Παράξενες θεωρίες για τον Ιησού
14/04/2014 17:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράξενες θεωρίες για τον Ιησού

Μήπως κάνουμε με λάθος τρόπο τον Σταυρό μας; Ήταν παντρεμένος ο Ιησούς; Τελικά υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο;

Μήπως κάνουμε με λάθος τρόπο τον Σταυρό μας; Ήταν παντρεμένος ο Ιησούς; Τελικά υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο; Εκατοντάδες θεωρίες υπάρχουν γύρω από το πρόσωπο του Ιησού, πολλές από τις οποίες έχουν προκύψει από επιστημονικές μελέτες. Ιδού μερικές από αυτές:

Κάνουμε λάθος στον σταυρό μας

Πρόσφατη έρευνα ισχυρίζεται ότι ο Χριστός δεν σταυρώθηκε με τον τρόπο που πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Η Σταύρωση μάλιστα μπορεί να έγινε με πολύ πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο απ’ ότι δείχνουν οι εικόνες της εκκλησίας. Συγκεκριμένα, τα χέρια του Ιησού μπορεί να μην ήταν τεντωμένα κατά μήκος της δοκού του Σταυρού, αλλά κάθετα πάνω από το κεφάλι. Στην περίπτωση αυτή, ο θάνατος έρχεται νωρίτερα και πολύ πιο επώδυνα, αφού η συγκεκριμένη στάση προκαλεί σταδιακά ασφυξία. Οι ανατρεπτικές αυτές υποθέσεις προέκυψαν από τη μελέτη της Σινδόνης του Τορίνο, από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Παβίας στην Ιταλία. Αν αληθεύουν, αυτό σημαίνει ότι τόσα χρόνια κάνουμε τον σταυρό μας λάθος…

Ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή

Ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή μπορεί να είχαν παντρευτεί, ή τουλάχιστον έτσι λέει το Ευαγγέλιο του Φιλίππου. Σίγουρα, αυτό είναι η βασική πλοκή για τον Κώδικα Ντα Βίντσι, αλλά η θεωρία αυτή βασίζεται σε κείμενα από τα Ευαγγέλια των Γνωστικών, που ανακαλύφθηκαν το 1945 και τη γνησιότητα των οποίων θρησκευτικοί εμπειρογνώμονες εξακολουθούν να αμφισβητούν. Στο Ευαγγέλιο του Φιλίππου, η Μαρία η Μαγδαληνή, η οποία αναφέρεται ως «κοινωνός του Ιησού», παρουσιάζεται πιο κοντά στον Ιησού από οποιονδήποτε άλλο απόστολο. Σε έναν διάλογο ανάμεσα στον Πέτρο και τη Μαρία, παραδέχεται ότι «ο Σωτήρας σε αγαπούσε περισσότερο από όλες τις άλλες γυναίκες». Το μόνο άλλο αποδεικτικό στοιχείο για τη στήριξη της θεωρίας είναι οι αναφορές ότι ο Ιησούς φιλούσε συχνά τη Μαρία, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι το φιλί ήταν έθιμο και χαρακτηριστικό του Ιησού για όσους τον ακολουθούσαν.

Ο Ιησούς δεν υπήρχε

Ο αμερικανός επιστήμονας Τζόζεφ Άτγουιλ υποστηρίζει ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε στην πραγματικότητα, αλλά τον δημιούργησαν οι Ρωμαίοι αριστοκράτες. Σύμφωνα με τη θεωρία του, οι Ιουδαίοι περίμεναν τον ερχομό του Μεσσία που θα τους λύτρωνε από τη ρωμαϊκή κατοχή και η προσμονή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά εντάσεις στην περιοχή. Για το λόγο αυτό οι κατακτητές επινόησαν τον ερχομό του Μεσσία.

