#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/03/2011 15:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραλίγο να βλέπαμε και γυναίκα στο Άγιο Όρος !
Κι όμως συνέβη…

Έως που φαντάζεστε ότι θα μπορούσε να φτάσει το φαινόμενο της μπαχαλοποίησης;

Πως αλλιώς δηλαδή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι στους διορισμούς ιατρών, θα τοποθετούσαν στο αγροτικό ιατρείο του Αγίου όρους ΓΥΝΑΙΚΑ;

Ναι, ακριβώς έτσι έγινε!

Όπως ήταν φυσικό, όταν πρώτα συνήλθε από το «σοκ», ο Διοικητής του Αγίου Όρους, (υπεν)θύμισε στο Υπουργείο το ιδιότυπο καθεστώς στην… «περιοχή» και ο διορισμός δεν έγινε.

(Ούτε άνδρας ιατρός πήγε διότι είχαν εν τω μεταξύ ανακοινωθεί και καταληφθεί οι θέσεις…)!

Το αποκάλυψε ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης στη Βουλή, θέλοντας αφενός να αναδείξει το πρόβλημα και αφετέρου να καταδείξει την ανάγκη αναδιάρθρωσης του συστήματος Υγείας…

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν…

ΥΓ. Οι πληροφορίες που θέλουν τη γιατρίνα να έβαλε μουστάκι, να κουρεύτηκε όπως στην Ελληνική ταινία η Βουγιουκλάκη διαψεύδονται ως ανακριβείς…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αχ κουλα!! avatar
  αχ κουλα!! 10/03/2011 12:21:46

  τη Μαλιτσια εστειλαν!!!!!!!

 2. Κάποιος avatar
  Κάποιος 10/03/2011 12:27:44

  Σιγά να μην στάξει η ουρά του γαιδάρου και πατήσει γυναικείο πόδι στο Αγιον Ορος και μολυνθεί το ιερό χώμα ή σκανδαλιστούν οι αθώοι καλόγεροι, που ούτε που σκέφτονται τέτοια πράγματα.

  Κατά τ΄άλλα βγαίνουν κάποιες θρήσκες ελληνίδες και κατηγορούν τις μουσουλμάνες με τις μαντήλες ως οπισθοδρομικές.
  Την θρησκεία τους που θεωρεί την γυναίκα υπεύθυνη για το προπατορικό αμάρτημα, τα γυναικεία σώματα ακάθαρτα και τους απαγορεύει να εισέρχονται στο ιερό,να χειροτονούνται, να μεταλαμβάνουν όταν έχουν έμμηνα, ή να πατούν το ποδι τους σε συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας δεν τους ενοχλεί.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κάποιος 10/03/2011 12:41:05

   Γεια σου Αμπντούλ με τα ωραία σου!

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ Κάποιος 10/03/2011 14:26:43

   Την θρησκεία τους που θεωρεί την γυναίκα υπεύθυνη για το προπατορικό αμάρτημα, τα γυναικεία σώματα ακάθαρτα και τους απαγορεύει να εισέρχονται στο ιερό,να χειροτονούνται, να μεταλαμβάνουν όταν έχουν έμμηνα, ή να πατούν το ποδι τους σε συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας δεν τους ενοχλεί.


   Πέρα από ότι έχεις προσθέσεις και πολλές σαχλαμάρες ―αμερικανιές που βρήκες στην παλαιά διαθήκη και νομίζεις ότι ισχύουν και στα καθ' ημάς―, θρησκεία είναι και αυτά πρεσβεύει.

   Δεν είναι ούτε συνοικιακός όμιλος, ούτε φένγκ σούι να το φέρεις στα μέτρα σου επειδή δεν σου αρέσε το τάδε ή το δείνα. Δεν αποφασίζεις εσύ γι' αυτά, αποφασίζει το εκκλησιαστικό σώμα και ο χρόνος, δηλαδή η παράδοση. Και η παράδοση καλώς ή κακώς αυτά αποφάσισε.

