#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/10/2012 22:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πεολειχίας το ανάγνωσμα Β'Δουλειά δεν είχε ο... άγιος ασχολούνταν με την... πεολειχία. Δεν έφτανε η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, εξέδωσε εγκύκλιο για τον κίνδυνο της συγκεκριμένης ερωτικής... συμπεριφοράς, σήμερα αποφάσισε να επανέλθει για το θέμα, προφανώς διότι πικράθηκε που τον χλεύασαν κάποια μέσα ενημέρωσης. Δεν έχει νόημα να γίνει αξιολογική κρίση των κινδύνων ή των... ευεργετημάτων του στοματικού έρωτα. Ελεύθερος είναι ο καθένας να κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι.

Ωστόσο, το να ασχολείται ολόκληρος Μητροπολίτης είτε με το να κάνει μηνύσεις (μαζί με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές) σε ένα θεατρικό έργο είτε με την πεολειχία, τότε έχουμε συνολικό κοινωνικό πρόβλημα. Άραγε ο παναγιότατος Πειραιώς έλυσε τα προβλήματα του ποιμνίου του και αποφάσισε να ασχοληθεί και με τις ερωτικές προτιμήσεις του.

Αν μη τι άλλο, πάντως, απέκτησε ξαφνικά και χιούμορ καθώς το δελτίο τύπου που εξέδωσε τελειώνει ως εξής: «Εύχομαι ειλικρινά ο Θεός να μη «στήση» στις ψυχές Σας την αμαρτία αυτή».

Για όποιος θέλει να διαβάσει ολόκληρη την ανακοίνωση, η οποία θα μπορούσε να ονομαστεί «Προς πεολείχες επιστολής το ανάγνωσμα» ας το κάνει:

«Ανέγνωσα το περιπαικτικό και απαξιωτικό σχόλιό Σας που αφορούσε κείμενό μου, με το οποίο εφιστούσα την προσοχή για τα δεινές επιπτώσεις από την παράχρηση των σωματικών οργάνων.

Προέβαλα έστω και αν δεν συμφωνούσα με την ορολογία δύο δημοσιεύματα της ιατρικής επιστημονικής κοινότητος, που ισχυροποιούσαν την ταπεινή μου πρόταση και θα ήθελα παρ' ότι γνωρίζω ότι μιλάω σε «ώτα μη ακουόντων» να Σας πω με ειλικρινή αγάπη στα πρόσωπά Σας, έστω και αν δεν το πιστεύετε, ότι εκόντες άκοντες είσθε οι μεγαλύτεροι ευεργέτες μου και ότι οι λοιδορίες Σας έστω και αν δεν το αντιλαμβάνεσθε προς καιρόν θα είναι ο μεγαλύτερος δήμιός Σας.

Δεν πρωτοαναφέρθηκα στο θέμα της παράχρησις των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος τώρα. Είναι μόνιμος και συνεχής η αναφορά μου σε αυτό, διότι το ανθρώπινο σώμα συνιστά αναπόσπαστο τμήμα της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, κατά δε την πίστη μας αποτελεί τον «ναόν του Παναγίου Πνεύματος».

Θεωρώ ότι λογικός άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να αποδέχεται ότι η υπερμαθηματική ακρίβεια, λειτουργικότητα και ενοείδεια της βιοχημείας του ανθρωπίνου οργανισμού, που προϋποθέτει αναποδράστως σκέψη, προέρχεται από το τίποτα και τον κανένα, και ειδικότερα η θαυμαστή λειτουργία και αλληλοεπίδραση της υποφύσεως, του υποθαλάμου, των επινεφριδίων και των γεννητικών αδένων δεν μπορεί να είναι προϊόν τύχης η άλογης και ασυνείδητης φυσικής επιλογής. Ως Επίσκοπος δεν είναι δυνατόν να εναντιούμαι στην υγειά σεξουαλικότητα εντός του μεγάλου μυστηρίου του Γάμου αλλά οφείλω σαν ποιμένας να καταδεικνύω τις τραγικές αποκλίσεις από την ανθρώπινη φυσιολογία που αναποδράστως απομειώνουν την αθάνατη ανθρώπινη ψυχή και φυσικά ουδέποτε απομείωσα την αληθή επιστήμη που αποτελεί έργο της θεόσδοτης ανθρώπινης λογικής ιδιότητος της κατ' εικόνα Θεού κτισμένης ανθρώπινης ψυχής αλλά επισημείωσα την φαιδρότητα της ψευδούς επιστήμης που γίνεται όχημα και άθυρμα της αθεϊστικής προπαγάνδας.