Έπειτα από πολλές μελέτες εγγράφων του πρώτου αιώνα, ο Άτγουιλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζωή ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα είχε πολλά κοινά στοιχεία με τη ζωή του Ιησού. Συγκεκριμένα παρατήρησε ότι στο βιβλίο του Ιώσηπου Φλάβιου «Ο πόλεμος των Ιουδαίων», υπάρχουν στοιχεία τα οποία συναντάμε και στην Καινή Διαθήκη.«Αυτό που διαφεύγει στους περισσότερους ερευνητές είναι ότι οι θέσεις του Ιησού έμοιαζαν αρκετά με αυτές που διατύπωσε ο Αυτοκράτορας Τίτος Φλάβιος», επισημαίνει. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ο θάνατος του Ιησού χρονολογείται πριν το 30-39μΧ, αρκετές δεκαετίες πριν τη στρατιωτική εκστρατεία του Τίτου Φλάβιου όπου και διατύπωσε θεωρίες όμοιες με αυτές του Ιησού. Να σημειωθεί ότι ο Φλάβιος γεννήθηκε το 39 μΧ και πέθανε το 81 μΧ, αρκετά δηλαδή χρόνια μετά το θάνατο του Ιησού.

Ο Ιησούς ήταν εξωγήινος

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν κάποιοι που το πιστεύουν. Ένας από τους πιο γνωστούς πρεσβευτές αυτής της θεωρίας είναι ο πρεσβυτεριανός ιερέας Μπάρι Ντάουνινγκ. Ο Ντάουνινγκ πιστεύει ότι ο Ιησούς ήταν ένα εξωγήινο υβρίδιο, οι άγγελοι ήταν εξωγήινοι και η Ανάσταση έγινε με ένα διαστημόπλοιο. Υπάρχει επίσης η θεωρία ότι η Έξοδος των Εβραίων έγινε με UFO –πράγμα που εξηγεί και τον χωρισμός των υδάτων της Ερυθράς Θάλασσας. Παρότι ο εν λόγω ιερέας έχει σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του Princeton, δεν έχει αποδείξεις για τη συγκεκριμένη θεωρία. Έχει όμως αρκετούς οπαδούς.

Ο Ιησούς λιποθύμησε στον σταυρό

Μια ιδιαίτερα διαδεδομένη θεωρία είναι ότι ο Ιησούς δεν ξεψύχησε πάνω στο σταυρό, αλλά απλά λιποθύμησε. Το 1800 ο Γερμανός θεολόγος και ιστορικός Καρλ Βεντουρίνι υποστήριξε ότι ο Ιησούς έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε από την κούραση και την απώλεια αίματος. Τον θεώρησαν νεκρό, τον κατέβασαν από το σταυρό και τον τοποθέτησαν στην ταφική σπηλιά. Όταν αργότερα συνήλθε, οι μαθητές του πίστεψαν ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς. Ο Βεντουρίνι στήριξε τη θεωρία του στο ότι πουθενά στα ιερά κείμενα ο ίδιος ο Χριστός δεν αναφέρει ότι είχε πεθάνει. Λέει απλά ότι «επέστρεψε».

Η θεωρία αυτή μελετήθηκε και επεκτάθηκε με την πάροδο των χρόνων. Τη δεκαετία του 1960 ο δρ Χιουγκ Σκόνφιλντ εξέδωσε το βιβλίο «Η συνωμοσία του Πάσχα», που ουσιαστικά στηριζόταν στην άποψη του Βεντουρίνι. Ο Σκόνφιλντ επιχείρησε να αποδείξει και επιστημονικά ότι ο Ιησούς απλά λιποθύμησε και δεν πέθανε πάνω στο σταυρό. Ένας υγιής άνδρας χρειαζόταν δύο και περισσότερες μέρες για να πεθάνει στο σταυρό. Εκτός και αν οι Ρωμαίοι στρατιώτες τον λόγχιζαν θανάσιμα από ευσπλαχνία, υποστηρίζει.

Πηγές:newscientist.com

time.com

dailymail.co.uk

ancientaliensdebunked.com

reviewofreligions.org

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Fiscal avatar
  Fiscal 14/04/2014 20:49:59

  Παράξενες και απαράδεκτες ταυτόχρονα για κάθε πιστό αντιλήψεις για τα Πάθη του Ιησού. Φανταστείτε μόνο ότι οι μάρτυρες του Ιεχωβά λένε ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε σε έναν πάσσαλο που ήταν μπηγμένος στο έδαφος κι όχι στον κλασικό σταυρό με το οριζόντιο και κάθετο κομμάτι του. Τώρα που το ξέρουν οι συγκεκριμένοι αυτό που επί αιώνες αγνοούσε η Εκκλησία, ο Θεός κι η ψυχή τους.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/04/2014 21:59:21

