10/11/2009 23:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσοχή στα μαϊμού προφυλακτικά της ΚίναςΤο ασφαλές σεξ  μπορεί και να μην είναι τόσο ασφαλές στη Κίνα. Η κινεζική αστυνομία ανακάλυψε πρόσφατα μια σειρά από παράνομα εργαστήρια που κατασκεύαζαν «μαϊμού» προφυλακτικά. Η κατασκευή «μαϊμού» προφυλακτικών είναι μια μεγάλη βιομηχανία στη Κίνα, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ. Και παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω προϊόντα φέρουν στη συσκευασία τους το όνομα διάσημων καταξιωμένων εταιριών, η προφύλαξη που προσφέρουν είναι ελλιπής έως μηδενική.

Το σκάνδαλο έγινε γνωστό όταν  η αστυνομία έκανε έφοδο  σε ένα εργαστήριο κατασκευής προφυλακτικών στην επαρχία Hunan. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, πάρα πολλά από αυτά είχαν ήδη διανεμηθεί στην αγορά και μάλιστα σε πανεθνικό επίπεδο, δημιουργώντας κινδύνους για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και αφροδίσια νοσήματα. Όπως ανακοινώθηκε, οι αρχές υπολογίζουν πως τουλάχιστον ένα εκατομμύριο προφυλακτικά κατασκευάσθηκαν από το συγκεκριμένο παράνομο «εργοστάσιο» συνολικού εμβαδού 20 μόλις μέτρων.

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί, ενώ η αστυνομία χαρακτήρισε την παράνομη επιχείρηση ως «πολύ καλά οργανωμένη». Στο εργαστήριο εργάζονταν   αρκετοί, γυμνοί από τη μέση και πάνω εργάτες, οι οποίοι χρησιμοποιώντας σπορέλαιο έδιναν στα πλαστά προφυλακτικά, το τελικό τους γυάλισμα και την υποτιθέμενη λίπανσή τους. Όσο για αποστείρωση, ούτε λόγος.

Από τον περασμένο Μάρτιο, το εργαστήριο είχε παράγει 2.16 εκατομμύρια μη αποστειρωμένα προφυλακτικά με ετικέτες των γνωστών  εταιριών Jissbon, Durex, Rough Rider, Six Sense και Love Card. Τα κέρδη της παράνομης αυτής βιοτεχνικής επιχείρησης ανέρχονταν στα 80.000 γιουάν ή £7,000. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομία, για το μεγαλύτερο εργαστήριο παραγωγής ψεύτικων προφυλακτικών σε ολόκληρη την επαρχία Hunan.

Η αστυνομία προειδοποιεί τους υποψήφιους αγοραστές, πως η χαμηλή τιμή αποτελεί σαφή ένδειξη για το ποια προφυλακτικά είναι «μαϊμού». Ένα διαδικτυακό μαγαζί με έδρα την επαρχία Hunan, προσέφερε προφυλακτικά Durex  Six Sense στην  αστεία  τιμή των  15 γιουάν ή £1.30 για ένα πακέτο των 12. Η τρέχουσα τιμή για τα προφυλακτικά Durex που πωλούνται στα σουπερμάρκετ και στα φαρμακεία είναι 49 γιουάν το πακέτο.

Ο πειρασμός για τη παραγωγή «μαϊμού» προϊόντων είναι μεγάλος στη Κίνα, είτε πρόκειται για DVDs, τσάντες Louis Vuitton, αυτοκίνητα  BMW κλπ. κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους της εργασίας αλλά και των πρώτων υλών. Η δυσκολία που συναντά η αστυνομία στο να ανακαλύψει όλα αυτά τα παράνομα εργαστήρια είναι πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των κινεζικών αρχών, το 1/3 όλων των προφυλακτικών στη χώρα μπορεί να είναι «μαϊμού». Η κινεζική αγορά προφυλακτικών είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στο κόσμο, με ετήσιες πωλήσεις αξίας 2 δισ. Η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ σημαντική σε μια χώρα όπως η Κίνα με αυστηρή νομοθεσία αναφορικά με την οικογενειακή γεννητικότητα, που περιορίζει τα αστικά ζευγάρια στο να έχουν μόνο ένα παιδί.

 Times Online

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ambrosiac avatar
  ambrosiac 11/11/2009 02:01:10

  Ειμαι σιγουρος οτι αυτα τα κινεζικα δεν ανταποκρινονται σε Ελληνικες προδιαγραφες :P

 2. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 11/11/2009 02:12:08

  Πάντως για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα εμπλακούμε σε ατύχημα. μάλλον πρέπει να κόψουμε το σεξ. Με προφυλακτικό ή χωρίς. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να σκάσει το λάστιχο, ενώ στη δεύτερη να μην παίρνει την όπισθεν.

 3. azros avatar
  azros 15/04/2010 13:28:13

  Απεργία διπλωματών. Η Ένωση Ελλήνων Διπλωματών υπηρετούντων σε Ευρώπη και Β. Αμερική προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

  Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό τη φορολόγηση του επιδόματος αλλοδαπής μας. Ζητούμε συμπαράσταση από τον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου πληρωνόμαστε τόσα χρόνια με το επίδομα εξωτερικού με σκοπό την προάσπιση των δικαίων του Ελληνισμού.