Για τις σχετικές μου δηλώσεις (Veto 20/12/2009) τα ομοφυλοφιλικά σωματεία με κατεμήνυσαν για δήθεν προσβολή της τιμής τους και απηλλάγην με την υπ' αριθμ. 455/2011 Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. Θα έπρεπε όμως προτού σύρετε τις «ωραίες» γραμμές Σας να κάνατε μια «βολτούλα» μέχρι το ογκολογικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» που συχνά επισκέπτομαι για να φρίξετε με νέους και νέες που τους αφαιρούν το λάρυγγα, την υπερώα και που έχουν τραχειοστομία αποτελέσματα της άφρονος παραχρήσεως του σώματός των ή να συζητήσετε με ειδικούς ιατρούς για την «αναβίωση» φοβερών αφροδισίων νοσημάτων και τότε ίσως αντιλαμβανόσαστε και την προσωπική Σας ευθύνη σαν διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Ασφαλώς οι άνθρωποι με τις όποιες επιλογές τους και την κατάχρηση της ελευθερίας τους δεν τιμωρούνται από τον Πανάγιο Θεό αλλά από τον υπάρχοντα πνευματικό Νόμο και την ασέβεια στο ιερό πρόσωπό τους. Μήπως δεν γνωρίζετε ότι όλη η πρακτική της ομοφυλοφιλίας ανδρικής και γυναικείας εδράζεται στην παράχρηση των σωματικών οργάνων και ότι νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης «ετοιμάζει» επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών!!! δηλαδή η θεσμοθετημένη πολιτεία νομιμοποιεί «ηθικά» την παράχρηση του ανθρωπίνου σώματος και την ψυχοπαθολογία περί το γενετήσιο ένστικτο και αυτό δεν Σας απασχολεί ενώ αποβαίνει τραγική οδός πόνου και αφόρητης οδύνης για τους συναθρώπους Σας που παγιδεύονται σε μια τέτοια αλλοτρίωση της προσωπικότητός τους.

Εύχομαι ειλικρινά ο Θεός να μη «στήση» στις ψυχές Σας την αμαρτία αυτή».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexios avatar
  Dexios 18/10/2012 22:31:36

  Εκεί στο antinews έχετε βαλθεί να ξεπεράστε και το tvxs και το left.gr πως το βλέπετε;

  • V4Volos avatar
   V4Volos @ Dexios 18/10/2012 23:11:25

   Γιατί ρε φίλε;
   Οι παπάδες και οι δεσποτάδες στο απυρόβλητο είναι;
   Και τι σχέση έχει ο εν λόγω ιερωμένος, με την αγάπη, την ανεκτικότητα, την αλληλεγγύη, τη συμπόνοια, την παρηγοριά, το μεγαλείο ψυχής, την ίδια την Ορθοδοξία εν τέλει;
   Τί σχέση έχουν τύποι σαν τον Πειραιώς, με όλα όσα μάθαμε στα σχολειά μας (του κατηχητικού συμπεριλαμβανομένου) για τα διδάγματα της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού;
   Ως πότε θα επιπλέουν κήρυκες του μίσους, της εμπάθειας και της ανθρώπινης χειραγώγησης, μόνο και μόνο επειδή φορούν ένα ράσο;
   Από πού κι ως πού κάποιοι σαν τον Σεραφείμ, θέλουν να μου επιβάλουν το πώς θα χαίρομαι τον έρωτα με τη σύζυγό μου; Ή μήπως κι αυτό απαγορεύεται;
   Και τέλος: Πότε επιτέλους θα απαλλαγεί η Εκκλησία μας, από εμπόρους, είτε ιδεών (ιδεοληψιών, πιο σωστά) είτε ακόμη και υλικών αγαθών;

   • Dexios avatar
    Dexios @ V4Volos 19/10/2012 00:55:00

    Τα ακούω βερεσέ αυτά περί ανοχής και αγάπης του χριστιανισμού. Σαν τους θολοκουλτουριάρηδες που βρίζουν πρωί μεσημέρι βραδυ την ορθοδοξία, και όταν πρόκειται για τους λαθραίους ανακαλύπτουν την αγάπη του μηνύματος του Χριστού.
    Και επί απελευθερωτικού αγώνος οι ιερείς έσφαζαν τους Τούρκους. Σαν δεν ντρέπονταν να κηρύσσουν το μισος !

