27/09/2009 12:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πράσινες ταράτσες εναντίον των κλιματικών αλλαγώνΟι «πράσινες ταράτσες» που γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στο παγκόσμιο αστικό περιβάλλον, μπορεί να βοηθήσουν στη καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αυτό είναι το συμπέρασμα ομάδας  επιστημόνων από το Michigan, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά υλικά στις οροφές των κτιρίων με φυτά, σε μια πόλη του μεγέθους του Detroit, με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου, θα ισοδυναμούσε με την εξαφάνιση ποσότητας διοξειδίου του άνθρακος ίσης με αυτήν που εκλύουν σε ένα χρόνο, 10.000 μεσαίου μεγέθους  οχήματα τύπου SUV και φορτηγά. Οι ερευνητές μελέτησαν τα επίπεδα του άνθρακα σε δείγματα χώματος και φυτών που πάρθηκαν από το Michigan και τη  Maryland σε διάστημα δυο χρόνων. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι οι πράσινες ταράτσες έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν 55.000 τόνους άνθρακα, ποσότητα ιδιαίτερα σημαντική. Η εργασία  αυτή, είναι η πρώτη που πραγματοποιείται με σκοπό την έρευνα γύρω από τη δυνατότητα εγκλωβισμού του άνθρακα από τις «πράσινες ταράτσες». Ο άνθρακας θεωρείται συνυπεύθυνος για τις παρατηρούμενες κλιματικές αλλαγές. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευθούν στο τεύχος της 1ης Οκτωβρίου του 15θήμερου επιστημονικού περιοδικού Environmental Science & Technology  της  American Chemical Society.

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την εν λόγω έρευνα, σημειώνουν επίσης πως οι πράσινες ταράτσες είναι πολυλειτουργικές. Μειώνουν τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης και κατακρατούν το νερό της βροχής. Επίσης απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα, αέριο που συνεισφέρει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. 

 www.brightsurf.com
American Chemical Society

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρχίδαμος avatar
    Αρχίδαμος 28/09/2009 11:01:01

    αυτοι εκει εχουν τις πρασινες ταρατσες ενω εμεις ομως εχουμε τα πρασινα τσαρτερ

  2. El Gekko avatar
    El Gekko 28/09/2009 12:30:21

    Προσοχή μόνο να μην καταρεύσουν οι ταράτσες από το βάρος σε καμία βροχή ή σεισμό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.