   Και πολλά άλλα βέβαια, που ούτε τα ψυλλιάζεται ο αντικληρικαλισμός επιπέδου δεκαπεντάχρονου...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Λάμπρος 10/03/2011 18:55:40

    Ας διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος, ώστε να μην πληρώνουμε νταβατζηλίκι εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως στους δημόσιους υπαλλήλους κληρικούς για να παριστάνουν τους εκπροσώπους του θεού επί της γης και ας κάνουν ότι θέλουν στις εκκλησίες τους και στις μονές τους.
    Το Αγιον Όρος πάντως είναι τμήμα του ελληνικού εδάφους και κακώς απαγορεύεται στις ελληνίδες να το προσεγγίζουν.
    Μέσα στα μοναστήρια τους ας κάνουν ότι γουστάρουν, στα δάση και στις παραλίες με ποιο δικαίωμα καθορίζουν ποιος θα μπαίνει και ποιος θα βγαίνει ;
    Μόνο κάτι αυτοκρατορικά χρυσόβουλα και σουλτανικά φιρμάνια ξέρουν να ανεμίζουν για να κατοχυρώνουν τίτλους ιδιοκτησίας που υφάρπαξαν με παραμύθια για παραδείσους και συγχωρέσεις από αφελείς γέροντες και γραίες ή από διαπλεκόμενα με αυτοκράτορες, σουλτάνους κτλ.


    Επίσης μυαλό δεκαπεντάχρονου και παρακάτω έχουν όσοι πιστεύουν ότι μια γυναίκα μένει έγκυος από τον θεό μυρίζοντας τον κρίνο, ότι το νερό γίνεται κρασί, και ότι τα ψάρια πολλαπλασιάζονται μέσα σε καλάθια.
    Πιο αναληθοφανή και από το μύθο του Αι Βασίλη με το ιπτάμενο έλκηθρο που μοιράζει δώρα από τον Β.Πόλο είναι τα παραμύθια της Βίβλου.

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ Κάποιος 10/03/2011 21:09:45

     Μάλλον θές να χτίσεις ξενοδοχειακή μονάδα. Μη γλείφεσαι, κι άλλοι με τέτοια σχέδια προσπάθησαν πριν από σένα, επειδή τάχα νοιάζονταν για τα δικαιώματα των γυναικών και διάφορα άλλα...

     • ΕΛΛΗΝ avatar
      ΕΛΛΗΝ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 11/03/2011 01:24:37

      Μάλλον πλησιάζεις την Αλήθεια

      Μόνο που επειδή δεν μπορεί να το κάνει ΄΄κάποιος'' μονος του πιθανόν εκφράζει απόψεις άλλων ( Ευαγγελιστών - Μαρτύρων ....)

      Παραθέτοντας αποσπάσματα απο τα φυλλάδια που τους διανέμουν.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ Κάποιος 10/03/2011 22:58:13

   Kάποιε γνωρίζεις άραγε πως το Άγιο Όρος υπήρξε προ χριστιανισμού άβατο για τους άνδρες; όχι φυσικά. γιατί να το γνωρίζεις...
   μας φτιάξατε και γιορτές να γιορτάζουμε, μας υπερασπίζεστε κραταιοί ιππότες να αγιοοριτίσουμε επιτέλους, αφού άλλες αγωνίες δεν έχουμε! μα θα πάθουμε τίποτα από την τόση υπεράσπιση οι έρμες οι ανυπεράσπιστες!

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 10/03/2011 12:32:33

  Κάποιε, είσαι μεγάλο τρολ τελικά.

  Οι γυναίκες με έμμηνο ρύση ΜΠΟΡΟΥΝ να εκκλησιάζονται και να μετέχουν των μυστηρίων χωρίς περιορισμό.

  Η δε είσοδός τους στο Άγιο Όρος απαγορεύεται όπως απαγορεύεται η είσοδος ανδρών στα γυναικεία μοναστήρια. ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Όρος είναι χώρος μοναχικού βίου, ακόμη και οι εξοχές εκτός των μοναστηριών.

  Πολλή χολή βρε παιδί μου, να πας να κοιταχτείς σε κάνα γιατρό.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Στέργιος 10/03/2011 13:32:56

