Πώς ένας 14χρονος μπορεί να γλιτώσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ 400 εκ. δολάρια
01/04/2014 19:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πώς ένας 14χρονος μπορεί να γλιτώσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ 400 εκ. δολάρια

Πώς επιλέγουμε τις γραμματοσειρές; Και πώς μπορούμε να κάνουμε οικονομία επιλέγοντας έναν συγκεκριμένο τύπο; Αυτές τις πολύ απλές σκέψεις έκανε ο 14χρονος Suvir Mirchandani και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός μπορεί μειωθεί σημαντικά.

Ο Mirchandani σκέφτηκε ότι κάποιες από τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούμε είναι πιο οικονομικές σε ότι αφορά τη μελάνη. Κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα, κατόπιν μελέτης, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλάζοντας την επίσημη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί, θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και 400 εκατομμύρια δολάρια.

Μαθητής του Dorseyville Middle School που βρίσκεται κοντά στο Πίτσμπουργκ, ο Mirchandani παρατήρησε ότι οι εκτυπωμένες σελίδες (τύπου US letter) που λάμβανε καθημερινά στην τάξη του ήταν περισσότερες απ' ότι συνέβαινε όταν ήταν στο δημοτικό. Αναρωτήθηκε λοιπόν πόσο μεγάλη σπατάλη μελάνης γινόταν και πόσο κόστος καλείται να καλύψει η κυβέρνηση της χώρας του για τα φυλλάδια που τυπώνει. Σύμφωνα με την εκτίμηση του, τα 75 δολάρια των 28,35 γραμμαρίων ή της μίας ουγγιάς, είναι δύο φορές ακριβότερα από την αντίστοιχη ποσότητα αρώματος Chanel No. 5 που κοστίζει 38 δολάρια ανά ουγγιά.

Χρησιμοποίησε το υπολογιστικό πρόγραμμα μέτρησης μελάνης «APFill Ink Coverage» και μέτρησε πόση μελάνη ξοδεύεται στις κύριες γραμματοσειρές, Century Gothic, Comic Sans, Garamond και στην επίσημα εγκεκριμένη, Times New Roman. Η πιο οικονομική γραμματοσειρά σε ότι αφορά τα έξοδα εκτύπωσης αναδείχθηκε η Garamond. Πρόκειται για μια γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται πάρα πολύ στα έντυπα, αλλά όχι τόσο πολύ στο Διαδίκτυο. Αυτό, γιατί τα counters της είναι πολύ μικρά και κλειστά για την οθόνη, αλλά για βιβλία και έντυπα είναι ιδιαιτέρως αποδοτική.

Ο Mirchandani ανέφερε σε μελέτη του, ότι αν η σχολική του περιφέρεια άλλαζε τη Times New Roman σε Garamond σε όλα τα φυλλάδια και τα συγγράμματα, θα εξοικονομούσε αυτομάτως 21.000 δολάρια το χρόνο. Πρόκειται για μείωση κόστους της τάξης του 24% ανά έτος. Αλλά δε σταμάτησε εκεί. Συνέχισε τους υπολογισμούς του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή θα εξοικονομούσε για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση 136 εκ. δολάρια μελάνης το χρόνο, αν υιοθετηθεί η πρόταση του. Αν μάλιστα γίνει δεκτή η ιδέα του από όλες τις κυβερνήσεις όλων των Πολιτειών, τότε οι ΗΠΑ θα εξοικονομήσουν άλλα 234 εκατομμύρια δολάρια –συνολικά, δηλαδή, 400 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξοδεύει 467 εκ. δολάρια, για τις έντυπες ανάγκες του δημόσιου τομέα. Η εξοικονόμηση που προτείνει ο νεαρός μαθητής, ανέρχεται στο εντυπωσιακό 30%. Για την ώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει απαντήσει αν θα κάνει δεκτή την πρόταση του. Ο Gary Somerset πάντως, εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Τυπογραφείου των Πολιτειών, είπε ότι η έρευνα του μικρού είναι αξιοθαύμαστη και ότι θα τη λάβουν σοβαρά υπόψη. «Παραδέχομαι ότι είναι δύσκολο να αλλάξεις τη συμπεριφορά κάποιου» σχολιάζει ο 14χρονος. «Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι».

http://edition.cnn.com/2014/03/27/living/student-money-saving-typeface-garamond-schools/

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.