  Κλωστοϋφαντουργοί, εργάτες κοπής μετάλλου, εργάτες λιγνιτωρυχείων, απολυμένοι της Ολυμπιακής, ενωθείτε μαζί μας. Δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

  Το πετσοκομμένο, από τη φορολόγηση με 40%, επίδομα εξωτερικού που θα δίνεται σε διπλωμάτες δεν θα είναι αρκετό για να αγοράσει μία γυναίκα διπλωμάτης μερικά ζευγάρια Christian Louboutin που κοστίζουν το καθένα περίπου 700 Ευρώ. Και χωρίς Christian Louboutin, σαν και αυτά που φορούν οι υπάλληλοι της Εθιμοτυπίας, πως θα ασκηθεί αποτελεσματική διπλωματία για την προάσπιση των θέσεων της χώρας μας;

  Έλληνα εργάτη, συμπαραστάσου στον αγώνα μας! Σήμερα εμείς, αύριο εσείς. Πρέπει να ενωθούμε όλοι.

  Με τι λεφτά θα φτιάξουμε τη γκαρνταρόμπα μας με όσα κουστούμια Hugo Boss χρειαζόμαστε για να τα αλλάζουμε δύο φορές τη μέρα ώστε, εντυπωσιάζοντας του συνομιλητές μας, να προωθούμε τα εθνικά συμφέροντα;

  Υπάλληλοι των stage, γενιά των 700 Ευρώ ενωθείτε με μας. Δεν θέλουμε να χάσουμε το επίδομα εξωτερικού.

  Ήδη οι προσλήψεις Εμπειρογνωμόνων γίνονται με το σταγονόμετρο. Πέρυσι προσελήφθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών μία Εμπειρογνώμων επί θεμάτων ζωγραφικής. Φέτος θα προσληφθεί μία άλλη Εμπειρογνώμων για θέματα μουσικής με διδακτορικό στο fagotto. Η βαθμολογική τους εξέλιξη θα γίνεται μέχρι το βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Α’ και αντίστοιχο θα είναι και το επίδομα εξωτερικού που θα λαμβάνουν. Εάν αυτό φορολογηθεί άγρια, όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο, λίγοι άνθρωποι θα είναι πλέον διατεθειμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε θέματα ζωγραφικής ή μουσικής στο Υπουργείο Εξωτερικών.

  Μέχρι σήμερα δεν επιβαρύναμε το κράτος με έξοδα παιδικών σταθμών στο εξωτερικό, αφού βάζαμε τα παιδιά μας να παίζουν με διοικητικούς υπαλλήλους. Αυτό η Πολιτεία δεν το εκτίμησε!

  Η Ένωση Ελλήνων Διπλωματών υπηρετούντων σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, πιέζεται αφάνταστα πλέον, σε σημείο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει στα μέλη της ότι θα υπηρετούν μόνο σε εύκολα πόστα της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής. Mε την κατάργηση των «άχρηστων» πρεσβειών και την επικράτηση των ευνοούμενων από την κυβέρνηση διπλωματών (αυτών που πηγαίνουν στη Ρώμη και στη Μαδρίτη δικαιωματικά ως πρώην Εισηγητές ή Μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών), δεν μας περισσεύουν άλλες διαθέσιμες πρεσβείες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα Προξενεία μας στην Ιταλία τα καπαρώνουν ανέκαθεν οι πρώην διπλωμάτες της ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού και Πρέσβης στη Λισσαβώνα γίνεται πάντα ο πρώην Προσωπάρχης.

  Εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ο Πρέσβης κ. Μητσιάλης έχει υπηρετήσει μόνο δύο φορές στη Ρώμη.

  Είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ακόμα και τα πρόστιμα που μας επέβαλε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης για παράνομα παρκαρίσματα των αυτοκινήτων μας για την τελευταία πενταετία, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση δεν θα φορολογήσει το επίδομα εξωτερικού μας.

  Ελάτε όλοι στη συγκέντρωση της ερχόμενης Δευτέρας στις 10,00 – 11,30 π.μ. στον αυλόγυρο του Υπουργείου Εξωτερικών, Βασιλίσσης Σοφίας 3. Θα περιφέρουμε ένα μαύρο φέρετρο που θα γράφει «Επίδομα Υπηρεσίας Εξωτερικού». Όλοι μαζί θα διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας, να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δικαίων μας. Θα βγάλουμε όλοι τις γραβάτες μας και θα τις κρεμάσουμε στα γύρω δέντρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν θα ξαναδείτε άλλη φορά διπλωμάτη με γραβάτα κύριε Δρούτσα. Δεν θα μας διακρίνετε πλέον από το μέσο Έλληνα πολίτη. Θα αντικρίζετε κύριε Δρούτσα έναν άνθρωπο χωρίς γραβάτα στο δρόμο και θα λέτε «Μήπως είναι διπλωμάτης, μεταμφιεσμένος σε απλό πολίτη;»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.