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/10/2012 22:47:19

  Παπά δώσε την κορώνα σου σε κανένα σχολείο να βγάλει το πετρέλαιο της χρονιάς και άσε τις πεολειχίες ήσυχες

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Μεγάλες στιγμές 19/10/2012 00:04:14

   Λαϊκισμός. Οι "κορώνες" (επισκοπικές μήτρες) είναι επίχρυσες και δεν κοστίζουν τίποτα.

 3. Factorx avatar
  Factorx 18/10/2012 22:52:30

  Εμείς;;;; Αλλοι ασχολούνται με πεολειχίες

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 18/10/2012 23:15:28

  Η πεολειχία
  Της πεολειχείας
  ....
  Ωωωωω!

  • Πατωματζής avatar
   Πατωματζής @ εναςάσχετος 19/10/2012 01:00:13

   O κ. κ Μητροπολίτης δε θα έχει ακούσει (ίσως και να κατανοήσει) το άσμα του Τάσου Μπουγά.
   Η πράξη αυτή έχει αρκετά θετικά αντίκτυπα:
   1) Θα κόψει ο άνδρας το τσιγάρο.
   2) Άρα θα ζήσει περισσότερο.
   3) Συνεπώς θα κάνει κι οικονομία σε περίοδο κρίσης.
   4) Επομένως θα κάνει περισσότερα χριστιανόπουλα. WOW!

   Άσε λοιπόν Δέσποτα να κάνουν φυσοδουλειές (για μεταφράστε το στην Αγγλική κάτι σε blow + work ROFL δε θυμάμαι καλά) οι Ελληνίδες μας, διότι γεμίσαμε ΟΡΚ και μετά θα μπαίνουν στις εκκλησίες οι κουκουβάγιες!!
   Χριστιανόπουλα να βγαίνουν κι ας μπαίνει όπως μπαίνει ο αποτέτοιος!!

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 18/10/2012 23:54:26

  Θά μποροῦσε,κατά τή γνώμη μου,ὁ Δεσπότης νά ἀρκεστεῖ στό: τά ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας,θάνατος...

 6. DebbyTant avatar
  DebbyTant 19/10/2012 00:45:51

  Να επισημαινει μετ επιτασεως καποιος που εχει θεση καθοδηγητικη στην κοινωνια ειναι επιτρεπτο και καλα κανει ο πειραιως. Να επιβαλλει δεν κανει. Διοτι κανεις δεν σωζεται με το ζορι.

 7. V4Volos avatar
  V4Volos 19/10/2012 03:42:31

  Έσφαζαν οι ιερείς τους Τούρκους, επί απελευθερωτικού αγώνος; Όποιος πολεμάει για τη λευτεριά της πατρίδας του, σφάζει;
  Επίσης, να θυμηθώ όταν πάω στην πατρίδα μου, να ρωτήσω τον σεβάσμιο γέροντα, αν αυτά που μας δίδασκε στο κατηχητικό πριν από 35-40 χρόνια, του τα έλεγαν τίποτε "θολοκουλτουριάρηδες"...

 8. νικος avatar
  νικος 19/10/2012 03:47:23

  Η μητρα του αρχιεπισκοπου κοστιει 150.000 με 200.000 ευρω αναλογως με τα πετραδια που εχει πανω!
  Φανταζεσε ποσα σχολεια θα χανε πετρελαιο?

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ νικος 19/10/2012 16:27:09

   Σιγά μην κοστίζει και 3 δισεκατομμύρια. Να δώσουμε 2-3 στη Μέρκελ να ξεχρεώσουμε! Τα δε πετράδια, είναι συνθετικές ρητίνες (όπως οι χάντρες στο κομπολόι μου).

 9. V4Volos avatar
  V4Volos 19/10/2012 03:47:33

  Και κάτι ακόμη: Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα διεξαγάγει ο άγιος Πειραιώς; Από ποιόν; Από τα δεσμά της... πεολειχίας;

 10. ΚΜ avatar
  ΚΜ 19/10/2012 03:53:19

  Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που, αδιαφορώντας για τις κοσμικές επικρίσεις και περιφρονώντας τους κοσμικούς επαίνους, δεν «στρογγυλεύουν» την αλήθεια.

