17/07/2009 04:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάμε μια βόλτα στο φεγγάριΣαράντα χρόνια από την εκτόξευση του Apollo 11 που μετέφερε τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη, η ιστορική αποστολή επαναλαμβάνεται εικονικά στο δικτυακό τόπο http://www.wechoosethemoon.org/

Τα βασικά σημεία της αποστολής, όπως η αποχώρηση της σεληνακάτου από το σκάφος ελέγχου που παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, παρουσιάζονται σε animation και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που «φρεσκάρισε» ψηφιακά η NASA.

 «H αποστολή ενός ανθρώπου στο φεγγάρι πραγματικά ένωσε την υφήλιο. Ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε το Διαδίκτυο για να κάνουμε το ίδιο» δήλωσε ο Τόμας Πούτναμ, διευθυντής της Προεδρικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου του Τζον Φ. Κένεντι. Ο Κένεντι ήταν αυτός που έθεσε το στόχο για μια επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60 σε μια ιστορική ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου στις 25 Μαΐου 1969. Το όνομα του δικτυακού τόπου -«Επιλέγουμε να πάμε στη Σελήνη»-  προέρχεται από μια άλλη ομιλία του το 1962, στην οποία είπε: «Επιλέγουμε να πάμε στη Σελήνη όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι δύσκολο».

 Δείτε και μερικές καταπληκτικές εικόνες του «thefirstpost.co.uk» από την ιστορική αποστολή που αποκατέστησε ψηφιακά Nasa, με την ευκαιρία της 40ής επετείου από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη, διαψεύδοντας τις φήμες ότι έχει χάσει τις αυθεντικές εικόνες από την προσελήνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ataktos avatar
    ataktos 17/07/2009 09:53:16

    Αφού το NASA έχει σταματήσει την εκτοξεύσει άλλων Endeavour λόγο προβλημάτων που έχουν προκύψει

  2. Mare Tranquillitatis | ANTI WEBLOG avatar
    Mare Tranquillitatis | ANTI WEBLOG 20/07/2009 18:35:48

    [...] καταπληκτικές φωτογραφίες εδώ: Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι Σχετικά με το post Από Factorx τη(ν) Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009, [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.