
Ποια είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου;
Θεωρούνταν κάποτε προπύργια της ακαδημαϊκής αριστείας και προσέλκυαν τα μεγαλύτερα «μυαλά» του κόσμου. Τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ όμως έχουν χάσει πλέον την θέση τους από τους αμερικανούς ανταγωνιστές τους, σύμφωνα με την φετινή κατάταξη των Times. Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με το Massachusetts Institute of Technology στη δεύτερη θέση. Το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έχει λάβει τρίτη θέση, οδηγώντας την Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ στην τέταρτη και πέμπτη αντιστοίχως, στην ετήσια λίστα των κορυφαίων 100 πανεπιστημίων του κόσμου. Τη λίστα καταρτίζουν 10.536 ανώτεροι ακαδημαϊκοί από 133 χώρες.
Ελληνικά πανεπιστήμια δεν θα βρει κανείς ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου. Υπάρχουν όμως πανεπιστήμια από τη Βραζιλία, την Κορέα, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, ακόμα και από την Τουρκία. Το μερίδιο του λέοντος πήραν πάντως για μία ακόμα χρονιά τα αμερικανικά ιδρύματα με 46 στα 100 καλύτερα, ενώ ακολουθεί η Βρετανία με 10 πανεπιστήμια στην κατάταξη. Το Λονδίνο είναι η πόλη με τα περισσότερα ιδρύματα στην παγκόσμια κατάταξη, έχοντας έξι πανεπιστήμια στα κορυφαία 100, με πρώτο το Imperial College ακολουθούμενο από τη London School of Economics.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Ερώτηση: Γιατί για παράδειγμα μία σχολή όπως η κλασσική φιλολογία στο καποδιστριακό δεν είναι μία καλή σχολή στο είδος της; Και γενικά το καποδιστρικό; Δεν χρειάζεται ούτε εργαστήρια ούτε τίποτα. Απλά να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά. Μήπως τα διδάσκουν καλύτερα στην οξφόρδη; Εκεί έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με την ερασμιακή... Ή γιατί η θεολογική και το φπψ είναι χειρότερη σχολή. Μπορεί για παράδειγμα αμερικάνος θεολόγος να συναγωνιστεί ανθρώπους που διαβάζουν τα 3/4 της χριστιανικής γραμματείας στην μητρική τους γλώσσα; Χλωμό.
Προφανώς, το σύστημα κατάταξης των Πανεπιστημίων λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ερευνητική δραστηριότητα των Πανεπιστημίων αλλά και τον αντίκτυπο που έχει η έρευνα τους στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Δυστυχώς στην Ελλάδα, παρά το γεγονός οτι υπάρχουν αξιόλογες σχολές και Πανεπιστήμια, σοβαρή έρευνα γίνεται απο ελάχιστους. Γιαυτό και η απουσία των Ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απο την κατάταξη.
Δηλαδή είναι δεύτερο το London School of Economics, που έχουν τελειώσει οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί που πέρασαν απο τα οικονομικά μας υπουργεία, και που η Βασίλισσα της Αγγλίας θεωρεί "Βοιδοσχολή" αφου κανένας απόφοιτός της δεν πρόβλεψε την κρίση του 2008 που ξεκίνησε με το σκάσιμο της Northrock Bank της Αγγλίαςκαι κόντεψε να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε μεγαλύτερο κράχ απο εκείνο του 1929, μια βοιδοσχολή που ακόμα στηρίζεται σε αποτυχυμένες οικονομικές θεωρίες τύπου Φρήντμαν και σχολής του Σικάγο? Δεν νομίζω οτι είναι καλύτερο απο τη δική μας ΑΣΟΕΕ...
Γειά στο στόμα σου ! Βέβαια περίμενε να σου την «πέσει» ο Geros καθότι του έθιξες τα «ιερά και τα όσια» ... Milton Friedman , Neoliberalism και λοιπές σαχλαμάρες.