   "Από την Παλαιά Διαθήκη ακόμα, ο Νόμος του Θεού ορίζει σαφώς ότι «η γυναίκα είναι ακάθαρτη κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης της» Τα αντικείμενα και οι άνθρωποι που άγγιζε εκείνη θεωρούνταν επίσης ακάθαρτα. (Λευιτικό , Κεφάλαιο 15, Εδάφιο 19-33).
   Στην μετά Χριστόν εποχή, ο Διονύσιος, Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας στον 2ο Κανόνα του συμφωνεί πως:
   «Δεν επιτρέπεται μία γυναίκα να εισέρχεται στην Εκκλησία και ούτε να αγγίζει τίποτα από τα Άγια, κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης της. Η αιμορροούσα μπορεί να πηγαίνει ως τον Πρόναο της Εκκλησίας και να προσεύχεται, όπως η γυναίκα που είχε ρεύση αίματος, τόλμησε να αγγίξει μόνο το κάτω μέρος του ρούχου του Χριστού για να γιατρευτεί».
   Το ίδιο ακριβώς διδάσκει και στον 17ο Κανόνα του ο Ιωάννης ο Νηστευτής, όπως επίσης και ο Τιμόθεος ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας. Οι αναφορές συνεχίζονται στο «Ιερό Πηδάλιο», όπου βρίσκονται όλοι οι κανόνες της χριστιανικής εκκλησίας. Η έμμηνος ρύση αναφέρεται ως «καταμήνια» (επειδή συμβαίνει μία φορά περίπου κατά τη διάρκεια του μήνα).
   Ένας από τους μεγαλύτερους θεολόγους του 20ου αιώνα, ο Δημήτριος Παναγόπουλος, ανέφερε σχετικά:
   «Τις ημέρες αυτές η γυναίκα είναι ακάθαρτη, είτε θέλει να το καταλάβει είτε όχι. Ούτε και οι Καλόγριες δεν κάνει τότε να μπαίνουν μέσα στην Εκκλησία, όλες έξω πρέπει να είναι. Ο Άγιος Νεκτάριος, όταν Μοναχές ή απλές κυρίες πήγαιναν να του φιλήσουν το χέρι ενώ ήταν αδιάθετες, έκανε πίσω το χέρι του για να τους δείξει ότι πρέπει να προσέχουν αυτές τις ημέρες»."


   ΣΗΜ:Ο τρόπος που απευθύνεσαι στον συνομιλητή σου είναι ανεδέστατος και απρεπής.
   Θα αποφύγω να απαντήσω στο "χριστιανικό στυλ" διαλόγου που έχεις επιλέξει.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Κάποιος 10/03/2011 16:58:49

    Κάποιε, τι έγινε;
    Σού'φαγε τη γκόμενα κάνας διάκος;

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Στέργιος 10/03/2011 18:39:15

     Πάνε και με γυναίκες αυτοί ;

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/03/2011 12:39:47

  Μήπώς η θέση ήταν για εκείνη η τέως ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, η οξυζενέ ξανθιά (bottle blonde) μεγαλοκυρία Βορείων Προαστίων, Άννα Καραμάνου; Κάτι σαν τη Μανδάμ Ραγκουσο-Νταλάρα, με άλλη coupe. Αυτή είχε λυσσάξει να καταργηθεί το άβατο. Μπορεί να δήλωσε γιατρός.
  Τι να γίνεται αυτή η ψυχή; Πού χάθηκε τέτοια υπερδραστήρια ευρωβουλευτίνα; Σε καμία φιλανθρωπική οργάνωση στην Αφρική μήπως, να ξοδέψει και λίγα από τα ευρά της;

 5. irida avatar
  irida 10/03/2011 12:49:04

  Δηλαδή άμα βλέπατε γυναίκα στο Άγιο Όρος τι θα συνέβαινε δηλαδή; Θα μόλυνε το..περιβάλλον!! Ήμαρτον!!

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ irida 10/03/2011 13:46:35

   Ίριδα, το ζήτημα είναι στην κρατική πολιτική, πόσο λογαριάζουν κάποια πράγματα πριν τα κάνουν. Να το πάρουμε αντίστροφα. Και στη Σαουδική Αραβία επιτρέπεται να στείλουμε γυναίκα πρέσβειρα, το θέμα είναι αν θα εκτιμούσαν τέτοια - απόλυτα σωστή από άλλη άποψη - κίνηση στην ντόπια ηγεσία ως κίνηση φιλίας και σεβασμού από εμάς προς αυτούς. Αν συνέβαινε κάτι τέτοια μπορεί να υπονόμευε το λόγο για τον οποίο πήγε, τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο κρατών, όπως φιλτράρεται και από τις ευαισθησίες των κατά τόπο λαών και ηγεσιών τους. Ας μην παριστάνουμε ότι ο κόσμος όλος πρέπει να ισοπεδωθεί επειδή εμείς έχουμε τη "σωστή" οπτική.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ΝΙΚΟΛΑΣ 10/03/2011 13:51:45

    Κράτος εν κράτει δηλαδή το Αγιον Ορος, των Ψυχάρηδων,των Εφραίμ, των Ρουσσόπουλων και σια.

