#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κόσμος καίγεται κι αυτοί παντρεύονται
Όσο πλησιάζει η ώρα των βασιλικών γάμων του Λονδίνου, τόσο τα διεθνή ΜΜΕ αφιερώνουν δυσανάλογα μεγάλο χρόνο στη κάλυψή του. Η Αμερική, που επαναστάτησε κάποτε εναντίον του βρετανικού θρόνου προκειμένου να κερδίσει την ανεξαρτησία της από τον βρετανικό αποικιοκρατικό έλεγχο, βομβαρδίζεται σήμερα από τα ΜΜΕ της για τα παρεπόμενα του εν λόγω γάμου.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μοιάζουν ερωτευμένα με έναν θεσμό που αντιπροσωπεύει όλα τα πράγματα που δεν είναι η Αμερική. Και αυτή η τεράστια ειδησεογραφική κάλυψη του βασιλικού γάμου, έρχεται σε αντίθεση με μια πρόσφατη δημοσκόπηση που αποκαλύπτει ότι μόλις το 6% των Αμερικανών ενδιαφέρονται για το γεγονός.

Υπολογίζεται πως τον γάμο θα παρακολουθήσουν δυο δισεκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο το πλανήτη. Παρά τα τρία ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, παρά τη ραδιενέργεια στην Ιαπωνία, παρά τις διάφορες εξελίξεις παντού στο κόσμο, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν εστιάσει σε μια άχρηστη πομπώδη τελετή κάποιων σνομπ, που ήδη κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια στον Βρετανό φορολογούμενο. Κι όλα αυτά, την ώρα που οι Βρετανοί πληρώνουν περίπου 40 εκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο, για να διατηρούν τη μοναρχία τους.Η 29η Απριλίου έχει κηρυχτεί εθνική εορτή, έτσι ώστε να τιμηθεί ο γάμος του πρίγκιπα William με την Kate Middleton στο Westminster Abbey. Η μονοήμερη αυτή γιορτή  θα κοστίσει στη χώρα περίπου $10 δισεκατομμύρια. Αυτή η υπερβολή έρχεται σε μια στιγμή που τα βρετανικά δημοσιονομικά πράγματα πάνε απ το κακό στο χειρότερο, και που η χώρα παλεύει να αντιμετωπίσει τα τεράστια ελλείμματά της. Ήδη τα μέτρα λιτότητας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε ολόκληρη την Αγγλία, ενώ 2.5 εκατομμύρια Βρετανών είναι άνεργοι.

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, ο επερχόμενος γάμος θυμίζει έντονα τον αντίστοιχο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947, που έγινε εν μέσω μεταπολεμικής κόπωσης, και με τον κόσμο να τρέφεται με κουπόνια. Άλλοι, θεωρούν πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το γεγονός, έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει τον λαό από την οικονομική του δυστυχία.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Βρετανοί δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένοι με την μεθαυριανή τελετή όσο θέλουν να πιστεύουν τα ΜΜΕ. Η δημοσκόπηση έγινε από την ομάδα Republic, και τα αποτελέσματά της δείχνουν πως το 80% των Βρετανών είναι αδιάφοροι απέναντι στο γεγονός. Παράλληλα, ο ένας στους τρεις πιστεύει ότι η κάλυψη του γάμου από πλευράς BBC, είναι μεροληπτική υπέρ της βασιλικής οικογένειας.Οι διάφοροι ακτιβιστές της δημοκρατίας αναρωτιούνται εύλογα, πως είναι δυνατόν μια χώρα που στηρίζει και προβάλλει τις αρχές της δημοκρατίας, να διαφημίζει κατ αυτόν τον τρόπο τη κληρονομική μοναρχία, και μάλιστα στη τρίτη χιλιετία!

Πολλοί θυμίζουν το γεγονός ότι η Βρετανία βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία αλλά και την υποστήριξη όλων αυτών των απολυταρχικών καθεστώτων εναντίον των οποίων εξεγείρεται σήμερα ο αραβικός κόσμος της Μέσης Ανατολής.

Ο επικείμενος γάμος φέρνει επίσης στην επιφάνεια πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τη περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Αν και το ύψος της οικονομικής της «αυτοκρατορίας» περικλείεται από μυστήριο εξαιτίας της μυστικοπάθειάς της, υπολογίζεται ότι η βασίλισσα της Αγγλίας ανήκει στους πέντε πλουσιότερους μονάρχες του πλανήτη.

