#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/09/2011 13:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσοχή όσοι οδηγούν ... φιλελεύθεραΟ νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στο εξής για όσους οδηγούν πιο…φιλελεύθερα

Αυστηρότερος είναι ο νέος ΚΟΚ και όσοι τον παραβιάζουν θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη …

Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη θα τιμωρείται με 1050 ευρώ αντί για 700 που είναι σήμερα, ενώ η παραβίαση του STOP θα στοιχίζει 900 ευρώ.

Το πρόστιμο για στάθμευση σε ράμπα από 150 ευρώ θα ανέλθει στα 325, ενώ για στάθμευση σε πεζοδρόμιο, οι παραβάτες θα πληρώνουν 120 ευρώ, έναντι των 80 ευρώ που πληρώνουν σήμερα.

Ανάλογες αυξήσεις προβλέπονται για την παρεμπόδιση κυκλοφορίας του τραμ, καθώς από 150 ευρώ το πρόστιμο εκτινάσσεται σε 225.

Αυστηρά όμως θα είναι τα πρόστιμα και για τις κόντρες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Έτσι, στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.050 ευρώ, από 700 που ισχύει σήμερα…

Καλή…οδήγηση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 01/09/2011 13:26:43

  Θα ισχύουν και για τα ποδήλατα τα νέα πρόστιμα ή τα ποδήλατα δικαιούνται να περνάνε με κόκκινο ελεύθερα και χωρίς να τρέχει τίποτα;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 01/09/2011 13:29:31

   Κάποια ποδήλατα πρέπει να έχουν το ελεύθερο να περνάνε με κόκκινο, γιατί αν σταματήσουν κινδυνεύει να... φύγει η αλυσίδα τους και να πέσει ο αναβάτης τους!

  • Chris Theocharis avatar
   Chris Theocharis @ Επώνυμος 01/09/2011 14:24:26

   Ο Κ.Ο.Κ είναι κώδικας ΟΔΙΚΗΣ κυκλοφορίας και όχι ΠΕΖΗΣ, άρα ισχύει επακριβώς και για τους ποδηλάτες (οι οποίοι δε χρειάζεται πλέον να έχουν άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα, όπως συνέβαινε παλαιότερα)

   Ποδηλάτης

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/09/2011 13:28:22

  Δεν βλέπω σχεδόν ποτέ αρνητικά την αυστηροποίηση των προστίμων και των ποινών του ΚΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν επιβάλλονται, αλλά υποκαθίστανται από πολύ πιο "μαλακές" ποινές στο χαρτί, ώστε και τους... στόχους να πιάσει το "όργανο", αλλά και ο παραβάτης να μην ξεπαραδιαστεί.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 01/09/2011 13:34:54

   Το πρόβλημα είναι ότι, όσο πιο αυστηρό είναι ένα πρόστιμο, τόσο δυσκολότερα επιβάλλεται, διότι από τη μια τον πιάνει το φιλότιμο αυτόν που θα σου το επιβάλλει να μην σε καταστρέψει οικονομικά, από την άλλη έχεις κι εσύ σοβαρό κίνητρο να ενισχύσεις το φιλότιμό του με κανένα πενηντάευρο. Έστω, εικοσάευρω. Αφού θα εκτεθεί υπηρεσιακά για χάρη σου, που θα τον πιάσει το φιλότιμο.

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Επώνυμος 01/09/2011 13:59:11

    Φορολογικός έλεγχος του παραβάτη και επιβολή ανάλογου προστίμου! Το κυριότερο, όμως, είναι ότι λειτουργεί πιο αποτρεπτικά η απειλή μιας βεβαίας έστω και μικρής ποινής, παρά υψηλής αλλά αμφίβολης αν θα επιβληθεί ποινής.
    Δεν έχει νόημα οποιαδήποτε προσπάθεια να επιβληθεί τήρηση του ΚΟΚ, χωρίς επαρκή αστυνόμευση σε επίπεδο Τροχαίας.

