Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς βρισιές στο Twitter;
27/02/2014 11:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς βρισιές στο Twitter;

Ένα στα 13 tweets περιέχει μια βρισιά. Ποιες είναι οι αγαπημένες βρισιές των χρηστών, τι ώρα της ημέρας τους αρέσει να τις εκστομίζουν και ποιες χρησιμοποιούν περισσότεροι οι γυναίκες και οι άνδρες;

Ένα στα 13 tweets περιέχει μια βρισιά. Ποιες είναι οι αγαπημένες βρισιές των χρηστών, τι ώρα της ημέρας τους αρέσει να τις εκστομίζουν και ποιες χρησιμοποιούν περισσότεροι οι γυναίκες και οι άνδρες; Υπάρχει έρευνα και γι’ αυτό.

Ποια νομίζετε ότι είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη βρισιά στο Twitter; Σωστά μαντέψατε… Έρευνα του Wright State University του Οχάιο έδειξε ότι το 34,7 % του συνόλου από τις βρισιές που μελέτησα σε 51 εκατομμύρια tweets ήταν το «fuck» (γαμώτο) ή κάποιο παράγωγό του. Η δεύτερη και η τρίτη πιο δημοφιλής βρισιά ήταν το «shit» (σκατά) και το «ass» (μαλάκας) -που αντιπροσώπευαν το 15,0 % και 14,5 % αντίστοιχα, ενώ άλλες δημοφιλείς βρισιές περιλαμβάνουν το «bitch» (σκύλα - 10,3 %), «hell» (διάολε -4,5%), «whore» (πόρνη- 1,8 %), «dick» (βλάκας - 1,7 %), «piss» ( 1,5 % ) και «pussy» ( 1,2 %). Ανάμεσά τους, οι πρώτες επτά αποτελούν το 90,6 % των βρισιών στο Twitter. Στην καθημερινή ζωή πιστεύεται ότι μεταξύ 0,5 % και 0,7 % των λέξεων που χρησιμοποιούμε είναι βρισιές, αλλά το ποσοστό στο site είναι περίπου διπλάσιο, στο 1,15 %. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, περίπου ένα στα 13 tweets περιέχει μια βρισιά.

Κατά περίεργο τρόπο, φαίνεται πως μας αρέσει να βρίζουμε στην αρχή της εβδομάδας. Tα tweets είναι πιο πιθανό να περιέχουν βρισιές όσο προχωράει η ημέρα, αντικατοπτρίζοντας ίσως τη συσσώρευση των πραγμάτων για τα οποία θα πρέπει να βρίζουμε, ενώ το… φόρτε της βρισιάς γίνεται από τα μεσάνυχτα έως και τις 01.30 π.μ., γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που είναι ξύπνιοι εκείνη την ώρας είναι, ας πούμε, λιγότερο συνεσταλμένοι. Ωστόσο, η Παρασκευή, το Σάββατο και η Κυριακή είναι σταθερά οι ημέρες με τις λιγότερες βρισιές της εβδομάδας.

Όπως φαίνεται από παλαιότερες μελέτες της συμπεριφοράς offline, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να βρίζουν όταν μιλάνε σε γυναίκες, ενώ οι άνδρες (που βρίζουν περισσότερο συνολικά) είναι πολύ πιο πιθανό να βρίζουν όταν μιλάνε με άλλους άνδρες. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν τις δικές τους βρισιές, ανάλογα με το φύλο. Οι γυναίκες, για παράδειγμα, υποστήριξαν… με σθένος το «σκύλα» και «πόρνη». Παρεμπιπτόντως, οι ερευνητές θεωρούν ότι «οι βρισιές συνδέονται με αρνητικά συναισθήματα»…

theguardian.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.