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ Κάποιος 10/03/2011 14:13:25

     Το ακριβώς αντίθετο. Ψυχάρηδες, Ρουσόπουλοι και άλλοι μεγαλόσχημοι είναι οι ξένοι που βάλαν πόδι στο Άγιον Όρος.

     • irida avatar
      irida @ ΝΙΚΟΛΑΣ 10/03/2011 14:19:52

      Αφού τους ανοίξανε τις πόρτες διάπλατα εκείνοιπου θα πρεπε να τις κρατάνε κλειστές!! Δεν τις παραβίασαν καθόλου!

     • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
      ΝΙΚΟΛΑΣ @ irida 10/03/2011 14:33:11

      Εκτός θέματος! Αλλά γι' αυτό που λές δε νομίζω, ειδικά με τον Ψυχάρη. Η στάση γενικά των πολιτικών και άλλων ταγών είναι να παρεμβαίνουν όπου μπορούν. Βέβαια για μεγάλα κόλπα it takes two to tango. Μόνο που τότε και όποιος είναι από μέσα και συμβιβάζεται, ουσιαστικά είναι εκτός πνεύματος Αγίου Όρους και θα έπρεπε να φύγει, να αφήνει τους υπόλοιπους ήσυχους στο σκοπό για τον οποίο πήγαν εκεί. Τώρα βέβαια αν θες να μου λες, φταίνε οι από μέσα, μου τα αρχίζεις όπως το ανέκδοτο του Παγκάλου "μαζί τα φάγαμε" ή το μαστίγωμα που μας ρίχνουν οι ξένοι φίλοι μας με το ΔΝΤ που μας λένε "σκάστε βρωμόπαιδα, εσείς φταίτε για το χάλι σας, φάτε καρπαζιές και να λέτε ότι σας αρέσει". Θέμα οπτικής ίσως.

      Εν τέλει, το θέμα είναι πως πήγε να γίνει μια γκάφα, και απεφεύχθη - και ορθά.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ irida 10/03/2011 13:47:23

   Με δυο λόγια, καλό είναι να αποφεύγονται οι γκάφες!

 6. Orestios avatar
  Orestios 10/03/2011 13:59:01

  Γκάφα ολκής.

 7. Dora avatar
  Dora 10/03/2011 14:00:34

  Δεν συμβαινει αυτη η τοποθετηση να βρισκει συμφωνο ΟΛΟΝ τον χριστιανισμο.
  Η ορθοδοξια τηρει της θεσεις των Πατερων και η καθολικη εκκλησια ενα μερος αυτων.
  Στις προτεσταντικες εκκλησιες υπαρχουν γυναικες ιερεις.

  Αυτοι οι τελευταιοι(οι προτεσταντες) πιστευουν οτι ολ'αυτα που γραφονται στην Αγια Γραφη για την θεση των γυναικων στην εκκλησια,ειχε να κανει με τις συνηθειες και τα ηθη και εθιμα εκεινης της εποχης.
  Υπαρχουν διαχρονικοι κανονες ηθικης ζωης ,αλλα υπαρχουν και κανονες οι οποιοι εχουν σχεση με την εποχη κατα την οποια αυτοι διαμορφωθηκαν.

  Τωρα η συγκριση με τις μουσουλμανες ειναι τοσο ατυχης οσο (πολυ φοβαμαι) και εμπαθης με την φανατικη διαθεση να κατεβασουμε το επιπεδο του χριστιανισμου στο επιπεδο του ισλαμ,οπως ειναι κι ο στοχος του συγκριτισμου εδω.
  Η θεση της γυναικας τοσο νομικα οσο και ηθικα στον χριστιανισμο ειναι καθαρα ισοτιμη με αυτην του αντρα,εκτος απ' τα τελετουργικα της εκκλησιας.
  Στο ισλαμ η θεση της γυναικας ειναι ανυπαρκτη.Εξυπηρετει μονο την αναπαραγωγη και την σεξουαλικη χρηση καθαρα,χωρις να λαμβανεται υποψιν η ελευθερη διαθεση της.Στο δε οικογενειακο δικαιο της σαρια ολα ειναι υπρ του αντρα.