Και επίσης, να μη ξεχνάμε πως αν και πολλοί πιστεύουν ότι η όποια εξουσία της είναι συμβολική, η βασίλισσα στη πραγματικότητα είναι αρμόδια για μια σειρά από κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Αποτελεί την κορυφή αλλά και τη πηγή κάθε δημόσιας εξουσίας. Είναι η αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. Μπορεί να διαλύσει τη βουλή, και είναι στη διακριτική της ευχέρεια ο  ορισμός του εκάστοτε πρωθυπουργού. Είναι το μόνο πρόσωπο σε ολόκληρη τη Βρετανία, που μπορεί να κηρύξει πόλεμο ή να ζητήσει ειρήνη. Η βρετανική, αυστραλιανή, και καναδική στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, όπως και η απόφαση του Η.Β. να μην υπογράψει τη συμφωνία για τις βόμβες διασποράς, ήταν μερικές μόνο  από τις πολλές αποφάσεις που πήρε η βασίλισσα.

Τέλος, ο βασιλικός σύζυγος πρίγκιπας Φίλιππος αποτελεί τον βασικό κρίκο μεταξύ της σύγχρονης βασιλικής οικογένειας και της απεχθούς ιστορίας της. Έχει κάνει τόσα ρατσιστικά σχόλια στη διάρκεια της ζωής του, που θα μπορούσαν κάλλιστα να γεμίσουν ένα ολόκληρο βιβλίο. Ιδού μερικά παραδείγματα:

Το 1984 είχε ρωτήσει μια Κενυάτισσα αν είναι όντως γυναίκα.

Το 1986 απευθυνόμενους σε Βρετανούς φοιτητές στη Κίνα, είπε «Αν μείνετε κι άλλο εδώ, θα αποκτήσετε σχιστά μάτια».

Το 1998, στη διάρκεια επίσκεψης στη Πάπουα της Νέας Γουϊνέας, είπε σε κάποιον Βρετανό: «Πως τα κατάφερες και δεν σε έφαγαν τόσο καιρό;».

Επισκεπτόμενος ένα εργοστάσιο στο Εδιμβούργο, διαπίστωσε μια πρόχειρη ασφαλειοθήκη και αναρωτήθηκε «μήπως την έφτιαξε κάποιος Ινδός;».

Σε μια άλλη επίσκεψή του στη Σκωτία, σε συζήτηση που είχε με έναν εκπαιδευτή οδηγών, τον ρώτησε: «Πως τα καταφέρνεις και κρατάς τους ντόπιους αρκετά νηφάλιους ώστε να περάσουν την εξέταση οδήγησης;».

Το 2002 στη Αυστραλία, ρώτησε έναν ιθαγενή Αβορίγινο αν ακόμη χρησιμοποιεί ακόντιο!

Μια φορά, βλέποντας μια ομάδα κωφάλαλων παιδιών να στέκονται κοντά σε ένα Τζαμαϊκανό που έπαιζε τύμπανα τα ρώτησε: «Κουφαθήκατε; Ε βέβαια, αφού κάθεστε τόσο κοντά του, φυσικό είναι…».

S.A.από Prison Planet

ΣΧΟΛΙΑ

 1. enianos avatar
  enianos 27/04/2011 09:41:11

  Με την Άντζελα έχουν καμιά συγγένεια ?

 2. Αλέξανδρος Δελάρζ avatar
  Αλέξανδρος Δελάρζ 27/04/2011 11:30:09

  Κι ύστερα σου λεν αναπτυγμένη χώρα η Αγγλία, εκεί έγινε η βιομηχανική επανάσταση και τέτοια... Άρτον και θεάματα, μπύρα, πρέμιερ λίγκ και πριγκιπικοί γάμοι

 3. UEP avatar
  UEP 27/04/2011 12:05:37

  εδω ο κοσμος καιγεται και το ...... χτενιζεται!

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 27/04/2011 12:12:40

  Πως ακριβώς θα κοστίσει δισεκατομμύρια η τελετή? Σε δραχμές το μετράνε? Όταν μάλιστα, από ότι ακούγεται, το ισοζύγιο της τουριστικής εκμετάλλευσης (γιατί περί αυτού πρόκειται περισσότερο) είναι κατά πολύ θετικό, με εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη από τηλεοπτικά δικαιώματα, αναμνηστικά, ξενοδοχεία κλπ. Αλήθεια, αυτά τα 40 εκατομμύρια τι περιλαμβάνουν και, κυρίως, τι αποφέρουν σε τουριστικό και ηθικό επίπεδο? Γιατί κι εδώ εμείς πληρώνουμε 2-3 μυριάκια το χρόνο για έναν ξεπεσμένο θεσμό (άμα βάλεις και τις συντάξεις των πρώην) που όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα σε πολιτικό, οικονομικό ή ηθικό επίπεδο, αλλά χρησιμοποιείται κατά καιρούς και ως μοχλός πίεσης ενάντια στην ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας από αγύρτες τύπου Παπανδρέου. Το να κοροιδεύουμε στην Ελλάδα των τριών Παπανδρέου τη μοναρχία της Αγγλίας είναι το λιγότερο ειρωνικό.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ TopGunZ 27/04/2011 13:31:25

