19/02/2010 22:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Murdoch τα βρίσκει μπαστούνια

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του μεγιστάνα των ΜΜΕ Rupert Murdoch, είναι και η ικανότητά του να αντιμετωπίζει επιτυχώς την αποτυχία. Η εταιρία News Corp που διευθύνει, καταφέρνει σχεδόν πάντοτε, να μην συνδέεται με οποιαδήποτε επιχειρηματική αποτυχία. Μερικές φορές ο Murdoch καταφέρνει απλά και μόνο να διαχειρίζεται την όποια αποτυχία. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι εφημερίδες Times of London και  New York Post, που στα τελευταία 30 χρόνια του προσφέρουν μόνο χασούρα. Άλλες φορές καταφέρνει και ξεφορτώνεται τις προβληματικές επιχειρήσεις, όπως έκανε με την DirecTV, την οποία και πούλησε μετά από προσπάθειες έξι χρόνων για να την αποκτήσει. Πολλές φορές κάνει μαγικά, και «εξαφανίζει» τα προβλήματα, όπως έκανε με τις περισσότερες επενδύσεις του στο διαδίκτυο, που πλέον κανένας δεν θυμάται . Ο σκοπός του φαίνεται να μην είναι το να μη τη πατήσει, αλλά αν μη καταλάβουν οι άλλοι πως την πάτησε.

Με αυτό το σκεπτικό, το εγχείρημα του MySpace μοιάζει με αληθινή πρόκληση. Ήδη ο Murdoch απέλυσε δυο μεγαλοδιευθυντές του. Τόσο τον ιδρυτή της εφαρμογής Chris DeWolfe όσο και τον αντικαταστάτη του Owen Van Natta. Αντ`αυτών, προσέλαβε τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του AOL, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Το 2007 η News Corp προχώρησε σε προκαταρκτική συμφωνία με τη Yahoo, βάσει της οποίας το MySpace θα πουλιόταν για $25 δισεκατομμύρια! Σήμερα όλοι πιστεύουν πως το MySpace δεν αξίζει περισσότερο από τα $580 εκατομμύρια με τα οποία αγοράστηκε από τον Murdoch. Τουλάχιστον  ο μεγιστάνας δεν έχασε τα λεφτά του. Το MySpace αποτελεί σήμερα τον κυριότερο πονοκέφαλο του Murdoch. Και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, καθώς το έχει αναλάβει η σύζυγός του, για την οποία κυκλοφορούν φήμες πως διατηρεί και  παράλληλο εξωσυζυγικό δεσμό με τον πρώην διευθυντή Chris DeWolfe. Υπήρχαν εποχές που οι μετοχές της News Corp πήραν μεγάλη αξία λόγω ακριβώς του MySpace. Πολλοί μάλιστα αναθεώρησαν τις αρνητικές τους απόψεις για τον Murdoch, θεωρώντας τον ακόμη και ως ιδιοφυΐα.  Και μετά, από το πουθενά, εμφανίστηκε το Facebook, το οποίο ξεπέρασε αμέσως το MySpace, προκαλώντας αναστάτωση και αϋπνίες στον Murdoch. Η ανάγκη για μια καλύτερη, γρηγορότερη και εξυπνότερη διαδικτυακή τεχνολογία, ήταν κάτι που ο ηλικιωμένος και τσιγκούνης εκατομμυριούχος δεν μπορούσε να αντιληφτεί. Ίσως να μπορέσει και πάλι να κάνει τα μαγικά του και να εξαφανίσει το πρόβλημα. Όπως όμως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά βρήκε το δάσκαλό του. Κάτι έχει αυτό το ρημάδι το ίντερνετ που ο Murdoch δεν μπορεί να δαμάσει. Πρόκειται δηλαδή για ένα αγώνα θανάτου.

 Michael Wolff (twitter)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. HAL avatar
  HAL 20/02/2010 01:38:13

  O Michael Wolff τα έχει μπλέξει λίγο τα πράγματα...
  Το Facebook ξεκίνησε για να βρείς κανά παλιό συμμαθητή.
  Η σύγχρονη χρήση του είναι να χαλβαδιάζεις γκομενάκια.
  Το MySpace ξεκίνησε σαν καλλιτεχνική κοινότητα και κάτι τέτοιο παραμένει.
  Το τι οραματίζεται ο Rupert βέβαια, είναι άλλη ιστορία

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ HAL 20/02/2010 10:19:40

   Μάλιστα, όσοι χρησιμοποιούμε το FB είμαστε λιγούρηδες και όσοι χρησιμοποιείτε το MySpace είστε καλλιτέχνες...οκ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.