Πως οδηγούν οι μεθυσμένοι;
21/03/2014 09:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως οδηγούν οι μεθυσμένοι;

Πως οδηγούν οι μεθυσμένοι; Πόσο επικίνδυνοι είναι για τους άλλους; Και πόσο εύκολο είναι κάποιος νηφάλιος να καταλάβει τη διαφορά; Θέλοντας να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, και με στόχο την ενημέρωση των νέων όσον αφορά την επικίνδυνη οδήγηση, η Ford παρουσίασε μία στολή που μετατρέπει τους νηφάλιους σε μεθυσμένους.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων έχει οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ ή έχει υπάρξει μάρτυρας με φίλους του που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Στο πείραμα της αυτοκινητοβιομηχανίας συμμετείχαν 5.000 νέοι ηλικίας από 18 έως 24, προερχόμενοι από χώρες όπως την Γαλλία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και την Γερμανία. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς ένας στους τέσσερις θεωρεί τον εαυτό του ικανό να οδηγήσει με ασφάλεια ακόμη και αν έχει πιει.

Το κοστούμι αναπαράγει μερικές από τις φυσικές προκλήσεις που βιώνει ένα άτομο υπό την επήρεια αλκοόλ. Συνοδεύεται από γυαλιά που προσδίδουν μειωμένη όραση, πρόσθετα βάρη στα χέρια και στα πόδια, ωτοασπίδες και ειδικό κολάρο που εμποδίζει τις κινήσεις του οδηγού, όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν είχε πιει.

Το βίντεο του πειράματος είναι όντως εντυπωσιακό: https://www.youtube.com/watch?v=6D4pj0ncDFE

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.