Ποια η άποψη του Ιησού για σύγχρονα θέματα;
17/07/2014 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια η άποψη του Ιησού για σύγχρονα θέματα;

Αν ζούσε σήμερα ο Ιησούς, ποια θα ήταν η γνώμη του για σημαντικά κοινωνικά θέματα; Η YouGov, μια μη κομματική οργάνωση δημοσκοπήσεων, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που ζήτησε την άποψη των Αμερικανών για πολλά κρίσιμα ζητήματα και στη συνέχεια αξιολόγησε το πώς θεωρούν ότι θα αισθανόταν ο Ιησούς για τα ίδια θέματα. Τα αποτελέσματα έχουν ενδιαφέρον:

1. Ο Ιησούς δεν θα υποστήριζε το γάμο ομοφυλοφίλων

Παρά το γεγονός ότι το 55 τοις εκατό των Αμερικανών υποστηρίζουν το γάμο ομοφυλοφίλων, το YouGov διαπίστωσε ότι μόνο το 32 τοις εκατό πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα ήταν υπέρ των ενώσεων του ιδίου φύλου. Από όλες τις μετρήσεις σε θρησκευτικές και δημογραφικές ομάδες, μόνο οι άθεοι και οι αγνωστικιστές θεωρούν ότι ο Ιησούς θα υποστήριζε το θέμα.

2. Ο Ιησούς θα ήταν ενάντια στη νόμιμη άμβλωση

Πενήντα-δύο τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα ήταν ενάντια στη νόμιμη άμβλωση και 20 τοις εκατό πιστεύουν ότι θα την υποστήριζε. Σαράντα επτά τοις εκατό των ενηλίκων στις ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι μια επιλογή, σύμφωνα με την Gallup, και 50 τοις εκατό υποστηρίζουν τη νόμιμη άμβλωση υπό ορισμένες συνθήκες. Εξήντα οκτώ τοις εκατό των μη θρησκευόμενων Αμερικανών λένε ότι είναι υπέρ της επιλογής, αλλά οι περισσότεροι άθεοι και αγνωστικιστές δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα υποστήριζε την άμβλωση.

3. Ο Ιησούς θα υποστήριζε την καθολική υγειονομική περίθαλψη

Η πλειοψηφία των Αμερικανών σχεδόν από όλες τις θρησκείες πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα ήταν υπέρ της καθολικής υγειονομικής περίθαλψης, διαπίστωσε η YouGov. Πενήντα τέσσερα τοις εκατό των Αμερικανών υποστηρίζουν την καθολική υγειονομική περίθαλψη, και λίγο περισσότεροι - 55 τοις εκατό - πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα την υποστήριζε. Τριάντα τοις εκατό των Αμερικανών αντιτίθενται, ενώ μόνο το 19 τοις εκατό πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα ήταν ενάντια στην καθολική υγειονομική περίθαλψη. Η μεγαλύτερη απόκλιση εμφανίζεται μεταξύ εκείνων που προσεύχονται πολλές φορές την ημέρα, από τους οποίους μόνο το 44 τοις εκατό θεωρεί ότι ο Ιησούς θα ευνοούσε την καθολική υγειονομική περίθαλψη.

4. Ο Ιησούς δεν θα υποστήριζε τη θανατική ποινή για τους δολοφόνους

Οι Αμερικανοί είναι αρκετά διχασμένοι για το πώς θα αισθανόταν ο Ιησούς σχετικά με τη θανατική ποινή για τους δολοφόνους, αλλά η πλειοψηφία συμφωνεί ότι ο Ιησούς δεν θα την υποστήριζε ενεργά. Η έρευνα του YouGov διαπίστωσε, όμως, ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει τη θανατική ποινή για τους δολοφόνους, με τη χαμηλότερη υποστήριξη να αφορά αυτούς που προσεύχονται μία φορά την εβδομάδα και τη μεγαλύτερη υποστήριξη μεταξύ των πλουσίων.