   Για ποιά τουριστική εκμετάλλευση μιλάς ;;; Το ότι θα πάρουν οι τουρίστες που θα τύχει να είναι εκεί μεθαύριο κανένα αστείο πιατάκι να το φέρουν πισω;; Γιατί για να πάει κάποιος τουρίστας στο Λονδίνο ειδικα για τον γάμο αυτό...μου φαίνεται λίγο απίθανο..

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 28/04/2011 11:17:00

    Φυσικά αστειεύεσαι, σωστά? Μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχουνε ξοφλήσει. τα έξοδα, έχουνε βγάλει και λεφτά. Τα ξενοδοχεία έχουνε τιγκάρει και τα σουβενίρ θα πάνε σύννεφο. Δεν είναι όλος ο κόσμος κομπλεξικός όπως εμείς (και δικαιολογημένα, αν σκεφτείς τις συνθήκες) με την έννοια της βασιλείας, ξέρεις πόσα εκατομμύρια κοριτσάκια θα θελήσουν να πάρουν μια δόση πριγκηπικής "μαγείας" έστω και με τη μορφή ενός σουβενίρ? Μου έλεγε η μάνα μου όταν πήγε μια φορά Βιέννη μέχρι και την τρύπα που έκανε την ανάγκη της η Σίσσυ τους την δείχνανε για αξιοθέατο και εμείς αφήσαμε το Τατόι και το Παλατάκι να σαπίσουνε, μην τυχόν και παρεξηγηθεί κανένας υπερδημοκράτης, από αυτούς που κλέβουν την εφορία, παίρνουν επιδόματα φωτοτυπικού και ψηφίζουν δυναστεία Παπανδρέου.

    • Πορφυρός7 avatar
     Πορφυρός7 @ TopGunZ 28/04/2011 13:57:44

     Έχει πολύ δίκαιο ο TopGunZ.
     Επίσης, τα 40 εκατομμύρια λίρες που κάθε χρόνο ο Βρετανικός λαός δίνει για τη διαιώνιση της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας, είναι ψίχουλα μπροστά στα λεφτά που εισρέουν στη χώρα από το ποσοστό εκμετάλλευσης του «βασιλικού τουρισμού» (βασιλικά ανάκτορα, βασιλικά αναμνηστικά κτλ.). Μη ξεχνάμε βέβαια ότι σε αυτήν τη συνδρομή, συμμετέχουν και άλλα πλούσια κράτη, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Με λίγα λόγια, ανάθεμα στον ελληνικό λαό που είναι μονάχα 10.000.000, αλλά είναι αναγκασμένος να συντηρεί τουλάχιστον 3 βασιλικές οικογένειες (βλέπε Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης και όλα τους τα σόγια, που λέει κι ο Λεβέντης).
     Ευτυχώς factora που διώξαμε το βασιλιά που μας κορόιδευε και είδαμε προκοπή.
     «Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου».
     Μας κυβερνούνε 300 και τα παράγωγα τους (έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούνται οι Λιάπηδες κι οι Βαρβιτσιώτηδες δυναστείες).
     Άσε λοιπόν τα άλλα προοδευμένα κράτη όπως οι Βρετανοί, οι Ισπανοί, οι Δανοί, οι Σουηδοί και άλλοι, να τρώνε το παραμύθι της μοναρχίας. Έτσι κι αλλιώς δεν τους νοιάζει. Λεφτά υπάρχουν!
     Ας μη μας απασχολεί λοιπόν, το τι κάνουν οι άλλοι. Ας αφήσουμε λοιπόν τα κορόιδα τους Άγγλους με τη βασίλισσά τους να χαίρονται τα τέκνα τους και ας φροντίσουμε εμείς να διώξουμε το νέο μας βασιλέα-μονάρχη, που ακούει στο όνομα Δ.Ν.Τ.
     Στο κάτω-κάτω, κάποιοι που αγαπούν πολύ τη πατρίδα μας φρόντισαν γι’ αυτό.
     Φωτιά και Τσεκούρι στους νέο-γραικύλους !!!