  Εγω ως ορθοδοξη,αν θελω να αλλαξω ομολογια χριστιανικη η να γινω αθεη η δεν ξερω τι αλλο,δεν υφισταμαι καμμια συνεπεια,ουτε απ' το σπιτι μου ουτε απ' την πολιτεια.
  Η μουσουλμανα(η ο μουσουλμανος) ομως που θα διαμαρτυρηθει,θα πρεπει να κρυβεται σε ολη της την ζωη για να μην την σκοτωσουν κατα την διαταγη του κορανιου.
  Εγω εχω ελευθερη επιλογη σε ολα,η μουσουλμανα ΠΟΤΕ.

 8. irida avatar
  irida 10/03/2011 14:30:22

  Dora, η θέση της γυναίκας όπως λες νομικά μπορεί να ναι κατοχυρωμένη. Στην πραγματικότητα όμως πολλές φορές οι "χριστιανοί" διαστρέφουν και αποκωδικοποιούν λάθος διάφορα χωρία με αποτέλεσμα να μειώνουν τη θέση της γυναικας. Μπορώ να σου παραθέσω ατελείωτα και βιβλία και ομιλίες κι ένα σωρό άλλα που προσωπικά με εξοργίζουν!! Από περιστστικά δε να σου διηγηθώ διάφορα και προσωπικά κι άλλων. Κακά τα ψέματα η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί το χριστιανικό μήνυμα για τη γυναίκα και να της δώσει τη σωστή ισότιμη θέση. Δεν ξέρω πότε μπήκες στην εκκλησία αλλά εγώ τη γνωρίζω από τα νιάτα νιάτα μου..Ξέρω πολλά πάνω σε αυτά,ευτυχώς όμως γνώρισα τους καλύτερους και τους πιο ακομπλεξάριστους στον εκκλησιαστικό χώρο. Διαφορετικά δεν θα στεκόμουνα ούτε λεπτό εκεί. Σε διαβεβαιώ. Αν πας στο Έσσεξ στη Αγγλία θα δεις πολλα πράγματα σε αυτό το χώρο που θα σε εντυπωσιάσουνε. Το κυριότερο για μένα δεν θα σεκρίνουν γι αυτό που είσαι, ο,τι κι αν είσαι, καλό ή άσχημο και θα νιώσεις την παγκοσμιότητα του χριστιανισμού και την υπέρβαση των εθνών κάτω από το χριστιανικό πνεύμα. Υπέρβαση ναι όχι μηδενισμός ούτε συγκριτισμός. Θα πας και τα ξαναλέμε, καλά να μαστε, από δω, Γνωρίζω το χώρο καλά κι έχω φίλους που εγκαταβιώνουν εκεί. Όπως και να χει η γυναίκα και στη χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία έχει κακοποιηθεί πολλές φορές΄όχι από το Χριστό αλλά από τους "χριστιανούς"(και τις χριστιανές επίσης και μην παραξενεύει αυτό).

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ irida 10/03/2011 14:38:40

   Βρέ Ίριδα, χίλια δίκια αν έχεις, γιατί τότε πρέπει ντε και σώνει να πάει η γιατρίνα στο συγκεκριμένο πόστο; Όσο αληθεύουν όσα γράφεις, θα έπρεπε να υποστηρίζεις ότι καλά δεν πήγε, για άλλους λόγους βέβαια.

   Για το Έσσεξ που λές, έχω κι εγώ ακούσει πολύ καλά λόγια.
   Δες και το σχετικό βίντεο από μια μοναδική περίπτωση στην Ινδία, ένα ορφανοτροφείο που έχω επισκεφτεί και πιστοποιώ ότι γίνεται θαυμάσιο έργο
   http://www.theluckygirlsmovie.com/

   στο λινκ film

   • irida avatar
    irida @ ΝΙΚΟΛΑΣ 10/03/2011 14:53:47

    Νικόλα, σέβομαι τις επιλογές του οποιουδήποτε. Και των καλογήρων που αποφασίζουν να μονάσουν και να απομακρύνουν τεχνητά τους πειρασμούς που θα τους αποσπούσαν από τον αγώνα τους να υπερβούν τη φύση. Ως εδώ οκ. ομως δεν αγιάζει κανείς τόσο απλά. Κι άγιος είναι αυτός που έμαθα και μαθαίνει να αγαπά. Από αυτό ώς το σημείο να ακούω και να βλέπω όσα έχουν δει τα μάτια μου άλλο θέμα. Με ενοχλεί λοιπόν να ακούω τον κομπλεξισμό κάποιων ανδρών που πίσω από κάτι απλό, το άβατο, κρύβουν τα κενά τους και τις αδυναμίες τους. Κι εν πάσει περιπτώσει όποιος γουστάρει να κρατά το άβατο ας μένει κι εκεί. Επειδή γνωρίζω καλογήρους πολλούς από κει τους βλέπω συχνά πυκνά να είναι 5 έξω 2 μέσα. Με ενοχλεί λοιπόν κι η επιλεκτική άσκηση κι ένα σωρό άλλα. Όσο για το Έσσεξ προσωπικά δεν το γνωρίζω απλά, αλλά το ζω...