 3. Λογικα σκεφτομενος avatar
  Λογικα σκεφτομενος 01/09/2011 13:38:37

  Στην Αγγλία που ήμουν ως φοιτητής και είχα αυτοκίνητο τα πρόστιμα δεν ήταν ακριβά αλλά σε έπιαναν σχεδόν σε κάθε παρανομία με αποτέλεσμα να μην παρανομείς.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Λογικα σκεφτομενος 01/09/2011 14:40:02

   Αυτό σε αντίθεση με την Ελλάδα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουν ειναι να αποκεφαλίσουν την ηγεσία της Αστυνομίας. Το ψάρι βρωμά από το κεφάλι.
   Το αρχηγείο της αστυνομίας λέει ότι ο αστυνομικός ένστολος ή όχι δεν μπορεί να παραβιάζει τον νόμο. Για αρχή λοιπόν η άσκηση των καθηκόντων του αστυνομικού προβλέπει κάπνισμα εν ώρα υπηρεσίας, ομιλία στο κινητό εν οδηγήσει ή γυαλιά ηλίου εν ώρα υπηρεσίας;
   Στην συνέχεια ψάξτε να βρείτε αν υπάρχει κάποιο μαγαζί το οποίο να δίνει δωρεάν καφέδες στους αστυνομικούς και μετά δείτε το σύνολο των παραβάσεων που κάνουν για το καφεδάκι. Εϋλογο είναι να πει ο πολίτης μετά, μα καλά εμένα βρήκατε; Όταν οι πρωτοκλασάτοι οι ισχυροί και τα όργανα της τάξης δεν σέβονται τον νόμο που υπηρετούν θα τον σεβαστεί ο πολίτης;
   Και αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν πολίτες που σέβονται τον νόμο τι νομίζετε ότι θα κερδίσουν; Ο καλός καλό δεν έχει. Μου έτυχε σε διάβαση στην ώρα μου να περνώ και μόνο που δεν με χτύπησαν. Σε καταγγελία στην τροχαία της περιοχής με τον αριθμό του αυτοκινήτου τι νομίζετε ότι είπε ο αξ. υπηρεσίας; Εσείς τι κάνετε με το αυτοκίνητο; Και ακόμη περιμένω να μου απαντήσει το αρχηγείο για το παράπτωμα του αξ. υπηρεσίας. Ούτε η πρώτη ούτε η μόνη περίπτωση. Από την μιά οι αξιωματικοί μου λένε χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες και από την άλλη στο δια ταύτα κάθε φορά μου δίνουν σκ..ά. Όσο για τα πεζοδρόμια αυτή είναι δουλειά της δημ. αστυνομίας σύμφωνα με τον νόμο αλλά και την τροχαία. Η δημ. αστυνομία λοιπόν είναι μια συμμορία που βγαίνει για να κυνηγήσει όσους δεν γουστάρει ο δήμαρχος και όσουν δεν πληρώνουν το μπαγιόκο κάτω από το τραπέζι. Στην περιοχή μου έτυχε να κάνουν τα στραβά μάτια για αυτοκίνητο που είχε μπλοκάρει το λεωφορείο όπως πολύ συχνά γίνεται. Αποτέλεσμα μηδέν. Μάλιστα όταν ακρίβηνε το εισιτήριο σκέφτηκα να γραψω στον ΥΜΕ ότι δεν μπορεί να αυξάνει το εισιτήριο όταν δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τακτική συγκοινωνία αλλά τι τα θέτε; Οι γυφτοπασόκοι ΓΓ του ΥΜΕ στο τηλέφωνο λένε ότι υπηρετούν. Το λουλά και το καλάμι να προσθέσω

 4. chrisss avatar
  chrisss 01/09/2011 14:44:08

  Προσοχή στην τριπλέτα ΚΡ.Α.Χ!!!

 5. Απορία avatar
  Απορία 01/09/2011 14:44:53

  Εγώ προτείνω αν περνάει κανείς κόκκινο να εκτελείται διά δημόσιου λιθοβολισμού.

  Ρε είμαστε με τα καλά μας 1050 ευρώ πρόστιμο για μια τροχαία πράβαση. Δηλαδή 2 μηνιάτικα για πολλά νέα παιδιά.

  Το'χουμε χάσει εντελώς.
  Και κάνουμε και πλάκα...

  • Απορία avatar
   Απορία @ Απορία 01/09/2011 14:53:15

   Ωραία, επίσης προτείνω για τους βουλευτές εαν περάσουν με κόκκινο το πρόστιμο να είναι και γι'αυτούς δύο μηνιάτικα.

   Δηλαδή 14.000 ευρώ.

  • Liberty avatar
   Liberty @ Απορία 01/09/2011 14:54:24

   Eno an skwtoseis kapoion paraviazontas to kokkino i zwi tou poso axizei, dyo-tria miniatika?
   Me kati tetoia myala omws den yparxei periptwsei na pame mprosta.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Liberty 01/09/2011 15:09:16

    Ενω αν βάλεις 1050 ευρώ πρόστιμο θα σώσεις ζωές;

    Ζωές θα σώσεις αγαπητέ εαν πας το πρόστιμο 200 ευρώ και φροντίσεις με σωστή αστυνόμευση ότι το 70% τουλαχιστον αυτών που παραβιάζουν το κόκκινο τιμωρούνται.

