Παντρεύεται τον σύντροφό του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου
08/05/2015 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παντρεύεται τον σύντροφό του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, λίγους μόλις μήνες μετά την νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων στην χώρα του, πρόκειται να παντρευτεί τον σύντροφό του, Γκοτιέ Ντεστενέ. Ο Μπετέλ εξελέγη πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου το 2013, σε ηλικία 40 ετών, και θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. «Δεν επιθυμεί να προβάλλει την ιδιωτική του ζωή δημόσια και έχει απορρίψει αιτήματα από περιοδικά για να καλύψουν την τελετή», δήλωσε μία πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Με τον Ντεστενέ, αρχιτέκτονα στο επάγγελμα, συνδέονται ήδη με πολιτικό σύμφωνο από το 2010. Η τελετή θα γίνει στις 15 Μαΐου. Ο κεντροδεξιός Μπετέλ διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου τον νυν πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον Δεκέμβριο του 2013, με την υπόσχεση να εκσυγχρονίσει τη χώρα. Ήδη διεξάγει εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 7ης Ιουνίου για μία σειρά μεταρρυθμίσεων.

tempsreel.nouvelobs.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/05/2015 15:54:35

  Καλά στέφανα,να ζήσουν! Φαντάζομαι σε εκδηλώσεις θα τον συστήνει ως τον Πρώτο Κύριο...

 2. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 08/05/2015 17:32:43

  Άντε, και καλούς απογόνους... Άκουσα θα "υπανδρεύσουν" και τους αρσενικούς σκύλους τους...Ούτως ή άλλως ο "γάμος" όπως τον κατάντησαν οι πολιτικοί χάριν των ψήφων των φούστηδων είναι πλέον φολκλόρ, ένας συστημικός γελοίος θεσμός, όπως στη δεκαετία του '60 με τους χίππις και τα λουλούδια, οι οποίοι τώρα δικαιώνονται απόλυτα, διότι τι τα θέλουν τα κρατικά συμβόλαια δυό άνθρωποι που αλήθεια εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και δεν έχουν στο νού τους χρηματικό όφελος απο κληρονομιές ή κοινωνικές παροχές που θεσπίστηκαν για την ενίσχυση της τεκνοποίησης?. Μπορεί λοιπόν πλέον ο "γάμος" να είναι και τριγωνικός , τετραγωνικός και "οικογένεια υπανδρευόμαστε" που λέει... Άλλωστε το 60% σε όλη την Ευρώπη καταλήγει σε διαζύγιο. Αλήθεια το συναινετικό ισχύει και για τους φούστηδες?

  • Μέρες που ειναι avatar
   Μέρες που ειναι @ οδυσσεύς Κ. 09/05/2015 00:08:49

   Πρόκειται για πρόσωπο με μεταπτυχιακό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , γνώστη της Ελληνικής γλώσσας και προπάντως Φιλέλληνα , ας το γνωρίζουν μερικοί ψεκασμένοι που λένε βλακείες . Δεν διστάζει στις επιλογές του ξέρει τι θέλει και σε μας δεν πέφτει λόγος. Θέλουμε φίλους στην Ευρώπη και όχι εχθρούς παντού , προσοχή λοιπόν μη χαθούν και οι τελευταίοι που μας απέμειναν.

   • KM avatar
    KM @ Μέρες που ειναι 09/05/2015 07:30:23

    Για να παραφράσω τον Αριστοτέλη: Φίλος μεν Μπετέλ, φιλτάτη δε η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι είναι ανώμαλος.

    • warrior avatar
     warrior @ KM 12/05/2015 08:40:01

     Εννοείται ότι είναι ανώμαλος. Το λέει ο παπα-Τσάκαλος, το λέει η Ελένη Λουκά και το λέει και ένα παπαδοπαίδι στο κατηχητικό της Αγίας Ελεούσας.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ warrior 17/05/2015 20:10:15

      Καλώς τον σχολιαστικό λογαριασμό ειδικού σκοπού! Άργησαν να σε ειδοποιήσουν αυτή τη φορά, γραφικέ!

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ Μέρες που ειναι 09/05/2015 08:12:07

    Ε, άν είναι φιλέλληνας και σπουδαγμένος ας είναι και φούστης. Τον κ....ο του ο καθείς ό, τι θέλει τον κάνει...

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ οδυσσεύς Κ. 09/05/2015 13:07:50

     Δεν είναι έτσι Οδυσσέα. Οι ανώμαλοι ως επί το πλείστον δεν έχουν μπέσα και φίλοι δεν πιάνονται.Ιδίως εάν συνδυάζουν την ανωμαλία με κάποιο αξίωμα πολιτικό...