  Είπαμε και αλλού: Έρχεται Πάσχα! Και λύσσαξαν οι αντίχριστοι να χαλάσουν το λογισμό και τη διάθεση των χριστιανών να πάνε στους ναούς να πάρουν τη χάρη του Θεού. Κάθε χρόνο τέτοιες αηδίες. Ήθελα να ήξερα πόσο θα τους πείραζε να γράψει κάποιος συκοφαντίες για τους ίδιους. Αποδείξεις του ότι ο Χριστός ήταν Θεάνθρωπος υπάρχουν πάμπολλες. Αρκεί κάποιος να μην είναι κολλημένος στην άρνηση. Τότε θα δει πολλά και θα καταλάβει περισσότερα.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 14/04/2014 23:09:24

   Να είσαι σίγουρος Γιώργο,δεν χαλάει κανενός ο λογισμός με αυτά τα πράγματα. Οι πιστοί χριστιανοί που ποθούν να ζήσουν τα Άγια Πάθη μέσα από την ιερή υμνωδία και τα τελούμενα στην Εκκλησία,ούτε ακούνε ούτε πιστεύουν τέτοιες αηδίες. Οι αδιάφοροι χριστιανοί που δεν πατάνε το πόδι τους στην Εκκλησία,ή που πηγαίνουν απλά για το έθιμο,πάλι δε δίνουν σημασία σε τέτοιες αηδίες γιατί δεν τους νοιάζει. Κακό κάνουν μόνο σ' αυτούς που τις διαδίδουν και τις αναπαράγουν.

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 14/04/2014 23:11:50

  Έραψαν το μάτι και το στόμα μιας κοπέλας επειδή δήλωσε Χριστιανή. Και όπου δεν πιάνει αυτό,αρχίζουν τα άρθρα οι ''επιστήμονες''

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Μεγάλες στιγμές 15/04/2014 11:23:32

   Αυτό με το μάτι και το στόμα είναι hoax φίλε μου. Extreme body modification από Ιαπωνία είναι η φωτό. Όχι ότι δεν συμβαίνουν αθλιότητες εις βάρος χριστιανών (βλέπε Συρία,Αίγυπτο,Λιβύη και όπου έχει επέλθει ο "εκδημοκρατισμός" του αραβικού χειμώνα) αλλά το συγκεκριμένο που κυκλοφορεί είναι ψευδές. Όσο για τους "επιστήμονες",αφήστε τους στο μίζερο κόσμο τους να προσπαθούν προκαλώντας να τραβήξουν προσοχή γιατί υπό άλλες συνθήκες όχι ο θυρωρός,ούτε η μάνα τους δεν θα τους ήξερε.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Lichnee 15/04/2014 11:48:40

    Πολύ σωστός φίλε Lichnee,ακριβώς έτσι!

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Lichnee 16/04/2014 01:39:55

    Δηλαδή μεγάλε όταν θες να κάνεις μια εγχείρηση στη κάνει ο θεούλης σου ? δεν στην κάνει ένας επιστήμονας ? Το μάθετε η Γη τελικά είναι στρογγυλή δεν είναι επίπεδη !!!

    • Lichnee avatar
     Lichnee @ Γιώργος 16/04/2014 14:30:19

     Καλά εσύ μάλλον είσαι από άλλο ανέκδοτο. Μίλησα γενικά για επιστήμονες; (όντας και ο ίδιος γιατρός;) Ή για "επιστήμονες" της πλάκας που κάναν το PhD τους πάνω στις πλάτες κάποιων και μετά γράφουν ότι μ...κια τους καπνίσει; Το έμαθες ότι υπάρχει και κάτι που λέγεται σαρκασμός και θέλει a decently functional brain για να το καταλάβεις...

