30/07/2009 00:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσοχή στα κινητά σας, κινδυνεύουν από χάκερςΤο σύστημα αποστολής και λήψης μηνυμάτων του δημοφιλούς τηλεφώνου  iPhone έχει μια αδυναμία την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερς και να πάρουν τον έλεγχο του κινητού, λένε οι ειδικοί. Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα αποκαλυφθεί αύριο σε ένα συνέδριο που έχει οργανωθεί για αυτό το θέμα. Αν λοιπόν αύριο λάβετε κάποιο γραπτό μήνυμα που θα περιέχει ένα «μονό τετράγωνο χαρακτήρα», σβήστε αμέσως το κινητό σας διότι αυτό θα σήμαινε πως κάποιος ήδη προσπαθεί να ελέγξει τη συσκευή σας. «Με αυτό το bug, μπορεί εύκολα κάποιος να ελέγξει κάθε  συσκευή iPhone σε ολόκληρο τον κόσμο» λέει ένας από τους ειδικούς του θέματος. Ο χάκερ θα μπορεί να ελέγχει όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου, να πραγματοποιεί κλήσεις και να στέλνει μηνύματα. Ανάλογο  πρόβλημα παρουσιάζει και το κινητό των Windows λένε οι ερευνητές. Οι χάκερς πάντως θα μπορούσαν εύκολα να εξουδετερώσουν τις συνδέσεις δικτύου τόσο του iPhone  όσο και του Android της  Google λόγω εγγενών αδυναμιών τους. Η Google πάντως ισχυρίζεται ότι επέλυσε το δικό της  πρόβλημά ήδη.

Πηγή: Forbes

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anonimi avatar
  Anonimi 30/07/2009 00:42:04

  Διάολε! Και μόλις αγόρασα iphone. Thanks for the warning.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 30/07/2009 09:08:31

  Δεν έχω iphone, αλλά και το δικό μου το συμβατικό κινητό χτύπησε χθες, ο αριθμός στην οθόνη άγνωστος και περίεργος, τύπου 69Χ5000000, και διπλα στον αριθμό αναγραφόταν η σημείωση "data call", δηλαδή "κλήση δεδομένων".

  Δεν απάντησα, αλλά τρέχα γύρευε τι ήταν αυτό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.