31/07/2009 22:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περιβαλλοντική καταστροφή στην ΑντίπαροΘα επιθυμούσα να σας ενημερώσω για την περιβαλλοντική καταστροφή που συμβαίνει σε μία πανέμορφη θέση του νησιού Αντίπαρος, όπου, αφού αλλοιώθηκε το φυσικό τοπίο από τη λειτουργία παράνομου λατομείου που μόλις πριν από λίγους μήνες έκλεισε, στον ίδιο ακριβώς χώρο στήθηκε τώρα μια νέα παράνομη χωματερή. Ακριβώς δίπλα, χύνονται δε επί έτη τα βοθρολύματα του νησιού σε μια απρόσιτη χαράδρα που καταλήγει στη θάλασσα.

Το θέμα αναδείχθηκε από τα τοπικά ιστολόγια και αρκετά καθυστερημένα από τον τύπο. Φυσικά κάποιοι στρατευμένοι δημοσιογράφοι ούτε καν το ανέφεραν στα έντυπά τους.

Πλήρη ενημέρωση με φωτογραφικό υλικό θα λάβετε από το παρακάτω link:

http://antiparos-blog.blogspot.com/2009/07/blog-post_1925.html

Μόλις το θέμα δημοσιοποιήθηκε "κάποιοι" έσπευσαν να προβούν σε επιτόπια ταφή όλων των ογκωδών αντικειμένων που είχαν απορριφθεί στο χώρο, συμπεριλαμβανομένων ψυγείων, πλυντηρίων, κλπ. Έχει δε ανοιχτεί και νεός χώρος στο σημείο, πιθανότατα για να υποδεχτεί νέα απορρίματα.

Το Link που φανερώνει την "αποκατάσταση" του χώρου είναι εδώ:

http://antiparos-blog.blogspot.com/2009/07/blog-post_31.html

Ελπίζω η προβολή του θέματος να φέρει αποτρεπτικά για τη συνέχεια αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χι avatar
  Χι 01/08/2009 04:51:12

  Περιβαλλοντική καταστροφή στη Σκόπελο (αλλά για διαφορετικό λόγο):

  www.dailymail.co.uk/femail/article-1203536/Mamma-Mia-How-feelgood-movie-2008-ruined-Greek-paradise-island-Skopelos.html

 2. leontas avatar
  leontas 01/08/2009 06:49:36

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ....ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΒΡΩΜΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.....

 3. ataktos avatar
  ataktos 01/08/2009 11:01:59

  • Ένα μικρό μάθημα μαρξιστικής οικονομίας μιας και η καταστροφές αφορούν όλοι την Ελλαδική επικράτεια π.χ.
  Σαμοθράκη ,
  Μ. Παναγία ,
  Στανός ,
  Πτολεμαίδα ,
  Γκιόνα ,
  Κορινθιακό κλπ
  και είναι σε πλήρη αντίθεση με το σχετικό άρθρο 29 του Ελληνικού Συντάγματος και την Οδηγία 34/2004 της Ε.Ε.

  • Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η υψηλή κατανάλωση οφείλεται στο χαμηλό, σχετικά, κατά κεφαλή ΑΕΠ της (14η στο σύνολο των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε.). Οφείλεται, όμως, και στο γεγονός ότι, εδώ και αρκετά χρόνια έχει επικρατήσει στη χώρα μας ένας υπερκαταναλωτισμός, ο οποίος έχει οδηγήσει πολλά νοικοκυριά σε υπερδανεισμό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες. Ο υπερκαταναλωτισμός, εκτός από τα προβλήματα των νοικοκυριών, προκαλεί και πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, όπως, π.χ. την καταστροφή του περιβάλλοντος !!!!!!
  Το υψηλό έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών οφείλεται στη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στη συρρίκνωση της γεωργίας, καθώς και στη αποβιομηχάνιση πολλών περιοχών της χώρας. Τα προβλήματα αυτά έχουν αυξήσει τις εισαγωγές πολλών αγαθών πρώτης ανάγκης, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση του εμπορικού ελλείμματος, το οποίο αποτελεί τον «κορμό» του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα αυτό «τροφοδοτείται» επίσης από τη μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας από το πετρέλαιο και Φ.Α. !!!!!!, εξαιτίας του ότι δεν έχουμε αξιοποιήσει τις πλούσιες ανανεώσιμες πηγές της χώρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.