 4. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 15/04/2014 08:16:52

  1)"Ανατρεπτικές θεωρίες βάσει μελέτης στην σινδόνη του τορίνο" Μα η σινδόνη του τορίνο ξέρουμε πια ότι δεν είναι αυθεντική αλλά βυζαντινό τελετουργικό κειμήλιο. Οι βυζαντινοί γνώριζαν πως να φτιάξουν αυτη την τύπου φωτογραφίας αποτύπωση του Χριστού. Υπάρχουν και πολλές βυζαντινες τοιχογραφίες με απεικόνιση διαφόρων ανάλογων σινδόνων που δείχνουν μόνο την κεφαλή του Ιησού για΄τι είναι διπλωμένες. Οπότε τι να δείξει η μελέτη στη σινδόνη για το πως να κάνουμε τον σταυρό μας; Άκυρο. 2)"Ο Χριστός σταυρώθηκε κανονικά, λιποθύμησε, τον πήραν για νεκρό και μετά ξύπνησε". Χα χα! Τι λέτε ωρέ! Τέτοια παιδάκια ήσαν οι ρωμαίοι που τους ξέφευγαν οι σταυρωμένοι! Εξάλλου δεν τρύπησαν και τα πλευρά του Χριστού; 3)"Love story με Μ. Μαγδαληνή". Διάφορα έργα εγράφησαν για την ζωή του Χριστού. Κάποιοι θέλησαν τότε να γράψουν ένα άρλεκιν. 'Αλλοι να δικαιώσουν τον Ιούδα, άλλοι να γράψουν άλλες μπαρούφες. Αυτά τα έργα εγράφησαν από αγνώστους συγγραφείς, ήταν γνωστά στην αρχαία εκκλησία και καταδικάστηκαν ως ψευδή. Τα έργα που αφορούν την ζωή του Χριστού κατετάγησαν σε 3 κατηγορίες: τα γνήσια = τα 27 βιβλία που αποτελούν την ΚΔ, τα αμφιβαλλόμενα = βιβλία που δεν λένε απαραίτητα ψευδή και απαράδεκτα πράγματα αλλά βασικά παιδαριώδη, όπως πχ ότι ο Ιησούς μικρός έφτιαχνε πουλάκια από χώμα και τα έκανε να ζωντανέψουν. Τέλος, τα ψευδεπίγραφα. Εδώ ανήκουν τα "ευαγγέλια" της Μαγδαληνής, του Ιούδα κτλ κτλ.... 4)"Η ζωή του Χριστού έχει ομοιότητες με αυτήν καποιου αυτοκράτορα" Σίγουρα. Όση σχέση έχει η πολική αρκούδα με την τζαμάικα. 5)"Ο Χριστός ήταν εξωγήινος". Επιτέλους! Να και μία ρεαλιστική προσέγγιση!

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Άπαντα Επιστάμενος 15/04/2014 11:28:48

   1.Σωστός. 2.Συμφωνώ.Επίσης στο ευαγγέλιο αναφέρεται ρητά ότι "ελογχίσθη" στις πλευρές και "έρρευσε αίμα και ύδωρ" καθώς και ότι του έσπασαν τα σκέλη πριν την αποκαθήλωση. 3.Το υπέρτατο love story που έχει σκεφθεί ποτέ ανθρώπινος νους.Δυστυχώς για τους φαντασιόπληκτους είναι αποκυήματα φαντασίας αγνώστων συγγραφέων. 4.Ναι και ο Σιντάρτα ήταν ο πρόγονος του Έλβις. 5.Είδατε που δικαιώνεται ο Λιακόπουλος; :D

   • dinos avatar
    dinos @ Lichnee 15/04/2014 13:24:23

    φιλε μου επετρεψε μου μια διορθωση...τα σκελη του Κυριου πηγαν να τα σπασουν αλλα δεν το εκαναν γιατι ηταν ηδη νεκρος...ιωαννης-ιθ33...διαβαζετε το ευαγγελιο παιδια καθημερινα...ειναι δυναμη σωτηριας σε καθε πιστευοντα

 5. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/04/2014 09:53:42

  H μπουρδολογία σε όλο το μεγαλείο της. Ούτε και "επιστημονικώς" -που αγωνίζονται να το επιβάλλουν οι εβράιοι- στέκεται. Γι΄αυτό και ο Χριστός προχθες μας μίλησε για την ξηρανθείσα συκή. Για αυτό το βλάσφημο και ανίερο γένος. Οι αλιβάνιστοι, οι προσκυνούντες για θεό το χρήμα. Για μας τους ορθοδόξους δεν υπάρχει θέμα. Αυτά που γράφονται ούτε άξια γέλωτος είναι. Εμεις περιμένουμε την Ανάσταση του Κυρίου, την ελπίδα,την διάσωση.

