#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/08/2012 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πιο βαρετός λαός του κόσμου!Μια ομάδα ιθαγενών, οι  Baining στην Πάπουα της Νέας Γουινέας, είναι γνωστή στους ανθρωπολόγους «ως ο πιο βαρετός λαός του κόσμου».

Όπως αναφέρει o Peter Gray στο Psychology Today, η συγκεκριμένη φυλή, που ανάγκασε έναν τουλάχιστον ανθρωπολόγο να διακόψει την μελέτη τους λόγω «βαρεμάρας», αποτελείται από γεωργούς μικρής κλίμακας, οι οποίοι δεν διαθέτουν καμία πολιτισμική ή θρησκευτική παράδοση. Μεταξύ άλλων, κάνουν τα πάντα για να αποθαρρύνουν τα παιδιά τους από το παιχνίδι.

Η ανθρωπολόγος Jane Fayans, που μελετάει την συγκεκριμένη φυλή εδώ και χρόνια, αναφέρει πως τα μέλη της σπάνια λένε ιστορίες, σπάνια κουτσομπολεύουν, ενώ οι όποιες συζητήσεις τους είναι μικρής διάρκειας, ιδιαίτερα βαρετές και μονότονες, που έχουν να κάνουν μόνο με την εξασφάλιση τροφίμων και τίποτα άλλο.

Σύμφωνα με την Fayans, οι Baining περιφρονούν οποιαδήποτε φυσική συμπεριφορά  και το μόνο στο οποίο δίνουν αξία είναι η εργασία, μέσω της οποίας νικάνε την φύση τους. «Είμαστε άνθρωποι, επειδή εργαζόμαστε», λένε.

Ακόμη και οι σεξουαλικές τους επαφές είναι μειωμένες στο ελάχιστο, ενώ θεωρούν την υιοθεσία ως καλύτερη λύση από αυτήν της τεκνοποίησης.

Περιφρονούν το παιχνίδι, ακόμη κι αυτό των παιδιών, απαγορεύοντας στα νήπια να αρκουδίζουν ή να εξερευνούν το περιβάλλον τους.

Μάλιστα, απαιτούν από τα παιδιά τους να εργάζονται δίπλα τους, και αν τυχόν τα πιάσουν να παίζουν κρυφά, τα τιμωρούν.

Όπως λέει ο Gray, «πρόκειται για βαρετό λαό, αλλά δυστυχώς, και εμείς στην Δύση τους αντιγράφουμε κατά κάποιο τρόπο, αφού όλο και περισσότερο στερούμε από τα παιδιά μας την δυνατότητα να παίξουν και να κυκλοφορήσουν ελεύθερα».

psychologytoday.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 06/08/2012 15:37:40

  Να τους στείλουμε τον Δαναό να τους κάνει party animals.

 2. avanti avatar
  avanti 06/08/2012 16:17:00

  Φύγαμε για Νέα Γουϊνέα, μόνο εκεί θα σωθούμε, θα ησυχάσει το κεφάλι μας από τον δήθεν πολιτισμό μας. Ελπίζω να δέχονται λευκούς και να μην τους θεωρούν λάθρο .

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ avanti 06/08/2012 17:31:48

   Θα βαρεθούν να σε διώξουν ρε συ, νο προμπ.

 3. lord tanamo avatar
  lord tanamo 06/08/2012 16:53:37

  Τουλάχιστον έχουν δουλειά εκεί κάτω,εδώ η ανεργία χτυπάει κόκκινο.

 4. Εύα avatar
  Εύα 06/08/2012 17:00:15

  Τζήμερο λέτε να ψήφιζαν;

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 06/08/2012 17:02:48

  ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
  Ακόμα και τα μικρά παιδιά, μπορούν να ξεκινήσουν και να μάθουν το Πως μπορούν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητα. Τα παιδιά, μπορούν να έχουν κέρδη, πολύ πριν ενηλικιωθούν και κερδίζουν νόμιμα το εισόδημά τους. Τα παιδιά, χρειάζεται να έχουν δύο ποδήλατα: ένα για να οδηγούν και ένα για να ενοικιάζουν. Τα παιδιά, δεν στερούνται ικανοτήτων παρά μόνον εκπαίδευσης. Eχω διδάξει τα παιδιά το Πως, μπορούν να γίνουν πλούσιοι στην ηλικία των 40, ή και των 35 ετών, εάν είναι εξαιρετικά έξυπνα. Τα περισσότερα παιδιά, θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά έξυπνα, γι αυτό λοιπόν ξεκινάμε με στόχο τη δημιουργία πλούτου, στην ηλικία των 35 ετών.

  Ερωτώ: “Τι μπορεί να κάνει ένα μικρό παιδί με ένα δολλάριο;” Εδώ, επικρατεί η φιλοσοφία: “Mα, αυτό είναι μόνο ένα μικρό παιδί κι αυτό είναι μόνο ένα δολλάριο, οπότε το ερώτημα, τι νόημα έχει;” Πω πω, τι φιλοσοφία! “Και από Πού νομίζετε ότι ξεκινούν Oλα για το μέλλον; Όλα, από εδώ ξεκινούν - με ένα μικρό παιδί και ένα δολλάριο.” Και ο αντίλογος: "Καλά όλα αυτά, όμως το παιδί, είναι παιδί, μόνο μια φορά. Αφήστε το να ξοδέψει όλο το δολλάριο και να περνάει καλά.” Eρωτώ: "Και Πότε λοιπόν, να ελπίζουμε ότι τα μικρά παιδιά θα πάψουν να ξοδεύουν; Όταν θα είναι πενήντα ετών και χρεωκοπημένα όπως εσείς;”

  Oταν βοηθήσουμε τα παιδιά να δουν ξεκάθαρα τον στόχο, το οικονομικό αποτέλεσμα δηλαδή, τα παιδιά είναι πρόθυμα να πληρώσουν το τίμημα της εξοικονόμησης χρημάτων, με μεγάλη ευχαρίστηση.

