31/10/2009 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσοχή στα URL του TweeterΤο δημοφιλές Twitter, αποτελεί τη τέλεια πλατφόρμα μετάδοσης κακόβουλου λογισμικού, επιτρέποντας στους κυβερνοεγκληματίες να μολύνουν όλο και περισσότερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  Η μέθοδος που ακολουθούν,  είναι η προσέλκυση χρηστών-θυμάτων μέσω ενός σύντομου tweet σχετικά με κάποιο καυτό  επίκαιρο θέμα, κι ένα μικρού μεγέθους URL, που όμως κρύβει τη πραγματική ταυτότητα κάποιου «πονηρού» ιστότοπου. Όπως αναφέρει η εξειδικευμένη στην ασφάλεια του διαδικτύου εταιρία Kaspersky international, που  έχει δημιουργήσει ειδικό πρόγραμμα ανίχνευσης των tweets, ένα στα πεντακόσια URL που αναρτώνται στο Twitter, συνδέονται με κακόβουλο λογισμικό. Ένα στα τέσσερα μηνύματα στο Twitter περιέχουν κάποιο URL, και τα μισά από αυτά προέρχονται  από spammers και άλλα «αποβράσματα» του διαδικτύου.

 Wired

ΣΧΟΛΙΑ

  1. promitheas avatar
    promitheas 22/08/2011 18:24:41

    Ανεξάρητα από αυτό το θέμα, που δεν το γνωρίζω, βρίσκω την ευκαιρία να ρωτήσω από εδώ το Antinews (διότι δεν βρίσκω το email σας στην επικοινωνία) αν δέχεστε ανάρτηση κειμένων από εμένα στο blog σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.