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ irida 10/03/2011 14:59:57

     Στα τελευταία που λές δεν αντιλέγω

  • Dora avatar
   Dora @ irida 10/03/2011 14:50:17

   Ιριδα,συμφωνω απολυτως μαζι σου.Μην ξεχνας οτι στον δικο μας βαλκανικο χωρο επαιξε το ισλαμ (500 χρονια) καθοριστικο ρολο για την θεση της γυναικας στην κοινωνια και στο οικογενειακο δικαιο.
   Προκαταλειψεις απ' την μερια των ιερωμενων που και οι ιδιοι δεν ειχαν και καμμια μορφωση ιδιαιτερη, εχουν επηρεασει επισης.

   Συμφωνω με τους πατερες της εκκλησιες οταν δεν παρεκτρεπονται απο το ευαγγελιο του Χριστου,που λυπαμαι που θα το πω,δεν ειναι παντα η περιπτωση.

   Για τον Χριστιανο,παραδειγμα αποτελει ο Χριστος και η διδασκαλια Του και οχι παντα οι ανθρωποι που τον εκπροσωπουν. Γι'αυτο και υποστηριζω μετα βδελυγμιας,την προσωπικη μελετη του ευαγγελιου,αλλα και τις συμβουλες φωτισμενων πατερων,που δοξα τω Θεω δεν λειπουν σημερα απο τον τοπο μας.

   Σταζει αιμα η καρδια μου με την εισβολη των μουσουλμανων στην Ελλαδα,γιατι ενω ακομη παλευαμε για να ξεπερασουμε τα καταλοιπα της τουρκοκρατιας απ' την κοινωνια,θα αναγκαστουμε στο μελλον να επιστρεψουμε παλι στον σκοταδισμο του Μωαμεθ,εξ αιτιας της τρομακτικης δημογραφικης αλλοιωσης που πολυ συντομα θα επελθει.

   Εγω,Ιριδα, θεολογικες σπουδες ξεκινησα εδω και δυο χρονια σ' ενα προτεσταντικο πανεπιστημιο εδω και παραλληλα δουλευω παρταιμ σε ενα σπιτι κακοποιημενων γυναικων,που στην συντιπτικη τους πλειοψηφια ειναι μουσουλμανες.Ξερω πολυ καλα τι λεω λοιπον,τουλαχιστον σ'αυτο το θεμα.

   Παντως,προκαταληψεις στην ορθοδοξη και καθολικη εκκλησια σχετικα με την γυναικα υπαρχουν,ομως δεν συμφωνουν ολοι οι θεολογοι σ'αυτο.

   Καλα γιατι δεν σου δινουν το μεηλ μου,δεν καταλαβαινω!!!

   Δωστε το μεηλ μου στην Ιριδα βρε παιδια!

 9. Dora avatar
  Dora 10/03/2011 14:31:05

  Αγαπητε Καποιε,η ισλαμ προπαγανδα που εδω προσπαθεις με μοναδικο φανατισμο να κανεις, ειτε επειδη ο ιδιος εισαι μουσουλμανος, ειτε επειδη μισεις τον Χριστο(δεν λεω χριστιανισμο,επειδη εχω πληρη επιγνωση οτι κατα την διαρκεια της ιστοριας,δεν τιμησε παντα το ονομα του) στερειται καθε σοβαρης βασης και αναλυσης.Τα δε επιχειρηματα σου ειναι τα κλασσικα επιχειρηματα των πανθρησκευτιστων η της νεας εποχης.Δηλαδη,επιφανειακη σκεψη,οχι βαθειες αναλυσεις,εμφαση σε λεπτομερειες που δεν καθοριζουν τις διαφορες και αποφυγη συστηματικη
  να δοθει φως, τοσο σε ιστορικα στοιχεια,οσο και σε σημερινες εμφανεστατες ενδειξεις και αποδειξεις,αλλα και σε μακροχρονες συνεπειες.

  Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ,προσπαθειας συγκριτισμου των ομοιδεατων σου εδω στην Ολλανδια,βρισκω στο Φολκσκραντ προχθες και οχι μονο:"καλε που ειναι το προβλημα να βλεπουμε τσεμπερια στις δημοσιες υπηρεσιες και φερετσεδες? Και η μανα μου και η γιαγια μου 30 χρονια πριν φορουσαν τσεμπερι"λεει η χαριτωμενη δημοσιογραφος με τα υπεροχα ξανθα, απλωμενα ως τους ωμους,μαλλια.
  Και στις δυο περιπτωσεις εχουμε μαντιλες,θα πει κανεις,που το προβλημα.
  Τωρα εαν στην περιπτωση της μανας και της γιαγιας η μαντιλα χρησιμοποιουνταν για να μη χαλασει το φρεσκο χτενισμα ,που μολις βγηκε απ' το κομμωτηριο, λογω του αερα πανω στο ποδηλατο,ενω στην περιπτωση της μουσουλμανας η μαντιλα φοριεται κατοπιν πιεσης και φοβερας απ'την οικογενεια(μπαμπας,αδερφος,αντρας) για να μην δινει σημα στους αλλους οτι θελει να αρεσει και δωσει ετσι αφορμη να την βιασουν,αποφευγεται επιμελως να αναφερθει...
  Αυτος ειναι ο συγκριτισμος που χρησιμοποιουν ανθρωποι σαν τον Καποιο,προσπαθωντας να χειραγωγησουν τους αλλους

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Dora 10/03/2011 18:38:39

   Δηλαδή το δίπολο είναι χριστιανός ή μουσουλμάνος ;
   Περναει καθόλου από την σκέψη σου το ενδεχόμενο, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στις "εξ αποκαλύψεως αλήθειες" αλλά πιστεύουν μόνο στην κριτική σκέψη, στον oρθο λόγο και στην ψυχολογία του ανθρώπου ;

   Kαι τώρα κάτι επί της ουσίας, που σε αφορά άμεσα γιατί είσαι και γυναίκα.
   Εχεις αναρωτηθεί γιατί σε όλες τις μονοθειστικές θρησκείες, ο θεός, οι απεσταλμένοι του και οι λειτουργοί του είναι όλοι άνδρες ή τουλάχιστον έχουν ανδρική μορφή;
   Μήπως επειδή οι εξουσιαστικές δομές στις κοινωνίες όπου εφευρέθηκαν και αναπτύχθηκαν αυτές οι θρησκείες ήταν 100% ανδροκρατούμενες και οι γυναίκες έπαιζαν μόνο αναπαραγωγικό και υπηρετικό ρόλο ;

 10. juliet avatar
  juliet 10/03/2011 14:40:16

  "Αποδοκιμάζω όσους εν ονόματι δήθεν της επιστήμης και της διανοητικής των ρώμης, αρνούνται ή και εμπαίζουν ολο το σύστημα των συμβόλων με τα οποία η Εκκλησία προσπαθεί να καταστήσει προσιτά στου ς απλούς ανθρώπους νοήματα λογικά απρόσιτα,μεταλογικά.....
  Η στενή διανόηση ,ο ρασιοναλισμός

  • juliet avatar
   juliet @ juliet 10/03/2011 14:43:06

   της εποχής μας,κατέστησε τους ανθρώπους ανίκανους να καταλάβουν τι σημαίνει συμβολική σκέψη,που τόσο σεβάστηκαν ο Γκαίτε και ο Πλάτων''
   Κωνσταντίνος Τσάτσος

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ juliet 10/03/2011 23:00:04

    Ιουλιέτα εύγε κι από μένα!

 11. Dora avatar
  Dora 10/03/2011 14:56:37

  Ιουλιετα,σωστοτατη.Συγχαρητηρια.

 12. juliet avatar
  juliet 10/03/2011 15:32:37

  Dora μου,οταν τα ισοπεδώνουμε όλα ........θα πρέπει να περιμένουμε και ολα οσα έπονται.

  • Dora avatar
   Dora @ juliet 10/03/2011 16:49:41

   Ετσι ειναι Ιριδα.
   Παντως,ετσι για να γελασουμε,αν η κυρια της φωτογραφιας γινοτανε ψαλτησσα,δεξια η αριστερη,ολος ο ανδρικος πληθυσμος θα σκοτωνονταν να μπει στην εκκλησια. Τι κυριακες,τι εσπερινοι,τι κατηχητικα εξτρα,τι μαθηματα ψαλτικης για νεους και για προχωρημενους,μην το συζητας.