  “Vitamins for the Mind” by Jim Rohn, America’s foremost business philosopher

 6. ΚΜ avatar
  ΚΜ 06/08/2012 17:08:48

  Χα χα, έχουμε κοινές συμπάθειες βλέπω!

  Πάντως, σοβαρά τώρα, δεν νομίζω να τον ψήφιζαν. Βαρετοί μεν, αλλά βάσει του άρθρου, τουλάχιστον είναι εργατικοί και λιγομίλητοι, ενώ ο Τζήμερος είναι παπατζής και φαφλατάς.

 7. Δαναός avatar
  Δαναός 06/08/2012 17:31:33

  Σε κάποιο χωριό -και δεν είναι ανέκδοτο- συναντήθηκαν στον καφενέ δυο συγχωριανοί.Του αργού διαφορικού και οι δυο.
  Αφού παράγγειλαν τα σχετικά αρχίζουν τη συνομιλία:
  -Τι λέει Μιχάλ' ;
  -Τι να πει...καλά............................................................
  ..........................................................................................
  ..........................................................................................
  Μετά από αρκετή ώρα ο δεύτερος διάλογος:
  -Αυτάαα.
  -Αυτά..............................................................................
  .........................................................................................
  Πέρασε καμιά ώρα και ακολουθεί το αμίμητο:
  - Άντε να πηγαίνουμε...
  -Άντε γιατί δεν τελειών' τα θ'κα μας!!!
  Κι εσύ μου λες Strange για τους Παπούα!!!  ...........................................................................................

  • Εύα avatar
   Εύα @ Δαναός 06/08/2012 17:37:51

   αχαχαχα...εμείς το λέμε σε παραλλαγή...............................
   ..............................................................................
   ..........................................................................
   άιντι να φύγουμι...σώνουντι τα θ 'κα μας...;

 8. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 06/08/2012 18:23:54

  Δηλαδή που είναι οι πολλές διαφορές με τον "δυτικό" άνθρωπο;
  Τη μόνη που είδα είναι το playstation των παιδιών τους για να μην ασχολούνται μαζί τους.

 9. Enzo avatar
  Enzo 06/08/2012 23:27:52

  Πλάκα στην πλάκα στο τέλος θα δικαιωθεί η βόρειος Κορέα .
  Θα διαλυθει η δυτικη οιΚονομια και ο καπιταλισμός έτσι όπως πάμε και στο τέλος θα βγει ο Kim il sung και θα τους λέει :" Μαλακες σας τα λεγα!!!"

 10. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/08/2012 00:06:20

  Βαριοῦνται νά κάνουν καί σέξι!!!;;;
  Αὐτοί δηλαδή ὅοοταν τό ἀποφασίσουν καί κάνουν πρέπει νά τό γιορτάζουν ἰδιαίτερα!Σάν τή γιορτή τῆς μελιτζάνας,μιά φορά τό χρόνο.Ἀντί γιά τσιγάρο μετά,νά σβήνουν καί καμμιά τούρτα,ἀφοῦ καλέσουν τούς συγγενεῖς καί τά υἱοθετημένα...

 11. roadrunner avatar
  roadrunner 07/08/2012 00:47:00

  Kάπως έτσι θα οραματίζεται και η γνωστή μας frau τους κατοίκους του Ευρωπαϊκού Νότου, της Ελλάδας δε πολύ περισσότερο: σαν τους Baining στην Πάπουα, δηλ. καμία φυσική συμπεριφορά και το μόνο στο οποίο θα δίνουμε αξία να είναι η εργασία, μέσω της οποίας θα νικάμε την φύση μας. :) (dull humour)

 12. μαρικα avatar
  μαρικα 07/08/2012 00:58:48

  Χα,χα,χα,Κυθηριε εισαι απιθανος!!!!!!!!!!!!!

 13. DebbyTant avatar
  DebbyTant 07/08/2012 12:40:06

  Εγω ειμαι ανεργη ανασφαλιστη και ζω απο ενα νοικι. Χρωσταω ρευμα, χαρατσι, νερο, προστιμο, και εχω πονοδοντο αλλα οχι λεφτα για οδοντιατρο. Επιπλεον ζω στο κεντρο της πολης με πολυ θορυβο. Μου εκλεψαν το ποδηλατο, πανε τα μπανια.
  Να παω Νεα γουινεα η βορειο κορεα καλυτερα

 14. popaia avatar
  popaia 09/08/2012 12:41:35

  Κάνας πολιτισμός που να μην την πληρώνουν τα παιδάκια και γενικά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων των ζώων, υπάρχει; Κάνας στοχαστής ή επαναστάτης που να καταλάβει ότι από κει ξεκινάει το κακό, θα βρεθεί;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.