     • Αμυγδαλιές avatar
      Αμυγδαλιές @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/05/2015 15:30:29

      Δηλαδή οι λεσβίες, οι μοναχοί, οι τραβεστί και οι πολυγαμικοί, που προφανώς δεν θεωρούνται σεξουαλικώς ομαλοί, δεν έχουν φίλους ή δεν δικαιούνται να εκλέγονται; Περίεργα πράγματα...

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αμυγδαλιές 09/05/2015 19:01:49

      Οι μοναχοί θεωρούνται σεξουαλικώς ομαλοί,διότι η αποχή τους από το σέξ παρ'ό,τι βιάζει τη φύση,είναι εκούσια και μόνιμη. Από κεί και πέρα όλοι δικαιούνται να κάνουν ο,τιδήποτε και συνεπώς και να εκλέγονται.Και οι ίσιοι και οι στραβοί και οι κουνιστοί και,και και... Απλώς εγώ κάποιους ΔΕΝ τους εμπιστεύομαι. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου... Σου έλυσα την απορία;

     • warrior avatar
      warrior @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/05/2015 08:40:38

      Ενώ οι στρέιτ που κυριαρχούν στα δημόσια αξιώματα, τα έχουν καταφέρει περίφημα.

 3. Αμυγδαλιές avatar
  Αμυγδαλιές 09/05/2015 15:57:41

  Όταν ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους, έβαλε περιορισμούς στα φύλα ή στον αριθμό των συμμετεχόντων; Ο πολιτικός ελέγχεται για το τι κάνει το βράδυ στην κρεβατοκάμαρά του, ή για το τι κάνει την ημέρα στις πλάτες των πολιτών που κυβερνά; Αν οι ομοφυλόφιλοι (αρσενικοί, θηλυκοί και ουδέτεροι) είναι ας πούμε 1 - 2 - 5 % (βάλτε όποιο νούμερο προτιμάτε) του συνολικού πληθυσμού της γης, δεν είναι αναμενόμενο κάποιος από τους κυβερνήτες των περίπου 200 χωρών του κόσμου να ανήκει σ' αυτούς;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αμυγδαλιές 09/05/2015 19:07:51

   Άσε τί είπε ο Χριστός κατά μέρος,γιατί δεν σε συμφέρει. Ή αν θέλεις να μάθεις ακριβώς τη διδασκαλία του,να την διαβάσεις και να την ενστερνισθείς ολόκληρη και όχι μόνο ό,τι σε συμφέρει. Το ''αγαπάτε αλλήλους'' που είναι το μόνο επιχείρημα που ξέρετε και χρησιμοποιείτε, περικλείει την αγάπη πρός τον άνθρωπο και όχι πρός τα πάθη και τις ανωμαλίες του,ο Χριστός ο ίδιος άλλωστε βδελυσσόταν την ανωμαλία...

 4. Eva avatar
  Eva 09/05/2015 20:24:30

  Αραγε οι ομοφυλόφιλοι είναι υπερ του γάμου γενικώτερα?Επειδή εχω την α'ισθηση οτι σε πολλούς στρέιτ άνδρεςτους ξυνίζει και ο γάμος και η δέσμευση (λεμε τώρα..)

 5. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 10/05/2015 09:39:28

  Eντάξει με τις σεξουαλικές επιλογές του καθενός, είναι φασιστικό να προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις προσωπικές μας επιλογές στους άλλους, ακόμη κι αν αυτοί επιλέγουν να εκφραστούν, με τρόπο ενάντιο στη φύση. Οι γάμοι όμως και τα πανηγύρια, οι νυφούλες, τα κουφέτα και τα νάζια, είναι εντελώς γελοία και ξενερωτικά. Η σοβαρότητα στην έκφραση και στις επιλογές, υπερασπίζεται τη στάση ζωής μας και επιβάλλει το σεβασμό. Η αυτοκωμικοποίηση και ο αυτοδιασυρμός, βοηθούν τους επαγγελματίες επικριτές, να ρίχνουν μ΄ευκολία τα αναθέματα, που έχουν συσωρευμένα μες στο σάκο της μίζερης υποκρισίας και της προσωπικής τους ανασφάλειας. Δεν ωφελεί η μαϊμουδίστικη αναπαράσταση συμβολικών τελετών, όταν εκείνα που αυτές αντιπροσωπεύουν, δεν εξυπηρετούνται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.