 11. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 19/10/2012 05:05:40

  +ΕTZAKIOYΛΕΗCΩΝ+ ... βοηθειά μας

 12. Stratis avatar
  Stratis 19/10/2012 05:33:45

  Αυστραλός Ότι επιθυμεί και ότι προσδοκεί ο κάθε ένας έίναι εκείνο που τον ενδιαφέρει και βαυκαλείζεται με τις όποιες αντιδράσεις του κόσμου επάνω στο σχόλιο του ασχέτως θέσως και τίτλου

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/10/2012 07:28:45

  Ε μα, πες το αδελφέ! Ορισμένα ζητήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς βλέπουμε ότι και οι Πατέρες της Εκκλησίας τα καλύπτουν με "αιδήμονα σιωπή". Τώρα, τόσο περιγραφικό και γραφικό λεξιλόγιο, τι λόγο έχει; Και στο κάτω-κάτω, θα έλεγα ότι ούτε τα χριστιανικά ζευγάρια δεν επείσθησαν απόλυτα (για να το διατυπώσω μετριοπαθώς), για να μην πω ότι χασκογέλασαν πονηρά....
  Ο Σεραφείμ καλό είναι να μάθει ότι "ουκ εν τω πολλώ το ευ".
  Και θα ρισκάρω να πω κάτι ακόμα: Βλέπω ότι, κατά κανόνα, οι ιεράρχες που γνωρίζουν πότε και πώς θα μιλήσουν είναι αυτοί που ως πρεσβύτεροι είχαν ασκήσει πολύ το λειτούργημα του πνευματικού, αλλά και το ασκούν και ως επίσκοποι. Και δεν εννοώ να του ασκούσαν σε ένα κλειστό κύκλο, αλλά γενικά δέχονταν πολύ κόσμο για εξομολόγηση. Θα αναφέρω ως ένα καλό παράδειγμα τον Εδέσσης Ιωήλ, που εξακολουθεί και τώρα, ως επίσκοπος, να δέχεται απλό κόσμο προς εξομολόγηση.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΒΙΣ 19/10/2012 13:47:30

   Mπράβο ΒΙΣ,συμφωνῶ καί νά προσθέσω καί τόν Μεσογαίας Νικόλαο.Ἐξομολογοῦνται σ'αὐτόν οἰκογενειακοί μας φίλοι καί,μοῦ λένε,ἐξομολογεῖ σάν ἀπλός παπᾶς.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Κυθήριος 19/10/2012 19:49:19

    Οι κάτοικοι Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Κυθήριε, είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον Ιεράρχη μας κ. Νικόλαο. Σφίζουν οι εκκλησίες από νεολαία που διψά για τον μεστό, σύγχρονο λόγο του. Η συνέντευξη του κ. Νικολάου στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των Μεσογείων και Λαυρεωτικής, στις 11 Σεπτεμβρίου 2012. http://bit.ly/QBRbFp

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ η Dimi 19/10/2012 22:23:28

     Καλησπέρα Dimi εὐχαριστοῦμε γιά τήν συνέντευξη,ἔχω διαβάσει ἀρκετά βιβλία τοῦ Δεσπότη σας,τό ἕνα καλύτερο ἀπό τ' ἄλλο.Ἐκεῖνο δέ πού μέ ἔχει ἰδιαίτερα ἐντυπωσιάσει εἶναι τό ''Ἐκεῖ πού δέν φαίνεται ὁ Θεός''.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Κυθήριος 20/10/2012 00:45:15

      Eτσι όπως τα λές, είναι Κυθήριε.
      ..“Είναι κρίμα σε εποχή ενδημούσης πνευματικής υπογλυκαιμίας να στερηθούμε και τις τελευταίες καραμέλες. Kαιρός να βελτιώσουμε τα θρησκευτικά, όχι να τα στερηθούμε" .. “Τα ψηλά βουνά έχουν και βαθιές χαράδρες. Έτσι είναι και ο λαός μας. Σπάνιες αρετές και μεγάλα ελαττώματα. Καιρός να ανανήψουμε. Καιρός να λειτουργήσουμε με βάση τα χαρίσματά μας. Πρέπει να ξεκινήσουμε ζωντανεύοντας την εθνική μας υπερηφάνεια. Και παντρεύοντάς την με την ελευθερία και την εξυπνάδα μας. Δεν επιτρέπεται να μην είμαστε η καλύτερη χώρα στον κόσμο.”
      Aπλά, Εξαίσιο !

