Πρέπει οι άνδρες να πληρώνουν πάντα;
11/06/2014 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρέπει οι άνδρες να πληρώνουν πάντα;

Μια έρευνα του Associated Press και του WE tv δείχνει ότι οι γυναίκες θέλουν ένα φιλόδοξο γόη, ενώ οι άνδρες αναζητούν μια διασκεδαστική θεατή. Όσον αφορά τα χρήματα και τους ρόλους των φύλων, οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν μερικές φορές αντικρουόμενες απόψεις.

Όπως φαίνεται, τα χρήματα μπορεί να είναι το μεγαλύτερο ταμπού. Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών πιστεύουν πως είναι πιο δύσκολο να μιλάς με τον σύντροφό σου για χρήματα, παρά για σεξ. Τρεις στους 10 λένε ότι είναι πιο δύσκολο να μιλάς για σεξ. Και όταν η συζήτηση φτάνει στη σχέση χρήματος και ρόλων σε ένα ραντεβού, έρχεται στην επιφάνεια όποια αντίφαση μπορεί να φανταστεί κανείς. Επτά στους 10 ερωτηθέντες λένε ότι είναι απαράδεκτο να περιμένουν από ένα ραντεβού να πληρώνει τα πάντα. Αλλά οι περισσότεροι εξακολουθούν να λένε ότι είναι δουλειά του άντρα να πληρώνει το πρώτο ραντεβού.

Οι περισσότεροι λένε ότι είναι εντάξει να ζητάς από κάποιον να βγείτε επειδή αυτός ή αυτή φαίνεται επιτυχημένος. Αλλά ακόμα περισσότεροι λένε ότι είναι απαράδεκτο να απορρίπτεις ανθρώπους επειδή δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι. Το ένα τρίτο υποστηρίζει ότι είναι εντάξει να αναζητούν onlineενδείξεις για την επιτυχία ενός πρώτου ραντεβού. Αλλά πολύ λίγοι θεωρούν ότι θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα οικονομικά του άλλου πριν η σχέση γίνει αποκλειστική. Συνολικά, τα χαρακτηριστικά που οι άνδρες και οι γυναίκες αξιολόγησαν ως σημαντικά αφορούν στους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων. Άνδρες και γυναίκες συμφωνούν ότι η προσωπικότητα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον και πολύ λίγοι θεωρούν τα χρήματα ύψιστης σημασίας. Ωστόσο, για τους άνδρες, η αίσθηση του χιούμορ αντισταθμίζει την ευφυΐα και είναι πιο πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στην εμφάνιση σε σχέση με τις γυναίκες. Οι περισσότερες γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική κατάσταση ενός μνηστήρα και στις επαγγελματικές φιλοδοξίες του.
Δεν αισθάνονται έτσι μόνο οι μεγαλύτεροι. Οι διαφορές ενισχύονται και στους νεότερους. Περίπου οι μισοί από τους μόνους άνδρες ηλικίας κάτω των 45 λένε ότι η εμφάνιση είναι προτεραιότητα, ενώ το 70 τοις εκατό των ανύπαντρων γυναικών κάτω των 45 ετών θεωρούν τις επαγγελματικές φιλοδοξίες σημαντικές.
Υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ των φύλων, σχετικά με τα οικονομικά. Οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό από τις γυναίκες να λένε ότι βγαίνουν με κάποια που βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτούς. Το 70 τοις εκατό των γυναικών θα ένοιωθαν άνετα με αυτή την κατάσταση, σε σύγκριση με το 59 τοις εκατό των ανδρών. Οι γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές στο να βγαίνουν με κάποιον που κερδίζει λιγότερα. Το 43 τοις εκατό των ανδρών θα αισθάνονταν καλά αν έβγαιναν με κάποια με σημαντικά χαμηλότερο μισθό, αλλά μόνο το 28 τοις εκατό των γυναικών θα ένοιωθαν το ίδιο.
Ένα ασταθές οικονομικό παρελθόν είναι γενικά αποδεκτό και οι περισσότεροι λένε ότι αισθάνονται άνετα να βγαίνουν με κάποιον που μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια από ό,τι με κάποιον που μεγάλωσε σε πλούσια. Το αμφίβολο παρόν πάντως προκαλεί αμφιβολίες.
Μόλις το 16 τοις εκατό είπε ότι θα αισθανόταν άνετα σε ένα ραντεβού με κάποιον άνεργο και 23 τοις εκατό είπε ότι θα αισθανόταν άνετα με κάποιον που έχει λάβει ένα σημαντικό φοιτητικό δάνειο.