    Τώρα τι γίνεται, έχουν ένα πρόστιμο 1050 ευρώ, σχεδόν όλον τον χρόνο δεν έχουν αστυνόμευση, πολλοί περνάνε πλεόν με κόκκινο και κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα ή οποτε έχει όρεξη, που το ταμείο θα'ναι μείον, θα βγαίνει ο "σερίφης" παγανιά και θα μοιράζει μποναμάδες χιλιάρικα.

    Όσοι θα χουν μέσο θα σβήνουν την κλήση, όσοι έχουν λεφτά στα αχαμνά τους και όποιος δεν έχει στον ήλιο μοίρα το τρίτο το μακρύτερο.

    Μετά τέλος η αστυνόμευση και ξανά μανά τα ίδια.

    Η υπερβολική ποινή δεν εξασφαλίζει μείωση της παραβατικότητας, αυτό είναι εγκληματολογία 101.

    Στην Κίνα ή στις μουσουλμανικές χώρες π.χ. σε εκτελούν ή σε ακρωτηριάζουν για ψήλου πήδημα αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν και το έγκλημα.

    Και κάτι τελευταίο. Θέλουν να μας κάνουν όπως είναι στην ευρώπη. Ε ας υιοθετήσουμε τα ευρωπαϊκά πρόστιμα προσαρμοσμένα στον ελληνικό μέσο μισθό.

    • Greek Ninja avatar
     Greek Ninja @ Απορία 06/09/2011 13:34:30

     Συμφωνώ απόλυτα... Δυστυχώς, ο σκοπός δεν είναι η συμμόρφωση των οδηγών με τους κανονισμούς του ΚΟΚ, αλλά η διατήρηση ενός μπάχαλου, όπου ο κάθε ένας δημόσιος υπαλληλίσκος (καμία διαφορά αν ανήκει σε κάποιο σώμα ασφαλείας), θα το παίζει Δον Κορλεόνε της περιοχής του. Οι ημέτεροι στον αφρό κι οι άλλοι στο πυρ το εξώτερον! Πάγια τακτική, που εφαρμόζεται επιτυχώς όχι μόνο από αστυνομικούς, αλλά κι από εφοριακούς, τελωνειακούς, γιατρούς κτλ. Βέβαια, επίσης ένοχοι για τη διατήρηση αυτής της πραγματικότητας, είμαστε κι όσοι από εμάς, όταν μας γράψουν, πλακώνουμε τα τηλέφωνα, μπας κι από γνωστό-γνωστού βρούμε κάποιον να μας σβήσει την κλήση, να μας επιστραφούν δίπλωμα και πινακίδες... Γι' αυτό πρέπει να τηρούνται οι νόμοι ΠΑΝΤΑ και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ώστε ο κάθε ένας κατεργαράκος να μην μπορεί να βρίσκει άλλοθι στην παραβατική συμπεριφορά των ελεγκτών του!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Απορία 01/09/2011 14:55:57

   Σήμερα στη μία τη νύχτα, αν διάβασες, δύο από αυτά τα "νέα παιδιά" σκοτώθηκαν επί τόπου τρέχοντας σαν τρελοί στη Μεσογείων. Αν γινόταν συστηματικά συχνός και επαρκής κολασμός τέτοιων παραβάσεων, πιθανότατα θα είχαν στερηθεί προγενέστερα αυτά τα "δύο μηνιάτικα", αλλά θα είχαν βάλει μυαλό και δεν θα έχαναν τη ζωή τους.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 01/09/2011 15:01:02

    Να φτάσω και στο "δια ταύτα"; ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, και να χρησιμοποιούνται ΚΑΙ για τις τροχαίες παραβάσεις, όχι μόνο για τη "διαχείριση της κυκλοφορίας" όπως επιβάλλουν οι σκοτεινές "Ανεξάρτητες Αρχές" που μας κατσικώθηκαν στο σβέρκο και διευκολύνουν την ανομία και την ατιμωρησία.

 6. Twins avatar
  Twins 01/09/2011 15:17:12

  Τα €700 προφανώς ήταν πολύ ευτελές νούμερο σκεφτηκε ο νομοθέτης με 16 μισθούς των €10.000 ....