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ η Dimi 20/10/2012 12:02:05

      Mπράβο!!!

 14. tarzan avatar
  tarzan 19/10/2012 07:34:41

  "ου πεολειχείσεις " λοιπον ....

 15. ΒLACKQUEEN avatar
  ΒLACKQUEEN 19/10/2012 08:20:30

  Eμένα ο Πειραιώς γενικά μου είναι πολύ συμπαθής γιατί είναι άμεσος, τολμηρός και γενναίος. Παρά τις λεκτικές...ακροβασίες του λοιπόν (αναπόφευκτες μιας και είναι εκφραστής ενός δόγματος), έχει πολύ μεγάλο δίκιο όσον αφορά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του στοματικού καρκίνου, που οφείλονται ΚΑΙ στην ανεξέλεγκτη υπερπροσφορά και την αχαλίνωτη έκφραση λατρείας :-), όταν αυτή εκδηλώνεται αφειδώς, γενικώς και αδιακρίτως : '' Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για καρκίνο του φάρυγγα στους άνδρες λόγω στοματικού σεξ, από ότι λόγω του καπνίσματος, εκτιμά τώρα νέα αμερικανική μελέτη.
  Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο εξέτασαν δείγματα 271 καρκινικών όγκων που συνέλεξαν μέσα σε διάστημα 20 ετών. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) εκτινάσσονταν στο 72%.
  Όπως προβλέπουν οι επιστήμονες με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Clinical Oncology», μέχρι το 2020 οι καρκινικοί όγκοι που σχετίζονται με τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό – οι οποίοι φάνηκε ότι εμφανίζονται συχνότερα στους άνδρες – θα εμφανίζονται συχνότερα και από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που επίσης οφείλεται στον HPV. ''
  ** 1) Δεν είναι καταδικαστέο o Μητροπολίτης Πειραιά να εφιστά την προσοχή των ανθρώπων έναντι υπαρκτών και αντικειμενικών κινδύνων για την υγεία τους. Υποχρέωσή του είναι. 2) Δε γίνεται να μη μιλά για ''παράχρηση των σωματικών οργάνων'', μιας και το δόγμα που εκφράζει δεν αποδέχεται την ομοφυλοφυλία 3) Ας μην ξεχνάμε οτι η ερωτική επαφή των ανθρώπων για την εκκλησία, αποτελεί απλά τη μέθοδο που οδηγεί στη διαιώνιση του είδους.

  Όσον αφορά δε το οτι το σώμα μας αποτελεί το ναό όπου κατοικεί η ψυχή μας και ως εκ τούτου (όσοι το αντιλαμβανόμαστε ομοίως), δεν είναι δυνατόν να το προσβάλουμε καταντώντας το βρώμικο δημόσιο παζάρι, μάλλον υποστηρίζει το αυτονόητο. Δικαίωμα βέβαια του καθενός, είναι να σέβεται ή όχι τον εαυτό του τόσο, όσο ο ίδιος κρίνει πως του αξίζει.

