώνης και ο Μωχάμετ Άλι. Οι Φιλικοί κατάγονταν από την Πάτμο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, την Πόλη, τη Μικρασία, τη Θεσσαλία, δηλαδή από παντού εκτός από την Πελοπόννησο. Οι Πελοποννήσιοι δεν δημιούργησαν κανένα πολιτισμό μέσα στο ελληνικό έθνος, παρά μόνο διαιώνισαν την υπανάπτυξη και τη φυλετική οργάνωση τής κοινωνίας, όπως στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η δυτική και νότια Πελοπόννησος πάντα μιλούσαν ελληνικά, αλλά η βόρεια, η ανατολική και η κεντρική Πελοπόννησος μιλούσαν -και μιλάνε- αρβανίτικα. Ναι, οι Πελοποννήσιοι εποίκισαν την Αττική, γι'αυτό και η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από τα τριτοκοσμικά της χάλια. Μία ευκαιρία είχαμε να γίνουμε ευνομούμενο κράτος με τον Κερκυραίο Καποδίστρια, και τη διέλυσαν δολοφωνόντας τον οι Μαυρομιχαλαίοι, οι φύλαρχοι τής Μάνης, οι πρόγονοι των σημερινών μαφιόζων της νύχτας και χρυσαυγιτών. Η Μακεδονία πάντα είχε ελληνική πλειοψηφία. Στη Θεσσαλονίκη οι Έλληνες αποτελούσαν μειοψηφία επειδή οι Τούρκοι πάντα έδιωχναν τους Έλληνες από τις εντός των τειχών πόλεις - το ίδιο συνέβαινε και στη Ρόδο, και στα Χανιά και στον Χάνδακα. Αν η Μακεδονία δεν είχε ελληνικό πλειοψηφικό πληθυσμό δεν θα απελευθερωνόταν ποτέ. Ο Μακεδονικός Αγώνας έγινε καθαρά και μόνο με την προσπάθεια των Μακεδόνων και με τη βοήθεια των ηρωικών Κρητών. Οι Πελοποννήσιοι τού τακτικού στρατού έπιναν καφέ στη Λάρισα και περίμεναν την επίσημη πρόσκληση από τους Τούρκους για να παραλάβουν τη Θεσσαλονίκη. Στη Μακεδονία είμαστε περήφανοι για τους Μικρασιάτες, Πόντιους, Πολίτες, Ανατολικορωμυλιώτες και Ανατολικοθρακιώτες συμπατριώτες μας, γιατί ΟΛΟΙ τους προσκόμισαν τον πολιτισμό τους στα μέρη μας, και συμπάσχουμε μαζί τους γιατί έχασαν τις πατρίδες τους εξαιτίας των Πελοποννησίων που λυμαίνονται το ελληνικό κράτος. Πριν κοκκορευτείτε για οτιδήποτε, βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί: Περηφανεύεστε ότι αποικίσατε την Αθήνα... ό,τι καλό υπάρχει στη σύγχρονη Αθήνα το έφτιαξαν είτε οι Βλάχοι εθνικοί ευεργέτες, είτε ο Τσίλερ. Οι Πελοποννήσιοι ξέρουν μόνο να αρπάζουν και να ρημάζουν, όχι να δημιουργούν.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γιώργος Αχαιός 18/12/2013 19:33:11

   Απλά ήθελα να επισημάνω στον Στέργιο πόσο ο τοπικισμός που διακρίνει το σχόλιό του ,μπορεί να μας κάνει να ακουγόμαστε σαν τους Σκοπιανούς...

   Σαν κάποιο Αριστερό καμάρι στο νησί μου τη Χίο ,που παριστάνει και τον συγγραφέα (και τον προωθούνε ΄και τα Media), που λέει πως "το 1912 ο Ελληνικός στρατός δεν απελευθέρωσε τη Χίο ,την κατέλαβε!"

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γιώργος Αχαιός 18/12/2013 19:43:23

   Οσο για τους Πόντιους, ο Μέγας Αλέξανδρος θα ήταν υπερήφανος που οι Πόντιοι ,οι πιό καθαρόαιμοι Ελληνες ,εγκαταστάθηκαν στη Μακεδονία του!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.