#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2011 07:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόντος: δεν ξεχνώΗ εξόντωση των Ποντίων και όλων των άλλων λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι δεν ήταν Τούρκοι, άρχισε από την εποχή του Β' Γερμανικού Ράιχ, όταν ο Κάιζερ Β', έθεσε υπό την προστασία του την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το 1908, οι Νεότουρκοι, φορέας του παντουρκισμού, με Γερμανούς συμβούλους αναλαμβάνουν την εξόντωση των Ελλήνων και των Αρμενίων. Μόνον όσοι αλλαξοπιστούν και προσαρμόζονται στην νέα τάξη πραγμάτων, μόνον αυτοί έχουν το δικαίωμα ζωής. Έτσι οι αγροτικοί πληθυσμοί υποφέρουν από αβάστακτες φορολογίες και γίνονται Μουσουλμάνοι για να σώσουν τη ζωή τους.

Το 1914 ο πληθυσμός (Άνω και Κάτω Αμισσού, 37 χωριά) υπολογίζεται σε 20.000 Έλληνες περίπου. Σε εκείνα τα χωριά, στον πόλεμο του 1914-1918, θα δημιουργηθεί και θα δράσει ένα αντάρτικο, καταπληκτικό, αν λογαριάσει κάποιος τις δυσκολίες του.

Το εγκληματικό όργιο της νεοτουρκικής συμμορίας, ιδιαίτερα ο Εμβέρ είχε ασχοληθεί με την εξόντωση των Ελλήνων , του πρώτου «διωγμού» με τον «λευκό θάνατο»( στις εξοντωτικές πορείες του εσωτερικού ) των Ελλήνων , ιδιαίτερα του Πόντου κατά την διάρκεια του Πρώτου Πολέμου (1914-1918). Χιλιάδες Ελλήνων εξοντώθηκαν με τον λευκό θάνατο (πορείες και τάγματα εργασίας). Έγραψαν πολλοί πόντιοι ιστορικοί, όπως οι Π. Τριανταφυλλίδης, Δ.Αποστολίδης-Ιωακείμ Σάλτσης.

'Ολοι όσοι έγραψαν για τις εξοντώσεις των Ελλήνων , την έμπνευση την αποδίδουν στους Γερμανούς οργανωτές του τουρκικού στρατού. Ιδιαίτερα στους Φον Ντερ Γκολτς και Λίμαν Φον Σάντερς. Οι Γερμανοί κατέστρωσαν ένα δεκαετές πρόγραμμα εξοντώσεως. Η εφαρμογή, σε κάθε ευκαιρία, σταδιακά.

Το χρονικό εξοντώσεως των Ποντίων είναι ατελείωτο: Στην Μπάφρα, από 6270 γυναικόπαιδα και γέροντες σώθηκαν 2000 περίπου, οι πλείστοι των οποίων υπέκυψαν από εξανθηματικό τύφο. Μαζί τους 150 παιδιά του ορφανοτροφείου, στην πορεία του θανάτου προς την Μαλάτεια άντεξαν από τα 150 παιδιά τα 20.

Τον Ιούλιο του 1921 στις περιφέρειες Τραπεζούντας, Σουρμένων, Ριζούντος, εκτόπισαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό από 15-60 ετών .Στην πορεία κατέσφαξαν τους περισσότερους, οι δε υπόλοιποι πέθαναν από τις κακουχίες και τους βασανισμούς.

Στην Κερασούντα από 14.000 σώθηκαν μόνο 4.000 γυναικόπαιδα. Στην Οινόη ο Οσμάν διέπραξε όσα και στην Κερασούντα. Στην Σαμψούντα ξεκληρίστηκαν όλοι οι Έλληνες με τις λευκές πορείες θανάτου. Ενδεικτικά αναφέραμε τα παραπάνω παραδείγματα.

 

Από το 1915 έως το 1924 δολοφονήθηκαν 353.000 Έλληνες του Πόντου. Αν προσθέσουμε και 700.000 Έλληνες της Ιωνίας, που δολοφονήθηκαν από τον τουρκικό στρατό, φθάνουμε στον αριθμό 1.050.000. Οι θηριωδίες των Τούρκων είναι αναρίθμητες (1921-1922), αποτελούν όμως απόδειξη του εξοντωτικού προγράμματος του Κεμάλ.

Εμείς οι Νεοέλληνες τι κάνουμε για να τους τιμούμε;

Χορεύαμε ζεϊμπέκικο και κάναμε κουμπαριές; Καταθέταμε στεφάνια στο μαυσωλείο του μεγαλύτερου σφαγέα του ελληνικού γένους (βλ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλής )του Κεμάλ Ατατούρκ; Προσπαθούμε να εισάγουμε την κοσμική Τουρκία, τους απόγονους του Κεμάλ Ατατούρκ, άνευ όρων στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι πολέμιοι μιας τέτοιας εισόδου; Δεν τολμούμε να επεκτείνουμε τα 6 μίλια των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια γιατί μας απειλούν με casus belli ( αιτία πολέμου ); Δεν τολμούμε να ανακοινώσουμε την Ελληνική ΑΟΖ ( Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη);