Όταν το ραντεβού εξελιχθεί σε σχέση, τα χρήματα είναι πολύ πιο σημαντικά για τις γυναίκες, όταν αποφασίσουν να παντρευτούν. Μεταξύ των ανδρών που δεν είναι παντρεμένοι ή συζούν, το 84 τοις εκατό είπε ότι θα παντρευόταν κάποιον που αγαπά, ανεξάρτητα από το αν αυτός ή αυτή θα μπορούσε να παράσχει οικονομική ασφάλεια. Οι γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές, με το 61 τοις εκατό να επιλέγουν έναν γάμο από αγάπη, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση.

http://www.nydailynews.com/life-style/dating-poll-money-gender-roles-reveals-contradictions-article-1.1810049

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 11/06/2014 07:37:39

  Οι συνειδητοποιημένες γυναίκες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ανδρική ευφυΐα, αυτή την αθόρυβη, τεράστια δύναμη-ελιξίριο. Στατιστικά, οι γυναίκες χωρίζουν ή αλλάζουν σύντροφο για λιγότερο εμφανίσιμους όμως περισσότερο ευφυείς άνδρες οι οποίοι, γνωρίζουν πως να κάνουν τη διαφορά στη κοινωνία και στην ιδιωτική ζωή τους.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ η Dimi 11/06/2014 12:12:24

   Το πορτοφολι σημερα κανει θραυση ως προτεραιοτητα στις γυναικες ολων των ηλικιων. Οι ανδρες οταν πληρωνουν στα ραντεβου δινουν το στιγμα οτι δεν ειναι τσιγγουνηδες, πραγμα που μετραει πολυ στη γυναικεια ψυχολογια. Αμα επελθει γαμος δεν ισχυει αυτο γιατι το πορτοφολι γινεται κοινο, τουλαχιστον αυτο ειναι το ζητουμενο για εναν πετυχημενο γαμο. Σε γαμους κοινων ανθρωπων και οχι σε γαμους που απαιτειται προγαμιαιο συμφωνητικο, συνηθως ολοι βαζουν και τη λογικη να δουλεψει για το που στεκεται ο αλλος και πως θα ειναι ν ανοιγεις σπιτι μαζι του. Αν ομως το αισθημα ειναι παραφορο, διαγραψτε ολα τα παραπανω. Ευτυχεις αυτοι που θα ζησουν εναν παραφορο και μοναδικο ερωτα γιατι ειναι δωρο ζωης, διορθωνει ακομα και τα ελαττωματα που προυπηρχαν!!! Οι τυχεροι ομως ειναι πολυ λιγοι.....

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Ρηνα 11/06/2014 14:41:39

    Αναφέρθηκα στις συνειδητοποιημένες γυναίκες. Δηλαδή, στις αυτόφωτες, με τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γυναίκες οι οποίες, ούτε αναλώνονται, ούτε αγοράζονται, ούτε ανέχονται, ούτε άγονται, ούτε φέρονται σαν ακέφαλα κοτόπουλα, κατ’ εντολή (ηχηρό παράδειγμα: οι οδαλίσκες του δισεκατομμυριούχου μιάσματος, του ερπετόμορφου ελίτ Τζωρτζ Σόρος τον οποίο, ανέχονται να τους βιάζει σώμα και ψυχή για τον βαρύγδουπο Tίτλο της.. “κυρίας του κυρίου!!! ”). Τουλάχιστον η Τζούλια, ήταν ειλικρινής για το “Mission Statement" του επαγγέλματός της. Ρήνα μου, η αισιόδοξη, η τελευταία πρόταση, σώζει το κατά τη γνώμη μου, δογματικό σχόλιο.

    • salonikikastra@gmail.com avatar
     [email protected] @ η Dimi 12/06/2014 20:24:25

     Η επιστροφή της βασίλισσας;

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 13/06/2014 22:34:22

  "Πρέπει οι άνδρες να πληρώνουν πάντα;"
  Αν έχουν, ας πληρώνουν!

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 19/06/2014 17:53:02

  “Ζευγάρι Βούλγαρων πίσω από το φόνο του «Μπρούνο, το καμάκι» |news.gr.msn.com/social Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 @14:02 Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 37χρονη ιερόδουλη και ο 35χρονος σύντροφος και προαγωγός της Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του «Μπρούνο», ενός από τα πιο φημισμένα «καμάκια» της Ρόδου, που είχε πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Οι Κολοσσοί του Έρωτα". Πρόκειται για ένα Βούλγαρο μαστροπό και την ομοεθνή του, που εξέδιδε, με την οποία το θύμα είχε ερωτική σχέση. Όλα ξεκίνησαν από την ιατροδικαστική εξέταση που εξακρίβωσε ότι ο «Μπρούνο» δεν πέθανε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του στην Παλιά Πόλη τα ξημερώματα της Παρασκευής, ούτε από τις αναθυμιάσεις του καπνού. Παρότι η σορός ήταν απανθρακωμένη, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι υπήρχαν τρία τραύματα στα πλευρά του, πιθανότατα από μαχαίρι. Στην πορεία της έρευνας αποδείχθηκε ότι ο άτυχος άνδρας είχε αναπτύξει σχέση με την 37χρονη αλλοδαπή που προήγαγε στην πορνεία ο 35χρονος ομοεθνής της, ο οποίος εργάζεται ως μάγειρας στο νησί. Οι δύο Βούλγαροι αναζητήθηκαν, αλλά είχαν εξαφανιστεί και σύντομα διαπιστώθηκε πως είχαν αναχωρήσει από τη Ρόδο με πλοίο. Η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων οδήγησε στον εντοπισμό τους στη Χαλκιδική, όπου συνελήφθησαν και οδηγούνται στη Ρόδο για την προανάκριση. Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν το κίνητρο του εγκλήματος.» *** Ραδιο αρβυλα - greek kamaki 8-03-10 http://youtu.be/WtTwnSsXO8s

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.