Ο πρώτος άνθρωπος με ουδέτερο φύλο είναι γεγονός
04/04/2014 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πρώτος άνθρωπος με ουδέτερο φύλο είναι γεγονός

Ως γνωστόν υπάρχουν δύο φύλα και τρία γραμματικά γένη. Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε ότι και τα φύλα πρέπει να γίνουν τρία…

Ως γνωστόν υπάρχουν δύο φύλα και τρία γραμματικά γένη. Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε ότι και τα φύλα πρέπει να γίνουν τρία… Έτσι, έδωσε το δικαίωμα στον κάτοικο του Σίδνεϊ ονόματι Norrie να είναι ουδέτερου φύλου, και επισήμως, λήγοντας μια μάχη που είχε αρχίσει το 2010.

Το δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει κατά πόσον το «μη συγκεκριμένο» φύλο μπορεί να συμπεριληφθεί ως μια τρίτη κατηγορία φύλων βάσει του νόμου. Η απόφαση που εκδόθηκε υπέρ του Norrie ήταν ομόφωνη. «Το» 52χρονο, που γεννήθηκε άντρας, παρότι έκανε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου το 1989 δεν ήθελε να ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο φύλο. Η ιδιότητα του ουδέτερου φύλου του δόθηκε το 2010, αλλά κατόπιν το Ληξιαρχείο της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακάλεσε την απόφαση και ο Norrie προσέφυγε στο εφετείο το 2012.

Πάντως, κατά την ανακοίνωση της απόφασης φαίνεται να μπερδεύτηκε και το ίδιο το δικαστήριο, αφού αναφέρθηκε επανειλημμένα στο Norrie με θηλυκή αντωνυμία. «Ίσως οι άνθρωποι καταλάβουν τώρα ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές από τις δύο και ότι ακόμη και αν ένα άτομο είναι ειδικά αρσενικό ή θηλυκό, κάποιος άλλος μπορεί να μην είναι και ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το αποδεχτούν» είπε ο Norrie σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Ο Scott McDonald, ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσώπησε τον Norrie, δήλωσε ότι η απόφαση έστειλε το μήνυμα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν πιστεύει πως το φύλο περιορίζεται σε αρσενικό και θηλυκό.

http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/norrie-given-nonspecific-gender-status-in-unanimous-australian-high-court-verdict-9233231.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/04/2014 09:10:59

  Στη γλώσσα των γκέι κάτι τέτοιοι λέγονται "τελειώματα". Είναι ένα ακόμα στάδιο μετά την "κουλή". Όταν προ ετών ρώτησα συνάδελφο ομοφυλόφιλο να μου πει γιατί αυτή η λέξη, μου είπε ότι σημαίνει "στο τέλος, στα πρόθυρα της εγχείρισης"...

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΒΙΣ 04/04/2014 11:56:55

   Συνάδελφο, ομοφυλόφιλο;

  • Μεγάλες στιγμές. avatar
   Μεγάλες στιγμές. @ ΒΙΣ 04/04/2014 15:07:02

   ...που είναι ομοφυλόφιλος Ετσι που το έγραψες,συνάδελφος ομοφυλόφιλος, θα σου βγει τ'όνομα

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Μεγάλες στιγμές. 05/04/2014 12:45:58

    To "συνάδελφος" αναφέρεται σε επαγγελματική ιδιότητα, από όσο ξέρω. Επίσης, "ομοφυλόφιλος" δεν σημαίνει επάγγελμα, πλην των ακτιβιστών γκέι στυλ Βαλλιανάτου, αλλά σεξουαλικό προσανατολισμό.

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 04/04/2014 09:23:50

  Οργουελικό ακούγεται αυτό και επί της ουσίας του φασιστικό. Οι νόμοι μπορούν να αποφασίζουν για το φύλο αλλά και για το μη φύλο. Δεν ξέρω ποια είναι η φυσιολογία του συγκεκριμένου ουδέτερου πλάσματος. Αν έχει οργασμό και αυτός ικανοποιείται με κάποιο από τους δύο τρόπους που αντιστοιχούν στα δύο φύλα-εννοώ το στενά μηχανικό μέρος, τη διαδρομή από δω ως εκεί, έξω-δεν είναι αρκετό για να χαρακτηριστεί κάποιος έτσι και όχι άλλιώς-τόσο κόλλημα κιόλας με τη νομενκλατούρα, παρεμπιπτόντως; Προφανώς υπάρχουν πράγματα που δεν τα ξέρω και δεν τα καταλαβαίνω και μένω με την απορία: αυτά τα νέα ουδέτερα άτομα τελικά έχουν ή δεν έχουν οργασμό;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ iconology2009 04/04/2014 14:05:01

   Προσωπική μου άποψη (μπορεί και να κάνω λάθος),είναι ότι και οργασμό να μην έχουν,εξαιτίας ίσως της καταστροφής της σεξουαλικότητάς τους,πιστεύω πάντως ότι ερωτική διέγερση ή επιθυμία πρέπει να έχουν. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι σε κατάσταση τελείας απάθειας μπορούν να φτάσουν μόνο άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί ψυχί τε και σώματι στο Δημιουργό και έπειτα από πολύχρονους,κοπιαστικούς πνευματικούς αγώνες ενάντια στη σάρκα και τα πάθη της, και τον προαιώνιο εχθρό. Η απάθεια δε αυτή είναι πρωτίστως χάρισμα από το Θεό.

 3. Lichnee avatar
  Lichnee 04/04/2014 11:35:02

  Υπάρχει και το τέταρτο φύλο.Το "τελειωμένο" ή "καμένο". Εκεί ανήκει "αυτό".

 4. ελλην π. avatar
  ελλην π. 04/04/2014 13:40:12

  Προφανώς στα σύγχρονα κράτη δεν ξέρουν Ιστορία. Το τρίτο φύλο υπήρχε απο την αρχαία Αίγυπτο και ήταν οι Ευνούχοι. Στο Βυζάντιο μάλιστα εξασφάλιζαν πολλά προνόμια απο την Αυτοκράτορα αφού ήταν "ακίνδυνοι" για τις γυναίκες της αυλής...Ακόμα και ορισμένοι γονείς έκαναν ευνούχους τους γιούς τους απο μικρή ηλικία για να τους εξασφαλίσουν προνομιούχο εργασία στο παλάτι...Ηταν δηλαδή οι ευνούχοι επίσημα αναγνωρισμένοι ως το "τρίτο" φύλο .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.