Είναι η μοίρα φαίνεται αυτού του τόπου να κυβερνιέται από μικρόψυχους και ανίκανους πολιτικούς. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι κάθε 25-35 χρόνια έχουμε και μια Εθνική καταστροφή. Μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων και την Μικρασιατική καταστροφή, έρχονται τα Σεπτεμβριανά στην Πόλη το 1955. Το 1974 νέα Εθνική καταστροφή στην Μαρτυρική Μεγαλόνησο. Πριν λίγα χρόνια την τραγωδία των Ιμίων , που καθιστούν πλέον γκρίζα ζώνη την βραχονησίδα. Αμφισβητούν πλέον την κυριαρχία μας στο Καστελόριζο, στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι.

 

Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω.

Χάνεται το όνομα της Μακεδονίας μας, οι Αλβανοί εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελληνική 'Ήπειρο, αμφισβητείται η Ελληνικότητα της Θράκης με περίεργες κινητοποιήσεις διπλωματών και πολιτικών της γείτονας χώρας, δημιουργείται αυτονομιστικό κίνημα της Κρήτης.

Η πατρίδα χάνεται, η χώρα βυθίζεται σε βαθειά πολύπλευρη κρίση και ημείς άδομεν.

Υποχρέωση όλων μας είναι η επαγρύπνηση, η καθημερινή ανησυχία μας και η αντίδρασή μας για όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν, πριν συμβούν.

 

ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ! ! !

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ ! ! !

Αποστόλου Παναγιώτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. A.M. avatar
  A.M. 18/05/2011 09:48:32

  Δεν ξεχνώ!
  Ούτε τον Πόντο, ούτε την Βόρειο Ήπειρο, ούτε την μισή κατεχόμενη Κύπρο.

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 18/05/2011 13:36:58

  Pontiaka-o kotza Anastas( koja Anastash)
  h__p://www.youtube.com/watch?v=5Q-1M2x08Ow&feature=related

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 18/05/2011 13:42:22

  Πόντος - Κρυπτοχριστιανοί Πόντιοι
  h__p://www.youtube.com/watch?v=VAULHO_sTxc&feature=fvwrel

 4. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 18/05/2011 13:55:35

  Συγκλονιστικές εικόνες από τους σταλινικούς διωγμούς σε βάρος των Ποντίων (Παπαρήγα, ξέρεις που είναι ο Πόντος;)

  ANATHEMA'SE KAZAKSTAN
  h__p://www.youtube.com/watch?v=I_zCrbQKpQk&feature=related

 5. αντιπροοδευτικός avatar
  αντιπροοδευτικός 18/05/2011 13:55:53

  EΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ...ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ

 6. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 19/05/2011 00:32:20

  Εμεις τιμουμε τις γενοκτονιες μας αφηνωντας τους Αλβανους να επιτιθενται εναντιων του Ελληνικου στοιχειου στην Ελληνικη ενδοχωρα με καθε τροπο και καθε μεσο, εκλεγωντας το σημαντικοτερο πρακτορα των Αμερι. Μυστ. υπηρεσιων στη Μεσογειο ως πρωθυπουργο της χωρας, αφηνωντας την εμπνευση των Γερμανων αχαλινωταη στη Νεα Εποχη για το πως θα συνεχισουν να μας γενοκτονουν. Ομως θεωρω οτι τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα απο τοτε.
  Οι Εβραιοι τοτε ηταν απλαοι παρατηρητες της καταστασης. Φυσικα δεν αργησε να ερθει και για τους ιδιους η ιδια και χειροτερη αριθμητικα τυχη μερικες δεκαετιες αργοτερα. 1 εκατομμυριο Ελληνες προς 6 εκατομμυρια Εβραιων μερικες δεκαετιες μετα, τη στιγμη που οι Εβραιοι ειχαν πολυ λιγοτερους αριθμους απο τους Ελληνογενεις. Βεβαια για να το αποτρεψουν αυτο μελλοντικα εχουν οχι μονο κρατος αλλα και πυρηνικα. Επειδη η ιστορια κανει κυκλους ας μη σκουζουν ουτε οι Γερμανοι, ουτε οι Αμερικανοι στο μελλον για οτι μπορει να συμβει. Για τους Τουρκους ελπιζω το μελλον να επιφυλασσει ιδιαιτερη μεταχειριση.

 7. juliet avatar
  juliet 19/05/2011 09:30:33

  Οταν παιδί ρώτησα τον πατέρα μου γιατί έμαθε Τούρκικα και Αλβανικά(Ελλάδα 1960),μιλούσε 6 γλώσσες,πολιτικός πρόσφυγας ο ίδιος ,μου είπε ότι πρέπει να ξέρεις τη γλώσσα του εχθρού ΣΟΥ.
  Τιμάμε τους Ελληνες του Πόντου και δεν ΞΕΧΝΑΜΕ.Εμεις είμαστε ο'' σπόρος '' δεν είμαστε οι ''εκλεκτοί'' κουμπάροι των ''εκλεκτών '' γειτόνων,και πάντα ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.