
Πέννες ολικής αλέσεως Ζωγράφος
ΠΕΝΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 100 γρ
ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ 20 γρ
ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΞΕΡΟ 20 γρ
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 20 ΓΡ
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΟΡΔΟ
ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ 20 γρ
ΣΠΑΝΑΚΙ 70 γρ
ΑΝΗΘΟ
ΛΕΜΟΝΙ
COTTAGE CHEESE 50 γρ
ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ 20 γρ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΣΕ ΑΦΘΟΝΟ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ.
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ,ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ,ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ
ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ



ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Μπράβο! Θέλουμε και ωραίες φωτογραφίες [art de la table] των πιάτων για οπτική και γαστριμαργική απόλαυση.
1ον: την κατηγορία Γεύσεις δεν την βλέπω πάνω πάνω στη μπάρα μαζί με τις υπόλοιπες (Αμαρτωλή Πόλη ετσετερά) Μήπως είναι υποκατηγορία κάποιας από τις υφιστάμενες;
2ον: πολύ σένιο το άρτι αφιχθέντα οικόσημο του Αντινέα! φούξια απόλυτο και τουδεποίντ!
3ον: μήπως μπορεί να μπει ένα λινκάκι κάτω κάτω από τις αναρτήσεις Τελευταία νέα που να γράφει Προηγούμενα και να παρουσιάζει τις προηγούμενες τριάντα αναρτήσεις. Το ξέρω, επιμένω, αλλά προσπαθώ να βρω λύση στο πρόβλημά μου: (τουτέστιν στην διαχείριση του πολύτιμου και ασφυκτικά περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου)
Βρε ΒΚΣ ολο γκρίνια είσαι. Υποκατηγορία του antimagazine είναι
αααα! καινούργια κόλπα!! δεν το είχα δει πως ρολάρει το περιοδικάκι! πολύ με αρέσει!
και για να δικαιώσω την γκρίνια μου, και μια στηλίτσα για μουσική δεν θα ήταν καθόλου άσχημη! :)
ΟΚ. Ξεκίνα και γράφε
οκ, ας αρχίσω όμως από τα πιο "γρήγορα":
Κουρκουτόπιτα γιαννιώτικη
(Η πίτα που ζεσταίνει και χορταίνει όλη την οικογένεια)
μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μια κούπα αλεύρι μαλακό
2-3 αυγά χωριάτικα
2 γιαούρτια πρόβεια
700 ml γάλα
μισό κιλό φέτα
λάδι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Ανακατεύουμε στο μιξέρ αυγά, αλεύρι, γιαούρτια και γάλα (όλα μαζί) να γίνει ομοιογενές μίγμα.
Τρίβουμε την φέτα σε μπωλ και την ρίχνουμε ανακατεύοντας μέσα στον χυλό.
Λαδώνουμε το βαθύ τετράγωνο ταψί της κουζίνας, ρίχνουμε τον χυλό να απλωθεί και με το λαδοτύρι κάνουμε πάνω του οχταράκια λαδιού.
Ψήνουμε για σαράντα λεπτά περίπου, αναλόγως την κουζίνα, μέχρι να ροδίσει πέρα για πέρα (μπορεί να φουσκώσει σε δύο τρία σημεία, μην ανοίξετε τον φούρνο, θα κατακάτσει μόνη της)
Την κόβετε τετράγωνα κομμάτια και την ξεκολλάτε από το ταψί ζεστή. Καλή σας όρεξη!
Β.Κ.Σ.
Εμείς οι σαρακατσάνοι την λέμε "πλατσίντα"....
Η εκδοχή που έδωσες είναι η πιο πλούσια,επειδή είναι όντως το φαϊ που τάϊσε γενιές και γενιές Ελλήνων σε δύσκολα χρόνια θα σου πω και την πιο απλή εκδοχή της....
Σε μια μεγάλη κούπα βάζουμε λίγο νερό....(από ένα ως δύο ποτήρια)
ΕκΕί μέσα ρίχνουμε αλεύρι με το κουτάλι και ανακατεύουμε ώσπου να ο χυλός να πάρει μορφή ενος ρευστού ,όχι παχύρευτσου...
Μετά βάζουμε λάδι, αλάτι, τυρί (καποτε θα λέγαν οι γιαγιάδες μας :όσο έχουμε,τώρα λέμε όσο θέλουμε-όχι πολύ)
Ψήνουμε σε ταψί ...το στρώμα του χυλού πρέπει να είναι από 3-4 έως 10 χιλιοστά -όχι παραπάνω
Το χρώμα θα μας δείξει ότι ξεροψήθηκε....(αντέχει και λίγο κάψιμο-παρηγοριά για εμάς τους αρχάριους)
Ο χυλός σαν βάση μπορεί να ανακατευτεί και με ό,τι υλικό έχουμε περίσιο...(αγρια χόρτα βρασμένα...λάχανο...πιπεριές...κομάτια λουκάνικο...)
Βέβαια παραδοσιακά οι "παλιές νοικοκυρές "έχουνε όνομα σε κάθε παραλλαγή...(ας πούμε η παραλλαγή με άγρια χόρτα λέγονταν:"μπλανό"-με χόρτα ή με λάχανο ή με πράσο,με τις πιπεριές: πιπερόπιτα,με τα λουκάνικα:αρτημένη)κτλ(αρτημένος=κατάλέξη: αυτός που πήρε άρτο στον εκκλησιασμό αντί για αντίδωρο....γενικά:αυτός που δεν νηστεύει)
Ωραία απο εμφάνιση τα καλούδια αλλά προκαλούν αέρια. Τίποτα παραδοσιακό έχετε;
ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ,να περάσετε καλά σήμερα ,φάτε πιήτε κλπ κλπ.νηστικό αρκούδι δεν χορεύει..και έρχονται χοροί.....