 5. mind trap avatar
  mind trap 27/04/2011 14:21:22

  Από ιδίας πείρας γνωρίζω ότι ούτε οι Άγγλοι πάνε την Μοναρχία τους. Λίγο πριν πεθάνει η βασιλομήτωρ παρακάλαγαν να πεθάνει σύντομα γιατί ήταν εθνικό πένθος χωρίς δουλειά 3 μέρες. Όταν πέθανε δε, τους είδα όλους ικανοποιημένους και χαρούμενους.
  Οι Άγγλοι γνωρίζουν ότι οι Μονάρχες τους δεν είναι καν Αγγλοσάξωνες, αλλά απροσδιορίστου εθνότητας με καταγωγή από τη Γερμανία. Και αυτό είναι το παράδοξο. Οι Άγγλοι τρέφουν μεγάλη κόντρα με τα Γερμανικά φύλα και δε μπορούν να χωνέψουν πως τους έχουν καθίσει στο σβέρκο.
  Τα επίθετα δε των Μοναρχών που επικαλούνται, δεν είναι τα πραγματικά, αλλά τα έχουν δανειστεί από τοποθεσίες και κάστρα. Συνεπώς κανείς δε ξέρει το πραγματικό τους επίθετο.
  Για τον Φίλιππο δεν έχουν και την καλύτερη εικόνα εξαιτίας το ότι πετάει πολλά μαργαριτάρια. Μάλιστα δε ξέρω γιατί, αλλά τον θεωρούν Έλληνα, προφανώς γιατί έχει γεννηθεί στη Κέρκυρα. Έλληνας όμως δεν είναι.
  Τέλος θα αναφέρω την αίσθηση που αποκόμισα ότι μόνο τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας της Αγγλίας είναι funs της μοναρχίας τους, τους αποκαλούμενους παλιομοδίτες . Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι είναι μία οικογένεια που κακώς την συντηρούν μόνο και μόνο για ιστορικούς και μουσειακούς λόγους.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ mind trap 27/04/2011 16:32:39

   Ελληνο-Γερμανοι ειναι οι Μοναρχες τους.
   Τουλαχιστον απο εκει καμαρωνουν οτι ελκουν την καταγωγη τους.
   Αμ πως!
   Τωρα στ'άληθεια, απλα περι συμμοριας προκειται. Ολα τα αλλα ειναι για να αυτο διαχωριζονται απο τους κοινους θνητους που συμμετεχουν στο παιχνιδι της Παγκοσμιας Γεωπολιτικης. να εχουν να λενε οτι ειναι κληρονομοι καποιων κτλπ κτλπ.
   Τωρα δεν ξερω τι ακριβως εννοει η Αποκαλυψη οταν μας πληροφορει οτι "θα ξεγελασει και τους ποιο εκλεκτους". Αλλα ξερω οτι με τους εκπροσωπους του Στεμματος και παραγωντες της θρησκειας εν Ελλαδι αυτο εχει ηδη γινει εδω και πολλαααααα χρονια.
   Ενδιαφερωντες καιροι.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ mind trap 28/04/2011 19:49:38

   Αν και γεννήθηκε στη βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, ο μάγκας σύμφωνα με τη γουικιπίντια δηλώνει Δανός:
   "Prince Philip speaks fluent English, German and French. His Greek is rudimentary as his family was exiled from Greece when he was an infant.[8][9] He has stated that he considers himself to be Scandinavian, particularly Danish"
   Αν τυχόν δεν τους έδιωχναν απ την Ελλάδα ο Χατζηανέστης κ.ά. τότε μπορεί να τον είχαμε και βασιλιά μια μέρα, και να δήλωνε ... περήφανος Έλληνας!