  • Geros avatar
   Geros @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/04/2014 13:42:37

   Όλοι οι Εβραίοι φιλε? Όταν κάποιος Γερμανός ταυτίζει τους Έλληνες με κάποιους που δεν τους γουστάρεις αντιδράς , όμως εσύ κανεις τα ίδια και χειρότερα , "οι Εβραίοι" λες , λες και μιλάς για έναν άνθρωπο ..... Επειδή τα της μισαλλόδοξης θρησκείας σου δεν τα γνωρίζω , ποιος είναι το "βλάσφημο και ανίερο γένος"? Στον εαυτό σου αναφέρεσαι?

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/04/2014 15:33:44

   "Γι΄αυτό και ο Χριστός προχθες μας μίλησε για την ξηρανθείσα συκή"
   Εγώ πάντως τον Βαλιανάτο μια χαρά τον βλέπω! :)

 6. warrior avatar
  warrior 15/04/2014 11:26:50

  Έχετε καταλάβει ότι η πραγματική μπουρδολογία είναι η πλειονότητα των - πιθανόν - ιστορικών στοιχείων που παραθέτει η Εκκλησία για τον Χριστό; Δεν γνωρίζετε π.χ. ότι η αναγνώριση της θεϊκής του υπόστασης δεν ήταν, παρά το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας σε Οικουμενική Σύνοδο περίπου 4 αιώνες από τότε που γεννήθηκε; Και αλήθεια, τι σημασία έχει π.χ. αν ήταν παντρεμένος, εκτός από το να στηρίξει τη λύσσα της Εκκλησίας ενάντια σε κάθε ανθρώπινη βιολογική ανάγκη; Αν πραγματικά Τον πιστεύετε και αν αισθάνεσθε χριστιανοί, κοιτάξτε να μελετήσετε το νόημα όσων ο ίδιος αυτοπροσώπως φέρεται να είπε και να δίδαξε και αφήστε στην άκρη τις ατελείωτες βλακείες της εκκλησιαστικής παπαρολογίας για το αν αναστήθηκε, αν ήταν ο υιός του Θεού, αν η Μαρία Μαγδαληνή ήταν η σύζυγός του και αν τον έπιασε κόψιμο πριν σταυρωθεί.

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 15/04/2014 17:43:03

  20 αιώνες ήρθαν κι έφυγαν και σήμερα, ο Ιησούς, είναι Η κεντρική μορφή του ανθρωπίνου γένους, Ο ηγέτης της προόδου της ανθρωπότητας. Όλοι οι Στρατοί που έχουν ποτέ παρελάσει, Όλοι οι Στόλοι που έχουν ποτέ πλεύσει, Όλα τα Κοινοβούλια που έχουν ποτέ συνεδριάσει, Όλοι οι Βασιλείς που έχουν ποτέ βασιλεύσει, Όλοι αυτοί μαζί, Δεν επηρέασαν της ανθρωπότητας τη ζωή επί της γης, τόσο πολύ, όσο αυτή η Μία Μοναχική Ζωή. http://play.simpletruths.com/movie/one-solitary-life

 8. tpe avatar
  tpe 15/04/2014 18:41:32

  Όντας στο πνεύμα των ημερών, θα πω: Χριστέ μου... Οι μεν έχουν μείνει στο "πίστευε και μη ερεύνα" κι οι δε στο "όλα είναι ένα ψέμα"... Φαντάζομαι, η αλήθεια κάπου στη μέση θα βρίσκεται, όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή... Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω πόλεμο, με γνήσια απορία (που την είχα ακόμα κι ως μαθητής του Δημοτικού) θα ρωτήσω το εξής: Ιστορική αναφορά στο πρόσωπο του Ιησού και στα θαύματά Του ΕΚΤΟΣ από αυτήν της Καινής Διαθήκης, υπάρχει;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ tpe 15/04/2014 22:10:41

