14/10/2009 22:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράπονα για το νέο Google WaveΤο Google Wave, η πολυαναμενόμενη εφαρμογή που συνδυάζει chat και email, είναι φιλόδοξο, ανθεκτικό και γεμάτο «καλούδια», αλλά το … Twitter το νικάει κατά κράτος. Όπως αναφέρει  το Slate, η απλότητα είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του Twitter, σε αντίθεση με το Google Wave, που απαιτεί πάρα πολλά από τους χρήστες του. Προσπαθεί να αντικαταστήσει το παραδοσιακό email, εισάγοντας όμως ένα τελείως «εξωγήινο» interface, που όχι μόνο δεν εμπνέει αλλά δημιουργεί και ένα σωρό νέα προβλήματα.

Οι προγραμματιστές που το εξέλιξαν, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τη δυνατότητα που η εφαρμογή τους δίνει στο χρήστη, για «ζωντανή πληκτρολόγηση». Αν δηλαδή συνομιλείς μέσω chat με κάποιον,  κάθε χαρακτήρας που πληκτρολογείς, εμφανίζεται  αυτομάτως στην οθόνη όλων. Αυτό μπορεί να ακούγεται καλό στη θεωρία, αλλά στη πράξη είναι τρομακτικό. Το να μην υπάρχει η  δυνατότητα να αλλάξεις κάποιο γράμμα ή κάποια λέξη,  είναι «διαβρωτικός παράγοντας  σε μια φυσιολογική συζήτηση, και είναι σαν να υπάρχει κάποιος κακόβουλος ιός…». Είναι πολύ δύσκολο,  ισχυρίζεται το Slate, να πιστέψει κανείς ότι αυτό το πράγμα προήλθε από την Google, που αν μη τι άλλο, είναι μια εταιρία που βασίζεται στην απλούστευση των διαδικασιών. «Το Wave είναι τόσο παραφουσκωμένο, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι προϊόν  της Microsoft».

 Slate

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.