  • V4Volos avatar
   V4Volos @ ΒLACKQUEEN 19/10/2012 10:20:07

   Με όλο το σεβασμό,
   αν "η ερωτική επαφή των ανθρώπων", κατά την Εκκλησία, αποτελούσε "απλά τη μέθοδο που οδηγεί στη διαιώνιση του είδους", τότε κάθε σεξουαλική επαφή, πλην εκείνων που θα αποσκοπούσαν αποκλειστικώς στην τεκνοποιΐα, και μάλιστα μεταξύ νομίμων συζύγων και μόνον, θα ήταν καταδικαστέα. Αλλά, ξέρουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει. Κι όσοι ιερωμένοι το ισχυρίζονται, δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις ζωές μας, κατά παρέκκλιση της αποστολής τους.
   Κατά καιρούς, διάφορες "νέες έρευνες", αμερικανικές, ρωσικές, καναδικές, αυστραλιανές, ευρωπαϊκές, έχουν αποφανθεί περί πλείστων όσων κινδύνων για την υγεία μας, από την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, την εκπομπή καυσαερίων, τη μόλυνση των θαλασσών, το άγχος και το στρες που προκαλεί η έλλειψη ερωτικού συντρόφου, την κατάθλιψη που προκαλεί η ανεργία, την αλόγιστη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων, την ακτινοβολία των κινητών, τις πολλές ώρες που περνάμε μπροστά στο PC μας, κ.ο.κ. Να αναμένουμε και αντίστοιχα κηρύγματα; Δεν το πιθανολογώ.
   Ασφαλώς και είναι θεμιτή κάθε παραίνεση να μην καθιστούμε το σώμα μας "βρώμικο δημόσιο παζάρι". Αλλά και τα συνεχή "απαγορεύεται", τα αντίθετα αποτελέσματα επιφέρουν. Οι συγκρίσεις με το "ελάτε όπως είστε" του μακαριστού Χριστόδουλου, είναι καταλυτικές.
   Επιπλέον: Δεν είχε καμία δουλειά ο άγιος Πειραιώς να καταθέσει μήνυση εναντίον των συντελεστών της πασίγνωστης (φευ) θεατρικής παράστασης, ομού μετά πολιτικών προσώπων. Και μάλιστα προσώπων που (εκτός από τον αμφίβολο προσανατολισμό τους, σχετικά με τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία) εκφράζουν ωμά και απροσχημάτιστα τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.
   Ο Ιησούς, με τους δύσπιστους ήταν γλυκύς, διαλλακτικός και πειστικός. Με τους υβριστές του, απλώς περιφρονητικός. Διώκτης μόνο σε μία περίπτωση υπήρξε, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουμε μάθει στα σχολειά μας: Όταν κάποιοι μετέτρεψαν τον οίκο του Πατρός του σε οίκο εμπορίου (και... ανοχής).

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ V4Volos 19/10/2012 13:25:31

    1) '' τότε κάθε σεξουαλική επαφή, πλην εκείνων που θα αποσκοπούσαν αποκλειστικώς στην τεκνοποιΐα, και μάλιστα μεταξύ νομίμων συζύγων και μόνον, θα ήταν καταδικαστέα. '' Ε, κι εσείς....καταδικαστέα δεν λένε οτι είναι, πλήν όμως δεν εξυπηρετεί και κάποιον ...σοβαρό σκοπό, πέραν της αμοιβαίας ευχαρίστησης !!! Γι αυτό λοιπόν, με μέτρο και φειδώ. Αν ενδιαφέρεστε να ακολουθείτε βέβαια τους ''νόμους'' κατά ...γράμμα, ώστε να μην καείτε σε άλλη κόλαση, πέρα από αυτή που σήμερα ήδη καίγεστε :-)
    2) '' Οι συγκρίσεις με το “ελάτε όπως είστε” του μακαριστού Χριστόδουλου, είναι καταλυτικές.'' Γιατί λέει πουθενά ο άνθρωπος, αν δεν τηρείτε την υπόδειξή μου, μην έρχεστε όπως ...είστε;;; Μπα σε καλό σας.... Μήπως υπάρχει τρόπος δηλαδή να σας τσεκάρει;;; Μιά σύσταση κάνει.
    3) '' Δεν είχε καμία δουλειά ο άγιος Πειραιώς να καταθέσει μήνυση εναντίον των συντελεστών της πασίγνωστης (φευ) θεατρικής παράστασης...'' = ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ :-) (αλλά ούτε και ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ) κύριε.
    Κακά τα ψέματα αγαπητέ. Οι θρησκείες, μη ανεχόμενες τον έρωτα και μη δυνάμενες να τον ελέγξουν αποτελεσματικά, προσπάθησαν να τον... απολυμάνουν επιβάλλοντας το γάμο...... Τα υπόλοιπα, ήρθανε μόνα τους.

