19/11/2009 23:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο διαλογισμός μειώνει τα εμφράγματα

Τα πλεονεκτήματα για τη υγεία που προκαλεί ο «υπερφυσικός διαλογισμός» είναι από καιρό γνωστά. Δυο πρόσφατες  επιστημονικές μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω, ειδικά όσον αφορά στην ευνοϊκή επίδραση του διαλογισμού στα προβλήματα  που σχετίζονται με την καλή υγεία και λειτουργία της καρδιάς. Μια από τις εργασίες που διήρκεσε 9 χρόνια, εξέτασε αφροαμερικανούς με καρδιακά προβλήματα. Αυτοί που έκαναν διαλογισμό είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό, και θάνατο, συγκρινόμενοι με μια ομάδα ελέγχου που ακολουθούσε τη συμβατική ιατρική προληπτική θεραπεία. Όπως λένε οι επιστήμονες ερευνητές, τα αποτελέσματα είναι τόσο εντυπωσιακά, που είναι σαν οι ασθενείς να είχαν πάρει κάποιο νέο φάρμακο.

Όπως όμως γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times, τα αποτελέσματα αυτά δεν θα πρέπει να εκπλήττουν αυτούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην έρευνα του διαλογισμού. «Απλώς, αυτή η κλινική μελέτη είναι η πρώτη που αποδεικνύει επιστημονικά πως η μακροχρόνια εξάσκηση διαλογισμού που μειώνει το στρες, μειώνει παράλληλα και τα καρδιοαγγειακά προβλήματα». Μια δεύτερη παρόμοια μελέτη που έγινε σε φοιτητές, απέδειξε πως όσοι παρακολουθούν μαθήματα διαλογισμού, έχουν 52% λιγότερες πιθανότητες για δημιουργία υπέρτασης.

Los Angeles Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 20/11/2009 00:57:41

  Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.
  ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ:

  Σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο τόσο μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων όσο και των αντίστοιχων ιδρυμάτων των Βαλκανικών χωρών, βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπως αποδεικνύει η έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης που έχει υποβληθεί για 15 από τα 17 τμήματα του Πανεπιστημίου στην αρμόδια αρχή.Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο που ολοκλήρωσε την έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης και αναφέρεται στην παρεχόμενη φοιτητική μέριμνα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις κτιριακές υποδομές και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου των μελών του Πανεπιστημίου.Παρουσιάζοντας τμήμα της αξιολόγησης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης υπογράμμισε πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κυρίως σε θέματα ερευνητικής δραστηριότητας βρίσκεται στην «ελίτ» των Πανεπιστημίων του Βαλκανικού χώρου.
  ΕΥΓΕ ΠΡΥΤΑΝΗ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ.
  ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ....ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ;;;;;;;

 2. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 20/11/2009 10:50:43

  Φάκτορα να σου πω εγώ ποιους πραγματικά δεν αγγίζουν τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά;

  Όλους αυτούς που δεν νοιάζονται για τίποτε απολύτως, που βυθισμένοι στην αβελτηρία και την μακαριότητά τους, τα έχουν γράψει όλα στα @@ τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.