   Βεβαίως και υπάρχουν και μάλιστα πολλές αναφορές. Υπάρχουν οι αναφορές Εβραίων και Ρωμαίων ιστορικών,που έζησαν ιστορικά πολύ κοντά στα γεγονότα της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως του Χριστού,όπως ο Εβραίος Ιώσηπος που έγραψε την ''Ιουδαϊκή Αρχαιολογία'', ο Ρωμαίος ιστορικός Κορνήλιος Τάκιτος,με το έργο του ''Annales'',ο ιστορικός Σουετώνιος,ο Πλίνιος. Υπάρχει ακόμη μια επιστολή ενός Σύρου στωϊκού φιλοσόφου,του Μαρά βάρ Σαραπίωνα,η οποία μάλιστα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο,η οποία γράφτηκε το 73μ.Χ. Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες για την ιστορικότητα του προσώπου του Χριστού από την Εβραϊκή φιλολογία με τα βιβλία Mishna και Gemara,τα οποία και τα δυό μαζί αποτελούν το Ταλμούδ. Υπάρχουν ακόμη μαρτυρίες της αρχαιολογίας,με σκαλισμένες επιγραφές που έχουν βρεθεί σε τάφους και οστεοφυλάκια στα Ιεροσόλυμα στις οποίες επιγράφονται προσευχές πρός το Χριστό. Έχουν ανακαλυφθεί ακόμη οι πάπυροι της Οξυρρύγχου. Κι ένα τελευταίο; Ο Τίμιος Σταυρός του Χριστού,τον οποίο βρήκε η Αγία Ελένη το 326μ.Χ.,είναι και αυτό τεκμήριο της ιστορικής ύπαρξης του Χριστού.

 9. Δαβίδ avatar
  Δαβίδ 15/04/2014 22:55:19

  Εξωχριστιανικές μαρτυρίες τού 1ου και τού 2ου αιώνα για τον Χριστό http://www.oodegr.com/oode/grafi/kd/exwxr.pig1.htm