5. Ο Ιησούς δεν θα υποστήριζε τους αυστηρότερους νόμους για τα όπλα

Παρά το γεγονός ότι μόνο το 45 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα υποστήριζε τους αυστηρότερους νόμους για τα όπλα, μόνο το 25 τοις εκατό πιστεύουν ότι θα ήταν εναντίον και 29 τοις εκατό δεν είναι σίγουροι. Έτσι, αν ο Ιησούς συγκέντρωνε τις πεποιθήσεις του από τον αμερικανικό λαό, θα ήταν κάπως αναποφάσιστος σχετικά με το θέμα του ελέγχου των όπλων. Οι αριθμοί αυτοί αντικατοπτρίζουν το πώς οι ίδιοι οι Αμερικανοί αισθάνονται για το θέμα των αυστηρότερων νόμων στα όπλα, κάτι που μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει πως η περιορισμένη πρόσβαση στα όπλα δεν εμποδίζει τις δολοφονίες.

6. Ο Ιησούς δεν θα υποστήριζε τους υψηλούς φόρους για τους πλούσιους

Παρότι πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του φροντίζοντας τους φτωχούς και περιθωριοποιημένους, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, ο Ιησούς προφανώς δεν θα στήριζε τη φορολόγηση των πλουσίων, λένε οι περισσότεροι Αμερικανοί. Πενήντα ένα τοις εκατό των Αμερικανών εκατομμυριούχων πιστεύουν ότι η ανισότητα είναι ένα «σημαντικό θέμα» σε αυτή τη χώρα και 64 τοις εκατό υποστηρίζουν τους υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του CNBC το 2014. Αλλά μόλις το 47 τοις εκατό από αυτούς που το οικογενειακό εισόδημα είναι από 100.000 δολάρια και πάνω πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα ήταν υπέρ της αύξησης των φόρων για τους πλούσιους.

7. Ο Ιησούς θα υποστήριζε τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα υποστήριζε τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αν και η έρευνα δεν διευκρινίζει πώς θα το έκανε. Θα υποστήριζε ο Ιησούς την ηλιακή ενέργεια; Την κομποστοποίηση; Ποτέ δεν θα μάθουμε. Εξήντα επτά τοις εκατό των Αμερικανών υποστηρίζουν τους νέους κανόνες του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30 τοις εκατό μέχρι το 2013. Σημαντικά λιγότεροι, παρόλα αυτά μια πλειοψηφία (52 τοις εκατό) πιστεύουν ότι ο Ιησούς θα υποστήριζε την μείωση των εκπομπών και 13 τοις εκατό πιστεύουν ότι δεν θα το έκανε.

http://www.huffingtonpost.com/2014/07/16/jesus-american-issues_n_5592215.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 17/07/2014 19:56:51

  O ορισμός της "τρικυμίας εν κρανίω" ...

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 17/07/2014 22:08:42

  Έκανε κι ο Ιησούς ένα γκάλοπ,λίγο παλιό πρίν δυό χιλιάδες χρόνια, εντελώς όμως διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο,με το εξής θέμα: «ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν,ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν και ἀράτω τον σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι''. Ένα πολύ μικρό ποσοστό τον ακολουθεί,ένα μεγαλύτερο ποσοστό θέλει αλλά δεν μπορεί να τον ακολουθήσει,ή τον ακολουθεί με τα λόγια,ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό δεν θέλει κάν να ακούσει γι' αυτό το γκάλοπ,κι ένα μικρότερο ποσοστό δέν γνωρίζει την ύπαρξη αυτού του γκάλοπ και του δημιουργού του...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Κυθήριος 18/07/2014 14:22:35

   Καλο!!!

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 20/07/2014 12:06:24

  Τι θα χρησιμοποιούσε ο Χριστός; Xp ή windows 8? Μήπως Λίνουξ, μήπως Μακ; Θα έπινε κοκα κόλα; Θα έμπαινε στον κόπο να κάνει την κόκα ζίρο να αποκτήσει γεύση της προκοπής, παραμένοντας χωρίς ζάχαρη; Θα τολμούσε να θεραπεύσει τους έλληνες ανάπηρους ή θα φοβόταν να τους αφήσει δίχως αναπηρική σύνταξη σε μία τόσο άσχημη οικονομική περίοδο; Μήπως θα δημιουργούσε μικρές αναπηρίες και σε μερικούς απελπισμένους υγιείς για τον ίδιο λόγο; Μήπως η αύξηση των εκπομπών στην ατμοσφαιρα είναι Θείο σχέδιο προκειμένου να ξαναγίνει η γη μία Εδέμ (το διοξείδιο βοηθάει στην ανάπτυξη των φυτών);

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Άπαντα Επιστάμενος 20/07/2014 17:29:38

   Εμ τοσα που ρωτας, τι "Απαντα Επισταμενος" εισαι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.