 7. dimitris avatar
  dimitris 01/09/2011 16:54:24

  Kala ehoun hasi kathe metro logikis, giati de to vazan 10000; telos panton edo fenete kathara oti ishii to duo metra ke duo stathma! Edo den anikoume stin europi? na mou pi kapios, opou ta prostima ine ipodekaplassia.Paraviasi kokinou 4 vathmi mion ap to diploma ke 120 euro prostimo. alla ipame opou mas volevi imaste stin europi ta KOTHONIA!!!

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/09/2011 20:57:03

  Είτε €20 είτε €1000 το πρόστιμο, πάλι το ίδιο θα είναι αφού κανένας δεν ελέγχει κανέναν.
  Στους δρόμους της Ελλάδας επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο, με τον κάθε κάγκουρα να κάνει ότι θέλει και η τροχαία πουθενά (ίσως που και που σε κανένα μπλόκο να πιάνει δικαίους και άδικους την ώρα που δίπλα γίνονται ΤΑ οδηγικά όργια).
  Δυστυχώς είμαστε Μ. Ανατολή και στην οδήγηση.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Strange Attractor 01/09/2011 23:20:02

   Την τροχαία θα την έχουν στα διόδια για τα συμφέροντα των εργολάβων. Αυτό τα λέει όλα.

   • SZAE avatar
    SZAE @ ΝΙΚΟΛΑΣ 02/09/2011 00:20:57

    ...ναι για να βγαινει και το χαρτζηλικακι......

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/09/2011 20:58:47

  h__p://www.antinews.gr/2011/08/10/117321/

 10. East avatar
  East 01/09/2011 23:15:02

  Μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, όμως το κράτος θα κέρδισε πολλαπλάσια αν μείωνε την γραφειοκρατία/πολυνομία/φορολογία/απαγορεύσεις.

  Εφευρίσκουμε νόμους-απαγορεύσεις, μόνο και μόνο για να έχουμε δικαιολογία να προσλάβουμε ΔΥ.

  Πχ, το κράτος ζητάει άδεια οδήγησης ακόμα και από το τρακτέρ!!! ενώ ο νόμος προβλέπει ότι και το ποδήλατο πρέπει να φέρει πινακίδες!!!

  Αυτό το "μοντέλο" κοστίζει στο κράτος, παράγει την διαφθορά, μειώνει την ανταγωνιστικότητα, και είναι αδύνατον να συνεχιστεί, διότι πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν να μας δανείζουν.

  Το κράτος πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και να μειώσει δραστικά την γραφειοκρατία/φορολογία/πολυνομία/απαγορεύσεις.

 11. anideos avatar
  anideos 01/09/2011 23:25:47

  Γιατι μονο 1050; Καντε τα 1500 βρε παιδια μα τι φτηνια ειναι αυτη;
  Στις 30 πλουσιοτερες χωρες θα ημαστε σε λιγο...
  Αν εφαρμοζοταν ο νομος και καθε ενας που οδηγαει μηχανακι χωρις κρανος πληρωνε 15-25 Ευρα καλητερη κονομα θα κανανε.

 12. SZAE avatar
  SZAE 02/09/2011 00:28:36

  Κανενα προστιμο δεν ειναι ικανο για να μπορεσει να "τιμολογισει" μια ανθρωπινη ζωη.
  Οταν βεβαια το διπλωμα το αγοράζεις και δεν υπαρχει ουτε οδηγικη παιδεια αλλα ουτε και τροχαια τοτε θα παιζουμε με τις πιθανοτητες να γίνουμε νούμερα στατιστικής.
  Προσθέστε και μη συντηρημενα αυτοκινητα, λογω κρισης, για να εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.

 13. panagiotakopoulos prodromos avatar
  panagiotakopoulos prodromos 05/09/2011 18:26:28