 10. Dimos avatar
  Dimos 16/04/2014 00:10:27

  Γιατί παραξενεύεστε για τα περίεργα δημοσιεύματα που εμφανίζονται ειδικά αυτές τις μέρες; Η αποδόμηση βασικών θεσμών των κοινωνιών (οικογένεια, θρησκεία, ηθικές αξίες κλπ) δεν είναι τυχαία. Προέρχεται από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, τις οποίες εκπροσωπούν οι περίφημοι "εταίροι" της Ευρώπης και οι εταίροι πέραν αυτής. Εμείς ανήκουμε σαν χώρα (ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν) σε αυτό το σύστημα και ταυτοχρόνως αναρωτιώμαστε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Αφού εμείς οι ίδιοι τους ενισχύουμε. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να αλλάξουν την ιστορία, το αξιακό μας σύστημα και να μας κάνουν όλους ίδιους. Είναι αυτοί που δεν θέλουν έλληνες, ιταλούς, ρώσους ή γάλλους, θέλουν ένα χωνευτήρι που θα μετατρέπει τους πάντες σε πελάτες των προϊόντων τους. Η ιδιαιτερότητα, οι διαφορετικές πολιτισμικές ρίζες, ο διαφορετικός τρόπος να αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τη ζωή απαγορεύονται. Όλοι το ίδιο και να υπακούουμε σε έναν. Αυτά που γράφουν για τον Χριστό, τα διαβάζουμε κάθε Πάσχα. Αλλά οι αλλαγες που επιβάλουν συμβαίνουν καθημερινά και ίσως ανεπαίσθητα. Μη νομίζετε ότι είναι αθώες ιστοριούλες κάποιων γραφικών. Είναι προπαγάνδα μελετημένη. Ο Χριστός εξωγήϊνος, ο Χριστός έτσι, ο Χριστός αλλιώς, λέγε λέγε, όλο και κάτι μένει. Πετραδάκι, πετραδάκι αποδομούν τις αξίες των εθνών, των θρησκειών, των πολιτισμών...Και μια μέρα θα ανακαλύψουμε ότι με βάση την οδηγία τάδε της ΕΕ απαγορεύεται να κάνεις το Σταυρό σου δημοσίως μήπως και προσβάλεις τον απέναντί σου που δεν είναι χριστιανός (μήπως ισχύει ήδη;). Και μετά κάθε πρόσδεση της ψυχής μας με την Ορθοδοξία θα έχει εκλείψει. Οι νεότερες γενιές ήδη δεν εχουν καμμία πνευματική επαφή με τη Μ. Βδομάδα, με το Πάσχα, με τα νοήματα που προσφέρουν. Μπορεί να δηλώνουν ό,τι δηλώνουν αλλά η περίοδος αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από διακοπές, γραφικές στιγμές στην εκκλησία ενός νησιού ή μιας γειτιονιάς, ταβέρνα, μαγειρίτσα και βέβαια γλέντι τη μέρα του Πάσχα. Από ΄κει και έπειτα τι; Αλλά ας μην παραπονιόμαστε γιατί εμείς έχουμε επιλέξει αυτό τον κόσμο, εμείς τον έχουμε ψηφίσει, σε εμάς αρέσει να ζούμε σε αυτόν. Δεν καταλαβαίνουμε ότι η ζωή πρέπει νάχει επιλογές. Εμείς δεν θέλουμε να τις κάνουμε, τα θέλουμε όλα. Θέλουμε και αυτά που μας προσφέρει το συστημα που αποδομεί την θρησκεία, θέλουμε όμως να λεγόμαστε και ορθόδοξοι. Θέλουμε εθνική κυριαρχία, θέλουμε και ΕΕ, δηλαδή το σύστημα που αποδομεί το έθνος κράτος. Θέλουμε να μειωθεί το δημόσιο, θέλουμε όμως το δικό μας παιδί να διοριστεί πρώτο. Θέλουμε να έχουμε εθνική οικονομία, θέλουμε να είμαστε και στο ευρώ. Ε, δεν γίνεται να τάχουμε όλα. Ας μάθουμε να επιλέγουμε. Και επειδή κάθε επιλογή έχει και κόστος, αυτό μας βοηθάει να βελτιώνουμε την αυτογνωσία μας. Να ξέρουμε ποιοί είμαστε και τι θέλουμε. Δεν γίνεται να είσαι και πατριώτης και υπέρ της παγκοσμιοποίησης. Δεν γίνεται να είσαι ορθοδοξος και να σκέπτεσαι μόνο τον πλούτο. Δεν γίνεται να σκίζεις τα ιμάτιά σου υπέρ της ελληνικής γλώσσας και να βάζεις ταμπέλα στο μαγαζί σου με αγγλικά. Έχουμε μάθει συνεχώς να λέμε «άλλο το ένα, άλλο το άλλο». Όχι δεν είναι έτσι. Ας ξεπεράσουμε τη σύγχυση μας διαφορετικά δημοσιεύματα του τύπου ο Χριστός ήταν παντρεμένος ή εξωγήϊνος θα πληθαίνουν αφού οι συντάκτες τους θα ξέρουν ότι ο κόπος τους δεν πάει χαμένος.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Dimos 17/04/2014 00:06:44

   Dimos ευγε!!!

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 16/04/2014 17:07:56

  «Μπορεί να κόψουμε όλου του κόσμου τα λουλούδια, δεν μπορούμε να εμποδίσουμε όμως, της Άνοιξης τον ερχομό. Ας λησμονήσουμε λοιπόν με γενναιοδωρία, όλους όσους δεν μπόρεσαν να μάς αγαπήσουν.» ~Πάμπλο Νερούντα Καλό και Ειρηνικό Πάσχα Ελληνικό, για 'Ολους.

 12. Πνεύμα αντιλογίας avatar
  Πνεύμα αντιλογίας 16/04/2014 20:59:23

  Kαλά δε βαριούνται κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα η ίδια ιστορία?....ή βγαίνει καμιά καινούρια ταινία ή κανά βιβλίο ή κανα νέο Ευαγγέλιο. Αηδία πια........

 13. Eva avatar
  Eva 19/04/2014 21:10:39

  Και ο Σκαι σήμερα Μ. Σαββατο πρόβαλλε το σχετικό ντοκυμαντερ. Πως σας φαίνεται?

 14. Eva avatar
  Eva 19/04/2014 21:17:50

  Αυτά τα νέα στοιχεία και ευρήματα που ανατρέπουν όσα γνωρίζουμε, αφορούν μόνο τον Χριστό να υποθέσω... Όχι τον Μωάμεθ ας πούμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.