 6. nasos avatar
  nasos 27/04/2011 15:05:17

  για τους φαν της συνωμοσιολογίας,οι Μονάρχες εξακολουθούν να κυβερνάνε από τα παρασκήνια με την βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών,του τεκτονισμού και των τραπεζών του Σίτυ,ο Δήμαρχος του οποίου διορίζεται από την Βασίλισσα
  ας μην ξεχνάμε πως ο πιος αριστερός Πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Βρετανία ήταν ο Χάρολντ Ουίλσον,σαν να λέμε ο Σημίτης του Labour Party

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ nasos 27/04/2011 16:27:19

   Για να μην παμε μακρια με τις συνομωσιολογιες, σκεψου οτι ο Κανταφι εχει δεκαδες τονους χρυσου που σιγα σιγα τρωγονται ως αποθεμα για το πολεμο του στον οποιον συμμετεχει με μεγαλη παρουσια η "Βασιλικη Αεροπορια" τρομαρα της.
   Φυσικα θα αγοραζει τις προμηθειες με τιμες μαυραγοριτικες.
   Τυχαινει να υπαρχουν πολλα πλοια προθημα με τους πλοιοκτητες τους να εχουν μεγαααααλες καταθεσεις στις Τραπεζες του Λονδινου...το Στεμμα ειναι 5 βηματα απο εκει...
   Κοντα στο νου κι η γνωση...

 7. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 27/04/2011 16:23:57

  Οι πιο "φιλοΣτεμματικοι" (φιλος και Στεμμα) ειναι οι Καρατζαφυρερικοι.
  Ο Χιτλερ ειχε κι αυτος γαλαζοαιματη καταγωγη. Δεν πηγε τυχαια το "χρισμα" του "σωτηρα" της Γερμανιας του τοτε λοιπον..
  Αυτα τα λεω για να ανατιληφθει ο κοσμος περι τι σόι συμμοριας προκειται.

  Κατι μου λεει οτι με τη συνεχη "ανοδο" του Στεμματος στο προσκυνιο των ΜΜΕ που ασφαλως προφαση απλα αποτελει ο Γαμος.. θα εχουν "ανοδο" και τα ενεργουμενα τους...
  Λετε?
  θα μας υποσχεθει παλι την Πολη αραγε ο Πριγκηψ?
  Παλι? Μα ποσες φορες θα μας την υποσχεθουνε οι αθλιοι?

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/04/2011 16:32:05

  Ακόμη και στα καθ ημάς κάποιοι αναπολούν τον βραδύνου Ντεγκρέτσια και τα παϊτόνια!!!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Strange Attractor 28/04/2011 11:22:04

   Καλά, τις αφίσες τις είδες σε κάποιες κολώνες στη Θεσσαλονίκη??? Κάνανε και κόμμα!

 9. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 27/04/2011 17:29:45

  O Καρατζαφέρης σαν άξιος μπράβος των γαλαζοαίματων προσκλήθηκε στους βασιλικούς γάμους;
  Η "ευγενική " του φυσιογνωμία θα ταίριαζε απόλυτα με το πανηγύρι!
  Πόσο μας λείπεις Μαλβίνα!!!

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Κώστας Τ 27/04/2011 21:01:18

   γιατι να το κρυψει αλλωστε....

 10. anonymous avatar
  anonymous 27/04/2011 21:04:57

  700 εκ. θα εισπραξουν απο δικαιωματα

 11. ern avatar
  ern 28/04/2011 13:29:23

  Τι να κάνουν και τα καημένα τα παιδιά. Μαριονέτες των οικογενειών τους είναι. Μπορούν να κάνουν και αλλιώς; Πήραν το μήνυμα με την Νταιάνα, με την Γκρέις Κέλλυ και με τόσες γαλαζοαίματες "ατυχίες" και δυστυχίες. Άσε σου λέει μην έχουμε την ίδια τύχη και εμείς... :-S

 12. Dora avatar
  Dora 29/04/2011 16:26:29

  Ειδα τον γαμο στην τηλεοραση.Δεν ειμαι φιλοβασιλικη,ουτε εχθροβασιλικη τωρα πια...
  Εκλαψα οταν ειδα τον Γουιλλιαμ στην εκκλησια και στην θεση που ωφειλε να ειναι η μανουλα του,να καθεται μια αλλη!
  Ξερω τι θα πει να μην εχεις μητερα, σε στιγμες δυνατες της ζωη σου,αλλα δεν ξερω τι θα πει να εχεις μητερα.Η δικη μου εφυγε τοσο νωρις που κι οταν προσπαθω να φερω το προσωπο της στην μνημη μου,δεν το θυμαμαι.Μονο θυμαμαι καποτε που ημουν πολυ αρρωστη, που ακουμπησα το κεφαλη μου στο στηθος της κι ο πανικος μου με μιας διαλυθηκε.

  Ας μην ειμαστε γρουσουζηδες και σκυλοζηλιαρηδες.Ας ευχηθουμε σ' αυτους,οπως και σε ολους τους νεονυμφους,αγαπη,υπομονη,ανοχη και συγχωρεση να συνοδευουν ολο τον δρομο του εγγαμου βιου τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.