  Οι ΄Ελληνες οδηγούν όπως ζούν .Αδιαφορία για τους άλλους ,ωχαδερφισμός ,ψευτομαγκιά και θρασυδειλία.Ανάποδα σε μονόδρομο ,σούζες,αντικανονικές προσπεράσεις ,σλάλομ στην Εθνική και αλλού,βρισίδι, κόρνα ,κόλλημα από πίσω για να εκβιάσεις προσπέραση και φυσικά ένα μόνο φως ή και τα ομίχλης αναμμένα -να βλέπουν τον κ. τίποτα-μέσα στην πόλη που φωτίζονται τα πάντα εκτός απο το μυαλό του ηλίθιου .Γιατί να μου φορολογούν το τζίπ 3000 κ.ε και άνω οι χαρατσάρηδες οι φορομπήχτες.Γιατί να μην αφήνουν τα φιμε τζάμια να μή φαίνομαι όταν οδηγώ ,τρώω ,καπνίζω και βάζω χέρι -τουλάχιστον- και στη γκόμινα και όλα αυτά συγχρόνως.Πειράζει που είμαι νταλκαδιάρης και πίνω και οδηγώ και αυτό είναι επικίνδυνο .Σκοτώνω και σκοτώνομαι γιατί είμαι οδηγάρα και πρώτος μάγκας.Γράφω μαλακίες στο γύψο μου στο Κ.ΑΤ. που περνάω το μισό μου χρόνο απο μαγκές και σούζες .Τι πάει να πεί πρόστιμο γιατί δεν έχω κράνος ή το έχω στον αγκώνα -εκεί που βρίσκεται και το μυαλό μου.Και γιατί πρέπει να φοράει κράνος και η χαζογκόμενα που έβαλα στο πίσω μέρος της μηχανάρας μου.Είμαι γκάου και το χαιρομαι.Ποιός θα μου πεί για πρόστιμα και ποινές μή χέσω...Φοροεισπράχτορες...Θέλω την εντατική μου και την θέλω τώρα -κλάμα στην τηλεόραση οι δικοί μου-γιατί δεν διασωληνώνουν το παιδι.Δεν θέλω κατάσχεση του αυτοκινήτου μου η της μηχανής γιατί οδηγώ μεθυσμένος και μπορεί να σκοτώσω ή ν΄αφήσω ανάπηρους .Μ΄άφησε η παντρεμένη γκόμενα το καταλαβαίνετε..Ποία Τράπεζα και ποιά αντιπροσωπεία θα μου αφαιρέσουν το μόνο δείγμα ανδρισμού που νομίζω οτι διαθέτω γιατί το χρωστάω.Θα το κρύψω ρε μάγκες τοκογλύφοι...Θα με καταλάβει ο Αυτιάς θα με δικαιολογήσει ο Οικονμέας,θα μέ μαλώσει τρυφερά ο Παπαδάκης θα ξεσπαθώσω μαζί με τον σιτιζόμενο στο Πρυτανείο Τράγκα και όλη την άλλη παρέα που τα τζίπ τους μοιάζουν με κονβόι στο Ιρακ για πολεμική επιχείρηση.Θέλω Χαμερ ο χαμούρης .Θέλω ελευθερία -ασυδοσία θέλω πολιτικούς να σβήνουν κλήσεις ,να νομιμοποιούν τα ανασφάλιστα να μήν πληρώνω μία και να΄κάνω το κομμάτι μου με πειραγμένα και πουσαρισμένα.Είμαι ένα τίποτα και το ξέρω .Δεν έχετε δικαίωμα να μου το στερήσετε να είμαι ένα τίποτα και να βρωμίζω γύρω μου πετώντας απο το παράθυρο και τη πεθερά μου.Αλλιώς θα σας τιμωρίσω με την ψήφο μου.Είμαι ο κυρίαρχος λαός και σας μοιάζω...Καμαρώστε τον λεβέντη σας...

  • Greek Ninja avatar
   Greek Ninja @ panagiotakopoulos prodromos 06/09/2011 13:49:50

   Τόσο εύστοχο, που πονάει... Συγχαρητήρια για τον αιχμηρό και καταδεικτικό λόγο. Όλα ξεκινούν από την αυτοκριτική του καθένα από εμάς. Αν προσδοκούμε μία καλύτερη κοινωνία, τότε θα πρέπει να υπακούμε στις προσταγές του ΚΟΚ επειδή αυτό είναι το ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ από εμάς, κι όχι επειδή υπάρχει ο "κίνδυνος" να φάμε κλήση. Δυστυχώς, η νοοτροπία μας (γενικότερα, ως έθνος) απέχει έτη φωτός από το παραπάνω αυτονόητο. Ο καθένας παρανομεί όσο τον παίρνει, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι πράξεις του στους συμπολίτες του, ενώ μετά διαμαρτύρεται επειδή κάποιοι άλλοι τον ξεπερνούν σε ασυδοσία. Υποκρισία... Ας ρίχνουμε και κανένα φτύσιμο στον καθρέφτη καμιά φορά! Κι όχι για να μην μας ματιάσουνε :-Ρ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.