02/08/2009 00:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περίεργη κηλίδα εμφανίστηκε στην Αφροδίτη.Έντονος προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των αστρονόμων. Αυτό που τους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, είναι μια  περίεργη λευκή κηλίδα που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της στα νέφη του πλανήτη Αφροδίτη. Το διαστημόπλοιο Venus Express της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσε την παρουσία της κηλίδας η οποία είχε αρχικά εντοπιστεί από κάποιον ερασιτέχνη αστρονόμο στις 19 Ιουλίου.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν την κηλίδα να πρωτοεμφανίζεται τέσσερις ημέρες πριν από την πρώτη παρατήρηση της με συνεχείς τάσεις αύξησης του μεγέθους της έκτοτε. Οι επιστήμονες δεν φαίνεται να γνωρίζουν την αιτία της δημιουργίας της παράξενης κηλίδας αλλά εικάζουν ότι ίσως να οφείλεται σε ηφαιστειακή δραστηριότητα στο έδαφος του κοντινού μας πλανήτη. Μια από πολύ παλιά διατυπωμένη θεωρία, θέλει την Αφροδίτη να υφίσταται συνεχείς ηφαιστειακές εκρήξεις και συνακόλουθες εδαφικές ανακατατάξεις. Θα πρέπει όμως να συνέβη μια πάρα πολύ ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη προκειμένου το αποτέλεσμά της να γίνει φανερό τόσο ψηλά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Άλλες εξηγήσεις  για τους λόγους της δημιουργίας της κηλίδας, είναι η πιθανή αλληλεπίδραση φορτισμένων σωματιδίων του ήλιου με την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης ή ακόμη και οι ατμοσφαιρικές της αναταράξεις που ίσως να δημιούργησαν μια μάζα λαμπερής ύλης. Προς το παρόν αναμένουμε για νεότερα στοιχεία.

 BBC

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.