Πόσα χρήματα μας κάνουν να αισθανόμαστε επιτυχημένοι;
27/07/2014 21:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσα χρήματα μας κάνουν να αισθανόμαστε επιτυχημένοι;

Άλλοι συνδέουν την επιτυχία με μια προαγωγή, άλλοι με την ολοκληρωμένη προσωπική ζωή και άλλοι με την εκπλήρωση ενός δύσκολου έργου. Ο καθένας συνδέει την επιτυχία με κάτι διαφορετικό και, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του CareerBuilder, ένας εξαψήφιος μισθός δεν είναι πάντα ένας λόγος για να αισθάνεται κάποιος επιτυχημένος.

Η έρευνα, που διεξήχθη μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ από την Harris Poll για λογαριασμό του CareerBuilder, ρώτησε 3.372 εργαζόμενους και 2.188 διευθυντές προσλήψεων και ανθρωπίνων πόρων τι μισθό θα έπρεπε να κερδίσουν για να αισθάνονται επιτυχημένοι.
Η πλειοψηφία (55%) δήλωσε λιγότερα από 70.000 δολάρια το χρόνο, το οποίο είναι αρκετά ρεαλιστικό δεδομένου ότι ο μέσος αμερικανικός μισθός είναι 46.000 δολάρια. Το CareerBuilder ανέλυσε τα αποτελέσματα και διαπίστωσε ότι το 63% των γυναικών και το 47% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να κερδίζουν 69.999 δολάρια το χρόνο ή λιγότερα και να εξακολουθούν να θεωρούν τους εαυτούς τους επιτυχημένους.

«Κατά μέσο όρο, η αίσθηση των εργαζομένων για το πόσα χρήματα χρειάζεται να κερδίσουν για να αισθάνονται επιτυχημένοι είτε συμβάδιζε με όσα κέρδιζαν είτε με λίγα παραπάνω απ’ όσα έβγαζαν» λέει η Rosemary Haefner, αντιπρόεδρος του ανθρώπινου δυναμικού στο CareerBuilder. «Αυτό σημαίνει ότι η επιτυχία της σταδιοδρομίας δεν συνδέεται απαραίτητα με ένα συγκεκριμένο ποσό. Έχει σχέση με το πού βρισκόμαστε και το πώς προχωράμε όσον αφορά την καριέρα μας».

Μόνο το 4% του συνόλου των ερωτηθέντων (5% των ανδρών και το 2% των γυναικών), είπαν ότι επιπλέον 200.000 δολάρια στον ετήσιο μισθό τους θα τους έκανε να αισθάνονται επιτυχημένοι. «Το αίσθημα της επιτυχίας προέρχεται επίσης από την επίτευξη προσωπικών στόχων, από τα θετικά σχόλια που λαμβάνουν από τους πελάτες ή τους διευθυντές τους, ή απλά από την πεποίθηση ότι η εργασία τους κάνει τη διαφορά» σχολιάζει η Haefner.

http://www.businessinsider.com/salary-people-need-to-earn-to-feel-successful-2014-7

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ avatar
  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 27/07/2014 21:41:36

  H έρευνα δικαιώνει απόλυτα τους δισεκατομμυριούχους που λένε : " Αφου η μεγαλύτερη φιλοδοξία ενός εργαζόμενου δεν ξεπερνάει τις δεκάρες που περισσεύουν απο τον δισεκατομμυριούχο, ήτοι τα 70.000 ψωροδολλάρια που εκείνος κερδίζει το πολύ σε μία ώρα "μη εργασίας", γιατί να είναι κακό που το 1% των Αμερικάνων κατέχει το 60% του πλούτου της χώρας?" Αφου ο φτωχός δεν τα χρειάζεται, ας τα μαζεύει ο πλούσιος...

 2. Naruto avatar
  Naruto 27/07/2014 22:36:53

  Το χρήμα ειναι σαν το φάρμακο που πρέπει να το πάρεις στη σωστή δόση ,με λιγότερο δεν γίνεσαι καλά με περισσότερο δηλητηριάζεσαι. Με λιγότερο χρήμα γίνεσαι φθονερός με περισσότερο αλαζόνας . Πρέπει λοιπόν να έχεις τόσο όσο για να ζείς αξιοπρεπώς

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 28/07/2014 12:17:13

  "Να δανείζεστε πάντα από απαισιόδοξο. Αυτός, Δεν περιμένει ποτέ! να πάρει πίσω τα λεφτά του." ~Όσκαρ Γουάϊλντ

 4. Θανάσης Τ. avatar
  Θανάσης Τ. 30/07/2014 22:17:41

  Θα μου αρκούσαν τόσα,όσα θα με βοηθούσαν στο να αποκαταστήσω τα παιδιά μου. Έτσι θα αισθανόμουν πολύ επιτυχημένος. Και δε μιλώ μόνο για χρήματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.