 16. m.s avatar
  m.s 19/10/2012 08:54:16

  Στην ταινία '' ανάλυσε το" ήταν φανταστικός ο διάλογος του Μπίλι Κρύσταλ (ψυχολόγος) με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο (μαφιόζος).
  Ψ : γιατί πας με πόρνες;
  Μ: για να κάνω όσα δε μπορώ με τη γυναίκα μου...
  Ψ: και γιατί δεν τα κάνεις με τη γυναίκα σου;
  Μ: είσαι τρελός... να μου κάνει ...."αυτό'' και μετά να πάει να φιλήσει τα παιδιά για καληνύχτα!!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ m.s 19/10/2012 09:39:11

   Σε μία παλιότερη ταινία του Γούντυ Άλλεν (δεν θυμάμαι τον τίτλο, σατίριζε το Χόλυγουντ πάντως και έπαιζε και ο Λεονάρντο Ντικάπριο, που είχε αυτοσαρκαστικό ρόλο) είχε μία ξεκαρδιστική σκηνή: Μία κυρία της καλής κοινωνίας, που της ζητούσε ο άντρας της να της κάνει το "περί ου ο λόγος", επειδή δεν τα κατάφερνε καλά, πηγαίνει σε μία πόρνη πολυτελείας που της συστήνουν, για να της δείξει.
   "Είναι απλό, της λέει η πόρνη, θα σου δείξω με μία μπανάνα πώς να το κάνεις". Παίρνει λοιπόν τη μπανάνα, την ξεφλουδίζει και αρχίζει την επίδειξη. Η άλλη παρακολουθεί. Ξαφνικά, της χώνεται της "δασκάλας" η μπανάνα στον λαιμό καιαρχίζει να παθαίνει ασφυξία και να πνίγεται, οπότε πετάγεται η άλλη (η "μαθητευόμενη") έντρομη και προσπαθεί να τη σώσει. Εκεί τελειώνει και η σκηνή.

 17. Δρυς avatar
  Δρυς 19/10/2012 11:28:58

  Ας γραφτεί επιτέλους μια ιστορία της Εκκλησίας στην Ελλάδα, να φανούν αλήθειες που πραγματικά πονάνε. Εδώ έχουμε σύνταγμα, κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία, και από την άλλη ταλιμπανίζουμε. Ο άνθρωπος έχει χάσει την έννοια του μέτρου και σαν "ποιμένας" μας βλέπει όλους πνευματικά "μπε-μπε".

 18. alex23 avatar
  alex23 19/10/2012 12:56:55

  παντως την ιδια ωρα που ο μητροπολιτης πειραιως διαλεγει να απασχολησει την δημοσιοτητα ειτε με τετοια θεματα, ειτε με νομιμοποιηση αιρετικων ομαδων οπως της χα (ο ρατσισμος για την εκκλησια υπαγεται στις αιρεσεις), ο σιατιστης που τολμησε να μιλησει με την φωνη της λογικης της πιστης του, δεχεται απειλες..

 19. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 19/10/2012 22:10:31

  Πράγματι, ο Σισανίου και Σιατίστης απέδωσε τα του καίσαρος τω καίσαρι, με τον απλό και συνετό του λόγο. Ύπάρχει κι αυτός, αλλά υπάρχουν και οι Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Αιγιαλείας-Καλαβρύτων. Συγκρίνετε.
  Αυτόν που θεωρείς ως βλάσφημο, δεν τον διώκεις και δη "χρυσαυγίτικα", αλλά τον περιφρονείς.
  Αλλοιώς, κινδυνεύεις να γίνεις "χριστιανοταλιμπάν" και από την άλλη τον διαφημίζεις χωρίς να υποβάλλεται σε τέτοιο κόστος.
  Υ.Γ. Υπάρχει και ένα ζήτημα, γιατί σε τέτοιες εποχές να γυρίζονται ταινίες (περίπτωση Μωάμεθ) ή να ανεβαίνουν παραστάσεις (περίπτωση Ιησού) που προκαλούν τους φανατικούς. Δεν υπάρχουν σοβαρότερα ή πιο ουσιαστικά πράγματα να καταπιαστούν; Και αυτά χωρίς να τίθενται όρια στην πνευματική ή καλλιτεχνική δημιουργία. Πρόκειται όμως στις περιπτώσεις αυτές (ειδικά της ταινίας για τον Μωάμεθ) για απλά τέτοια δημιουργήματα ή μήπως άλλες είναι οι στοχεύσεις;

 20. Αλμωπιευς avatar
  Αλμωπιευς 20/10/2012 10:41:34

  Διορθωσατε. Πεολειξια και οχι πεολειχια οπως και αιδοιολειξια .

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Αλμωπιευς 20/10/2012 12:21:24

   Καλά δεν μπορούσε να κάνει τις διορθώσεις ο δεσπότης? Μορφωμένος άνθρωπος είναι, ξέρει την ορολογία.
   Μας αφήνει στα σκοτάδια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.