   Ο δε φιλος μου εδω,ο Καποιος,θα ειχε πεταξει τα κορανια του στην ακρη και μεχρι και το στρωμα του στην εκκλησια θα κουβαλαγε!

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Dora 10/03/2011 19:12:39

    Μια βόλτα από την εκκλησία για εξομολόγηση, θα την έριχνα πάντως.

    • Dora avatar
     Dora @ Κάποιος 11/03/2011 01:26:51

     Να σε δω να κανεις μετανοιες μπροστα της και να χτυπας το στηθος σου και να ζητας αφεση αμαρτιων και τι δεν θαδινα!!!!

 13. juliet avatar
  juliet 10/03/2011 17:59:36

  αν ητανε να τον φέρουμε στη εκκλησία να προσλάβουμε σα τη κυρία της φωτο,ή μάλλον να εισηγηθούμε στον Ιερόνυμο να το κάνει πρόταση και να το φέρει προς ψηφίση,και αν αρνήθει κάνουμε και μια απέργια πείνας ,για το καλο των ψυχών θα είναι.

  • Dora avatar
   Dora @ juliet 11/03/2011 01:25:01

   Ε τωρα που ξερουμε τον δρομο καλη μου,γιατι οχι.Καλα που ηρθε το μαροκκο να μας δωσει τα φωτα.

 14. brankaleon avatar
  brankaleon 10/03/2011 19:50:04

  H παροιμία λέει, ...
  Να φυλάγεσαι από πισινά μουλαριού και μπροστινά καλόγερου.

  • irida avatar
   irida @ brankaleon 10/03/2011 20:30:19

   Η παροιμία το λέει ή η ..εμπειρία;
   Ενδιαφέρουσα πάντως η ρήση..

   • irida avatar
    irida @ irida 10/03/2011 20:31:32

    ελπίζω να μην παρεξηγηθείς, δεν εννοώ κάτι που να αφορά εσένα..αλίμονο..

 15. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 10/03/2011 21:57:54

  Επειδή το θέμα ξέφυγε το επαναφέρω. Ο απειληθείς διορισμός γυναίκας γιατρού στο Άγιο Όρος - ματαιωθείς μετά την παρέμβαση του Γενικού Διοικητή κ. Αρίστου Κασμίρογλου- δείχνει την άγνοια της διοίκησης. Τώρα για να ξεφύγω κι εγώ. Ευτυχώς που στην ελληνική επικράτεια έχουμε το μόνο αυτοδιοίκητο τμήμα του ελληνικού εθνικού χώρου το Άγιο Όρος. Και για όσους δεν γνωρίζουν : Όταν η Μακεδονία ελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό το 1912 υπήρξε μεγάλη προσπάθεια από τη Ρωσία να διεθνοποιηθεί το Άγιο Όρος.Αυτή η προσπάθεια αναβίωσε στην Κατοχή και δεν έχει εγκαταλειφθεί μέχρι σήμερα.

 16. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 10/03/2011 22:08:22

  Ο Χριστιανισμός θα ήταν καλύτερος αν δεν υπήρχαν κάποιοι Χριστιανοί να τον διαστρέφουν.Η Ορθοδοξία τιμά τη γυναίκα στο πρόσωπο της Παναγίας.Η γυναίκα είναι ισότιμη με τον άνδρα κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες ομολογίες και θρησκείες.Το άβατο του Αγίου όρους είναι κάτι που δεν έχει σχέση με το Δόγμα αλλά ένας κανονισμός.

 17. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 10/03/2011 22:10:05

  Και για να ευθυμήσουμε.Άβατο υπάρχει και στις γυναικείες τουαλέτες...να το καταργήσουμε;Η διαφορετικότητα των φύλων γιατί κατ´ανάγκη συνιστά διάκριση;

  • juliet avatar
   juliet @ Υψηλάντης 11/03/2011 09:27:01

   μην είσαι σίγουρος ,μπορεί να βρείς και άνδρα στις γυναικείες ,υπάρχουν και ''κοπέλλες''.

   • Γιάννης_Άλιμος avatar
    Γιάννης_Άλιμος @ juliet 11/03/2011 10:07:55

    Και η Ναβρατίλοβα στις γυναικείες "ανακουφίζεται";

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.